Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:46:48 GMT

گردشگری بهترین جایگزین درآمدهای نفتی است

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۸۰۸۰۶

گردشگری بهترین جایگزین درآمدهای نفتی است

سمنان- ایرنا- گردشگری در سال های اخیر به صنعت قابل توجه در کشورهای در حال رشد تبدیل شده و در ایران نیز با وجود ظرفیت غنی در این حوزه، این صنعت می تواند بهترین جایگزین برای درآمدهای غیرپایدار نفتی و انرژی برای کشور باشد.

به گزارش ایرنا، رویدادهای متعدد در منطقه و جهان و ترفندهای اقتصادی برخی کشورهای دارای ذخایر انرژی، درآمد کشور از منابع انرژی را دچار نوسان کرده و تامین بودجه را در برخی دوره ها دشوار ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این تجربه، برنامه ریزان را به سوی رونق اقتصادی در دیگر بخش ها سوق داده که گردشگری یکی از این حوزه ها بوده است، دولت تدبیر و امید بر همین مبنا روند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را برای توسعه زیرساخت‌ها در دستور کار قرار داده است.
به گزارش مجمع جهانی اقتصاد در صنعت گردشگری، ایران در شاخص رقابت پذیری صنعت گردشگری در سال 2012 در بین 140 کشور رتبه 114، در سال 2013 رتبه 98 و در سال 2015 رتبه 97 را داشت، بر اساس همین گزارش ایران در بین 16 کشور منطقه در شاخص قیمت رقابت‌پذیر رتبه اول را دارد.
ایران با تنوع اقلیمی و داشته های متعدد فرهنگی، تاریخی، طبیعی و معنوی، در سال های اخیر تمرکز بیشتری بر صنعت گردشگری داشته و از سویی مزیت بالا، ارزش افزوده قابل توجه، تمایل بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری و بی‌نیازی صنعت گردشگری از بودجه‌های دولتی، گردشگری را در کشور و در استان سمنان به عنوان محور توسعه برجسته کرده است.
شعار 'سمنان مقصد سفر به جای معبر' با برنامه ریزی های مناسب اثربخش بوده و سالانه شاهد افزایش اقامت و بازدید گردشگران از آثار تاریخی این استان بوده ایم تا آنجا که بازدید گردشگران از جاذبه های گردشگری استان سمنان در تعطیلات نوروز 97 در مقایسه با پارسال 160 درصد افزایش یافت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : صنعت گردشگری می تواند برای ایران بهترین جایگزین برای نفت و درآمدهای وابسته به آن باشد.
محمد جهانشاهی با اشاره به نوسانات قیمت نفت در جهان و ناپایدار بودن درآمدهای نفتی برای کشور، خاطرنشان کرد: گردشگری با برنامه ریزی مناسب می تواند جایگزین مطمئنی به عنوان منبع درآمد کشور باشد.
وی با تاکید بر این که توسعه گردشگری کشور در گام اول نیاز به تامین زیرساخت دارد، گفت: با تصمیم و تمرکز دولت تدبیر و امید برای آسان‌سازی سرمایه‌گذاری ها در بخش گردشگری، نقش این صنعت در کشور پررنگ تر از گذشته خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان، بوم گردی را ظرفیت برجسته ایران بر پایه تنوع اقلیمی و ظرفیت های بومی برشمرد و بیان کرد : بوم گردی از بخش های مهم گردشگرپذیری و مدیران اقامتگاه های بوم گردی از شریف ترین فعالان حوزه گردشگری هستند.
وی با تاکید بر این که روحیه نوجویی موتور محرکه گردشگری بوم‌گردی است، بیان داشت : بوم گردی به شکل کنونی صنعت نوپایی در ایران است و مدیران این حوزه باید از طریق آموزش، فراگیری علوم مرتبط و بهره گیری از تجربه کشورهای مشابه، کسب و کار خود را رونق بخشند.
جهانشاهی خاطرنشان کرد: دولتی نبودن از ویژگی ها خوب بوم گردی است، فعالان و مدیران اقامت گاه های بوم گردی از دلسوزان و علاقه مندان به فرهنگ و زنده نگهداشتن رسوم و آیین های بومی هستند پس در مسیر مورد علاقه خود در کنار راهکارهای افزایش درآمد، توسعه فرهنگی استان را نیز مدنظر دارند.
وی، حضور جوانان را در توسعه اقامتگاه های بوم گردی در استان سمنان برجسته ذکر و اضافه کرد: مدیریت این اقامتگاه ها به صورت خانوادگی یکی از عوامل پایداری، حرکت همیشگی به سمت بهبود خدمات و وابستگی درونی به تداوم صنعت بوم گردی است.
وی با اشاره به مردمی بودن توسعه بوم گردی از طریق ایجاد اقامتگاه ها، بر استانداردسازی این اقامتگاه ها بر اساس شرایط و ویژگی های هر منطقه و بوم تاکید کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان، هدفگذاری سال 2020 در حوزه گردشگری استان را جذب هرچه بیشتر مسافران عبوری از محور اصلی تردد در استان برشمرد و گفت: ابتدا بهترین زمینه باید برای جذب گردشگران داخلی در استان فراهم شود زیرا هر گردشگر به تنهایی در صورت دریافت خدمات مناسب، بهترین مُبلغ برای گردشگری استان می تواند باشد.
وی با اشاره به اینکه مدیران اقامتگاه های بوم گردی استان باید به علم روز و شیوه های نوین جذب گردشگر توجه ویژه داشته باشند، بیان کرد: گردشگری الکترونیک یکی از این حوزه هاست که مدیران بوم گردی در صورت آشنایی لازم می توانند به جذب هرچه بیشتر گردشگران حتی از دوردست ترین نقاط اقدام کنند.
وی گفت: مدیران اقامت گاه های بوم گردی تا جای ممکن ارتباط خود با دیگر بخش ها به ویژه ابزارهای ارتباط جمعی تقویت کنند تا با معرفی خود به رونق کسب و کار خود کمک کنند.
جهانشاهی با اشاره به زمینه‌چینی برای اتصال اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان به سامانه رزرواسیون به نشانی www.BiaBoom.ir، گفت: در این سامانه اطلاعات اقامتگاه های بوم‌گردی از جمله رزرو غذا، کالای بوم‌گردی، تولیدات صنایع‌دستی بومی و آداب و رسوم و آیین های منطقه، در اختیار علاقه‌مندان به اقامت در واحدهای بوم‌گردی قرار می‌گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی سمنان با بیان این که تاکنون اطلاعات اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان‌های کرمان، یزد و فارس وارد این سامانه شده است، افزود : به زودی اطلاعات اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان وارد این سامانه می‌شود.
از 94 مرکز اقامتی در استان سمنان 43 مورد اقامتگاه بوم گردی است و بقیه شامل 12 هتل، 2 هتل آپارتمان، پنج مهمانپذیر،26 خانه مسافر، یک متل و پنج مجتمع اقامتی، محوطه و مجموعه گردشگری می‌شود که در مجموع دارای یک‌هزار و 309 تخت برای اقامت گردشگران است.
ظرفیت اقامتی رسمی در استان سمنان بیش از 2 هزار نفر شب است.
6103/6026

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي گردشگري بوم گردي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۸۰۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای هزار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد اوجی امروز در حاشیه بازدید از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت در جمع خبرنگاران گفت:‌ امسال در این دوره از نمایشگاه هم‌زمان با رونمایی از توانمندی‌های شرکت‌های داخلی از دستاورد‌های بزرگ دولت سیزدهم در دو سال و نیم اخیر نیز پرده‌برداری می‌شود.

اوجی بیان کرد: وزارت نفت اکنون در مقابل خود ۱۳۰ میلیارد دلار پروژه نیمه‌تمام (۳۰۰ پروژه) و جدید (۱۰۰ پروژه) دارد، ازاین‌رو این اطمینان را به شرکت‌ها و سازندگان داخلی می‌دهیم، همان‌طور که تاکنون از ظرفیت آنها بهره برده‌ایم، از این پس نیز به این روال ادامه دهیم.

وی افزود: وزارت نفت با اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، برنامه‌های افزایش تولید نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی را در دستور کار خود داشته و هزار قرارداد با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان به ارزش یک میلیارد دلار امضا کرده است.

وزیر نفت با بیان اینکه هیچ محدودیتی در این صنعت وجود ندارد، گفت: اواخر سال ۱۴۰۲ وزارت نفت ۲۰ میلیارد دلار در طرح ملی فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی، ۱۳ میلیارد دلار در توسعه میدان‌های نفتی و ۶ میلیارد دلار با شرکت‌های پتروشیمی برای توسعه ۱۶ مخزن گازی با اتکا به توان داخلی قرارداد امضا کرد.

اوجی گفت: وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ در موضوع ساخت کالا برای بار اول در میان دستگاه‌های اجرایی کشور مقام نخست را کسب کرد و سال گذشته از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت که در داخل تولید می‌شد، جلوگیری کردیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضای هزار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • ابتکار شهرداری سمنان برای تقویت گردشگری جاده ابریشم ایران
  • افزایش ۶۰ درصدی درآمدهای مالیاتی استان سمنان
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • ویدیو/ قرار بود «عراق» جایگزین «رواندا» باشد!
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • خروج معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت
  • اقامتگاه‌های ارزان و اقتصادی در آبادان
  • راه اندازی آنلاین شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در شهرستان طبس