Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@17:59:52 GMT

«وقتی همه خواب بودند»

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۷۶۷۱۹

«وقتی همه خواب بودند»

به گزارش خبرگزاری ایکنا از خراسان رضوی، هوا کم کم تاریک می‌شود و خیابان‌ها کمی خلوت؛ خبری از هیاهوی دانشجویانی که هر روز این حوالی درحال رفت‌ و آمدند، نیست و به جای آن، صدای موسیقی فضا را گرفته است؛ خوب که دقت می‌کنیم، متوجه می‌شویم که انگار موسیقی زنده است.
کمی جلوتر می‌رویم و با صحنه‌ای مواجه می‌شویم که کمی دور از انتظار است و آنچه پیش روست، با محیط اطراف تناسبی ندارد! درست در زیرگذر پارک ملت مشهد، تعدادی دختر و پسر نوجوان و جوان، با ظاهرهایی کمی متفاوت‌تر از بقیه، کنار هم نشسته‌اند و مشغول گپ و گفت‌اند و این همه ماجرا نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این اختلاط همراه با گیتارزدن و خواندن موسیقی در این جمع صمیمی همراه است و دود سیگار، فضا را پر کرده است؛ حتی بنا به قول شاهدان عینی این صحنه، این برنامه هر شب برپاست و در حاشیه آن، مواردی هم مشاهده شده که خارج از شرع و عرف است و قلم از بیان آن شرم دارد.
گاهی نیز مزاحمت‌هایی برای دیگران به وجود می‌آید؛ مثلا افراد مسنی که برای عبور از زیرگذر با اسکیت‌بازان مواجه می‌شوند، ممکن است برخوردی صورت بگیرد و آسیب ببینند.


تضاد فرهنگی در پایتخت فرهنگی جهان اسلام
در جوار حریم مقدس رضوی و در کنار سومین دانشگاه ایران؛ در شهری که عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 را به خود اختصاص داده بود و پایتخت معنوی ایران است؛ هر شب خبرایی است...آن هم دقیقاً در نبض تپنده فرهنگی مشهد، درحوالی محیط علمی- فرهنگی دانشگاه و در میان فروشگاه‌های کتاب و محصولات فرهنگیِ زیرگذر پارک ملت مشهد و نیز در کنار محیط تفریحی پارک ملت.


شاید بتوان شروع این مسئله را با حضور اسکیت‌بازانی دانست که با حرکات نمایشی، توجه رهگذران را به خود جلب می‌کردند اما رفته رفته پاتوقی شد برای انجام کارهایی که توجیه شرعی و قانونی ندارند.
«وقتی همه خواب بودند»

حال این سوال مطرح است که چرا این مسئله اتفاق افتاده است؟ چه خلائی وجود دارد که جوانِ ما به این مرحله رسیده است و اوقاتش را این چنین سپری می‌کند؟ این پاتوق شبانه در زمانی است که چشمان مردم و مسئولان، هنوز باز است اما گویا در خواب به سر می‌برند...


نیاز ذاتی انسان به آرامش روانی و ضرورت شادی و تفریح و اینکه جوان نیاز به دیده شدن دارد، برکسی پوشیده نیست و ابهام اینجاست که چرا این نیاز و خلا، به این شیوه پاسخ داده می‌شود؟ آیا در بحث رسیدگی به نیازهای فرهنگ و نشاط جوانان، در خواب به سر می‌بریم؟


این گوشه‌ای از نیازهای یک جوان است که اگر به خوبی پاسخ داده نشود، از مسیری که نباید تأمین می‌شود. یادمان نرود که مسئول فردی است که مورد سوال واقع شده و خوب است که گاهی از خود بپرسیم: برای جوانان‌مان چه کردیم؟
هم‌چنین می‌توان خانواده‌ها را به این متهم کرد که در اصول تربیتی‌شان کوتاهی کرده‌اند و دیگر «خانه» مأمن و محل آرامش این نوجوانان و جوانان نیست که به دنبال پاسخ دلتنگی‌ها، خلأهای روحی و اقتضائات سن‌شان در خیابان می‌گردند. البته انگشت اتهام را به سمت نظام تعلیم و تربیت نیز می‌توان اشاره گرفت و پرسید که چرا نتیجه آموزش‌هایی که در مدارس به فرزندان ارائه می‌شود را در عمل مشاهده نمی‌کنیم؟!


هرچند تعیین مقصر فایده چندانی ندارد و همه اعم از خانواده و نظام آموزشی و مسئولان و رسانه و...باید بسیج شوند و برای حل این مسئله، تدبیری بیندیشند.
نکته دیگر این است که گفته شده ورود دوچرخه و اسکیت به پارک ملت مشهد ممنوع است و در صورت صحت، این مسئله بر حضور جوانان در زیرگذر تأثیر دارد که پیگیری این مسئله و نیز بیان نظر کارشناسی مشاوران تربیتی در این خصوص، نیازمند بررسی در گزارش‌های دیگر است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی اجتماعی پارک ملت زیرگذر گیتار پایتخت فرهنگی پایتخت معنوی فرهنگ جوان مشهد قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۷۶۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو

توجه ویژه دولت جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط فرهنگی و طرح مسئله غزه به‌عنوان بی‌سابقه‌ترین نسل‌کشی تاریخ از محورهای مهم اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین روز از ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوهای فرهنگی در باکو بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی بامداد سه‌شنبه _یازدهم فرودین_ به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها عازم باکو شد، اجلاسی که پس از پنج سال بار دیگر نمایندگان فرهنگی کشورها و نهادهای بین‌المللی مختلف در جهان را گرد هم آورد تا پیرامون مهم‌ترین مسائل مشترک از حوزه فرهنگ گرفته تا مساله تروریسم را به بحث و تبادل نظر بنشینند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین آغاز این مجمع اظهار کرد: اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی، توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قاره‌های آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله اولویت‌های ما است و معتقدیم نقش سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سو تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تأثیرگذار است.

وی افزود: رژیم کودک‌کش و نژادپرست بیش از ۷۶ سال است رسماً نسل کشی مسلمانان فلسطینی را در دستور کار قرار داده است و در هفت ماه اخیر ده‌ها هزار کودک و زن بی‌گناه غزه به خاک و خون کشیده شده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: انفعال بی‌سابقه سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای مایه شرمساری است؛ اقلیتی صهیونیست همه اصول اخلاقی را زیر پا گذاشته و با پشتیبانی آمریکا هر جنایتی را انجام می‌دهد.

اسماعیلی همچنین امروز (چهارشنبه) همچنین در حاشیه مجمع، دیدارهای مهمی با همتایان و نمایندگان و مقامات فرهنگی بین‌المللی کشورهای مختلف حاضر در این اجلاس داشت؛ وی ضمن دیدار با حاجی فایق نبی اف رئیس اداره مسلمانان گرجستان (GBMI)، در پنل تخصصی گفت‌وگو برای صلح و امنیت جهانی و گفت‌وگوهای مذهبی با حضور نمایندگان ادیان مختلف حضور یافت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با «آنار کریم اف» همتای آذربایجانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد؛ آمادگی برای برگزاری نشست مشترک سینماگران ایرانی و آذربایجانی از محورهای مهم مطرح شده از سوی وزیر فرهنگ کشورمان در این دیدار بود.

وی در این دیدار گفت: اشتراکات زیاد فرهنگی، تاریخی و تمدنی با آذربایجان داریم و به همین خاطر یک ایرانی در آذربایجان و یک آذربایجانی در ایران احساس غربت نمی‌کند.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در درگیری‌های اخیر تاکید بر حقانیت برادران آذربایجانی بود؛ تمایل داریم تفاهم‌نامه جامع فرهنگی بین دو کشور مجدد امضا شود.

اسماعیلی در عین حال گفت: مرزهای آبی و دریایی مشترک و طولانی با کشور آذربایجان داریم و پیشنهاد می‌کنم تبادلات فرهنگی در شهرهای مرزی ایجاد شود.

وی همچنین اعلام کرد: ایران آمادگی دارد بین نویسندگان و سینماگران دو کشور نشست مشترک سینمایی برگزار کند.

وزیر فرهنگ افزود: در تلاش هستیم تا اولین جشنواره فیلم‌های سینمایی کشورهای حاشیه خزر را برگزار کنیم در همین زمینه از شما و سینماگران شما دعوت می‌کنیم تا در این جشنواره حضور داشته باشید.

اسماعیلی امروز همچنین در پیامی در شبکه ایکس نوشت: ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها که از امروز در باکو، پایتخت آذربایجان، آغاز می‌شود، تحت تأثیر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه قرار دارد.

وی افزود: «گفت‌وگو» بدون پاسداشت کرامت انسان‌ها که از حقوق اولیه است، معنا ندارد و نمی‌توان از «فرهنگ» سخن گفت، بدون اینکه جانیان صهیونیست را مهار کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: امروزه قدرت رسانه‌ها و ظرفیت فرهنگ‌ها باید در خدمت آسایش بشریت و آرامش انسان‌ها قرار گیرد؛ برپایه این باور، در سخنرانی «ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی» در باکو، ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای ترویج فرهنگ صلح از طریق همکاری‌های جامعِ بین فرهنگی با همه کشورها را ارائه کردم.

وی نوشت: همچنین به اولویت ایران برای توسعه روابط فرهنگی با همسایگان اشاره کردم و گفتم ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با کشورهای قاره آسیا و آفریقا از راهبردهای ماست.

وزیر فرهنگ تاکید کرد: ما معتقدیم که باید با تغییر شیوه‌های مشارکت، اثرگذاری سازمان‌های بین‌المللی را ارتقا داد و آن‌ها را از انفعال خارج کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 749900

دیگر خبرها

  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • ایران؛ کثرت فرهنگی و وحدت سیاسی
  • ۶۰ هکتار به فضای سبز سنندج اضافه می‌شود
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • قیام طوفان‌الاقصی از غزه آغاز شده اما تداوم آن به صورت جهانی است
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • رهبر معظم انقلاب: جوانان باید منطق شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر رژیم صهیونیستی» را بدانند
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)