Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@23:19:35 GMT

افزایش واردات نفت هند از ایران

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۸۱۱۵۰

افزایش واردات نفت هند از ایران

واردات نفت هند از ایران در ماه آوریل به ۶۴۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت که بالاترین میزان از اکتبر سال ۲۰۱۶ بود.

به گزارش رویترز، آمار منابع کشتیرانی و صنعتی نشان داد هند مجموعا ۴.۵۱ میلیون بشکه در روز در آوریل نفت وارد کرده که ۲.۵ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، واردات نفت هند از ایران در آوریل ۴۹ درصد نسبت به مارس و ۲۰ درصد نسبت به آوریل سال گذشته افزایش داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور دومین خریدار بزرگ نفت ایران پس از چین است.

پالایشگاه‌های دولتی هند در قبال پیشنهاد برای برای تخفیف حمل محموله، موافقت کرده اند خریدشان از ایران را افزایش دهند.

طبق آمار وزارت نفت، ایران مجموعا ۲.۶ میلیون بشکه در روز نفت در آوریل صادر کرده که بالاترین رکورد از ژانویه سال ۲۰۱۶ به شمار می‌رود.

با این حال صادرات نفت ایران در پی خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای اقتصادی این کشور پس از یک مهلت شش ماهه، احتمال دارد متاثر شود.

دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند هفته جاری گفت هنوز زود است پیش بینی کنیم تحریمهای آمریکا چه تاثیری بر واردات نفت از ایران خواهد داشت.

طبق آمار منابع آگاه، هند در چهار ماه نخست امسال ۵۵۲ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد که حدود دو درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود.

در دوران تحریمهای قبلی، هند از معافیت برخوردار شده بود و نفت ایران را به میزان محدودتری وارد می‌کرد و به جای دلار آمریکا از روپیه برای پرداخت پول واردات استفاده می‌کرد.

پس از لغو تحریم‌ها، واردات نفت هند ازایران در اواخر سال ۲۰۱۶ به حدود ۹۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت اما امسال به حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز تقلیل یافت زیرا هند سال گذشته پس از اینکه تهران تصمیم گرفت حق توسعه میدان گازی فرزاد بی را به شرکت‌های دیگر واگذار کند، به پالایشگاه‌های دولتی دستور داد واردات نفت ایران را کاهش دهند. در نتیجه واردات نفت هند از ایران در سال مالی ۲۰۱۸-۲۰۱۷ به میزان ۱۶ درصد کاهش یافت.

در سال مالی گذشته عراق جای عربستان را گرفته و بزرگترین صادرکننده نفت به هند شد. ایران سومین صادرکننده بزرگ بود و نیجریه با گرفتن جای ونزوئلا، در جایگاه چهارم ایستاد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت نفت واردات نفت نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۸۱۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود

رشد تقاضای جهانی برای نفت تحت تاثیر افزایش استقبال از خودروهای برقی در چین و آمریکا و عادی شدن مصرف پس از افزایش شدیدی که در دوران پساکرونا داشت، ممکن است امسال نصف شود.

به گزارش ایسنا، شرکت مشاوره وود مک کنزی اعلام کرد تقاضا برای بنزین احتمالا ۳۴۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رشد کرده و به ۲۶.۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد که پایین‌ترین میزان رشد از سال ۲۰۲۰ و کمتر از رشد ۷۰۰ هزار بشکه‌ای تقاضای روزانه برای بنزین در سال ۲۰۲۳ است.

سوشانت گوپتا، تحلیلگر «وود مک کنزی» گفت: نفوذ خودروهای برقی در آمریکا و چین افزایش یافته است. امسال، تقاضای چین به دلیل استفاده بیشتر از خودروهای برقی، تنها ۱۰ هزار بشکه در روز رشد خواهد کرد.

شرکت مشاوره «ریستاد انرژی»، تقاضای جهانی برای بنزین در سال میلادی جاری را حدود ۲۶ میلیون بشکه در روز تخمین زد که حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از رشد حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ است.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده است چین که زمانی پیشران تقاضا برای بنزین در جهان بود، امسال بیش از نیمی از فروش همه خودروهای برقی را به خود اختصاص خواهد داد.

پیش‌بینی بازوی تحقیقاتی شرکت ملی نفت چین (CNPC) نشان داد مصرف بنزین چین، امسال حدود ۲ میلیون تن معادل حدود ۱.۳ درصد رشد کرده و به ۱۶۵.۱ میلیون تن (۳.۸ میلیون بشکه در روز) می‌رسد. بازوی تحقیقاتی سینوپک که بزرگترین پالایشگر نفت در چین است، انتظار دارد تقاضا برای بنزین در سال ۲۰۲۴، به میزان ۱.۷ درصد معادل حدود ۳ میلیون تن رشد کند و به ۱۸۲ میلیون تن برسد.

طبق ارزیابی آژانس بین‌المللی انرژی، با کاهش قیمت که تقاضا را تقویت کرده است، سهم خودروهای برقی فروخته شده در سال میلادی جاری، ممکن است در چین به ۴۵ درصد، ‌ در اروپا به حدود ۲۵ درصد و در آمریکا به بیش از ۱۱ درصد برسد.

در مقابل، رونق فروش خودرو به همراه رشد اقتصادی بالا و ضریب نفوذ اندک خودروی برقی، محرک تقاضا برای بنزین در هند و اندونزی می‌شود.

برآورد دولت هند نشان می‌دهد مصرف بنزین هند در سال منتهی به مارس ۲۰۲۵، به رکورد ۳۹.۲ میلیون تن (۹۰۸ هزار بشکه در روز) خواهد رسید که حدود پنج درصد بالاتر از ۳۷.۲ میلیون تن در سال منتهی به مارس ۲۰۲۴ است.

طبق اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، مصرف روزانه بنزین آمریکا که در سال ۲۰۱۸ تا رکورد ۳۹۲ میلیون گالن، صعود کرده بود، در سال ۲۰۲۳، به حدود ۳۷۶ میلیون گالن (۸.۹۴ میلیون بشکه در روز) کاهش یافت.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند تقاضا در سال ۲۰۲۴، ثابت باشد. شرکت مشاوره FGE اعلام کرد در نتیجه، حاشیه سود پالایش نفت در آمریکا پس از اوج فصل رانندگی تابستانی، تحت فشار نزولی قرار خواهد گرفت.

بر اساس گزارش رویترز، در اروپا، تقاضا برای بنزین، به میزان ۵۰ هزار بشکه در روز معادل ۲.۳ درصد رشد کرده و به ۲.۱۹ میلیون بشکه در روز می‌رسد که مطابق با روند رشد در سال‌های اخیر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • افزایش قیمت جهانی موادغذایی
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد