Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@23:59:56 GMT

بیانیه منتشرشده در خصوص برجام بیانیه خبرگان رهبری نیست

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۵۷۱۳۹

بیانیه منتشرشده در خصوص برجام بیانیه خبرگان رهبری نیست

به گزارش ایرنا، آیت الله سید احمد خاتمی روز چهارشنبه در محل دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد: این که در رسانه ها چنین منعکس شد که این بیانیه مجلس خبرگان رهبری است، انعکاس درستی نبود.
وی ادامه داد: بنابراین در تحلیل بیانیه آیت الله جنتی در خصوص موضوع برجام که از جایگاه رئیس مجلس خبرگان رهبری بیان شد، می توان گفت مساله مورد نظر ایشان این بوده است که مذاکره کنندگان هسته ای می خواستند تعهدهای لازم را از طرف های دیگر بگیرند اما نتوانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: البته در آغاز به خاطر تعجیلی که صورت گرفت، این بیانیه در سایت خبرگان رهبری با نام بیانیه مجلس خبرگان منتشر شد، اما بلافاصله این مطلب اصلاح و نوشته شد بیانیه رئیس مجلس خبرگان رهبری؛ نشانه آن هم این است که بیانیه هایی که برای مجلس خبرگان رهبری است، نام آن مجلس در بند بند موارد ذکر می شود، اما دراین بیانیه نامی از مجلس خبرگان رهبری به میان نیامده است.
خاتمی اضافه کرد: رئیس مجلس خبرگان رهبری به عنوان یک فقیه صاحب نظر و خدوم نظام اسلامی، این بیانیه را صادر کرد و انتظار می رفت پس از اصلاح عنوان بیانیه، کسانی که می خواستند در مورد آن اظهار نظر کنند، این مطلب را مورد توجه قرار دهند که بیانیه از سوی رئیس مجلس خبرگان رهبری بوده است نه خود مجلس خبرگان.
وی گفت: احساس می کنم عده ای به دنبال تخریب خبرگان رهبری و نماز جمعه هستند و به بهانه بیانیه ای که از سوی خبرگان رهبری هم نیست، این گونه نهادهای سرمایه نظام را می کوبند که به نظر می رسد این کار صحیحی نیست.

** همه حق اظهار نظر درخصوص مسائل کشور دارند
وی تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی در این کشور همه حق اظهار نظر هم در مسائل جزیی و هم در موضوع های کلی و از جمله مسائل سیاسی دارند، قانون و نظام ما بر این اساس شکل گرفته است، بنابراین رئیس مجلس خبرگان رهبری هم حق اظهار نظر دارد؛ برای دیگران حق اظهار نظر قایل هستید، اما رئیس مجلس خبرگان رهبری این حق را ندارد!؟
وی بیان کرد: این که گفته می شود مجلس خبرگان رهبری در مسائل دیپلماسی خارجی دخالت کرده است، صحیح نیست، این بیانیه رئیس مجلس خبرگان رهبری است، که در آن هم رئیس مجلس خبرگان رهبری در امری دخالت نکرده و تنها نظر خود را بیان کرده است، دخالت وقتی است که با اعمال قدرت بخواهند موضع و نظری را تغییر دهند، حقیقت آن است که فرهیختگان در ارائه نظرهای خود آزاد هستند و آیت الله جنتی هم در این رابطه نظر خود را به عنوان توصیه ارائه کرده است و نام توصیه هم دخالت نیست.
وی ادامه داد: قلم فرسایی شد که وظیفه مجلس خبرگان رهبری انتخاب رهبر و مراقبت بر آن است و خبرگان وظیفه ورود به این مسائل را ندارد، عجیب است، همه حق دارند اما مجلس خبرگان حق ندارد، اعضای مجلس خبرگان رهبری هم به عنوان شخصیت حقیقی حق اظهار نظر دارند و هم اگر روزی مجلس خبرگان رهبری به این نتیجه رسید که در موضعی اظهار نظر کند بر مبنای شخصیت حقوقی خود می تواند این کار را انجام دهد و این حق قانونی مجلس خبرگان رهبری است.
امام جمعه موقت تهران گفت: در برخی از نقدها نسبت به بیانیه یادشده آمده است، خبرگان را چه کار به این حرفها؛ این سخن درستی نیست، اعضای مجلس خبرگان رهبری هم حق اظهار نظر دارند، آیت الله جنتی سخن و نظر خود را بیان کرد، چند تن دیگر هم نظر مخالف داشتند.
وی بیان کرد: آیت الله جنتی، دبیر شورای نگهبان، رئیس مجلس خبرگان رهبری و از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی است، در این بیانیه از عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری استفاده کرده است، این به این معنا نیست که این بیانیه، نظر خبرگان رهبری است، این هم که گفته شود مجلس خبرگان رهبری نسبت به بیانیه نظر مخالف یا موافق دارد هم صحیح نیست، چراکه این مساله در صحن عمومی مجلس خبرگان رهبری بیان نشده است.
وی ادامه داد: برخی از موارد بیانیه را همه قبول دارند، از جمله پیمان شکنی آمریکا، این اصل را حتی موافقان برجام هم قبول دارند، این را هم که نمی شود به اروپایی ها اعتماد کرد را همه قبول دارند، البته رهبر معظم انقلاب مهلت دادند که اگر آن ها تعهدات لازم را دادند، بحث مذاکره ادامه یابد.
خاتمی گفت: در این بیانیه آیت الله جنتی بیان می کند، چرا تعهد و تضمین حقوقی از طرف مقابل گرفته نشد که در اثر نبود آن راحت رئیس جمهور بعدی آمریکا بتواند برجام را از بین ببرد و ما هیچ دلیلی در مجامع بین المللی نداشته باشیم و بحث عذرخواهی هم متوجه این قسمت است، البته در تحلیل این مساله با موضوع تشکری که آیت الله جنتی از زحمات مذاکره کنندگان هسته ای داشت می توان گفت؛ آنها می خواستند این تضمین را بگیرند اما امکان آن فراهم نشد و نتوانستند.
وی بیان کرد: دو طرف مساله نباید از سوی رهبر معظم انقلاب خرج کنند، بیانات ایشان در خصوص برجام، حرف پنهانی نیست، در مجموعه فرمایشات ایشان هم تایید است و هم گله، نباید با این سخنان به صورت گزینشی برخورد شود، چه کسی است که مواضع رهبری را دیده باشد و به این واقعیت نرسیده باشد، باید در مسائل سیاسی سخن و دلیل مورد نظر خود را بیان کنیم، چه صحیح باشد چه نادرست.
وی ادامه داد: در روزهای گذشته دو طرف سخن خود را صریح بیان کردند، آیت الله جنتی موضع خود را صحیح بیان کرد، برخی نقدها هم در این فضا مطرح شد، بنده همه نقدها را دیدم، یک گونه از نقدها توهین آمیز و اهانت بار بود که این گونه نقد در شان فرهیختگان جامعه نیست که بخواهند با آن کسی را تخریب کنند، شخصیت آیت الله جنتی و مجلس خبرگان رهبری و فضاهای دیگری که برای صحبت در خصوص آن می توان از عنصر منطق استفاده کرد، جای توهین نیست.
وی گفت: گونه دیگر نقدها استدلالی و منصفانه بود و من به عنوان سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری از این گونه نقدها تقدیر و تشکر می کنم، نه آیت الله جنتی و نه هیچ فرهیخته دیگری در کشور ما معتقد نیست که حرف هایشان قابل نقد نیست، اما نقد باید منصفانه، محترمانه و مودبانه باشد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: از اصحاب رسانه می خواهم همه سخنان مطرح شده در این فضا را به طور کامل پوشش دهند، چه این سخنان با سلیقه رسانه ای آنها موافق باشد چه نباشد و اجازه دهند خود مخاطبین از این سخنان برداشت مورد نظرشان را داشته باشند.

** تقدیر از تیم مذاکره کننده هسته ای
خاتمی همچنین گفت: آیت الله احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، به بنده پیغام داد و خواست که در نشست خبری بیان کنم که ایشان از زحمات طاقت فرسای مذاکره کنندگان هسته ای تجلیل می کند.
وی ادامه داد: زحمت های مذاکره کنندگان هسته ای کشور که به تعبیر رهبر معظم انقلاب عرق ریختند و زحمت کشیدند، جای انکار ندارد و رهبری نظام آن ها را امین نامیدند.
توافق جامع و نهایی هسته‌ ای وین با عنوان شناخته شده و رسمی برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام در راستای توافق جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران و به
دنبال تفاهم هسته‌ای لوزان، در سه‌شنبه 23 تیر 1394 در وین اتریش بین ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 (شامل چین، فرانسه، روسیه، انگلستان، آمریکا و آلمان) منعقد شد.
ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه شب هفته گذشته، خروج آمریکا از توافق نامه هسته ایران و 1+5 و بازگرداندن تحریم ها علیه ایران را اعلام کرد.
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز دقایقی پس از اعلام خروج آمریکا از برجام اعلام کرد که به وزارت امور خارجه دستور داده است ظرف چند هفته آینده با کشورهای اروپایی و روسیه و چین، رایزنی و مذاکره کند و تنها اگر منافع ملت ایران تامین شود، در برجام خواهد ماند.
در پی نقض عهد و خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، رئیس مجلس خبرگان رهبری با صدور بیانیه ای ضمن محکوم نمودن این اقدام عنوان کرد که در مواردی خطوط قرمز مورد نظر رهبر معظم انقلاب در برجام رعایت نشده است؛ همچنین در این بیانیه با امضای آیت الله جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری از رئیس جمهور خواسته شده است، صادقانه و با صراحت، نسبت به خسارتهای وارده در برجام که به خاطر عدم رعایت خطوط قرمز ترسیمی توسط رهبر معظم انقلاب از جمله اخذ تضمین های لازم از 1+5 و نیز عدم رعایت اقدام متناظر و گام به گام، پدید آمد؛ از مردم عزیز ایران عذر خواهی کرده و تجربه توافق برجام را چراغ راه آینده قرار دهد.

** همه با دلی پاک به استقبال ماه رمضان برویم
وی در ادامه بیان کرد: لازم است با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان این بگو و مگوها تمام شود و همه با دلی پاک و بی کینه به استقبال این ماه مبارک برویم.
وی خاطرنشان کرد: به همه مردم اطمینان می دهم این کشور سامان دارد، بزرگی به نام رهبرمعظم انقلاب در راس امور است، مسئولان سه قوه بارها ابراز کردند که همراه با ولایت هستند، می خواهند همراهی کنند و نیت همراهی دارند، ممکن است در عمل نقدی بر آن ها وارد باشد اما باید مطمئن باشیم در این مساله کلیدی کشور با عقل جمعی کار پیش می رود.
خاتمی گفت: نقد ناپذیری به مصلحت نظام و مسئولان نیست و باید فضای نقد در رابطه با همه مسائل کشور باز باشد، اجازه دهیم فقیهی همچون آیت الله جنتی اظهار نظر کند، شما هم نقد کنید، به نظر می رسد خفقان سیاسی به مصلحت کشور نیست، همه سلیقه ها باید در چارچوب دین نظرات خود را بیان کنند و این به مصلحت نظام است.

** انتقال سفارت آمریکا به قدس نشان گر عمق کینه دشمنان است
سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به جنایت های رژیم صهیونیستی در فلسطین اشاره کرد و گفت: هفتادمین سال اشغال فلسطین که به حق روز نکبت نام گرفته، همزمان شده با انتقال سفارت خانه آمریکا به قدس شریف و این شهر به عنوان مرکز رژیم صهیونیستی معرفی شده است، اقدام تحریک آمیز رئیس جمهور آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارتخانه خود به این شهر، فتنه ای جدید و نشان گر عمق کینه دشمنان علیه اسلام و مسلمین و تضییع حقوق مردم فلسطین است.
وی افزود: مردم غیور فلسطین در برابر این جنایت به پا خواستند و اعتراض کردند و طی سه روز گذشته ده ها تن کشته و دو هزار و 800 تن مجروح شدند، ما مجموع جنایات را محکوم و بیان می کنیم هر گامی که اشغالگران در این عرصه بر می دارند یک گام به نابودی نزدیک می شوند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در 15 آذر سال گذشته اعلام کرد که قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت می شناسد و با امضای نامه ای، دستور انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی را صادر کرد.
این تصمیم ترامپ با مخالفت جهانی روبرو شد و مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز در 30 آذر 1396 در جلسه ای اضطراری پیش نویس قطعنامه ای در مخالفت با تصمیم اخیر آمریکا درباره بیت المقدس را به رای گذاشت که نمایندگان 128 کشور به قطعنامه مجمع علیه تصمیم آمریکا رای موافق و 9 کشور به آن رای مخالف دادند. 35 کشور رای ممتنع خود را به این قطعنامه اعلام کردند و 21 کشور نیز در رای گیری شرکت نکردند.
با این حال، روز دوشنبه این هفته در اقدامی تحریک آمیز طی مراسمی سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی انتقال یافت.

** ملت عراق مردم سالاری را تقویت کنند
وی همچنین به موضوع برگزاری انتخابات پارلمان در کشور عراق نیز اشاره و بیان کرد: به مردم عراق به خاطر برگزاری اصل انتخابات فارغ از این که چه گروه و چه جریانی دراین کشور مسلط خواهد شد، تبریک می گوییم؛ نفس این مردم سالاری جای تبریک دارد و مردمی که چند دهه زیر سلطه صدام خبیث بودند و مدتی هم گرفتار داعش جنایکار شدند، پای صندوق های رای رفتند و سرنوشت خود را رقم زدند، امید است مردم عراق با سازندگی کشور خود، بتوانند این مردم سالاری را تقویت و تحکیم کنند.
در چهارمین انتخابات پارلمانی عراق که اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد از 37 میلیون نفر جمعیت این کشور 24 میلیون نفر واجد شرایط رای بودند که بنا بر اعلام منابع رسمی دولتی 11 میلیون تن در این رویداد مهم سیاسی شرکت کردند.

** تبریک به مناسبت پیروزی جریان مقاومت در انتخابات لبنان
خاتمی گفت: موضوع دیگری که جای تبریک دارد، پیروزی جریان مقاومت در لبنان در انتخابات پارلمانی این کشور است، برغم تمام تلاش هایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی و عربستان به عنوان نوکر منطقه ای آمریکا انجام دادند، به فضل الهی این توطئه ها ناکام ماند و جریان مقاومت که حزب الله بخشی از آن است پیروز شد، ما این پیروزی را به مردم لبنان و به رهبر مجاهد حزب الله، سید حسن نصرالله و به رئیس جمهور و رئیس مجلس لبنان تبریک می گوییم.
حزب الله لبنان و جنبش امل در انتخابات پارلمان این کشور که 16 اردیبهشت برگزار شد از 128 کرسی به همراه متحدان خود موفق شدند 43 کرسی یعنی یک سوم بعلاوه یک کرسی پارلمان را به دست آورند.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری پیرامون برنامه های این نهاد نیز گفت: از نیمه دوم فروردین سال جاری تا کنون در کمیسیون ها و هیات اندیشه ورز هفت جلسه برگزار شد و در کارگروه های هیات اندیشه ورز نیز سه جلسه ترتیب یافت.
وی افزود: همچنین اعضای هیات اندیشه ورز 2 جلسه برای تدوین آیین نامه اجرایی، تعیین کارگروه ها و موضوعات و اولویت ها برگزار کردند.
وی ادامه داد: کمیسیون سیاسی و اجتماعی نیز چهار جلسه با حضور مسئولان و کارشناسان کشور ترتیب داد و کمیسیون آیین نامه نیز، بررسی طرح های ارجاعی از اجلاس اسفندماه سال گذشته مجلس خبرگان رهبری را در دستور کار خود قرار داد.
خاتمی گفت: این گونه نیست که مجلس خبرگان رهبری تنها در طول سال دو اجلاسیه رسمی داشته باشد، بلکه کمیسیون ها و بخش های مختلف این مجلس در طول سال فعال هستند و به انجام وظایف خود می پردازند.
7405/ 1175
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 آلمان آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان حقوق خبرگان رهبری برجام موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۷۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم

محمدباقر قالیباف اظهار داشت: بنده به عنوان رئیس قوه از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم چنانچه در حوزه تبدیل یک مجلس سنتی به یک مجلس نوین گام برداشتم و البته اقدام جمعی داشتیم.

به گزارش خانه ملت، رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه ما در مجلس یازدهم نظام حل مسائل را در همه استان‌ها با حمایت دانشگاه‌ها، اما به صورت کاملاً مردمی پیگیری کردیم، گفت: ما به دنبال تبدیل یک مجلس سنتی به یک مجلس نوین هستیم تا بدانیم جامعه به چه قانونی نیاز دارد. کشور ما تنها یک مجلس برای قانونگذاری دارد که باید در مسائل مختلف این موضوع را نیز در نظر بگیریم و از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست هم‌اندیشی اساتید دانشگاه‌های تهران که عصر روز گذشته (پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به منظور پاسداشت مقام استاد در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم به استادان حاضر در جلسه و بیان اینکه شهید مطهری (ره) یک معلم متفکر بود، گفت: این توفیق را داشتم که در زمان تدریس در دانشگاه همزمان در متن جامعه نیز حضور داشتم و واقعاً فاصله بسیار زیادی بین نیاز‌ها و مسائل جامعه و دوری دانشگاه‌ها از جامعه را با گوشت، پوست و استخوان خود درک کردم.

قالیباف با بیان اینکه علم نافع و علم روز در جامعه مؤثر است، عنوان کرد: علمی که بتواند مسائل و نیاز‌های جامعه را حل و فصل کرده و از مشکلات جامعه گره‌گشایی کند می‌تواند تأثیر گذار باشد. امروز با ناترازی در حوزه‌های مختلفی همچون انرژی، آب، مالی، جمعیت و توزیع جمعیتی روبرو هستیم چنانچه ۲۴ درصد جمعیت را در یک درصد از خاک کشور متمرکز کرده‌ایم و هیچ علمی در چنین تراکمی با شرایط اقلیمی کشورمان نمی‌تواند بگوید آلودگی هوا، صوت و خاک را حل می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری این مطلب که این اتفاقات یک شبه نیفتاده و مسئولان و جامعه دانشگاهی و اندیشمندان مقصر این موضوع هستند، اظهار داشت: امروز از حکمرانی به‌عنوان موضوعی اساسی صحبت می‌شود که از حکم تشکیل شده است. زمانی که می‌خواهیم حکم را جاری و ساری کنیم به این معنا است که باید از پایین به بالا و با مشارکت مردم باشد نه اینکه از بالا به پایین و یا متمرکز در یک نقطه باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه حکم از دو بخش تشخیص علمی و تصمیم سیاسی تشکیل می‌شود، گفت: زمانی که ترکیب این دو به درستی در کنار هم قرار بگیرد می‌تواند یک حکم جامعه در عرصه‌های مختلف تولید کند و کار پیش برود، اما زمانی که تصمیم سیاسی بدون تشخیص علمی و بدون درک شرایط سیاسی صورت گیرد، فاجعه رخ داده و حکمرانی انجام نمی‌شود.

قالیباف یادآور شد: یکی از اساتید بزرگ کشور می‌گوید ما مشکلات فراوانی در کشور داریم، اما هیچ مسأله‌ای نداریم از این رو وقتی مسأله نداریم، چیزی برای حل کردن نداریم و به‌دنبال حل مسأله نمی‌رویم همچنین افرادی که قابلیت حل مسأله دارند پیدا نمی‌شوند. ما باید قدرت تبدیل مشکل به مسأله را داشته باشیم و بعد افرادی را بیابیم که قابلیت حل مسأله دارند، اما متأسفانه امروز فقط مشکل را از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌بریم و حجم آن زیاد می‌شود، اما هیچ کدام به مسأله تبدیل نشده تا بتوان آن را با راهکاری حل کرد.

رئیس قوه مقننه با اشاره به جلساتی که با حضور جوانان در آن حضور پیدا می‌کند، گفت: در این جلسات اظهاراتی را از جوانانی متخصص می‌شونم که ۲۵ سال قبل نیز آن‌ها را شنیده بودم. شاید برای آن‌ها تازگی داشته باشد، اما همه آن‌ها به گوش من تکراری است.

وی افزود: به اعتقاد من هیچ وزارتخانه و دستگاهی مهمتر، حساس‌تر و اساسی‌تر از آن (وزارت آموزش و پرورش) نیست، اما طی ۲۰ سال گذشته حدود ۱۷ وزیر و سرپرست به خود دیده است. وزارت آموزش و پرورش از بزرگترین وزارتخانه‌های کشور است که باید برترین مدیران در آن کار کنند. در چنین شرایطی چگونه می‌توان از آموزش، تربیت، اوقات فراغت و آینده کشور گفت.

قالیباف ادامه داد: کافی است در یک دوره ۲۰ ساله به سیستم آموزش و پرورش توجه کرده و تلاش کنیم بر مدار خود قرار گیرد و اگر ۲ دهه این اتفاق بیفتد شاهد تحولی عظیم خواهیم بود. وزارت آموزش و پرورش مهمترین وزارتخانه برای فرهنگ و تربیت است و اگر می‌خواهیم مشکلات هر بخشی را در کشور حل کنیم باید به آموزش و پرورش دقت کنیم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه امروز خیلی‌ها برای انجام کاری می‌گویند اعتبار و اختیار ندارند، گفت: به‌عنوان کسی که سال‌ها در این کشور مدیریت کرده‌ام می‌گویم موضوع مالی در اداره کشور قطعاً موضوع هشتم یا نهم ما است و موضوع نخستین و اساسی ما نیست. هر زمان کسی گفت برای انجام کاری نیاز به اعتبار و اختیار دارد قطعاً این فرد در هر جایگاه و تخصصی باشد، معنا و مفهوم کار را نشناخته و صرفاً به دنبال یک فعالیت است. کار در درون خود دو گوهر اعتبار و اختیار را دارد و اگر فردی نتوانست از کار خود این دو گوهر را بیابد، باید بایستد و بداند که کار خود را به درستی انجام نداده است.

فاصله معنادار میان دانشگاه و محیط جامعه کاهش یابد

وی افزود: زمانی دانشجویی به من گفت برای من کاری سراغ دارید؟ به او گفتم دنبال کار هستید یا شغل، که او پرسید آیا تفاوتی دارد و گفتم بله من می‌توانم برای شما کاری پیدا کنم، اما نمی‌توانم برایتان شغل پیدا کنم. شغل به معنای استخدام در یک اداره است که فرد وقتی وارد جایگاه خود می‌شود تازه قصد دارد بداند قرار است چه کاری انجام دهد در حالی که باید پیش از اقدام بداند که می‌خواهد چه کار کند.

قالیباف با انتقاد از فاصله معنادار میان دانشگاه و محیط جامعه، بیان داشت: دانشگاه باید در متن جامعه باشد و اگر اینگونه نباشد نمی‌توانیم از این طریق به دنبال مشارکت معنادار باشیم و این‌ها اشکالات ما است.

رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه متوسط میزان تحقق عملی قوانین برنامه توسعه‌ای کشور تنها ۳۰ درصد بلکه کمتر از آن است، عنوان کرد: اگر برنامه‌ای هم نوشته نشود و فعالیت‌های روزانه را ادامه دهیم نیز همین اتفاقاتی که امروز افتاده را شاهد خواهیم بود. امروز ما از جمله کشور‌هایی هستیم که با وجود ۱۲ هزار قانون به لحاظ قانون تورم داریم و مشخص نیست چه میزان از آن‌ها تحقق پیدا می‌کند و کیفیت پیاده‌سازی آن‌ها نیز مشخص نیست؛ این چالش‌ها باید در محیط‌هایی همچون خانه اندیشمندان بررسی شود.

وی با یادآوری این مطلب که امروز باید مجلس و دانشگاه به صورت مرتب و مستمر با هم در ارتباط باشند، اظهار کرد: امروز در مجلس شورای اسلامی امکانات و ظرفیت جمع سپاری هر تصمیمی را برای مردم فراهم کرده‌ایم از این رو چرا نباید این جمع سپاری را دنبال کنیم که البته برای تصویب برخی قوانین از این ظرفیت استفاده کرده‌ایم.

قالیباف با بیان اینکه بخش‌هایی از قانون برنامه هفتم نیازمند اصلاح است، گفت: قطعاً برنامه هفتم توسعه نسبت به سایر قوانین برنامه، قابلیت اجرایی بیشتری دارد. طبق قانون اساسی یک قانونگذار برای تصویب قوانین و یک مجری برای اجرای قوانین داریم؛ اینکه یک قانون قابلیت اجرا داشته باشد بر عهده قانونگذار است و اگر قانونی به تصویب برسد که قابلیت اجرا نداشته باشد اولین قانون شکن همان قانونگذار است از این رو نیازمند یک کار جمعی هستیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه پارلمان دانشجویی در مجلس شورای اسلامی با همین تفکر ایجاد شد، گفت: امروز مجلس شورای اسلامی به صورت جدی به موضوع هوش مصنوعی توجه کرده است و قطعاً در چند روز آینده از اقدامی که در ۱۱۷ سال سابقه قانونگذاری کشور مشابه آن را نداشته‌ایم، رونمایی می‌کنیم که در حوزه تنقیح قوانین است.

وی در ادامه با بیان اینکه زمانی که پا به مجلس گذاشتم رهبر معظم انقلاب به من فرمودند چند نوبت است که کار تنقیح قوانین روی زمین مانده و به آن توجه نشده است، یادآور شد: امروز به‌صورت جدی سامانه‌های شبیه‌سازی را در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی دنبال می‌کنیم چنانچه حوزه حمل و نقل را نیز از این طریق هدایت می‌کنیم لذا همین اتفاق می‌تواند در حوزه پایه پولی و بورس هم اجرا شده و تحولاتی ایجاد کند.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه ایجاد مرکز نوآوری و خانه خلاق نیز از دیگر اقدامات مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم است افزود: بیش از ۴۰۰ نفر از سراسر کشور را در این حوزه گرد هم جمع کردیم و در نهایت با گروهی از آن‌ها نشستی برگزار کردیم و دیدیم چه ظرفیت‌های جوان و متخصصی در کشور وجود دارد که می‌توانند مشکلات را به مسأله تبدیل کرده و بعد آن را حل کنند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه ما در مجلس یازدهم نظام حل مسائل را در همه استان‌ها با حمایت دانشگاه‌ها، اما به صورت کاملاً مردمی پیگیری کردیم، گفت: مدرسه حکمرانی نیز بر همین اساس در مجلس یازدهم راه اندازی شد. ما به دنبال تبدیل یک مجلس سنتی به یک مجلس نوین هستیم تا بدانیم جامعه به چه قانونی نیاز دارد. کشور ما تنها یک مجلس برای قانونگذاری دارد که باید در مسائل مختلف این موضوع را نیز در نظر بگیریم و از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

وی افزود: ما باید با همکاری یکدیگر بستری را فراهم کنیم که به‌صورت جدی و اساسی به سمت حل مشکلات کشور برویم. با صراحت می‌گویم ما قادر به حل مشکلات کشور هستیم و امروز از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده است، ناراحت می‌شویم. ما با تجربیات و با باوری که داریم می‌توانیم اقدامات منطقی انجام داده و مشکلات را برطرف کنیم، اما این اتفاق بدون حضور نخبگان، دانشگاهیان، دانشجویان و سرمایه‌گذاران حوزه علمی امکان پذیر نیست.

فاصله ۵ درصدی رشد تولید و رشد مصرف باعث ایجاد ناترازی شده است

به گزارش خانه ملت، قالیباف ادامه داد: امروز زمانی که از حوزه رشد حرف می‌زنیم ۳.۵ درصد را برای بهره‌وری قرار می‌دهیم، اما از این میزان حتی ۲ دهم درصد نیز تحقق نمی‌یابد و تنها منابع انسانی هستند که می‌توانند این ۳.۵ درصد سهم بهره وری را از ۸ درصد سهم آن تحقق ببخشند. ما کشوری هستیم که فقط در حوزه انرژی فسیلی به‌صورت سالیانه ۱۰۴ میلیارد دلار هدررفت داریم که صرفاً با بهره‌وری حل می‌شود.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: در حوزه انرژی اگر بخواهیم یک متر مکعب گاز تولید کرده که ناترازی را از بین ببریم نیازمند ۸ دلار سرمایه‌گذاری هستیم در حالی که برای صرفه‌جویی که راه‌های در دسترس و زودبازده هم داریم تنها کمتر از ۸ سنت سرمایه نیاز است. رشد تولید و رشد مصرف فاصله ۵ درصدی با هم دارد آن وقت می‌گوییم ناترازی از کجا پیدا شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: ما با اجرای قانون برنامه هفتم می‌توانیم حداقل ۵۰ درصد از هدر رفت ۱۰۴ میلیارد دلار انرژی را بازیابی کنیم که نیمی از آن پول کمی نیست. همه منتی که توتال فرانسه بعد از برجام برای ما گذاشت سرمایه گذاری ۴ میلیارد دلاری بود که همان را هم رها کرد. این ظرفیت‌ها نه تنها در یک قدمی ما بلکه در دستان ما است که نیازمند مدیران خلاق، اساتید، دانشگاهیان و دلسوزان حاضر در میدان هستیم.

قالیباف با بیان اینکه این توقع از نخبگان می‌رود که ناامید نشوند، ابراز داشت: ما باید کشور خود را با افتخار و با قدرت نگاه داریم. ما باید در کنار هم بایستیم و با هم گفتگو کنیم. نباید مسائل را رها کنیم و گاهی باید برای رضای خدا بایستیم، چنانچه روزی رزمندگان اسلام برای حفظ میهن به میدان رفتند و برای رضای خدا جنگیدند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر اینکه باید بدون رودربایستی اشکالات را گفت، مسائل را به نقد گذاشت و مطالبه گری کرد، اظهار داشت: من به عنوان مسئول مکلف به پاسخگویی به شما هستم اگر شما مطالبه کنید. امروز در حوزه علوم انسانی که فضای گسترده‌ای دارد قطعاً نظریه‌ها و راهکار‌های مختلفی وجود دارد و کارشناسان با یکدیگر رقابت دارند، اما باید این رقابت‌ها سالم و سازنده باشد. نظرات و راهکار‌های مختلف باید با حفظ انسجام جامعه مطرح شود تا بتواند دست نظام و مسئولان کشور را در حل مسائل بگیرد و به آن‌ها کمک کند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه اگر تعارضات نظرات مختلف نباشد هرگز قدرت حل مسأله را پیدا نمی‌کنیم، گفت: اگر این تعارضات به تنش تبدیل شود مشکل را افزایش می‌دهد. طرح نظرات مختلف باید منجر به گشایش شود و تنش‌زایی نکند.

مرکز پژوهش‌های مجلس متولی ارتباط مجلس با دانشگاه خواهد بود

قالیباف در ادامه با اشاره به جدیتی که مجلس برای ادامه جلسات خود با اساتید و دریافت نظرات آن‌ها دارد، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس می‌تواند محوریت این کار را داشته باشد و با اولویت علوم انسانی و بعد علوم پایه و سایر علوم‌ها مسائل را پیگیری کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید مجدد بر اینکه برای اجرای حکم نیازمند تشخیص علمی و تصمیم سیاسی هستیم، عنوان کرد: اگر کار علمی به شرایط سیاسی توجه نکند، کار ما ابتر می‌ماند و اگر تصمیم سیاسی، پشتوانه علمی نداشته باشد آن کار به سرانجام نخواهد رسید.

وی افزود: بنده به عنوان رئیس قوه از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم چنانچه در حوزه تبدیل یک مجلس سنتی به یک مجلس نوین گام برداشتم و البته اقدام جمعی داشتیم.

وی با بیان اینکه تحولات امروز در حوزه هوافضا از سوی دانشمندان و دانشجویان این رشته در دانشگاه‌ها انجام شده است گفت: زمانی این کار آغاز شد که ما مکان‌هایی را در کنار دانشگاه‌ها اجاره می‌کردیم تا کار علمی انجام شود و از همانجا بود که در این حوزه پیشرفت حاصل شد.

قالیباف در پایان با بیان اینکه از سال گذشته که موضوع حقوق اعضای هیأت علمی در مجلس مطرح شد، آن را پیگیری کردیم، خاطرنشان ساخت: ما توانستیم در سال گذشته و سال جاری موضوع حقوق اعضای هیأت علمی و قضات را از حقوق کارکنان استثنا کنیم که البته این کار هم مسائل را حل نمی‌کند و باید مسائل مدیریتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را به صورت اساسی برطرف کنیم. درست است که به کار هیأت امنایی اعتقاد داریم، اما باید به دانشگاه‌ها استقلال بدهیم تا به کار خود بپردازند.

در این نشست «نسرین مصفا» استاد تمام دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و رئیس انجمن مطالعات سازمان ملل متحد و فعال حوزه مشارکت اجتماعی زنان، «غلامعلی افروز» استاد ممتاز دانشگاه تهران و چهره برگزیده جایزه علمی علامه طباطبایی (ره)، «کرامت الله زیاری» استاد تمام برنامه ریزی شهری دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران، «محمدحسن احمدزاده» عضو هیأت علمی و مسئول فرهنگی دانشجویان خارجی دانشگاه آزاد اسلامی و «سیدجلال الدین دهقانی فیروزآبادی» استاد تمام روابط بین الملل و معاون پژوهشی و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) به بیان مسائل و دغدغه‌های حوزه دانشگاهی به ویژه اساتید دانشگاه پرداختند.

این اساتید بر موضوعاتی همچون توجه به آموزه‌های علوم انسانی برای تعالی جامعه، اخلاق مداری و رعایت کرامت انسانی تأکید کردند. آن‌ها معتقد بودند مشکلات فرهنگی و اقتصادی کشور را می‌توان با اصلاح نظام حکمرانی و ایجاد تغییر و تحول در آن، برطرف کرد. همچنین مجلس یازدهم را پایه‌گذار تصویب قوانین بسیار مؤثر دانستند که اکنون وقت آن فرا رسیده نظارت بر اجرای قوانین را تقویت کند. اساتید حاضر بر این باور بودند که مصوبات مجلس باید فرهنگ محور و خانواده محور باشد تا سایر موضوعات کشور نیز برطرف شود همچنین آن‌ها خواستار رسیدگی به وضعیت اقتصادی اساتید شدند.

دیگر خبرها

  • شکل‌گیری امید‌آفرینی در جامعه پس از مشاهده دستاوردهای پژوهشی سمپادی‌ها
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود
  • جعفرزاده: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون‌های والیبال ایران و عمان