Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ رئیس اسبق امور اوپک ایران تاثیرات خروج امریکا از برجام بر بازار نفت را تشریح کرد. او که اکنون مدیریت گروه مطالعات انرژی وین را عهده‌دار است، معتقد است اگرچه صادرات نفت خام ایران از نظر میزان در مقایسه با تولیدکنندگان بزرگ دیگر چندان زیاد نیست، اما در ساختار و بنیان اوپک، ایران یک کشور مهم و تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌گوید: در اوپک و بازار جهانى نفت، ایران را با ٤ میلیون بشکه تولید، مهمترین رقیب عربستان با بیش از ١٠ میلیون بشکه تولید مى‌دانند. بنابراین، تنها حجم تولید تعیین‌کننده اصلى قدرت اعضاء سازمان اوپک نیست.

برکشلی همچنین تاکید می‌کند: پالایشگران نمى‌توانند به آسانى و به ارزانى مصارف نفت خام خود را از یک نوع نفت خام در کوتاه مدت به انواع دیگرى تغییر دهند.  

به گفته او، امریکا براى مدت ٧-٨ سال دیگر هم نفت شیل خواهد داشت ولى پس از آن هزینه‌ها آنچنان بالا خواهد رفت که ادامه حیات نفت شیل با مشکلات جدی مواجه خواهد بود.  

در ادامه گفت‌وگو را با فریدون برکشلی می‌خوانید:

با توجه به خروج آمریکا از برجام برخی مشتریان نفت ایران نسبت به خرید نفت از کشور ما واکنش نشان داده‌اند، ازجمله ایتالیا که اعلام کرده قرارداد خرید از ایران تا پایان سال منقضی می‌شود و قصد تمدید آن را ندارد، ژاپن گفته ممکن است نفت کویت را جایگزین نفت ایران کند و در مقابل کشورهای تولیدکننده مثل عربستان را داریم که بازار را نسبت به عرضه نفت و ثبات بازار مطمئن کرده و یا امارات که گفته تحریم ایران تاثیری در تولید نفت اوپک ندارد، با این تفاسیر چه اتفاقی برای نفت ایران خواهد افتاد؟

این امر بدیهى است و جاى تعجب ندارد. شرکت‌هایى که با امریکا روابط گسترده تجارى و اقتصادى دارند، مى‌کوشند تا در فضاى موجود منافع اقتصادى خود را فداى رابطه با جمهورى اسلامى ایران نکنند. این امر به خصوص در ارتباط با خرید نفت ایران، باتوجه به رقباى سر سختى که کشور دارد، بیشتر از سایر فعالیت‌هاى اقتصادى مشهود است.

البته توجه به این نکته مهم است که پالایشگران نمى‌توانند به آسانى و به ارزانى  مصارف نفت خام خود را از یک نوع نفت خام در کوتاه مدت به انواع دیگرى تغییر دهند. براساس برآوردهاى انجمن نفت امریکا،  API  بیش از ٤٥ نوع و گرید نفت خام در دتیا استخراج مى‌شود و پالایشگاه‌ها گاه براى تغییر سیستم پالایشى خود نیازمند وقت، تغییرات نظام پالایشى و هزینه هستند.

 فکر می‌کنید خروج امریکا از برجام در کوتاه مدت و بلند مدت چقدر بازار نفت را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

میزان تولید نفت خام ایران بیش از ٤ میلیون بشکه است که حدود 2.8 میلیون بشکه از آن صادر و مابقى در داخل مصرف مى‌شود. صادرات نفت خام ایران از نظر میزان در مقایسه با تولیدکنندگان بزرگ دیگر چندان زیاد نیست. 

اما در ساختار و بنیان اوپک، ایران یک کشور مهم و تاثیر گذاراست. در اوپک و بازار جهانى نفت ،ایران را با ٤ میلیون بشکه تولید، مهمترین رقیب عربستان با بیش از ١٠ میلیون بشکه تولید مى‌دانند. بنابراین، تنها حجم تولید تعیین کننده اصلى قدرت اعضاء سازمان اوپک نیست.به علاوه بخش مهم این نفت از تنگه هرمز عبور مى‌کند که به وزن و قدرت جهانى ایران اضافه مى‌کند. لذا باید گفت موقعیت ایران در اوپک مستحکم است.

 ممکن است تغییراتی را در قیمت‌ها شاهد باشیم؟

تا آنجا که گروه مطالعات وین در اتریش بررسى کرده است و از نظر دانشگاه وین نیز تایید شده، هر آنچه نفت خام متعارف توسط اوپک و کشورهاى خارج از اوپک تولید مى‌شود که تقریبا بالغ بر ٣٣ میلیون بشکه در روز است، حداکثر تمام نفت متعارفى است که با تکنولوژى کنونى قابل استحصال است، باقى بازى با ارقام است. لذا امروز دنیا به هر قطره و بشکه نفت نیاز دارد.

البته بحث نفت شیل و نفت‌هاى غیر متعارف جداست. بر اساس برآورد انجمن نفت امریکا که کنگره جهانى نفت نیز  آن را به نوعى تایید مى‌کند، امریکا براى مدت ٧-٨ سال دیگر هم نفت شیل خواهد داشت ولى پس از آن هزینه‌ها آنچنان بالا خواهد رفت که ادامه حیات نفت شیل با مشکلات جدی مواجه خواهد بود.

هدفم از آنچه ذکر کردم توجه دادن خوانندگان ارجمند به این واقعیت است که دوران حذف آسان تولید کنندگان عمده نفت سپرى شده است و اینک دنیا و بازار بین‌المللى نفت در شرایط حذف کشورى با بیش از ١٥٠ میلیارد بشکه ذخایر نفتى نیست.

این وضعیت چقدر در تصمیمات نشست آتی اوپک تاثیرگذار است؟

سازمان اوپک براى اولین بار در تاریخ طولانى خود از خروج امریکا از برجام و تصمیم واشنگتن در تحریم نفتى ایران انتقاد کرد. حتى در دوران جنگ تحمیلى و همچنین در حمله امریکا به عراق و قبل از آن به لیبى هم دبیرکل اوپک تحریم امریکا را محکوم نکرده بود. در تحریم ٢٠٠٨ در واقع شوراى امنیت سازمان ملل ایران را تحریم کرده بودند ولى حالا امریکا به طور یکجانبه و با خروج از یک قرارداد بین‌المللى قصد تحریم ایران را کرده است. البته پرزیدنت ترامپ قواعد تجارت را خوب مى‌داند و مى‌کوشد تا با روش خود ایران را با نوعى توافقنامه مشابه کره شمالى بر سر میز مذاکره بیاورد.

ممکن است در نشست بعدی اوپک تصمیم جدیدی اتخاذ شود؟ مثلا سقف تولید تغییر کند؟

خواست روسیه و عربستان طیف قیمت ٦٠-٧٠ دلار براى هر بشکه نفت است و اکنون مسیر قیمت سمت و سوى چنین قیمتى را دارد، البته چنانچه جمهورى اسلامى نسبت به تحریم نفتى خود واکنش جدى نشان دهد و اوضاع خاورمیانه از آنچه اکنون هست بحرانى‌تر شد، امکان جهش قیمت جهانى نفت به اعداد سه رقمى وجود خواهد داشت.

آیا ممکن است فروش نفت ایران به میزان قبل از بر جام برگردد؟ با توجه به اینکه برخی پیش بینی‌ها در منابع خارجی مبنی بر این است که حدود 800 هزار بشکه از تولید نفت ایران کاسته می‌شود؟

تا آنجا که اینجانب با هیئت‌هاى کشورهاى اوپک صحبت کردم تاکنون تمایل جمعی به تمدید توافق ٢٠١٥ مبنى بر همکارى‌هاى اوپک و غیراوپک و عزم بر کاهش 1.8 میلیون بشکه در روز است. آژانس بین‌المللى انرژى معتقد است که هنوز حدود ٤٠ میلیون ذخیره سازى نزد کشورهاى صنعتى موجود است که تا اتمام آن اوپک مى‌تواند در سطح کنونى تولید با همراهى غیر اوپک کماکان ادامه دهد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 اوپک تنگه هرمز قیمت نفت قیمت نفت ایران قیمت نفت اوپک اوپک نفتی موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۶۲۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تقویم مسابقات کشوری دوومیدانی ایران در فدراسیون جهانی

مدیر روابط بین الملل فدراسیون دوومیدانی از ثبت تقویم مسابقات قهرمانی کشوری ایران در فدراسیون جهانی دوومیدانی خبر داد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی طهایی درباره ثبت مسابقات قهرمانی کشوری دوومیدانی ایران در تقویم فدراسیون جهانی اظهار داشت: برای کسب امتیاز باید تقویم سالیانه ایران را در فدراسیون جهانی ثبت می‌کردیم تا مسابقات ما رسمیت داشته باشد. سیستم تقویم جهانی به این صورت است که هر ورزشکاری یک امتیاز دارد و نتایج را معمولا براساس 5 مسابقه و بالاترین رتبه‌ای که در طول سال کسب کرده است، محاسبه می‌کنند. این امتیاز بر مبنای رنکینگی است که در مسابقه به دست می‌آورند و در آن مسابقه شرکت کرده‌اند.

حمایت کمیته ملی المپیک از دوومیدانی‌کاران

 

وی افزود: این رنکینگ‌ها به این صورت است که از بالاترین رده یعنی او W که شامل مسابقات قهرمانی جهان و المپیک است، آغاز می‌شود و 370 امتیاز دارد و بعد از آن مسابقات لیگ الماس و آسیایی و منطقه‌ای در رده های DF، GF و ABCDEF برگزار می شود.

مدیر روابط بین الملل عنوان کرد: مسابقات F، دارا 15 امتیاز است و قهرمانی کشورها در رده ب قرار می گیرد و 100 امتیاز دارد. این سیستم رده بندی به این صورت است که از اول ژانویه سال 2023 فدراسیون جهانی اعلام کرد اگر مسابقه ای در تقویم جهانی ثبت نشود به تبع آن هیچکدام از نتایج ورزشکاران را نمی تواند ثبت کنند و این نتایج در نظر گرفته نمی شوند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه 6 ورزشکار شانس کسب سهمیه المپیک دارند و مدت زمان محدودی تا المپیک در پیش داریم، این ورزشکاران مجبور بودند تا در مسابقات مختلف شرکت کنند و امتیاز خود را ارتقاء دهند. برای شخص مطیعی سرپرست فدراسیون و معتمدی دبیر کل فدراسیون این موضوع به دغدغه تبدیل شده بود که چرا  مسابقات قهرمانی کشور ایران 100 امتیاز  دارد و با شروع سال میلادی که زمان ثبت آن بود در تقویم جهانی ثبت نشده است اما با پیگیری‌های فدراسیون وقت و رایزنی با فدراسیون جهانی، مسابقات قهرمانی کشور زنان که در 27 و 28 خرداد و مردان که در 7 و 8 تیر برگزار می‌شود، در تقویم فدراسیون جهانی ثبت شد.

طهایی گفت: خدا را شکر این موضوع مورد تایید فدراسیون جهانی قرار گرفته‌ است تا بتوانیم در مدت زمان مقتضی مسابقات را برگزار کنیم و رکورد این رقابت ها را ثبت و امتیاز آن برای کسب سهمیه استفاده شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت تقویم مسابقات کشوری دوومیدانی ایران در فدراسیون جهانی 
  • ثبت تقویم مسابقات کشوری دوومیدانی ایران در فدراسیون جهانی
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده بدست سپاه / وزیر کشور: قوه قضائیه مسئول است
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت