Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ بیست وششمین دوره نمایشگاه قرآن با شعار «قرآن؛ چلچراغ هدایت» از ساعت ۱۸ شنبه (29 اردیبهشت‌ماه) مصادف با سوم رمضان در سالن همایش‌های «یاس» واقع در ضلع جنوبی مصلای تهران آغاز می‌شود و به مدت دو هفته پذیرای عموم مردم و علاقه مندان قرآنی خواهد بود.

بنابر اعلام مسئولان برگزاری، امسال نمایشگاه قرآن بخش‌هایی از جمله پشتیبانی، بخش رسانه و فضای مجازی، تبلیغ و هنر، بخش بین‌الملل و بخش محتوایی دارد و در مجموع 22 کمیته در این بخش‌ها فعالیت می‌کند که از این 22 کمیته، دو کمیته فروشگاهی و شامل بخش عفاف و حجاب همچنین محصولات فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمایشگاه هر سال با نام «بین‌المللی» در ایران کلید می‌خورد اما گزارش‌های رسانه‌ای و مشاهدات میدانی نشان‌ داده است که بخش بین‌الملل آن طی چند سال اخیر، کم‌رونق‌ترین بخش بوده، برگزار نشده و یا در نهایت چند روزی را در روزهای پایانی به آن بصورت مختصر اختصاص داده‌اند.

بر همین اساس، سال پیش که این رویداد گذشت یک ربع قرن را با عنوان بین‌المللی یدک می‌کشید، در حالی پایان یافت که بخش بین‌الملل نداشت و این بخش بی‌ سر و صدا و بدون اعلام قبلی، حذف شده بود؛ حال آنکه وقتی مسئولان برگزاری می‌دانستند نمایشگاه بخش بین‌الملل ندارد، باید از همان ابتدا واژه «بین‌المللی» را از نام نمایشگاه حذف کرده و این را رسما اعلام می‌کردند.

افتخار به ضعف

امسال هم در آستانه افتتاح این رویداد قرآنی هستیم؛ برای آشنایی با جزئیات برنامه‌های بخش بین‌الملل نمایشگاه، به سراغ مسئولان آن رفتیم اما با وجود پیگیری‌های چند روزه، تا این لحظه هنوز کسی پاسخگوی پرسش‌ها نیست.

این در حالی است که بودجه کلانی برای بخش‌های مختلف نمایشگاه از جمله بین‌الملل صرف می‌شود؛ از طرف دیگر عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه گذشته (24 اردیبهشت) در نشست خبری ویژه نمایشگاه، پررنگ‌تر کردن جنبه بین‌المللی نمایشگاه قرآن را از رویکردهای این دوره برشمرده بود؛ در صورتی که تا به امروز که تنها دو روز با افتتاح این رویداد فاصله داریم، هیچ خبری از رنگ برنامه‌ها و فعالیت‌های این بخش در وادی رسانه نیست و جزئیات برنامه‌ها در قالب مصاحبه و گفت‌و‌گو به عنوان روالی معمول اعلام نشده، چه رسد به پر رنگ یا کم زنگ بودن آن.

پیچ‌ و خم پاسخگویی

ایکنا چندین تماس با محمود واعظی، «مدیر بخش بین‌الملل» این دوره از نمایشگاه داشته است که وی ابتدا پاسخگویی در این زمینه را به معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارجاع داد که با دفتر این معاونت تماس گرفته شد و در نهایت معاون قرآن و عترت دوباره آقای واعظی را مسئول پاسخ‌گویی دانست و اعلام کرد که با وی باید تماس گرفته شود.

در تماس مجدد با محمود واعظی با وجود تلاش‌های مصرانه خبرنگار، وی با اظهار بی‌اطلاعی از اعلام نام خود به عنوان مدیر بخش بین‌الملل، گفت: «من کارهای مربوط به بخش‌ بین‌الملل را انجام داده‌ام، اما مسئول اجرایی نیستم، بلکه حکم مشاور را دارم و نمی‌توانم درباره بخش بین‌الملل اظهار نظر کنم».

 

در نهایت هم بنا شد وی مجددا با معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد تماس گرفته و نتیجه را اعلام کند. با توجه به مجموع این گفته‌ها، این سؤال به ذهن می‌رسد که چطور ممکن است یک شخص مدیر بخشی باشد اما بگوید «من سمت اجرایی ندارم» و از اینکه عنوان مدیر به او اطلاق شده، خبر نداشته باشد و با این توجیهات پس از چندین روز پیگیری، همچنان از زیر بار پاسخگویی شانه خالی کند؟

از سوی دیگر، در طی این مکالمات، حتی نام شخص دیگری برای مصاحبه و تشریح برنامه‌های بخش بین‌الملل به زبان آورده می‌شود؛ در حالی که این نام در فهرست مسئولان بیست‌‌ و‌ ششمین نمایشگاه قرآن که از سوی کمیته روابط عمومی نمایشگاه به رسانه‌ها اعلام شده بود، نیست و اشخاص دیگری به عنوان مدیران کمیته‌های زیر مجموعه این بخش معرفی شده‌اند.

انتظار می‌رود با توجه به عنوان بین‌المللی نمایشگاه قرآن، جزئیات برنامه‌های بخش بین‌الملل حداقل پیش از افتتاح، رسانه‌ای و به صورت واضح اعلام شود، به این امید که این بخش هم پربار شود و مانند سال‌های گذشته کم‌رنگ بودن و حتی حذف آن را شاهد نباشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن بین الملل ایکنا نمایشگاه قرآن بی برنامه پربار مدیر بخش بین الملل قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۸۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزء ۱۵ کشور برتر جهانی در جذب دانشجویان بین المللی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازسازمان امو دانشجویان؛ دکتر هاشم داداش پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان با حضور در دانشگاه شاهد و نشست با اعضای هیات رئیسه این دانشگاه، تراز تمدن اسلامی را یک تراز در سطح جهانی ارزیابی کرد و از دانشگاه‌ها خواست تا در تربیت نیروی انسانی مورد نیاز تلاش نمایند و برای نیل به تمدن اسلامی، انسانهایی با تراز جهانی تحویل اجتماع دهند.

دکتر داداش پور ایجاد تمدن نوین اسلامی را هدف غایی نظام اسلامی برشمرد و اظهار داشت: از مهم‌ترین الزامات این مهم، کادرسازی و تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی است و برای رسیدن به این مقصد و مقصود نیاز به همت والای تمامی دانشگاهیان دارد که جهادسان در این مسیر گام بردارند.

وی سخن گفتن از تمدن اسلامی بدون وجود انسان های در تراز تمدن را به یک شوخی تشبیه کرد و گفت: در هرکشوری سرمایه اصلی و تاثیر گذار، انسان های خردمند آن کشورها محسوب می شوند و این انسانهای فرهیخته و بزرگ هستند که تمدن ها را می سازند و تمدن ها نیز به جامعه انسانی و به رشد و پیشرفت انسان ها تعلق دارند و لذا انسان نقطه کانونی هر بحثی است که درباره تمدن صورت می گیرد و اگر در صدد هستیم به سمت و سوی تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم باید به تربیت نیروی انسانی تراز تمدن اسلامی اهتمام جدی و اساسی داشته باشیم.

رییس سازمان امور دانشجویان در این نشست به نقش جذب دانشجویان بین الملل در روند جهانی شدن اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: جهانی شدن پدیده نوظهوری نیست بلکه فرایندی است که همگام با افزایش آگاهی انسان نسبت به خود و محیط طبیعی و اجتماعی، از آغاز تاریخ وجود داشته است و در شرایط جهانی شدن اقتصاد، فرهنگ و فناوری، جذب دانشجویان خارجی نیز موجب مشارکت فعال در روند جهانی تولید علم و تسهیل انتقال فناوری و غنی شدن فرآیند آموزش می شود.

وی ادامه داد: امروزه عواملی چون ظهور آموزش عالی به مثابه یک کسب و کار و نقش کلیدی دانش آموختگان خارجی در توسعه فرهنگی و اجتماعی کشورهای مبداء و تاثیر تحرک و جابه جایی دانشجویان در ارتقاء سرمایه انسانی باعث توجه به مزیت های پنهان جذب دانشجویان خارجی در سراسر دنیا شده است. همچنین نقش آموزش چند فرهنگی در غنا بخشیدن به آموزش ها و ارتقای برابری، احترام، پذیرش و فهم متقابل فرهنگ ها اهمیت بین المللی سازی آموزش عالی را مضاعف کرده است.

وی در ادامه افزود: در چند دهه اخیر کشورهای غربی از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه، کانادا و استرالیا و چند کشور دیگر بیشترین جذب دانشجویان بین الملل را عهده دار بودند و این روند در چند سال اخیر در حال چرخش به سمت شرق و یا توزیع متعادل تر میان شرق و غرب است و ایران امروز جزء۱۵ کشور برتر جهانی در این راستا محسوب می شود و در برنامه هفتم توسعه یعنی تا سال ۱۴۰۷ این جایگاه تغییر خواهد یافت و تلاش بر این است که کشور ما ایران مرکز ثقل جذب دانشجویان بین المللی در افق ۱۴۰۷ قرار بگیرد.

معاون وزیر علوم رسیدن به استانداردهای لازم و توسعه زیرساخت های مطلوب در مراکز آموزشی و برداشتن موانع حضور دانشجویان بین الملل در فرآیند جذب و نیز تحقق برنامه هفتم توسعه را ضروری برشمرد و تاکید کرد: بدون ایجاد بسترهای لازم که بخشی از آنها خارج از حیطه وظایف وزارت علوم است و همیاری دستگاههای متعددی را می طلبد، این خواسته محقق نخواهد شد و با توجه به نشستهایی که تاکنون با این دستگاهها برگزار شده امیدواریم بتوانیم به این مرتبه دست یابیم.

وی به الگوهای متعدد جذب دانشجویان بین الملل اشاره کرد و یادآور شد: کشورهای مختلف جهان بر اساس اهداف خود از الگوهای مختلفی برای جذب دانشجوی خارجی پیروی می کنند، بطور مثال الگوی جذب دانشجویان بین المللی در آلمان با اهداف آموزشی و علمی طراحی شده و این کشور رسماً اعلام می کند از محل جذب دانشجو قصد درآمد زایی ندارد و در مقابل، بیشتر کشورهای جهان مانند استرالیا وکانادا وانگلستان و مالزی ازالگوی اقتصادی پیروی می کنند.

وی ادامه داد: کشورهای مختلف جهانی هر کدام الگوی خاص خود را در جذب دانشجویان بین الملل مد نظر دارند و ایران از دهه ۱۳۶۰ تا چند سال قبل از الگوی فرهنگی تبعیت کرده است. به این معنا که ترویج اهداف انقلاب اسلامی در کشورهای هدف که عمدتاً کشورهای اسلامی و عربی است در اولویت بوده است و اخیرا گرایش هایی به سمت تعدیل این الگو درتلفیق فرهنگی، سیاسی و اقتصادی برآمده است.

داداش پور در پایان ذات اصلی علم را بین المللی دانست وگفت: علم هیچگاه در مرز خاصی محصور نبوده و در شرایط امروز پدیده جهانی شدن نیز بین المللی شدن علم را ناگزیر می کند و ما برای رسیدن به مرجعیت علمی بعنوان پیش درآمد نیل و میل به تمدن بزرگ اسلامی باید موضوع جذب دانشجویان بین الملل را از اولویت‌های اصلی خود قرار دهیم و این موضوع بی شک سطح دانشگاه ها و کلاسهای درس را ارتقا خواهد بخشید و نوع تعامل جامعه را نیز تغییر می دهد و ما را سریعتر به سمت توسعه پیش خواهد برد.

گفتنی است در این نشست که معاون امور بین‌الملل سازمان امور دانشجویان و مدیران آن مجموعه حضور داشتند، پس از صحبتهای اعضای هیات رئیسه دانشگاه شاهد، رییس سازمان از پردیس خوابگاهی دانشجویان بین الملل دانشگاه شاهد بازدید و در روند پیشرفت و ساخت آن مجموعه قرار گرفت.

کد خبر 6080010

دیگر خبرها

  • نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی روایت باران برگزار می‌شود
  • تدارک برنامه‌های ویژه رسانه ملی برای سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران
  • تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد
  • برگزاری نمایشگاه غذاهای قرآنی در نکا
  • ایران جزء ۱۵ کشور برتر جهانی در جذب دانشجویان بین المللی
  • افتتاح نمایشگاه هنر‌های قرآنی در فرهنگسرای نیاوران
  • برگزاری نمایشگاه «روایت باران» خلاقیت است/ نشر قرآن با زبان هنر
  • فرهنگسرای نیاوران میزبان نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی شد/«خوشنویسی» سردمدار هنرها
  • وعده‌های بی نتیجه مدیران ارشاد قزوین برای برپایی نمایشگاه قرآن
  • حماس: جنایات اشغالگران در بیمارستان شفا، جنایاتی جنگی است