Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با تاکید بر اینکه در هر برخورد شهاب‌ سنگ به زمین باید آثار و بقایای آن مشخص باشد، گفت: در صدای انفجار قائم‌شهر اثری از سنگ‌های آسمانی مشاهده نشده است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،در  ساعت 8 و 30 دقیقه روز 7 تیرماه 1394 یک قطعه شهاب‌سنگ یک کیلوگرمی در شهر فامنین استان همدان به یک خانه برخورد کرد و  پس از برخورد و آسیب رساندن جزئی به سقف یک منزل مسکونی، تکه تکه و در اثر سوختن، مقداری از آن به خاکستر تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 تکه‌های این شهاب سنگ برای بررسی بیشتر به آزمایشگاهی در همدان ارسال شد.

صاحب این خانه در آن زمان اعلام کرد: حدود ساعت 8 صبح صدای مهیب افتادن شیئی را در پشت‌بام می‌شنود که بر اثر آن مقدار کمی از گچ سقف فرو می‌ریزد. وی همچنین می‌گوید: وقتی به آن دست زدم کمی داغ بود. این سنگ ایزوگام پشت‌بام را سوراخ کرد به سیمان رسید و تکه‌های کوچکی از آن هم به اطراف پخش شد. 

این خبر نمونه‌ای از برخورد شهاب‌سنگ به زمین بوده است؛ ولی این، تنها رویداد در این زمینه نبوده است. بلکه اخباری از برخورد شهاب سنگ در سایر شهرهای کشور منتشر شده است که از جمله آن می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

"دقایقی قبل برخورد چند شهاب‌سنگ به زمین در مناطقی در مرزهای سه استان قزوین، زنجان و همدان خساراتی به شهرهای بوئین‌زهرا، آوج و تاکستان زد".

"جسم نورانی در حدفاصل اشتهارد و نظرآباد در استان البرز سقوط کرد".

شهاب‌سنگ البرز

"مناطقی در آوج، ابهر در استان زنجان و همچنین مجیدآباد و نظرآباد از برخورد شهاب‌سنگ با زمین دچار آسیب شده‌اند".

"سنگ نورانی در حوالی میدان آزادی تهران سقوط کرد".

شهاب‌سنگ‌ها قطعه جامدی از بقایای به جای مانده از جرم‌هایی مانند دنباله‌دارها، سیارک‌ها یا شهاب‌واره‌ها هستند که توانسته‌اند پس از گذر از اتمسفر و تحمل تأثیر آن، بر روی سطح زمین سقوط کنند. هنگامی که جرمی به جو وارد می‌شود، عوامل گوناگونی مانند اصطکاک، فشار و تعامل شیمیایی با گازهای اتمسفری باعث گرم شدن جرم و انتشار آن انرژی می‌شوند. سپس به یک شهاب‌واره تبدیل می‌شود و یک آذرگوی را تشکیل می‌دهد که با عنوان شهاب‌سنگ شناخته می‌شود.

شهاب‌سنگ سقوط کرده در نزدیکی شهر مارکیسون استرالیا

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران شهاب‌سنگ‌ها در هر نقطه از کره زمین می‌توانند سقوط کنند، ولی در بسیاری از گزارش‌هایی که از سقوط شهاب سنگ‌ها در ایران منتشر می‌شود، آثاری از بقایای این برخورد مشاهده نمی‌شود. نمونه آن سقوط شهاب‌سنگ در قائم‌شهر است که تاکنون سنگ‌های آسمانی ناشی از این برخورد مشاهده نشده است.

شهاب‌سنگ‌ها قادر به فرورفتن به هسته زمین نیستند

مسعود عتیقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اینکه احتمال سقوط شهاب‌سنگ در هر نقطه از کره زمین وجود دارد، افزود: ماهیت شهاب‌سنگ از شهاب متفاوت است؛ چراکه شهاب‌ها ذرات میلی‌متری و میکرومتری هستند که در فاصله 80 تا 150 کیلومتری با جو زمین برخورد می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه شهاب‌ها درخششی دارند، اظهار کرد: در مقابل شهاب‌سنگ‌ها جرم و حجم قابل توجهی دارند و از انواع و منشاهای مختلفی هستند و زمانی که با جو زمین برخورد می‌کنند، می‌سوزند.

عتیقی اضافه کرد: در صورتی که ابعاد شهاب سنگ‌ها به قدری کوچک باشد که در جو بسوزند، به صورت غبار به زمین می‌رسند و به عنوان شهاب‌سنگ دیده نمی‌شوند؛ ولی اگر جرم قابل توجهی از این اجرام آسمانی به زمین برسد می‌تواند با برخورد به زمین ایجاد حفره کند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه همیشه آثاری از برخورد شهاب‌سنگ بر روی زمین باقی می‌ماند، اضافه کرد: زمانی که برخورد شهاب‌سنگی با زمین گزارش می‌شود، این طور نیست که به درون زمین رفته باشد؛ چراکه زمین صلب و جامد است و امکان فرو رفتن شهاب سنگ‌ها به پوسته زمین وجود ندارد.

به گفته وی، زمانی‌که شهاب‌سنگ به زمین برخورد می‌کند، باید در ابعاد کوچکتر از دهانه ایجادشده، سنگ آسمانی را مشاهده کرد.

تفاوت سنگ‌های آسمانی با سنگ‌های زمینی

عتیقی با اشاره به نحوه تشخیص سنگ‌های آسمانی از سنگ‌های معمولی، توضیح داد: از آنجایی که سنگ‌های آسمانی در جو می‌سوزند، لبه‌های تیز ندارند و صیقلی هستند و خلل و فرجی بر روی سطح آنها مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به انتشار اخباری در زمینه برخورد شهاب سنگ در قائم‌شهر، خاطرنشان کرد: آنچه از گزارش مردمی ارسال کردیم، بیشتر شبیه ایجاد گودالی ناشی از انفجار بود تا برخورد شهاب‌سنگ و گزارش و یا گزارشی از برخورد شهاب‌سنگ وجود نداشت.

تصویر منتشر شده از برخورد شهاب‌سنگ در قائم‌شهر

این محقق حوزه نجوم همچنین تاکید کرد: افراد معدودی اعلام کردند که در آسمان نوری مشاهده کردند، ولی بیشتر مردم اشاره به مشاهده جسم نورانی نکرده بودند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری با تاکید بر اینکه وقتی شهاب‌سنگی در ابعادی در حال سوختن به زمین نزدیک می‌شود، باید این جسم آسمانی در آسمان نیز دیده شود، یادآور شد: رویداد قائم‌شهر در شب‌هنگام رخ داده است، از این رو باید سوختن این شهاب‌سنگ در آسمان دیده می‌شد.

وی با بیان اینکه بعضا شهاب‌سنگ‌ها در برخورد با جو چندین تکه می‌شوند، اضافه کرد: این شهاب‌سنگ‌ها باید مشاهده می‌شدند که گزارش‌های دقیقی از این رخداد منتشر نشده است.

عتیقی، مهمترین مساله در این رخداد را نبود آثار باقی‌مانده از شهاب‌سنگ دانست و گفت: از عکس‌ها و فیلم‌های ارسالی هیچ آثاری از شهاب‌سنگ حتی در ابعاد کوچکتر از حفره ایجادشده یافت نشد و حتی فردی از یافتن سنگ‌های آسمانی گزارشی منتشر نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: از دید ما رویداد قائم‌شهر برخورد شهاب‌سنگ به زمین نبوده است.

انتهای پیام/
منبع:ایسنا
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شهاب سنگ قائمشهر جسم نورانی سقوط شهاب سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۷۸۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پرسپولیس رفتند، هالند شدند!

به گزارش "ورزش سه"، از همشهری، یکی از مشکلات اساسی پرسپولیس در این فصل که هرگز هم حل نشد، فقر مهاجم نوک بود. آنها در نیم‌فصل اول فقط شهاب زاهدی و نبیل باهویی را داشتند که از دومی هم آبی گرم نمی‌شد، حالا هم فقط عیسی آل‌کثیر تک و تنها در خط حمله باقی مانده است. آنچه اما افسوس قرمزها را مضاعف می‌کند، موفقیت جالب توجه مهاجمان پیشین پرسپولیس در تیم‌های جدیدشان است؛ ازجمله همین شهاب زاهدی که فعلا جی‌لیگ را به آتش کشیده است. به همین بهانه نگاهی انداختیم به آماری که او، شهریار مغانلو و رضا اسدی بعد از ترک پرسپولیس به جا گذاشتند.

*شهریار مغانلو: 77‌بازی، 35‌گل
پرسپولیس او را می‌خواست و عالم و آدم هم این مسئله را می‌دانستند. با وجود این زور سرخپوشان به حفظ مغانلو نرسید. او بعد از یک نیم‌فصل حضور مفید و اثرگذار در پرسپولیس، باید به باشگاه سانتاکلارا در پرتغال باز می‌گشت. اینجا بود که سپاهان وارد گود شد و توانست رضایتنامه شهریار را برای بازی در اصفهان بگیرد. گویا در آن زمان محمد محبی در ازای همین رضایتنامه به سانتاکلارا منتقل شد. هر چه هست، طی 3‌فصل بازی برای سپاهان، آمار مغانلو سال‌به‌سال بهتر شده است. او فصل اول طی 28‌بازی، 8‌گل به ثمر رساند، فصل دوم در 28‌بازی، 13گل زد و این فصل درحالی‌که هنوز 6‌هفته به پایان مسابقات باقی مانده، توانسته تعداد گل‌هایش را به عدد‌14 برساند و به‌احتمال فراوان از این هم جلوتر خواهد رفت. مغانلو بعد از ترک پرسپولیس در هر بازی به‌طور متوسط 0.45‌گل به ثمر رسانده است.

*رضا اسدی: 49‌بازی، 21‌گل
داستان رضا اسدی با شهریار مغانلو فرق داشت. او یک فصل حضور ناموفق را در پرسپولیس تجربه کرد که از همان لحظه اول هم تحت فشار انتقادات بود. اسدی در این تیم به‌عنوان هافبک دفاعی به بازی گرفته می‌شد و با وجود استعداد غریبی که در گلزنی نشان می‌داد، باز به ذهن کادرفنی نرسید که می‌تواند جلوتر بازی کند. امتیاز این ابتکار برای پاکو خمس، سرمربی تراکتور بود. اسدی طی 28‌بازی برای این تیم، 11گل به ثمر رساند و سپس در انتقالی جنجالی راهی سپاهان شد. ترکش‌های این انتقال تا همین استقبال دلاری(!) هواداران تراکتور از اسدی در بازی نوروزی با سپاهان ادامه داشت. در هر صورت درخشش اسدی در اصفهان هم ادامه یافت و او در این فصل توانسته طی 21‌بازی، 10‌گل به ثمر برساند. اسدی بعد از ترک پرسپولیس میانگین 0.42‌گل زده در هر بازی را ثبت کرده که نسبتا چشمگیر است.

*شهاب زاهدی: 6‌بازی، 5‌گل
این یکی هم که دیگر خیلی عجیب و غریب است. اینطور نبود که پرسپولیسی‌ها شهاب زاهدی را نخواهند. با این حال او به‌طور مستمر تحت فشار انتقادات بود و بعد از بازگشت عیسی آل‌کثیر هم به این نتیجه رسید که باید تیم را ترک کند. در نهایت زاهدی راهی جی‌لیگ شد تا برای آویسپا فوکوکا بازی کند. حتما می‌دانید که استارت شهاب در سرزمین سامورایی‌ها تا چه اندازه حیرت‌انگیز بوده است. او طی 6‌بازی، 5گل زده؛ یعنی به‌طور متوسط 0.83‌گل در هر مسابقه که خیلی شگفت‌انگیز است و طبیعتا به‌تدریج کاهش خواهد یافت. آنچه باقی می‌ماند فقط حسرت پرسپولیسی‌هاست و لابد آنها فکر می‌کنند حضور هر یک از این 3‌بازیکن در پیشانی خط حمله‌شان چقدر می‌توانست حیاتی باشد.

دیگر خبرها

  • برخورد قاطع دستگاه قضا با متعرضین اراضی ملی و منابع طبیعی
  • آسمانی شدن مادر شهید در فرادنبه
  • سه هزار مورد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • ۳ هزار مورد تغییرکاربری زمین‌های‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناسایی شد
  • آسمانی شدن مادر شهید عباسی در کازرون
  • آسمانی شدن مادر شهید در رحیم آباد
  • بارش شهابی -Puppid 2024π را از دست ندهید
  • از پرسپولیس رفتند، هالند شدند!
  • ایران ۳ - ۰ کویت/ گزارش زنده