Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@11:23:08 GMT

تکذیب حمله پلنگ‌ها به ۴۰۰ دام در جوجار کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۹۳۲۰۱

تکذیب حمله پلنگ‌ها به ۴۰۰ دام در جوجار کرمانشاه

در حالی که آمار تلفات پلنگ توسط دامداران و کشاورزان به اوج خود رسیده، برخی رسانه‌ها همچنان بدون توجه به خطری که نسل این گربه‌سان ارزشمند را تهدید می‌کند، با انتشار شایعات، نقشی معکوس در فرهنگ‌سازی برای حفاظت از این جانور در خطر انقراض ایفا می‌کنند. ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۱ اجتماعی محیط زیست نظرات

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در حالی که آمار تلفات پلنگ توسط دامداران و کشاورزان به اوج خود رسیده و از آغاز سال جاری تا کنون دست‌کم 6 لاشه پلنگ شناسایی شده، متأسفانه برخی رسانه‌ها همچنان بدون توجه به خطری که نسل این گربه‌سان ارزشمند را تهدید می‌کند، با انتشار شایعات، نقشی معکوس در فرهنگ‌سازی برای حفاظت از این جانور در خطر انقراض ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: کشتار پلنگ با گلوله چهارپاره توسط دامدار سوادکوهی

طی ساعات گذشته نیز برخی رسانه‌های با تیترهایی از قبیل «کشتار خونین 400 گوسفند توسط سه پلنگ / پلنگ‌های گرسنه یک گله را دریدند / همه وحشت‌زده‌اند»، خبر از تلف شدن 400 گوسفند در پی حمله سه پلنگ به منطقه دره‌غول واقع در شهرستان تلاث باباجانی کرمانشاه داده و در به جا گذاشتن تصویری رعب‌انگیز از پلنگ به ویژه در میان بومیان سنگ‌تمام گذاشتند.

بیشتر بخوانید: پلنگ، 21 دامِ دامدار لنده را ندرید

در حالی که کمتر کسی است که آشنایی اندکی با حیات وحش و تعارضات آن با دامپروری داشته باشد و نداند که پلنگ، حیوانی است که به تنهایی نسبت به شکار اقدام کرده، تنها یک طعمه را برای شکار انتخاب و پس از خفه کردن، لاشه را به همراه خود از محل شکار دور می‌کند. بدین ترتیب به نظر می‌رسد در جایی که شرکت بیمه طرف قرارداد سازمان حفاظت محیط زیست، خسارات وارده توسط پلنگ به دامداران را پرداخت می‌کند، به نفع دامداران است که پلنگ عامل خسارت به گله‌هایشان معرفی کنند. ادعایی که البته مورد بررسی کارشناسان بیمه قرار گرفته و هرگز به پرداخت خسارت منجر نمی‌شود اما آنچه به جا می‌ماند، جو رعب و وحشتی است که رسانه‌ها با انعکاس این شایعات کذب ایجاد کرده و در نتیجه تصویری ناصواب از پلنگ در ذهن جامعه به ویژه بومیان به جا گذاشته‌اند.

روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه نیز ساعاتی پیش، با انتشار گزارشی، تلفات وارده به گله دام روستای جوجار کرمانشاه را تکذیب کرد.

 جعفر حاصلی رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه در این خصوص گفت: در پی گزارش‌های واصله مأموران یگان حفاظت این اداره کل بلافاصله به محل مورد نظر اعزام شدند که پس از بررسی حادثه وشواهد موجود، آثاری از حمله گونه‌های جانوران وحشی در دام‌های تلف شده مشاهده نگردیده. تنها چوپانان گله اظهار داشته که تعداد 3 قلاده پلنگ به گله حمله ور شده و گوسفندان که ترسیده و هراسان شده‌‌‌ اند از ارتفاع صخره ‌های  منطقه سقوط و ازبین رفته اند.

وی افزود اکیپی از کارشناسان اداره کل محیط زیست به همراه تجهیزات لازم جهت بررسی به منطقه اعزام و متعاقباً گزارشات تکمیلی اعلام خواهد شد.

به گزارش تسنیم، بیمه نامه جامع پلنگ ایرانی 26 اسفندماه 1394 بر اساس تفاهم نامه سه جانبه میان سازمان حفاظت محیط زیست، شرکت بیمه ما و صندوق ملی محیط زیست منعقد شد. بر اساس این بیمه نامه، پلنگ و خسارات ناشی از آن به مدت 5 سال بیمه شد.

انتهای پیام/

R7856/P31440/S2,23/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۹۳۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرفیت صندوق ملی محیط زیست در این استان بدون استفاده مانده است.

اسلام جاودان خرد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: صندوق ملی محیط زیست بعنوان یک موسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند و تسهیلات با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می کند که متاسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

وی اظهارکرد: متاسفانه صنایع، شهرداری ها، شرکتهای شهرکهای صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرحهای محیط زیستی و بهرمندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده ای نکرده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی های محیط زیست و طرحهایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می شود.

جادودان خرد تصریح کرد: این صندوق آمادگی دارد از طرح ها و پروژه‌های حافظ محیط زیست در حوزه های صنعتی، کشاورزی، طرحهای کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاههای تولید انرژیِ پاک بخصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری ها تسهیلات پرداخت کند.

وی بیان کرد: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت های صنعتی و  فرمانداران می توانند نسبت به معرفی طرح های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا به اداره کل حفاظت محیط زیست استان جهت راهنمایی های لازم مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست