Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@23:24:52 GMT

آمریکا علیه جامعه مدنی

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۷۷۳۷۳

آمریکا علیه جامعه مدنی

در این مطلب آمده است: خروج دونالدترامپ و ایالات متحده تحت رهبری او از توافق هسته‌ای با ایران، بیش از همه دولت اعتدال و میانه‌رو کشورمان را تضعیف می‌کند و لبخند رضایت بر چهره برخی از دلواپسان و منتقدان تندرو می‌نشاند. این که هرگاه دولت لیبرال و میانه رویی در ایران بر سرکار می‌آید با بدرفتاری و پیمان‌شکنی آمریکایی‌ها روبه‌رو می‌شود، این ظن را تقویت می‌کند که داستان چندان هم اتفاقی نیست و اتفاقا آنان دوست ندارند که در ایران با دولت میانه‌رو سر وکار داشته باشند و اقتدارگرایان را ترجیح می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اثبات عرایضم به چند نمونه تاریخی در همین 67 سال باید به قدر کافی گویا باشد تا داستان را تصادفی ندانیم. اولین مورد طبعا دولت ملی دکتر محمد مصدق است که اندیشه‌های لیبرالی داشت و می‌خواست منافع ایران نه با فرمول 16 درصدی برای ما و 84 درصد برای انگلیسی‌ها که دست‌کم مانند شرکت‌های آمریکایی به صورت 50-50 باشد و به دولت ایالات متحده نیز بدگمان نبود، یا آن حد از بی‌اعتمادی را که متوجه انگلیسی‌ها می‌دانست به آمریکایی‌ها نداشت، اما این بیم که دکتر مصدق دست توده‌ای‌ها را باز گذاشته و احتمال در غلتیدن ایران به دامان کمونیست وجود دارد، پشت مصدق را خالی کرد و با همدستی انگلستان کودتای 28 مرداد 1322 را تدارک دید و یک دولت واقعا لیبرال را در ایران برانداخت و بعد از آن نیز از دولت‌هایی حمایت کرد که هیچ نشانی از دموکراسی نداشتند.
نمونه دوم که به ما نزدیک‌تر و ملموس‌تر است دولت دموکراسی خواه مهندس مهدی بازرگان است که فردای پیروزی انقلاب 57 استقرار یافت و از فرق سر تا نوک پا لیبرال میانه‌رو بود. نخست وزیر آن دبیر کل نهضت آزادی و سخنگوی آن نیز عباس امیرنظام بود. اما چرا برافتاد؟ می‌توان گفت همان آمریکایی‌ها در ساقط شدنش بی‌نقش نبوده‌اند. به این صورت که قول داده بودند دست به عمل تحریک‌آمیز نمی‌زنند و شاه را نمی‌پذیرند. اما بعد وقتی در الجزایر برژینسکی با هیات ایرانی (مهندس مهدی بازرگان، ابراهیم یزدی، محمد مجتهد شبستری و دکتر مصطفی چمران) ملاقات کرد و قرار بود وعده دریافت مطالبات را بگیرند و سپرده‌های مربوط به خریدهای نظامی را که از فروش نفت کسر کرده بودند پس بدهند، اما این کار را نکردند و با قبول شاه زمینه اشغال سفارت و سقوط دولت موقت فراهم شد و با این اتفاق گفتمان لیبرال به حاشیه رفت.
نمونه سوم که باز نزدیک‌تر است پیروزی آقای سیدمحمد خاتمی در دوم خرداد 1376 با شعار «جامعه مدنی» است، ولی تمدید همه ساله‌ی تحریم‌های محدود به فرمان بیل کلینتون از بلندای دیوار بی‌اعتمادی نکاست، در سال 80 و در زمان جرج بوش - رئیس جمهوری ایران در زمره‌ی نخستین سران جهان بود که واقعه 11 سپتامبر 2001 میلادی را محکوم و با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرد. از شهریور 1380 تا دی ماه همان سال اما تنها 4 ماه فاصله بود و در این ماه جرج بوش، ایران را در کنار عراق و کره شمالی در محور شرارت توصیف کرد و پس از چندی پرونده‌ی هسته‌ای ایران را هم چنان که می‌دانید به جریان انداخت تا یک دولت لیبرالی دیگر را ناکام و در مقابل مخالفان داخلی تحت فشار بگذارد.
نمونه بعدی هم البته دولت توسعه‌گرای روحانی و ماجرای برجام است که به خاطر خروج ترامپ و اتفاق سه‌شنبه شب هیجدهم اردیبهشت 97 دنیا با آن آشناست، رئیس جمهور ایران تمام تلاش خود را به کار بست تا محور مذاکره و توافق با ایالات متحده را به دست آورد و حالا جانشین اوباما در مقابل دیدگان جهان و به رغم مخالفت شرکای اروپایی می‌گوید آن را نقض می‌کند و برمی‌چیند. اصولا این که هرگاه در ایران - دولتی برسرکار آمده با جهان بیشتر سرآشتی داشته و در پی تحقق شعارهای دموکراتیک بوده- این آمریکایی‌ها بوده‌اند و هستند که برای ناکام گذاشتن آن کوشیده‌اند و می‌کوشند و این یک واقعیت تلخ است.
مخلص کلام این است: آقای ترامپ! شما که سه‌شنبه 18 اردیبهشت 97 گفتی در کنار مردم ایران ایستاده‌ای، اما در عمل اتفاقا این شمایید که خواسته تا ناخواسته نمی‌گذارید جامعه‌ی مدنی در ایران پا بگیرد و خرسندی برخی دلواپسان ایرانی تنها به خاطر خروج از برجام نیست به این دلیل هم هست، در این 70 سال لیبرالی‌ترین دولت‌ها در ایران را آمریکایی‌ها برانداختند یا تضعیف و محدود کردند.
6026/7339
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 اوباما جامعه کمونیست کودتای ۲۸ مرداد انگلیسی موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۷۷۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران تحریم‌ها را به فرصتی برای تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی تبدیل کرده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

به گزارش سیاست خارجی ایرنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیداً انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفاً به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیداً محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریع‌ترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد که تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

کد خبر 748371

دیگر خبرها

  • خیزش دانشگاه‌های آمریکا علیه محور شرارت آمریکایی-اسرائیلی
  • فیلم| دانشجویان آمریکایی در کدام دانشگاه‌ها تحصن کردند؟ -۲
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • حمایت جامعه دانشگاهی اهواز از اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه صهیونیست‌ها
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است