Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@00:26:08 GMT

تهران - اسلام آباد در دیپلماسی رسانه ای نقش آفرینی کنند

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۷۵۷۲۶

تهران - اسلام آباد در دیپلماسی رسانه ای نقش آفرینی کنند

اسلام آباد - ایرنا - قائم مقام وزیر اطلاع رسانی، میراث ملی و رسانه های پاکستان، گسترش همکاری رسانه ای با جمهوری اسلامی ایران و نقش آفرینی دو کشور در دیپلماسی رسانه ای منطقه ای را خواستار شد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا 'شفقت جلیل' در دیدار با 'فردین پازوکی' مدیرکل اخبار خارجی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، از حضور موثر نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در اجلاس بین المللی خبرگزاری ها و پیشنهادات این هیات برای تهیه بندهای پایانی این بیانیه تجلیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه، دوست و برادر یاد کرد و گفت: در جهانی که رسانه های غربی اخبار دو ملت را آنگونه که دوست دارند منتشر کرده و در فضاسازی رسانه ای منطقه فعالیت می کنند، همکاری رسانه ای دو کشور نقش اساسی در انتقال و انتشار اخبار درست و صحیح برای مخاطبان ایفا می کند.
جلیل همچنین با بیان اینکه دو کشور مشترکات فراوان به ویژه در زمینه زبان و فرهنگ دارند، ادامه داد: ظرفیت های فراوان همکاری رسانه ای ایران و پاکستان و شکوفایی این ظرفیت ها می تواند دو کشور را بیش از گذشته به یکدیگر نزدیک کرده و از سویی نیز به معرفی فرهنگ اقوام و ملت های دو کشور کمک کند.
قائم مقام وزیر اطلاع رسانی، رسانه ها و میراث ملی پاکستان همچنین با تبیین ظرفیت های خبرگزاری های رسمی دو کشور برای همکاری رسانه ای، گفت: اگر اخبار جمهوری اسلامی ایران از منبع خبری رسمی در اختیار مخاطبان و جامعه هدف در پاکستان قرار گیرد، این روند در خنثی شدن جنگ رسانه ای دشمنان دو ملت نقش ایفا می کند.
وی با تاکید بر گسترش همکاری خبرگزاری جمهوری اسلامی (IRNA) و آسوشیتدپرس پاکستان (APP) گفت: دولت پاکستان نیز به دنبال تهیه ساز و کار عملیاتی برای افتتاح نمایندگی خبرگزاری پاکستان در تهران و پس از آن، اعزام خبرنگار از تلویزیون پاکستان به ایران است.
این مسئول پاکستانی با بیان اینکه ایران و پاکستان در بسیاری زمینه ها درک متقابل دارند، گفت: نباید فضای رسانه ای دو کشور در اختیار دیگر رسانه ها قرار گیرد و لازم است راهکاری اجرایی شود تا مخاطبان، اخبار صحیح و بدون غرض کشور مقابل را از منبع خبری رسمی کشور دیگر دریافت کنند.
مدیرکل اخبار خارجی خبرگزاری جمهوری اسلامی (IRNA) نیز که به نمایندگی از مدیرعامل این سازمان در اجلاس بین المللی خبرگزاری ها در اسلام آباد شرکت کرده بود، سلام گرم 'سیدضیاء هاشمی' را به دولت و ملت پاکستان ابلاغ کرد.
'فردین پازوکی' با تبریک هفتادمین سالگرد استقلال پاکستان به دولت و ملت این کشور، گفت: ایران و پاکستان دو کشور دوست و برادر هستند و در زمینه های مختلف نیز مشترکات فراوان دارند.
پازوکی با تجلیل از اقدامات خبرگزاری آسوشیتدپرس پاکستان (APP) در برگزاری کنفرانس بین المللی خبرگزاری ها، تصریح کرد: این همکاری ها باید در عصر ارتباطات نوین میان خبرگزاری های کشورهای مسلمان به ویژه همسایگان گسترش یابد.
وی با تاکید بر لزوم تعامل خبرگزاری ها برای مقابله با چالش های فرارو، افزود: این همکاری ها در مورد کشورهای در حال توسعه بیش از گذشته احساس می شود.
پازوکی با تشریح ظرفیت های خبرگزاری جمهوری اسلامی در زمینه آموزش، نیروی انسانی، دفاتر خارجی و امکانات نرم افزاری این رسانه، اضافه کرد: ایرنا به زودی هشتاد و پنجمین سالروز تاسیس خود را جشن می گیرد و با تجربه خبری فراوان به عنوان رسانه پیشرو مطرح است.
این مسئول با یادآوری حضور بیش از 25 ساله ایرنا در پاکستان، راه اندازی سرویس زبان 'اردو' و حضور هیات ایرانی در اجلاس خبرگزاری ها را نشان علاقه ایران به گسترش همکاری دوجانبه رسانه ای خواند و افزود: نمایندگان رسانه های مختلف در ایران حضور دارند و جای خالی نمایندگان رسانه های پاکستانی احساس می شود.
در این دیدار که با حضور 'عباس بدری فر' وابسته مطبوعاتی سفارت ایران در پاکستان برگزار شد، دو طرف در خصوص راه های افزایش همکاری دوجانبه تبادل نظر کردند.

** تاسیس دفتر (APP) پاکستان در تهران پیگیری جدی می شود
مدیرکل بخش رسانه های خارجی وزارت اطلاع رسانی، رسانه ها و میراث ملی پاکستان نیز در دیدار با مدیرکل اخبار خارجی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با تقدیر از حضور هیات ایرانی در اجلاس بین المللی رسانه ها در اسلام آباد، گفت: لازم است که در خصوص انتقال مستقیم و بدون واسطه اخبار تحولات کشورهای خود برای مخاطبان راهکاری اندیشیده شود.
''ظهور احمد برلاس' در این دیدار بر تشکیل بلوک خبری و سازمان های منطقه ای خبری برای گسترش تعامل رسانه ای تاکید کرد.
وی گفت: دولت پاکستان بر این اعتقاد است که تهران و اسلام آباد باید به عنوان دو کشور همسایه، به عبارت ساده هوای همدیگر را داشته باشند زیرا دو طرف می توانند از این تعامل سود ببرند.
احمد برلاس اضافه کرد: برخی مسائل در افتتاح دفاتر جدید نمایندگی خبرگزاری رسمی پاکستان در دیگر کشورها وجود دارد که اگر این موضوعات حل شود، نه تنها دفتر نمایندگی خبرگزاری آسوشیتد پرس پاکستان بلکه دفتر نمایندگی تلویزیون پاکستان نیز در تهران افتتاح می شود.
مدیرکل بخش رسانه های خارجی وزارت اطلاع رسانی، رسانه ها و میراث ملی پاکستان همچنین گسترش همکاری دو کشور در زمینه فیلم و مستند با موضوعات جاذبه های گردشگری دو کشور و فرهنگ مشترک را خواستار شد.
مدیرکل اخبار خارجی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز در این دیدار، گفت: معتقدیم که برخی رسانه ها، اخبار واقعی و درست را در اختیار مخاطب قرار نمی دهند و لازم است همکاری کشورهای منطقه به ویژه مسلمان و همسایه در زمینه رسانه ای افزایش یابد.
'فردین پازوکی' با تبیین زمینه های همکاری خبرگزاری های رسمی دو کشور، اضافه کرد: ایرنا از ظرفیت هایی نظیر دانشکده خبر و موسسه مطبوعاتی 'ایران' برخوردار است و می توان با انعقاد تفاهم نامه همکاری در آموزش خبرنگاران پاکستانی همکاری کرد.
وی ادامه داد: ایران در کنار پاکستان قرار دارد و خبرگزاری دو کشور نیز باید با گسترش همکاری دو جانبه، الگوی جدید عملیاتی همکاری رسانه ای را به دیگران نشان دهند.
به گزارش ایرنا اجلاس خبرگزاری ها به مناسبت هفتادمین سال استقلال پاکستان و هدف گسترش همکاری خبرگزاری ها در تعامل چندجانبه مقابل چالش های رسانه ای روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری در اسلام آباد و به میزبانی خبرگزاری رسمی پاکستان (APP) برگزار شد.
نمایندگان کشورهای پاکستان، جمهوری اسلامی ایران، آذربایجان، بحرین، بلغارستان، چین، مصر، یونان، اندونزی، قزاقستان، لبنان، عمان، قطر، رومانی، عربستان سعودی، سودان، سوریه، تونس ، ترکیه و امارات متحده عربی در این کنفرانس حضور داشتند.
شبد**آساق**6125**1379

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ارتباطات ايران و پاكستان همكاري رسانه اي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۷۵۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران، آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود که متأسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرد و کوشید با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضاً کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌رغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور نموده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‎‌کند.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، تأکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تأکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

کد خبر 6097908

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه
  • ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند
  • به فشارهای آمریکا درباره خط لوله گاز با ایران توجه نمی‌کنیم
  • نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح بین المللی
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • رایزنی گروسی و امیر عبداللهیان در تهران
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران