Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجلس در هفته‌ای که گذشت، ۳ روز جلسه علنی داشت که در مهم‌ترین بخش‌ وزیر ارشاد از پارلمان کارت زرد دریافت کرد. ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۷ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، مجلس شورای اسلامی در هفته گذشته، در روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه، جلسه علنی داشت که در مهم‌ترین بخش‌ها، وزرای فرهنگ و ارشاد و  کار و رفاه اجتماعی برای پاسخ به سؤالات تعدادی از نمایندگان در این جلسات حضور یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

  یکشنبه 23 اردیبهشت

نمایندگان اولین روز کاری خود در هفته گذشته را با برگزاری جلسه غیر علنی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، ولی‌اللّه سیف رئیس کل بانک مرکزی، مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی آغاز کردند.(متن کامل خبر) (گزارش کامل جلسه غیر علنی مجلس را اینجا بخوانید)

اعلام وصول 7 سوال از بطحایی

سؤال 7 تن از نمایندگان مجلس از وزیر آموزش و پرورش درباره کمبود نیروی انسانی در این وزارتخانه اعلام وصول شد.(متن کامل خبر)

مرکز اطلاعات مالی برای مقابله با جرائم پولشویی تشکیل می‌شود

براساس مصوبه مجلس مرکز اطلاعات مالی تحت نظر شورای عالی مقابله با جرایم پولشویی در وزارت اقتصاد تشکلیل می‌شود.(متن کامل خبر)

نامه 156 نماینده به روحانی درباره قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت

عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه علنی علنی امروز (یکشنبه 23 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی نامه 156 نفر از نمایندگان مجلس را خطاب به روحانی درخصوص قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت قرائت کرد.(متن خبر)

متن کامل گزارش تفحص از دوتابعیتی‌ها

خبرگزاری تسنیم، متن کامل گزارش هیئت تحقیق و تفحص از مسئولان دو تابعیتی و دارای گرین کارت را منتشر کرد که می‌توانید این گزارش را اینجا بخوانید.

 سه شنبه 25 اردیبهشت

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی  در نطق پیش از دستور خود در سخنانی با اشاره به انتقال سفارت آمریکا به قدس شریف، گفت: این اقدام مصوبات شورای امنیت و سازمان ملل را بی‌اعتبار کرده است.(متن کامل خبر)

طنین شعار "مرگ بر آمریکا" در صحن مجلس شورای اسلامی

نمایندگان امروز در صحن علنی مجلس و در اعتراض به انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر دادند.

درخواست 100 نماینده برای توقف الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم

بیش از 100 تن از نماینده مجلس در نامه‌ای به علی لاریجانی خواستار توقف الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم شدند.(متن کامل خبر)

ضوابط و تکالیف دستگاه‌ها برای مقابله با پولشویی تعیین شد+ جزئیات

نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضوابط و تکالیف دستگاه‌ها برای مقابله با پولشویی را تعیین کردند.(متن خبر)

تصویب دوفوریت استفساریه مجلس درباره افزایش 20 درصدی حقوق‌ها

نمایندگان مجلس دو فوریت استفساریه تبصره (12) قانون بودجه 97 درباره افزایش 20 درصدی حقوق‌ها در سال‌جاری را تصویب کردند.(متن خبر)

مجازات جرائم مرتبط با پولشویی تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجازات جرائم مرتبط با پولشویی را تعیین کردند.(متن خبر)

نماینده زاهدان از توضیحات ربیعی درباره بیمه روستائیان قانع شد

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان پارلمان از توضیحات علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تعیین تکلیف وضعیت بیمه روستائیان قانع شد.

علی مطهری نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، اعلام کرد نماینده سؤال‌کننده مشروط به اینکه وزیر تعاون، طی 3 ماه آینده مشکل مربوط به بیمه روستائیان را رفع کند، از پاسخ‌های وی قانع شده است.

نایب رئیس مجلس، سؤال نماینده زاهدان را مهم ارزیابی کرد و گفت: براساس اظهارات وزیر تعاون، مشخص است که پیشرفت‌هایی در این زمینه حاصل شده، اما در زمان‌بندی مشخص، یعنی سه ماه آینده، مشکلات باید رفع شود.

نامه نمایندگان مجلس به سران قوا برای مقابله با حیف و میل بیت‌المال

182 تن از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به سران قواخواستار اهتمام جامع قوای سه‌گانه برای مقابله جدی با رانت، ارتشاء و حیف و میل کردن بیت‌المال شدند.(متن نامه)

بیانیه نمایندگان مجلس در محکومیت انتقال سفارت آمریکا به قدس

نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن انتقال پایتخت رژیم غاصب صهیونیستی به بیت‌المقدس را محکوم کردند.(متن خبر)

چهارشنبه 26 اردیبهشت

 

مجلس قانون مبارزه با پولشویی را اصلاح کرد 

مایندگان مجلس تبصره‌های سه‌گانه ماده 2 لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را اصلاح کردند.(متن خبر)

"حداقل حقوق کارمندان دولت 20 درصد افزایش می‎یابد"

نمایندگان کلیات و جزئیات استفساریه بند الف تبره 12 قانون بودجه سال 97 کل کشور را تصویب کردند که بر اساس این مصوبه کارمندانی که پایین ترین پایه حقوقی را دریافت می کنند حقوقشان 20 درصد افزایش پیدا می کند.(متن خبر)

اعلام وصول سوال نمایندگان از وزیر علوم در خصوص علل رواج فروش مقاله و پایان نامه

محمدعلی وکیلی عضو هیئت‌رئیسه مجلس سوال ملی محمدرضا صباغیان و محمدجواد ابطحی نمایندگان بافق و خمینی شهر از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره  علل رواج فروش مقاله و پایان‌نامه و گسترش بی رویه دانشگاه‌ها را اعلام وصول کرد.

اولین کارت زرد مجلس به وزیر ارشاد

 نمایندگان مجلس از توضیحات سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علت عدم اجرای قانون منع استفاده از کلمات بیگانه قانع نشدند. 

پس از آنکه علی مطهری نماینده سوال کننده از وزیر ارشاد اعلام کرد که از توضیحات صالحی قانع نشده است، سوال از وزیر به رای گذاشته شد و در نهایت نمایندگان مجلس نیز  با 117 رای موافق، 47 رای مخالف و 3 رای ممتنع اعلام کردند که همانند مطهری از سوالات وزیر ارشاد درباره علت عدم اجرای قانون منع استفاده از کلمات بیگانه قانع نشدند تا بدین ترتیب عباس صالحی اولین کارت زرد خود از مجلس را دریافت کند.

بیانیه 172 نفر از نمایندگان مجلس در حمایت از صنعت ICT در ایران

عضو هیئت رئیسه مجلس بیانیه 172 نفر از نمایندگان مجلس در حمایت از صنعت ICT در ایران را قرائت کرد.(متن خبر)

انتهای پیام/

R1373/P31440/S1,15/CT7 واژه های کاربردی مرتبط دولت دوازدهم نمایندگان مجلس مجلس دهم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دولت دوازدهم نمایندگان مجلس مجلس دهم دولت دوازدهم نمایندگان مجلس مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۹۲۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش سنگین قیمت دلار در عمر ۴ چهارساله مجلس یازدهم از نگاه یک نماینده /به ۱۴۰۰ برگردم، شاید از رئیسی حمایت نکنم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «مجلس هنوز برای نظارت بر دولت مهلت دارد.» این واکنش رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به بیانیه اخیر معاون پارلمانی رئیسی به نمایندگان است که آنها را بی‌سواد و فاقد نظر کارشناسی خوانده است. هر چند ولی اسماعیلی می‌گوید بیانیه مذکور را مشاهده نکرده اما همچنان بر این نکته تأکید می‌کند که نظارت وظیفه مجلس است.

نکته دیگر در گفتگوی اسماعیلی با خبرگزاری خبرآنلاین مربوط به تردید او نسبت به حمایت از رئیسی است، کما اینکه رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر به عقب بازگردد باز هم از رئیسی حمایت می‌کند یا خیر؟ با لحنی توأم با تردید می‌گوید که با قطعیت نمی‌تواند بله یا خیر بگوید.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم را می‌خوانید:

*******

*آقای اسماعیلی! تا این لحظه که هنوز تکلیف ۴۵ کرسی مجلس دوازدهم مشخص نشده به نظر می رسد، مجلس آینده فراکسیون اکثریت نخواهد داشت، فکر می‌کنید این اتفاق تا چه اندازه به نفع دولت خواهد بود؟

مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهم فراکسیون‌های بیشتری خواهد داشت. در حقیقت با توجه به سلیقه‌های سیاسی متفاوتی که به مجلس راه پیدا کردند و تعداد مستقلین، اعتدالی‌ها و گروه‌های اصولگرایان اعم از شوراها، امناء و شریان که وارد مجلس دوازدهم شدند، تعداد فراکسیون‌ها در مجلس دوازدهم متنوع خواهد بود و بعید است که فراکسیون قوی و اکثریت شکل بگیرد.

در نتیجه چنین شرایطی وضع دولت بهتر از مجلس یازدهم نخواهد بود به این معنی که همراهی با دولت بهتر نخواهد بود.

مجلس دوازدهم مانند مجلس یازدهم دِینی نسبت به دولت ندارد

*منظور این است که نظارت بر دولت در مجلس دوازدهم افزایش پیدا می‌کند؟

بله، درمجلس دوازدهم نظارت بر دولت افزایش پیدا می‌کند. مجلس یازدهم خودش از رئیسی دعوت کرد که رئیس جمهور شود به همین دلیل به نحوی می‌خواست از دولت حمایت کرده و کمک کند. اما مجلس دوازدهم این دِین را ندارد به همین دلیل همسویی کمتری با دولت خواهد داشت.

همسویی مجلس با دولت منافاتی با نظارت ندارد

*یکی از انتقادات وارد به مجلس یازدهم این است آنطور که باید و شاید بر دولت نظارت نکرد و ...

همسویی با نظارت متفاوت است. از نظر همسویی بله مجلس یازدهم با دولت همسو بود، کما اینکه خودم همسو با دولت هستم اما چندین سوال از وزرا در صحن و تحقیق و تفحص را در پرونده دارم، بنابراین همسویی منافاتی با نظارت ندارد. چنانچه نظارت حق قانونی نمایندگان است و باید آن را انجام دهند، لذا همسویی و نظارت ربطی بهم ندارند.

رابطه بین قیمت دلار و تعاملات با دنیا

*سال اول مجلس یازدهم دلار ۱۸ هزار تومان بود و حالا حدود یک ماه مانده به پایان عمر مجلس یازدهم دلار بالای ۶۰ هزار تومان است، یک مصداق برای اینکه نظارت‌ها بر دولت آنطور که باید و شاید جدی نبوده است.

بله، می‌توان این تحلیل را داشت اما مجلس یازدهم در مواردی که فکر کرد اگر جابجایی انجام شود به نفع دولت و حاکمیت است ورود پیدا کرد اما درباره دلار و ارز و در مجموع وضعیت معیشتی واقعیت امر این است که شرایط دست فرد خاصی نیست، یعنی بحث حاکمیتی است.

برای حل مسئله قیمت دلار باید تعاملات خود با کشورهای همسایه و دنیا افزایش دهیم و به این ترتیب نیست که فقط به وزیر اقتصاد بگوییم نرخ دلار را باید کنترل کند و اگر استیضاح شود همه مشکلات حل می‌شوند، خیر کلیه حاکمیت باید تصمیم بگیرد.

نکته دیگر اینکه علاوه بر نقشی که دلار در داخل دارد متأثر از بحث‌های بین‌المللی است که آن هم دست وزیر اقتصاد نیست.

* حدود یک ماه به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، ارزیابی شما از مراودات دولت و مجلس در این دوره به چه صورت است؟ ضمن اینکه دولت در بیانیه اخیر خود خطاب به نمایندگان از عبارت نداشتن سواد رسانه‌ای استفاده کرده...

بنده بیانیه را مشاهده نکردم اما ادامه دادن به نظارت بر دولت حتی در یک ماه باقی مانده یکی از وظایف مجلس است کما اینکه اخیرا مرتضوی، وزیر کار و رفاه اجتماعی به مجلس آمد و مباحث جدی صورت گرفت. البته هر موقع به دولت گفتیم فلان جا مشکل وجود دارد، آمدند و جوابگو بودند، اینکه پاسخ‌ها تا چه اندازه منطقی بوده یک طرف قضیه است اما همیشه پای کار بودند و حضور داشتند.

لذا در مورد رابطه دولت با مجلس به صورت مطلق نمی‌توان سخن گفت و نسخه واحدی پیچید اما در هر صورت طبق نظر رهبری که فرمودند وقتی دولت‌ها کار می‌کنند همه با هم کمک کنند، در اجرا همه باید کمک کنند تا از این بحران که از نظر معیشتی، تورم و مشکلات عرصه بین‌المللی داریم، خارج شویم.

البته فعلاً و در این چند ماهه که ابهت پوشالی اسرائیل را شکستیم، امکان دارد مباحثی مطرح شود لذا باید کمک کنیم که دولت از آن فضا خارج شود و در نهایت کمک حال دولت باشیم.در مجموع مراودات مجلس یازدهم با دولت‌ها خوب بود.

اگر وزیر باشم از استیضاح استقبال می‌کنم

اما این نکته را باید در نظر گرفت مشکل از آنجایی نشأت می‌گیرد که به حق قانونی خودمان عمل نمی‌کنیم کما اینکه سوال و استیضاح حق قانونی مجلس است، بنده خودم اگر وزیر باشم از استیضاح استقبال می‌کنم چراکه اگر بنده مشکلی داشته باشم و نتوانم پاسخ بدهم، حقم استیضاح است.

البته برخی از وزرا هم این حرف را نزدند، به این ترتیب که به معاون پارلمانی گفتند از نمایندگان نخواهید که امضای خود را پس بگیرند اگر مشکلی دارم می‌آیم و توضیح می‌دهیم و اگر برآیند جمعی این است که ناتوان هستم، تاوان می‌دهم.

*به این نکته اشاره کردید که از جمله نمایندگان حامی دولت رئیسی هستید، اگر به سال ۱۴۰۰ برگردیم مجدداً بیانیه حمایت از حضور رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری را امضاء می‌کنید؟

مطلق نمی‌توانم بله یا خیر بگویم چراکه نسبت به بسیاری از موضوعات مانند مباحث خارجی و ارتباط با کشورهای خارجی و عضویت در معاهدات اقتصادی بین‌المللی اقدامات دولت قابل دفاع است اما در مورد مباحث اقتصادی از جمله تورم و اشتغال ایرادات باقی است. لذا نمی‌توانم پاسخ مطلق به این پرسش بدهم.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895971

دیگر خبرها

  • چراتعطیلی پنجشنبه‌ها بهتر از ‌شنبه‌هاست؟
  • وزیر صمت: منتظر ابلاغ آیین نامه واردات خودرو هستیم
  • تعطیلات پایان هفته پس از پاسخ نامه اتاق، تعیین تکلیف می شود
  • تعطیلات پایان هفته پس از پاسخ نامه‌ اتاق، تعیین‌تکلیف می‌شود
  • تعطیلات پایان هفته پس از پاسخ نامه‌ اتاق تعیین‌تکلیف می‌شود
  • بررسی موضوع ارز توسط مجلس برای سومین هفته متوالی به تعویق افتاد!
  • عضو جبهه پایداری: ما هر هفته جلسه داریم و یکی از موضوعات مورد بحث هم ریاست مجلس است
  • انتقاد صریح شهاب الدین صدر از نمایندگان؛ این همه قیمت دلار و سکه بالا رفته اما صدای از مجلس بلند نمی‌شود /مجلس بعدی لایحه حجاب را یکبار دیگر مرور کند
  • ۵ اخطار رهبری به مجلس انقلابی در مورد چه بود؟
  • جهش سنگین قیمت دلار در عمر ۴ چهارساله مجلس یازدهم از نگاه یک نماینده /به ۱۴۰۰ برگردم، شاید از رئیسی حمایت نکنم