Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@06:22:20 GMT

آمریکا صلاحیت تعیین خط مشی نظام جهانی را ندارد

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۹۰۷۷۳

آمریکا صلاحیت تعیین خط مشی نظام جهانی را ندارد

بلگراد- ایرنا- تحلیلگر و استاد سابق دانشکده ملی امنیت صربستان با تاکید بر ضرورت حفظ برجام گفت: با توجه به اینکه آمریکا به طور مستقیم ویا غیر مستقیم مسبب بحران های منطقه ای بوده و هست، لذا صلاحیت تعیین خط مشی نظام جهانی را ندارد.

میچا ژیووینوویچ شامگاه پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بلگراد افزود: اگر حوادث چند دهه گذشته را مرور کنیم متوجه خواهیم شد که در مناطق مختلف از جمله خاورمیانه تنش، بجران و جنگ بوده که به گونه ای آمریکا عامل این حوادث ناگوار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به برجام و حمایت بین المللی از ایران اشاره کرد و گفت: برجام نه تنها نشان داد که تنها مذاکرات راه حل برای رفع تمامی اختلافات و مسائل بین المللی است، ثابت کرد که هیچ کس نمی تواند سیاست کشورش را بر دیگری تحمیل کند. اکنون می بینیم که اتحادیه اروپا جلوی آمریکا ایستاده است و منافع خود را در همکاری و روابط خوب با ایران می بیند.
استاد صرب افزود: خروج یکجانبه آمریکا از برجام کاملا بی احترامی به قوانین و حقوق بین المللی است و دونالد ترامپ با چنین اقدامی موجب شد که کشورها به قول و وعده های آمریکا اعتماد نکنند و سیاست کنونی اتحادیه اروپا در حمایت از برجام و مخالفت با واشنگتن خود دلیل روشن در این مورد است.
تحلیلگر صرب در امور مسائل بین المللی، حمایت اتحادیه اروپا از برجام را نشانه سیاست صحیح ایران و احترام تهران به تعهدات بین المللی توصیف کرد و گفت: اکنون نظام جهانی به سمت چند قطبی بودن حرکت می کند و کشورهایی از جمله روسیه، چین، برزیل، هند و ایران قادر به تامین صلح و امنیت جهانی هستند.
وی مبارزه راسخ و عملی با تروریسم را از ارکان مهم ثبات و صلح جهانی خواند و تصریح کرد: مبارزه ایران با تروریسم ثابت کرد که این کشور عامل مهم و اصلی در برقراری صلح و امنیت منطقه است و بدون ایران نمی توان تنش های کنونی در منطقه را برطرف کرد.
تحلیلگر صرب افزود: سیاست های موفق آمیز ایران در زمینه مبارزه با تروریسم که کاملا در منطقه امنیت و ثبات را تامین کرده برای آمریکا به عنوان چالش های بزرگ مطرح است.
وی که مقاله های زیادی را در رابطه با مسایل بین المللی در پرونده خود دارد، گفت: خروج آمریکا از برجام برای افکار عمومی جهان ثابت کرد که آمریکا به تعهدات بین المللی خود پایبند نیست و در مقابل اعتبار ایران در تمامی سطوح افزایش پیدا کرده است.
ژیووینوویچ، تنها حامیان سیاست آمریکا در خروج این کشور از برجام را رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی خواند و گفت: تنش، آشوب، جنگ و ناآرامی از دکترین آمریکا است، زیرا که با ایجاد تفرقه و وحشت و هراس بین کشورها می تواند سلاح و تجهیزات نظامی خود را بفروشد و به این طریق سودجویی کند.
وی با اشاره به اینکه دولت ایران به استناد اعلامیه‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره به تعهدات خود عمل کرده و می کند، گفت: برجام یک توافق چند جانبه و یک توافق بین‌المللی است که به تایید شورای امنیت سازمان ملل نیز رسیده و خروج یکجانبه آمریکا به هیچ وجه نمی تواند زیانی را به ایران وارد کند.
استاد صرب در ادامه به سخنان فدریکا موگرینی رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا در واکنش به سخنان دونالد ترامپ اشاره کرد و گفت: اتحادیه اروپا به برجام احترام می گذارد و خواهان ادامه همکاری و روابط خوب با ایران است.
وی با تاکید بر صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران که تحت نظر آژانس بین المللی است تمامی اتهامات آمریکا به ایران را بی اساس و تهی از حقیقت دانست.
تحلیلگر برجسته صرب به سیاست خصمانه ترامپ در قبال ایران اشاره کرد و گفت: ترامپ با افزایش سیاست خصمانه علیه ایران و حمایت از حکومت تل آویو به طور یکجانبه قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت. وی در واقع با اتخاذ چنین تصمیمی تنش پایدار دیگری را در خاورمیانه بوجود آورد.
شبک**اروپام**436**3404

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي برجام ايران آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۹۰۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با تاکید بر این‌که نباید معیار تعرفه خدمات مهندسی، قیمت ماست باشد، اقدام وزارت راه و شهرسازی در نحوه ابلاغ تعرفه‌های جدید را هوشمندانه دانست. - اخبار اقتصادی -

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان، اظهار کرد: افزایش 27 درصدی اعلام شده در واقع با بدیهیات اقتصاد و حقوق مهندسان و فعالان صنعت ساختمان و تورم کشور تورم هم‌خوانی ندارد.

وی افزود: بارهای گفته‌ام که بنیان این رویه در خصوص اتصال نرخ خدمات مهندسی به هزینه ساخت ایراد دارد، چراکه همواره هزینه‌های ساخت و سازها با تورم در ایران رقابت تنگاتنگی دارد و استفاده از این الگو مناسب حق‌الزحمه خدمات مهندسی نیست.

وی با تاکید بر این‌که لازم است شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان رویه جدیدی را برای تعیین تعرفه مهندسان به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند، گفت:‌ البته با توجه به رویه موجود، این کار در اولویت شورای مرکزی نیست و اولویت آن رسیدگی به مسائل دیگری است که گاها در شان نزول این شورا و فعالیت‌های مهندسی نیست.

مصوبات کمیته 4 نفر برای افزایش نرخ خدمات مهندسی متوقف شد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در عین حال در خصوص عملکرد وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: این وزارتخانه یک اقدام هوشمندانه در رابطه با ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی انجام داده است.

پورحاجت توضیح داد: این اقدام وزارتخانه حاوی نکات مثبتی برای قانون‌مداران و نکات تنبیهی است. در واقع وزارت راه  وشهرسازی سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها که بر مدار قانون بوده را تشویق کرده و اجازه اعمال این 27 درصد را داده که رقم قابل توجهی است. اما برخی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که خود را فراتر از قانون می‌بینند فقط 5 تا 6 درصد اجازه افزایش تعرفه را دارند.

وی یادآور شد: مرداد سال گذشته وزیر راه و شهرسازی طی ابلاغیه‌ای دستور توقف مصوبات کمیته 4نفره استان درخصوص افزایش نرخ خدمات مهندسی ساختمان را صادر کرد. سازمان‌هایی که مصوبات را متوقف کردند امسال می‌توانند 27 درصد تعرفه خدمات مهندسی را افزایش دهند.

وی در ادامه با تاکید بر این‌‌که معتقدیم باید نرخ خدمات در نقاط کشور شناورتر شود، اضافه کرد: قطعاً هزینه خدمات مهندسی در شمال تهران و در جنوب تهران متفاوت است. قطعاً هزینه‌های دفتری و ستادی مهندسان در شمال و جنوب تهران با هم خیلی تفاوت دارد. به‌عنوان مثال هزینه دفتر مهندسی در شمال تهران ماهانه 60 تا 100 میلیون تومان است که در  مناطق جنوبی این هزینه به مراتب کمتر است. این موضوع برای کل جغرافیای کشورمان صادق است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار کرد:‌ این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی تعیین نرخ خدمات مهندسی ساختمان اهمیتی ندارد.

وی اضافه کرد: هفته گذشته با رئیس شورای نظام مهندسی ساختمان جلسه‌ای داشتم و گفتم تعیین تعرفه خدمات مهندسی یکسان برای کل کشور عادلانه نیست که وی در پاسخ اعلام کرد نرخ ماست در سراسر کشور یکسان است. این‌که معیار تعیین تعرفه خدمات مهندسی، ماست باشد کار درستی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • آغاز نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان/ زمان متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تعیین شد/ دلایل متعددی برای رد صلاحیت حسن روحانی وجود دارد
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد