Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-01@14:59:35 GMT

انتقال خاطرات یک حلزون به حلزون دیگر!

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۶۱۶۷۸

انتقال خاطرات یک حلزون به حلزون دیگر!

رویداد۲۴-پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود موفق شدند خاطره یک حلزون را به حلزون دیگر منتقل کنند و بخشی از خاطرات فراموش شده را بازگردانند.

زیست‌شناسان "دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس" (UCLA) در آمریکا، موفق شده‌اند خاطره یک حلزون را به حلزون دیگر منتقل کنند و با تزریق "اسید ریبونوکلئیک" یا " آر.ان‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ای" (RNA) یک حلزون به دیگری، نوعی حافظه مصنوعی به وجود آورند و خاطرات از دست رفته را بازگردانند.

"دیوید گلنزمن"(David Glanzman)، نویسنده ارشد این پژوهش و استاد زیست‌شناسی یکپارچه، فیزیولوژی و نوروبیولوژی این دانشگاه گفت: من فکر می‌کنم در آینده نه چندان دور بتوانیم از آر.ان‌.ای برای اصلاح اثرات بیماری آلزایمر یا " اختلال استرسی پس از ضایعه روانی"(PTSD) استفاده کنیم.

آران‌ای، بیشتر به عنوان یک پیام‌رسان سلولی شناخته می‌شود که پروتئین می‌سازد و دستورالعمل‌های DNA را به بخش‌های دیگر سلول می‌برد. اکنون مشخص شده که آر.ان‌.ای، به غیر از کدگذاری پروتئین، عملکردهای مهم دیگری از جمله تنظیم انواع فرآیندهای سلولی درگیر در رشد و بیماری را بر عهده دارد.

پژوهشگران در این بررسی، به دم گونه‌ای حلزون موسوم به " اپلیسیا" (Aplysia)، شوک‌های الکتریکی ملایمی وارد کردند. حلزون‌ها، پنج شوک دریافت کردند که هر یک 20 دقیقه طول انجامید و 24 ساعت بعد دوباره تکرار شد. شوک‌ها، واکنش دفاعی حلزون را افزایش دادند که واکنشی به محافظت در برابر خطر احتمالی است. هنگامی که پژوهشگران، به صورت متوالی به حلزون‌ها شوک وارد کردند، دریافتند که این شوک‌ها، نقش محافظتی بر عهده دارند که به طور متوسط 50 ثانیه به طول انجامید. این گونه یادگیری، "حساس‌شدگی"(sensitization) نام دارد. حلزون‌هایی که شوکی دریافت نکرده بودند، تنها نزدیک به یک ثانیه، واکنش محافظتی نشان دادند.

دانشمندان، آر.ان‌.ای را یک روز پس از سری دوم شوک‌ها، از سیستم عصبی حلزون‌هایی که شوک دریافت کرده بودند و حلزون‌هایی که به آنها شوک وارد نشده بود، خارج کردند. سپس، آر.ان‌.ای گروه اول را به هفت حلزونی که شوکی دریافت نکرده بودند، تزریق کردند و آر.ان‌.ای گروه دوم نیز، به یک گروه کنترل شده از هفت حلزون دیگر که آنها هم شوکی دریافت نکرده بودند، تزریق شد.

دانشمندان دریافتند هفت حلزونی که آر.ان‌.ای را از حلزون‌هایی که به آنها شوک وارد شده بود، دریافت کرده بودند، یک واکنش تدافعی از خود نشان دادند که به طور متوسط 40 ثانیه به طول انجامید و همان‌گونه که انتظار می‌رفت حلزون‌های گروه کنترل شده، واکنش تدافعی طولانی نشان ندادند.

پس از آن، پژوهشگران، آر.ان‌.ای را به پتری‌دیش‌های حاوی نورون‌های خارج شده از حلزون‌هایی که شوک دریافت نکرده بودند، اضافه کردند. برخی از ظرف‌ها، حاوی آر.ان‌.ای حلزون‌هایی بودند که شوک الکتریکی دریافت کرده بودند و برخی ظرف‌ها، آر.ان‌.ای حلزون‌هایی را در بر داشتند که شوکی به آنها وارد نشده بود. در برخی از ظرف‌ها، نورون‌های حسی و در برخی ظرف‌ها، نورون‌های حرکتی قرار داشت.

هنگامی که به یک حلزون، شوک الکتریکی وارد شد، نورون‌های حسی، تحریک‌پذیر شدند. نکته جالبی که پژوهشگران کشف کردند این بود که افزودن آر.ان‌.ای حلزون‌هایی که به آنها شوک وارد شده بود، تحریک‌پذیری نورون‌های درون پتری‌دیش را افزایش داد اما این موضوع در مورد نورون‌های حرکتی اتفاق نیفتاد. افزودن آر.ان‌.ای از یک حلزون دیگر که شوک دریافت نکرده بود، این تحریک‌پذیری را در نورون‌های حسی ایجاد نکرد.

تاکنون، باور پژوهشگران بر این بود که خاطرات، در سیناپس‌ها ذخیره می‌شوند اما این پژوهش، با ارائه بینش جدیدی، نشان داد که خاطرات، در هسته نورون‌ها ذخیره می‌شوند.

گلنزمن افزود: اگر خاطرات، در سیناپس‌ها ذخیره می‌شدند، آزمایش ما کاربرد نداشت.

به گفته گلنزمن، در آینده این امکان وجود خواهد داشت که بتوان از آر.ان‌.آی، برای بیدار و ذخیره کردن خاطراتی که در مراحل ابتدایی آلزایمر فراموش می‌شوند، استفاده کرد.

این پژوهش، در مجله آنلاین "انجمن علوم اعصاب" (SfN) به نام " eNeuro" به چاپ رسید.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: انتقال خاطرات زیست شناسی پیام رسان سلولی سیناپس رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۶۱۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاطرات تلخ اردیبهشتی آبی ها مقابل تراکتور!

به گزارش ورزش سه، یکی از حساس ترین دیدار های هفته بیست و پنجم لیگ برتر در حالی میان تراکتور و استقلال برگزار می شود که در صورت پیروزی آبی ها، عملا شانس قهرمانی تراکتور روی کاغذ از بین می رود و با توجه به دیدار پرسپولیس و سپاهان در آزادی، ممکن است تکلیف قهرمانی در همین تا حدودی مشخص شود.

جالب آنکه این دو تیم در ده سال اخیر تاکنون سه مرتبه در اردیبهشت ماه به مصاف هم رفتند و هرسه بازی را تراکتوری ها با پیروزی پشت شر گذاشتند که رکورد جالبی است.

اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ بود که بهترین پیروزی تبریزی ها مقابل استقلال در ورزشگاه آزادی با برتری ۴ بر ۱ بدست آمد. درست یک سال بعد یعنی اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ بود که دو تیم بار دیگر در آزادی در دیداری فوق حساس به مصاف هم رفتند و بازهم تراکتور بود که مقابل چشم هواداران استقلال این تیم را با نتیجه ۳ بر۲شکست داد.

و در نهایت در اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ نیز بار دیگر دو تیم این بار در تبریز به مصاف هم رفتند و آن دیدار نیز در پایان با نتیجه ۱ بر ۰ با سود شاگردان قلعه نویی به پایان رسید.

دیگر خبرها

  • ویدیو/ خاطره‌بازی با معلم‌ها؛ داستان شیرین‌ترین کتک دنیا
  • انتقال نادر: فروش پزشک فرانکفورت با ۲۰۰ هزار یورو!
  • باور دانشمندان درباره میزان هوش «تی‌رکس‌ها» دگرگون شد
  • ببینید | خاطرات شنیدنی رهبر انقلاب از استادِ شهید مرتضی مطهری
  • زنده یاد آتیلا پسیانی خالق خاطرات دهه شصتی‌ها بود
  • ۱۲۰۰ وصیت نامه شهدای استان سمنان چاپ شده است
  • تبلیغات منفی رسانه‌های غرب درباره فتح فاو توسط ایران
  • دریافت هزار تراکنش حساب، با اینترنت‌بانک تجارت
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • خاطرات تلخ اردیبهشتی آبی ها مقابل تراکتور!