Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، آیت‌الله جعفر سبحانی ظهر امروز در جلسه تفسیر قرآن در مجتمع آموزش عالی فقه با اشاره به ویژگی‌های احکام دین اسلام اظهار کرد: احکام این دین برای همه افراد است و تنها منحصر به مومنان نیست، البته، چون کافران به احکام عمل نمی‌کنند، خطاب آیات قرآن در زمینه احکام به مومنان است.

وی ادامه داد: روزه علاوه بر دین اسلام در ادیان یهودیت و مسیحیت نیز آمد، البته روزه در آن ادیان با روزه در دین اسلام متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: تمام احکام دین دارای مصالحی است، روزه همچون سپری است که بندگان را از آتش در امان نگاه می‌دارد، البته تعداد روز‌هایی که انسان باید در آن‌ها روزه بگیرد، زیاد نیست.

آیت‌الله سبحانی با اشاره به موارد عدم وجوب روزه اظهار کرد: کسانی که بیمار هستند یا سفر کردند، روزه بر آن‌ها واجب نیست، البته انسانی که بتواند روزه بگیرد، اما روزه برای او طاقت فرسا باشد، همچون انسان‌های کهن سال باز هم روزه بر او واجب نیست.

وی ادامه داد: انسان‌های بیمار و مسافر که روزه بر آن‌ها واجب نیست، وظیفه دارند که در غیر از ماه رمضان، روزه بگیرند، کسی که مسافر است و در سفر روزه می‌گیرد، روزه او باطل است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: نظر فقهی که روزه مسافران در ماه رمضان را صحیح می‌داند، برخلاف ظاهر آیات قرآن است، وظیفه انسان مسافر از همان ابتدا روزه گرفتن در غیر از ماه رمضان است.

آیت‌الله سبحانی با اشاره به کفاره روزه اظهار کرد: کسانی که روزه گرفتن برایشان بسیار سخت و طاقت فرسا است، باید کفاره بدهند، کفاره برای چنین افرادی این است که مسکینی را سیر کنند، البته کسی که بیش از حد واجب کفاره بدهد، برای او بهتر است.

وی ادامه داد: روزه گرفتن انسان‌های بیمار برخلاف دستور قرآن است، فرد کهن سالی که توان روزه گرفتن را ندارد، نباید روزه بگیرد، کفاره بر چنین فردی تنها واجب است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: رسول اکرم (ص) در آخرین جمعه ماه شعبان خطبه‌ای خواند، پیامبر (ص) بعد از خواندن این خطبه گریه کرد، رسول اکرم (ص) پس از خطبه شعبانیه در پاسخ سوال امام علی (ع) در خصوص بهترین عمل در ماه مبارک رمضان فرمود که بهترین عمل در این ماه گناه نکردن است.

آیت‌الله سبحانی با اشاره به دلیل گریه کردن رسول اکرم (ص) پس از خطبه شعبانیه اظهار کرد: پیامبر (ص) پس از این خطبه امام علی (ع) گفت که فردی او را در ماه مبارک رمضان به شهادت می‌رساند، این یکی از اخبار غیبی بود که رسول اکرم (ص) به امام علی (ع) داد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۸۶۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| جست و جوی ۱۷ روزه برای یافتن «سبحان»

فیلم| جست و جوی ۱۷ روزه برای یافتن «سبحان»

دیگر خبرها

  • ماجرای غزه اربعین سال ۱۴۰۳ را متفاوت و منحصر به‌فرد کرده است
  • اسماعیلی: نمایشگاه کتاب محل وفاق و گردشگری فرهنگی است
  • پخش این تصاویر آمریکا از نان شب واجب‌تر است
  • فیلم| جست و جوی ۱۷ روزه برای یافتن «سبحان»
  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است
  • سیب و زنجیره تولید وابسته به آن از ویژگی‌های منحصر به فرد سمیرم است
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند
  • صبر و مهربانی از صفات الزامی برای پاسخگویان به مسائل شرعی است
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد