Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-24@14:07:57 GMT

برجام | گزارش نشست سران اروپا در صوفیه

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۷۸۹۴۱

برجام | گزارش نشست سران اروپا در صوفیه

جهان > اروپا - همشهری آنلاین:
سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا عصر چهارشنبه وارد صوفیه، پایتخت بلغارستان جمع شدند تا در جریان نشستی دو روزه علاوه بر هم‌اندیشی دربارۀ موضع این اتحادیه در قبال توافق هسته‌ای ایران، برای اولین بار در ۱۵ سال گذشته با سران کشورهای بالکان نیز دیداری مشترک داشته باشند.

در پایان اولین روز این هم‌اندیشی، سران ۲۸ کشور عضو این اتحادیه در مراسم شامی که چهارشنبه شب برگزار شد بر اتخاذ یک «رویکرد واحد» در قبال توافق هسته‌ای ایران تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها اعلام داشتند با وجود کنار رفتن آمریکا از برجام، تا زمانی که ایران به این توافق احترام بگذارد آنها نیز برای حفظ توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ تلاش می‌کنند.

دستور کار سران این اتحادیه برای روز پنج‌شنبه، دیدار با رهبران کشورهای آلبانی، بوسنی و هرزگوین، صربستان، مونته نگرو، مقدونیه و کوزوو است. قرار است در این نشست مشترک که با هدف مقابله با نفوذ رو به افزایش روسیه در منطقه بالکان تشکیل می‌شود، دربارۀ «چشم انداز اروپایی» که پیش‌تر قولش را به کشورهای بالکان داده بودند، گفتگو شود.

دونالد توسک، رئیس شورای اروپا دربارۀ اهمیت برگزاری این نشست مشترک اعلام کرد که بدون داشتن یک «چشم انداز اروپایی» در بالکان، تمام وقایع تاسف‌باری که در دهه ۹۰ میلادی روی داد، از جمله جنگ و درگیری بار دیگر تکرار خواهد شد.

نشست روز پنج‌شنبه با حضور رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا برگزار می‌شود زیرا از آنجا که اسپانیا استقلال کوزوو را به رسمیت نشناخته است، ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا از شرکت در این نشست مشترک خودداری کرده است.

سرمایه‌گذاری در زیر ساختهای حمل و نقل بالکان، تبادلات آموزشی و فرهنگی، برنامه‌ریزی برای چگونگی مقابله با «چالش‌های مشترک» مانند امنیت و مهاجران، از جمله موضوعاتی است که قرار است در نشت روز پنج‌شنبه دربارۀ آنها گفتگو شود.

اتحادیه اروپا تاکید کرده است که هدف از برگزاری این نشست تنها توسعه همکاری‌های مشترک است و نه بزرگ شدن وسعت جغرافیایی این اتحادیه و افزودن بر شمار اعضای آن.

از میان کشورهای بالکان تا کنون تنها مونته نگرو و صربستان (به ترتیب در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ میلادی) مذاکرات با اتحادیه اروپا را برای طی مراحل لازم و عضویت در این اتحادیه آغاز کرده‌اند و در حال حاضر نیز بسیاری از کشورهای عضو، با شتاب در جذب اعضای جدید در این اتحادیه مخالفند.

اتحادیه اروپا در زمانی به فکر تقویت روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای عضو بالکان افتاده که رقبایی همچون روسیه و چین و حتی کشوری مانند ترکیه نیز به دنبال گسترش نفوذ خود در این منطقه هستند.

در همین زمینه: تعهد سه کشور اروپایی به ایجاد اطمینان نسبت به تحقق اهداف برجام وال‌استریت: همکاری اتحادیه اروپا و ایران در حوزه انرژی ادامه می‌یابد گزارش ظریف از دیدار با موگرینی و مذاکرات بروکسل روحانی: اروپا ایستادگی کند در برجام می‌مانیم جهانگیری: اروپا عکس العمل قاطع علیه خروج آمریکا از برجام اتخاذ کند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۷۸۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست | به اسراییل پافشاری می‌کنیم به رفح حمله نکند

به گزارش جام جم آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز(دوشنبه) پیش از آغاز نشست وزیران این نهاد اروپایی در بروکسل، در جمع خبرنگاران گفت که ظرفیت اتحادیه اروپا برای افزایش کمک‌ها به اوکراین در این نشست مورد بحث قرار خواهد گرفت.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که در اوکراین به پرتابگرها و مهمات بیشتری نیاز است.

در همین راستا، او با اشاره به اهمیت سامانه‌های رهگیری گفت که پرتابگرها بدون سامانه‌ رهگیری مانند تفنگی بدون گلوله هستند.

بورل گفت: ما به هر دوی آن‌ها نیاز داریم و باید برای آتش‌بارها و توپخانه‌هایی که فعلا در اختیار دارند، هواپیماهای رهگیری‌کننده بفرستیم و شمار آتشبارها و توپ‌ها را افزایش بدهیم.

او به افزایش شمار قربانیان غیرنظامی حملات رژیم صهیونیستی در غزه، همچنین حمله به فلسطینیان در کرانه باختری اشاره کرد.

بورل گفت که اتحادیه اروپا باید دوباره اعمال تحریم‌ها علیه شهرک‌نشینانی را که دست به اعمال خشونت‌بار علیه فلسطینیان می‌زنند را بررسی کند.

به گفته او، موضوع جنگ سودان نیز در نشست امروز وزیران اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفت.

وی گفت ما هر طوری که بتوانیم از اسراییل می‌خواهیم به رفح حمله نکند و از غیرنظامیان حفاظت کند. دوباره تاکید می‌کنم که بیش از یک میلیون نفر در صورت حمله اسراییل کشته خواهند شد. بنابراین، من و تمامی کشورهای عضو پافشاری می‌کنیم که این اتفاق نیفتد اما من فرمانده ارتش اسراییل نیستم.

با وجود نزدیک شدن شمار تلفات فلسطینی طی حملات رژیم صهیونیستی به غزه به مرز ۳۴ هزار نفر و نگرانی‌های بین‌المللی درباره بروز فجایع انسانی در این منطقه، رژیم صهیونیستی گزینه حمله به رفح را که بسیاری از آوارگان فلسطینی در آن پناه جسته‌اند را کنار نگذاشته است.

او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ایران با گفتن این که موضوع برنامه هسته‌ ای ایران در نشست امروز اتحادیه اروپا مورد بحث قرار نخواهد گرفت، گفت که اتحادیه اروپا قرار است اقدامی علیه تولید وصادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی انجام بدهد.

اتحادیه اروپا اعمال بسته تحریمی جدید علیه ایران را در پی پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگیری ایران در دمشق بررسی می‌کند.

ایران طی عملیات وعده صادق حملات گسترده پهپادی و موشکی را علیه اهدافی در اراضی اشغالی انجام داد.

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • اقدام قانونی علیه طرح گازی آلمان در دستورکار کمیسیون اروپا
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • مجارستان : رقابت ناتو در اوکراین جرقه جنگ جهانی سوم را خواهد زد
  • بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست
  • برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست | به اسراییل پافشاری می‌کنیم به رفح حمله نکند
  • بورل: برنامه هسته‌ای ایران موضوع نشست امروز نیست/ به اسراییل پافشاری می‌کنیم به رفح حمله نکند
  • استفاده از ظرفیت اتحادیه آیورا در توانمندسازی زنان
  • توانمندسازی اقتصادی زنان اتحادیه کشورهای عضو آیورا