Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست از اداره کل هنرهای نمایشی، در حکم شهرام کرمی برای برهانی مرند آمده است: جشنواره بین المللی تئاتر فجر به عنوان بزرگترین رویداد تئاتر کشور دارای شأن و جایگاه ویژه ای است که بی گمان صیانت از این جایگاه و ارتقاء آن بر متولیان و دست اندرکاران این اتفاق بزرگ هنری لازم و ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حکم انتصاب دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر خطاب به برهانی مرند آمده است: امید که با درایت و تعهدی که از شما سراغ داریم و با به کارگیری نظرات و مشاوره های ارزنده هنرمندان و صاحبنظران تئاتر کشور در برگزاری هرچه شایسته تر این جشنواره کوشا باشید.
در این حکم اضافه شده است: در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی انتظار می رود برنامه ریزی و اجرای بخش های مختلف در چارچوب آیین نامه مصوب جشنواره بین المللی تئاتر فجر و با توجه ویژه به اهداف و چشم انداز این رویداد معظم و پای بندی به مصوبات شورای سیاست گذاری صورت پذیرد.
نادربرهانی مرند متولد 1349 و دانش آموخته دانشکده صدا و سیما، نویسنده، کارگردان، بازیگر و مدرس تئاتر است.
وی کارگردانی آثاری همچون جزیره، مرد مومی، تولد، شکارگاه ممنوع، پاییز، چیستا، تیغ کهنه، یک راز کوچک، باغ زیتون، تهران زیر بال فرشتگان وبسیاری دیگر از آثار نمایشی را در پرونده کاری دارد.
از نمایشنامه های این درام نویس کشور می توان به، ببین چه برفی می‌آید، باران اگر بخواهد، تنهاترین زیبای مرده، اپیزودهای مرگبار، تولد، پاییز، چیستا، تهران زیر بال فرشتگان، خانه غزلخوان، داستانهای شگفت واقعی واقعی واقعی، کمپ 13، برای سایه نوشتن­ها و کابوس­های یک پیرمرد خائن ترسو اشاره کرد.
عضویت در شورای عالی تئاتر فجر، عضویت در شورای سیاست گذاری رادیو نمایش، عضویت در کمیته آموزش صدا، مدیریت دفتر ادبیات نمایشی مرکز هنرهای نمایشی رادیو، مدیریت گروه نمایش و ادبیات رادیو نمایش و مدیریت و سردبیری برنامه­های رادیویی «جمعه­ها با تئاتر»، «پرده دوم»، «در آدینه با نمایش»، «گفتگوی هنر»، «نمایش اقتصاد»، «از رمان تا نمایش»، «کارنامه» از جمله سابقه فعالیت این هنرمند تئاتر به شمار می رود.
این مدرس تئاتر، کسب جوایز متعدد از جشنواره های تئاتر فجر در زمینه کارگردانی ، نمایشنامه نویسی و بازیگری همچنین داوری جشنواره های متعدد بین المللی و ملی را در کارنامه دارد.
برهانی مرند یکی از اعضای گروه تئاتر معاصر است که از سال 1376 به طور مستمر فعالیت داشته و آخرین اثر این گروه با کارگردانی و نویسندگی نادر برهانی مرند، نمایش سردار بود که با استقبال گسترده مخاطبان در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفت.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نادر برهانی مرند دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر ایران اکونومیست هنرهای نمایشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۵۸۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات برگزاری جشنواره اقوام تشریح شد/ نمایش انسجام ملی در سینما

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست خبری اولین جشنواره فیلم اقوام ایرانی امروز سوم اردیبهشت با حضور برخی مدیران این جشنواره در بنیاد ایران شناسی برگزار شد.

در ابتدای نشست نیز از پوستر جشنواره با طراحی حمیدرضا بیدقی رونمایی شد.

در ادامه مهدی حیدری مدیر جشنواره ملی فیلم اقوام در سخنانی بیان کرد: جشنواره فیلم اقوام ایرانی نزدیک به یک سال است که توانسته موافقت اصولی خود را از سازمان سینمایی دریافت کند. این جشنواره قرار بود در تبریز باشد اما بنا به مصلحت هایی قرار شد دوره اول آن در تهران برگزار شود. حضور بنیاد ایران شناسی می تواند به اهداف و آرمان های جشنواره کمک کند.

وی ادامه داد: امیدواریم جشنواره در سال های بعد در مناطق قوم نشین کشورمان رقم بخورد. امروز جای کمال تبریزی دبیر جشنواره در کنار ما خالی است. او حدود یک سال است که با جشنواره همکاری دارد و همراهی های خوبی با ما داشته است. اسم او برای دیده شدن جشنواره خیلی به ما کمک کرد.

حضور کم‌رنگ کمال تبریزی در جشنواره به دلیل مشغله کاری

حیدری یادآور شد: با توجه به اینکه امروز آقای تبریزی مشغول ساخت سریال است حضورش به عنوان دبیر در جشنواره کمتر خواهد شد. او در طول این مدت همکاری بسیار خوبی با ما داشت. طبیعتا وقتی فردی می پذیرد که دبیر باشد ملزم به حضور فیزیکی در کنار جشنواره است. آقای تبریزی گفت در کنار جشنواره است اما شاید به عنوان دبیر حضورش کمرنگ‌تر باشد. امیدواریم اتفاقات خوبی برای جشنواره رقم بخورد.

حیدری اضافه کرد: برای اولین بار جشنواره ای که موضوعی است در مکانی مرتبط یعنی در خود بنیاد ایران شناسی برگزار می شود و اختتامیه جشنواره نیز در تالار وحدت خواهد بود.

محمدحسین رجبی دوانی مدیر بنیاد ایران شناسی و رییس شورای سیاست گذاری جشنواره نیز در سخنانی عنوان کرد: وحدت اقوام ایرانی برای بنیاد ایران شناسی یکی از آرمان های بزرگ است و هرآنچه وحدت را تقویت و نقشه دشمنان را بر آب کند مورد حمایت بنیاد است.

وی ادامه داد: جشنواره هم در این راستا قدم برمی دارد. وقتی دوستان در موسسه فصل هنر پیشنهاد کردند که این جشنواره با حمایت بنیاد برگزار شود استقبال کردیم. امیدوارم این جشنواره آغازی بر حضور هرچه بیشتر سینما در راستای تقویت وحدت ملی باشد.

رییس شورای سیاست گذاری جشنواره درباره تغییر مکان این رویداد از تبریز به تهران نیز عنوان کرد: ابتدا قرار بود جشنواره در تبریز برگزار شود و بنیاد ایران شناسی هم در تبریز نمایندگی داشت اما گفتیم در تهران امکان اطلاع رسانی بهتری برای خبرنگاران وجود دارد.

نمایش زیبایی ها برای بیان انسجام ملی در سینما

وی درباره سیاستگذاری های جشنواره تصریح کرد: تنوع اقوام ایرانی باعث شده آداب و رسوم و ویژگی های خاص مناطق ایران مختلف باشد و هدف ما این بود این زیبایی ها و ارزش ها بهتر ترسیم شود.
مشکلات در هر عرصه‌ای کم نبوده است و این مشکلات در عرصه سینما به تصویر کشیده شده اند اما نمایش زیبایی هایی را که بیانگر انسجام ملی باشد در عرصه سینما تاکنون نداشته ایم.

در ادامه حیدری در سخنانی درباره برگزاری جشنواره برای اقوام عنوان کرد: این جشنواره به اسم اقوام برای اولین بار با موضوع اتحاد قومیت ها شکل می گیرد از این رو نیازمند دیده شدن و استمرار است. من اطمینان دارم این جشنواره در آینده به یکی از جشنواره های معتبر تبدیل می شود.

وی درباره جزییات جشنواره نیز گفت: ۱۰۰۰ اثر برای جشنواره ارسال شده که در سه بخش داستانی، مستند و سینمایی پذیرای آثار خواهد بود. در بخش سینمایی ۱۶ اثر، در بخش داستانی و فیلم کوتاه ۶۵ اثر و در بخش مستند نیز ۶۵ اثر به بخش اصلی جشنواره راه پیدا کرده اند. در کنار این ها بخش دیگری داریم که در آن ۱۲ نماهنگ و ۱۳ پویانمایی عرضه می شود. همچنین بخش فیلمنامه هم بعدا اضافه شد که ۴۰ اثر به بخش اصلی آن راه پیدا کرد.

حیدری در پاسخ به سوالی درباره نبودن کمال تبریزی به عنوان دبیر جشنواره تصریح کرد: همانطور که گفته شد دبیر باید حضور پررنگ داشته باشد و با توجه به اینکه آقای تبریزی فرصت نداشت، نمی توانست در جشنواره حضور داشته باشد. البته اعلام کرد که همچنان در کنار جشنواره خواهد بود و به ما مشورت می دهد. در عین حال تا چند روز دیگر با توافقی که با شورای سیاست گذاری داریم اسم دبیر افتخاری را اعلام می کنیم.

وی ادامه داد: در این جشنواره نوعی آشتی ملی وجود دارد و چهره ها و فیلمسازان مختلفی با این رویداد همکاری دارند. خود جشنواره هم نگاه فراجناحی دارد. در حال حاضر با حبیب احمدزاده، حسین تراب نژاد، فرهاد توحیدی و فریدون جیرانی همکاری داریم که داوران بخش فیلمنامه هستند.

وی اضافه کرد: ۱۶ فیلم سینمایی به بخش سینمایی ما اضافه شده است. فیلم «احمد»، «آپاراتچی»، «آسمان غرب»، «آفتاب گرگ و میش»، «خورشید آن ماه»، «عروسک»، «میرو»، «نوروز» و ... از جمله این فیلم ها هستند.

اختصاص ۴ سالن بنیاد ایران شناسی به فیلم های جشنواره

وی با اشاره به تیم عوامل جشنواره بیان کرد: جشنواره یک تیم مدیریتی قوی دارد که کارش را به نحو احسن انجام می دهد حضور آقای مسعود نجفی به عنوان دبیر اجرایی که سال ها سکاندار جشنواره ها بوده، بسیار کمک کننده است. ابوالفضل جلیلی نیز مشاور عالی جشنواره است و افراد دیگری هم به ما کمک می کنند.

در بخش دیگر نشست رجبی دوانی درباره نسبتش با این جشنواره عنوان کرد: من به صورت تخصصی اهل هنر و سینما نیستم اما به عنوان مسؤول بنیاد ایران شناسی و با توجه به اهداف بنیاد باید به هر آنچه که به معرفی بهتر و بیشتر ارزش های تمدنی ایرانی کمک کند، اهتمام داشته باشیم.

وی ادامه داد: تلاش داریم بیشتر با حمایت های مردمی این کار را پیش ببریم. از برخی مراکز دولتی هم درخواست کمک داشته ایم که شاید نقدی نبوده اما برای اسکان یا دیگر موارد کمک می کنند.

رییس بنیاد ایران شناسی درباره سالن های بنیاد برای نمایش فیلم نیز گفت: چهار سالن داریم و امکان تجهیز و آماده سازی هم وجود دارد.

حیدری نیز در پایان درباره فیلم های جشنواره که برخی ارتباطی با اقوام ندارند، بیان کرد: بخش اول که در فراخوان در نظر گرفتیم فیلم های کوتاه و مستند بودند اما در طول این یک سال تدارک برای برگزاری جشنواره، با تماس‌هایی از فیلمسازان حرفه‌ای مان مواجه شدیم که می گفتند آثارشان می تواند در این جشنواره حضور یابد و درخواست خودشان بود. البته در این آثار مولفه هایی از آیین ها و فرهنگ اقوام وجود دارد.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898410

دیگر خبرها

  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • آغاز مرحله استانی جشنواره ملی هنر‌های نمایشی در چهارمحال و بختیاری
  • جزییات برگزاری جشنواره اقوام تشریح شد/ نمایش انسجام ملی در سینما
  •  منتخب جشنواره تئاتر رضوی به تماشاخانه مهر می آید
  • منتخب جشنواره تئاتر رضوی به تماشاخانه مهر می‌آید
  • «یاخته» منتخب جشنواره تئاتر رضوی به تماشاخانه مهر می‌آید
  • شهرکرد میزبان نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان
  • یک اردیبهشت بی‌بدیل
  • اعلام جدول اجرای عموم نمایش‌های منتخب خیابانی تئاتر رضوی
  • اجرای نمایش «جنگ و صلح» در جشنواره تئاتر «مونو دراما» تونس