Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، محمد خلیلی پیر در سلسله نشست‌های طلیعه رمضان که با موضوع «بحران آب» ویژه مبلغان ماه مبارک رمضان در سالن همایش‌های بین‌المللی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد به تشریح وضعیت منابع آبی کشور پرداخت و گفت: در حال عبور از کم بارش‌ترین سال طی ۵۰ سال گذشته هستیم.

وی با بیان اینکه در برخی از نقاط کشور با کاهش بیش ۷۰ درصدی بارندگی‌ها مواجه هستیم، اظهار داشت: در حوزه فلات مرکزی کشور با چالشی بسیار نگران‌کننده رو به رو هستیم به گونه‌ای که امسال ۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی آب ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





* کاهش ۴۰ میلیمتری باران در ۱۰ سال اخیر

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه کشور ما هیچ‌گاه سرزمین پر آب و پربارانی نبوده است، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار‌هایی که ۱۰ سال پیش ثبت شده میانگین بارش سالانه در کشور حدود ۲۵۰ میلی‌متر بوده که این میزان در سال‌های اخیر با ۴۰ میلی‌متر کاهش به ۲۱۰ میلی‌متر رسیده است.

خلیلی پیر با بیان اینکه بر اساس الگو‌های جهانی ما تنها مجاز به استفاده از ۴۰ درصد از آب موجود برای شرب، کشاورزی و صنعت هستیم و مابقی را باید برای حفظ محیط‌زیست رها کنیم ابراز داشت: متأسفانه در کشور ما ۸۰ درصد منابع آبی را استفاده کردیم و تنها ۲۰ درصد آن را برای حفظ محیط‌زیست رها کرده‌ایم که این موضوع مشکلاتی از جمله خشک شدن تالاب‌ها، دریاچه‌ها، فرونشست دشت‌ها و ایجاد ریز گرد‌ها را به دنبال داشته است.

وی با بیان اینکه پیشینیان ما بسیار هوشمندانه با این مسئله برخورد و آب را مدیریت کردند، احداث قنات و ساخت سد را از جمله نخستین ابتکارات مهندسی ایرانیان دانست و یادآور شد: اجداد و نیاکان ما در این سرزمین آگاهانه از آب استفاده می‌کردند و همین‌گونه توانستند تمدن خود را حفظ کنند و روز به روز آن را گسترش دهند.



* دچار توهم فراوانی آب شده‌ایم

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل آبفای کشور با بیان اینکه در طول سه دهه گذشته دچار «توهم فراوانی آب» شدیم، اذعان داشت: پمپاژ بی‌حدوحصر آب از سفر‌های زیرزمینی و احداث سد‌های فراوان، این تصور را ایجاد کرد که آب همیشه به راحتی قابل دسترس است.

وی با اشاره به اینکه توهم فراوانی آب باور‌ها و الگو‌های قدیمی را از بین برد، گفت: مصرف بی‌رویه و سخاوتمندانه از آب نتیجه این توهم بود به گونه‌ای که بلایی که امروز بر سر سفره‌های زیرزمینی آمده ۱۰ برابر فاجعه‌بار‌تر از اتفاقی است که در دریاچه ارومیه رخ داده است.

خلیلی پیر با اشاره به تاکید اسلام بر اهمیت آب و همچنین قداست آب در آیین‌های ایرانی، بر لزوم بهره‌گیری از آموزه‌های دینی و بازگشت به روش‌های قدیمی برای حفظ و حراست از منابع آبی تاکید کرد و ابراز داشت: برای عبور از مشکلات ناشی از کمبود آب، باید مردم را متقاعد به تغییر الگوی مصرف کنیم و این باور را در جامعه نهادینه کنیم که «کمبود آب»، مشکل همگانی است.



* قیمت پایین آب بازدارنده نیست

وی با اشاره به اینکه آب ارزان است و به همین دلیل «قدر» ندارد، گفت: قیمت آب بازدارنده نیست به همین علت مردم تمایلی به استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف ندارند.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌المللی آبفای کشور تاکید کرد: اگر هر شهروند این احساس مسئولیت اجتماعی را داشته باشد برای اینکه آب کمتری مصرف کند تجهیزاتی را مورد استفاده قرار می‌دهد که در کنار تأمین نیازهایش، ۵۰ درصد نیز میزان مصرف را کاهش دهد.

وی با اشاره به همکاری‌های آبفای کشور و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در راستای فرهنگ‌سازی مصرف درست آب در کشور یادآور شد: برای اینکه بتوانیم از ظرفیت‌های بسیار خوب مبلغان استفاده کنیم اقدامات مشترکی را تعریف کردیم که امیدواریم نتیجه آن نهادینه شدن فرهنگ استفاده درست از آب بینجامد.

خلیلی پیر وضو گرفتن برخی از مراجع با یک لیوان آب را مورد توجه قرار داد و از راه‌اندازی پویش «وضو با یک لیوان آب» خبر داد ضمن اینکه از مبلغان خواست تا به این پویش بپیوندند و این اقدام پسندیده را ترویج دهند، گفت: هر چه قدر این رفتار‌ها که با آموزه‌های دینی ما سازگار است گسترش یابد بی‌تردید می‌توانیم در مدیریت مشکلی که با آن مواجه هستیم موفق باشیم.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۶۹۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان هم در اصفهان فهمیدند شهر در خطر فرونشست است/ مسوولان هنوز نفهمیدند یا نمی‌توانند جلوی برداشت‌های بی‌رویه آب را بگیرند (فیلم)

عصر ایران ــ ویدیویی در فضای مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد یک پراید در چاله‌ای افتاده و کودکی می‌گوید که فرونشست است.

گزارش را این‌جا ببینید

اصفهان به دلیل برداشت بی‌رویه آب از زاینده‌رود و چاه‌ها در معرض فرونشست است و چاله‌ها و شکاف‌ها حالا به درون شهر و زیر پای مردم رسیده اما مسوولان همچنان نمی‌توانند یا نمی‌خواهند جلوی برداشت بی‌رویه آب از زاینده‌رود و چاه‌ها زیرزمینی را بگیرند. این گزارش را در این باره ببینید.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تصاویری ترسناک از اصفهان که مسئولین نمی‌خواهند باورش کنند/ وقتی تصمیمات هیجانی مدیران در دو دهه، ۱۸ میلیون سال تلاش طبیعت را به باد می‌دهد (فیلم) کارشناس تکتونیک: تا سال ۱۴۰۹ اصفهان تبدیل به بیابان می شود / ۴۵ برابر نرخ جهانی در اصفهان فرونشست داریم

دیگر خبرها

  • پیش بینی کاهش ناترازی برق به ۱۱ هزار مگاوات
  • اولویت تامین انرژی با صنایعی دارای حداکثر بهره‌وری در روند مصرف است
  • کودکان هم در اصفهان فهمیدند شهر در خطر فرونشست است/ مسوولان هنوز نفهمیدند یا نمی‌توانند جلوی برداشت‌های بی‌رویه آب را بگیرند (فیلم)
  • مهدی نصیری و توهم اتحاد
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • اهدای ۸۰ میلیون جایزه برقی با قرعه‌کشی/ از ابتدای خرداد تا پایان شهریور فرصت دارید
  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • مردم سیستان و بلوچستان به احدی اجازه تفرقه‌اندازی نمی‌دهند