Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-08@05:25:44 GMT

ابلاغ دستورالعمل مراقبت‌های حمایتی و تسکینی از بیماران

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۷۸۴۵۴

به گزارش وانانیوز، 

دکتر قاسم جان بابایی در نخستین دوره آموزش مهارتی حرفه ای مراقبت‌های حمایتی و تسکینی با بیان اینکه سرطان یکی از بیماری‌های غیرواگیر مهم است و یکی از جنبه‌های مهم مدیریت سرطان، مراقبت‌های حمایتی و تسکینی است،گفت: هدف از مراقبت‌های تسکینی این است که در کنار درمان‌های رایج بتوانیم کیفیت زندگی بیماران را ارتقا دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: درخصوص مراقبت‌های تسکینی، دیدگاه‌های زیادی وجود دارد اما دیدگاه ما این است که از ابتدای تشخیص سرطان، تیم مراقبت‌های تسکینی در کنار تیم درمان‌های رایج انکولوژیست حضور داشته باشد و مشکلات بیماران را برطرف کند و این مراقبت‌ها، خاص بیماران انتهای حیات نیست.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماران مبتلا به سرطان دچار مشکلات جسمانی عمده‌ای هستند، اما توجه به مسائل روانی، تغذیه و حمایت های مددکاری اجتماعی نیز اهمیت زیادی دارد، خاطرنشان کرد: برای اینکه مراقبت‌های تسکینی به بیماران ارائه شود به زیرساخت مناسب، وجود دستورالعمل ارائه خدمات و نیروی انسانی توانمند نیاز است.

وی درخصوص زیرساخت مناسب برای ارائه خدمات تسکینی به بیمار گفت: مراقبت‌های حمایتی و تسکینی را در شرایط مختلف می توان ارائه داد اما از بین تمام موارد، ارائه خدمات سرپایی در مراکز جامع سرطان و خدمات در خانه (Home Care) انتخاب بهتری است،چرا که هم بیماران معمولی و هم بیماران انتهای حیات را می توان پوشش داد  البته گاهی بیماران برای کنترل عوارض (و نه مراقبت های انتهای حیات) نیازمند خدمات بستری هستند که باید تلاش کنیم از ظرفیت تخت‌های موجود استفاده کنیم و امیدواریم در مراکز سرطانی که در آینده تاسیس می‌شود و به بهره‌برداری می‌رسد، بتوانیم بخش‌هایی برای ارائه خدمات بستری نیز داشته باشیم.

جان بابایی با بیان اینکه برای ایجاد زیرساخت استاندارد خدمات تسکینی سرپایی، آیین نامه تاسیس مراکز سرپایی حمایتی تسکینی آماده شده است و به‌زودی ابلاغ خواهد شد، درخصوص دستورالعمل‌های ارائه خدمات حمایتی و تسکینی توضیح داد: به منظور ارائه خدمات حمایتی و تسکینی به بیماران، دستورالعمل مراقبت‌های تسکینی نیز آماده شده است و به زودی ابلاغ می‌شود.

بنابر اعلام وبدا، معاون درمان وزارت بهداشت به اهمیت نیروی انسانی توانمند در حیطه مراقبت‌های حمایتی و تسکینی اشاره کرد و گفت: برای این منظور دوره آموزش مهارتی حرفه‌ای مراقبت‌های حمایتی و تسکینی طراحی و مجوز آن نیز از معاونت آموزشی وزارت بهداشت کسب شده است، همچنین درسنامه ‌ای این دوره با کمک اساتید دانشگاه تدوین شده است و در این دوره مورد استفاده قرار می گیرد.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۷۸۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی

محمداسماعیل کاملی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به خدمات تحت پوشش بیمه سلامت برای بیماران تالاسمی اشاره کرد و افزود: از پیش از تأسیس صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج نیز برای این بیماران برخی خدمات رایگان بوده که شامل تزریق خون به بیماران تالاسمی، خدمت MRIT2، هزینه پمپ دفروکسامین، هزینه عمل جراحی اسپلنکتومی کامل یا ناقص، فیلترخون، تزریق دفروکسامین، یکسری از آزمایشات مرتبط با بیماری و عوارض تزریق خون، چند قلم از داروهای تخصصی (برابر فهرست ابلاغی)، هزینه آزمایشات مرحله اول و دوم تشخیص پیش از تولد جنین در زوج‌های تالاسمی مینور است.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: با تشکیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج، بیماران دارای تالاسمی نشان دار شده و می‌توانند از مزایای صندوق بهره مند شوند.

وی تاکید کرد: مزایای صندوق شامل آزمایش (۲۶ کد خدمت)، خدمات بستری، پرتو پزشکی، خدمات پزشک، سنجش تراکم استخوان، خدمات روانشناسی، توانبخشی (۴ کد خدمت) و ویزیت (۸ گروه تخصصی) است.

کاملی ادامه داد: در ضمن مبلغ تحت پوشش صندوق به ازای هر بیمار برای خدمات دندانپزشکی در سال ۱۴۰۲ معادل ۸۷ میلیون و ۴۸۰ هزار ریال است که سالانه مبلغی به آن افزوده خواهد شد.

وی اظهار داشت: نکته قابل توجه اینکه بیماران منتسب به نشان تالاسمی می‌توانند با رعایت ضوابطی، از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج با ارائه مدارک و مستندات به ادارات کل استانی و پس از بررسی و طرح و تأیید در کمیته‌های مربوطه بهره مند گردند.

کد خبر 6099003 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی به بیماران خدمات ارائه می‌دهند
  • ۲۶ مرکز دیالیز در آذربایجان‌غربی ارائه خدمات می‌دهند
  • دستورالعمل اجرای اعطای پایه‌های استحقاقی اعضای هیئت علمی ابلاغ شد
  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • ارائه خدمات پزشکی رایگان در جزیره قشم
  • ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری
  • حدود ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد