Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@21:02:02 GMT

نقض برجام بازگشت به تجربه شکست خورده یکجانبه گرایی است

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۹۵۵۴۵

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، نقض برجام و انتقال سفارت آمریکا به قدس را ترویج نادیده گرفتن قوانین بین المللی و بازگشت به تجربه شکست خورده و مصیبت بار یکجانبه گرایی دانست. آفتاب‌‌نیوز : غلامعلی خوشرو روز پنج شنبه در بحث عمومی شورای امنیت با عنوان «ارتقای حقوق بین الملل در جهت حفظ صلح و امنیت بین المللی» افزود: در زمانه ما چند جانبه گرایی و حقوق بین الملل بیش از گذشته با تهدید یک جانبه گرایی، قانون شکنی و عدم احترام به منافع عمومی جامعه بین المللی روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که برگزاری چنین بحثی در شورای امنیت اقدامی شایسته و به موقع تلقی می شود، ادامه داد: از زمان ایجاد سازمان ملل متحد، حفظ صلح و امنیت بین المللی از طریق ایجاد یک جامعه بین المللی قانون محور یکی از اهداف اساسی این سازمان به شمار می رود.نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: اما متاسفانه شاهد آن هستیم که برخی کشورهای عضو این سازمان بر خلاف منشور ملل متحد، از تهدید، زور و یا استفاده از زور برای تحمیل اراده خود به سایر کشورها استفاده می کنند و کشورهای خاصی را هدف تحریم های غیر موجه، غیر قانونی و یک جانبه خود قرار می دهند . خوشرو تاکید کرد: این اقدامات نه تنها نقض حقوق بین الملل و حقوق انسانی اتباع این کشورها بلکه بر هم زننده نظم، ثبات و امنیت بین المللی است. قابل توجه است که در همین ماه که شاهد برگزاری این بحث در شورای امنیت هستیم، حداقل دو مورد قانون شکنی و نقض آشکار حقوق بین الملل در جامعه بین المللی اتفاق افتاد.وی توضیح داد: روز هشتم ماه مه دولت آمریکا به طور رسمی، خروج یک جانبه و غیر قانونی خود را از برجام اعلام و تحریم های هسته ای خود را مجددا علیه ایران اعمال کرد. این تصمیم در واقع نقطه اوج بد عهدی و قانون شکنی آمریکا در قبال تعهدات خود وفق برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت بود . نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: با توجه به پایبندی کامل ایران به تعهدات برجامی خود که بارها مورد تائید آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار گرفته است؛ اقدام اخیر آمریکا نمونه نقض کامل و نادیده گرفتن حقوق بین الملل و منشور ملل متحد به شمار می رود . خوشرو اظهار کرد: در حالی که منشور ملل متحد بر حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بین المللی تاکید دارد؛ اقدام اخیر آمریکا در واقع بازگشت به تجربه شکست خورده و مصیبت بار یک جانبه گرایی و ترویج اقدامات ناقض حقوق بین الملل است. وی با یادآوری این که در چهاردهم همین ماه، نتانیاهو مهمانان خود را به مراسم انتقال سفارت آمریکا به قدس فراخواند، افزود: مراسمی که بیش از هر چیز نقض و به سخره گرفتن حقوق بین الملل و قطعنامه های سازمان ملل متحد در مورد وضعیت بیت المقدس و حقوق غیر قابل انکار مردم فلسطین بود. نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: همزمان با همین مراسم، سربازان رژیم صهیونیستی در حال قتل عام و کشتار فلسطینیان غیر مسلح معترض بودند . در نتیجه حمام خون اسرائیلی تنها در طول یک روز بیش از 60 نفر از تظاهر کنندگان فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیده و بیش از 2700 نفر زخمی شدند. خوشرو اضافه کرد: اقدامات نظامیان رژیم صهیونیستی، نقض شرم آور حقوق بین الملل از جمله حقوق بشر بود اما همه این قانون شکنی ها و سایر جنایات این رژیم با حمایت آمریکا انجام می شود .
منبع: ایرنا  کد خبر: ۵۲۴۰۶۲ تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۶

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نماینده ایران سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۹۵۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس منتفی شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، اسفند ماه سال گذشته و در حاشیه نشست تعیین دستمزد بود که پیشنهاد اصلاح ماده ۴۱ قانون کار و ارسال لایحه‌ای در این خصوص به مجلس از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شد و وی اعلام کرد ما به این نتیجه رسیدیم که با ارسال لایحه‌ به مجلس مواردی که در ماده ۴۱ و ماده ۱۶۷ قانون کار عنوان شده روشن شود و مجلس بهترین مرجع برای تصمیم‌گیری در این زمینه است. ما می خواهیم روشن شود منظور از صنایع مختلف یا توسعه یافتگی چیست یا در مورد تورم کدام مرجع آماری مدنظر است؟ مرکز آمار ایران یا بانک مرکزی.

بیشتر بخوانید: شوک جدید به کارگران / افزایش حق مسکن منتفی شد

مدتی بعد علی حسین رعیتی فرد ـ معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آماده‌سازی لایحه پیشنهادی اصلاح مواد ۴۱ و ۱۶۷ قانون کار خبر داد و در تشریح جزییات اصلاح ماده ۴۱ قانون کار گفت: در این ماده در خصوص نحوه تعیین حقوق دستمزد کارگران، شفافیت لازم وجود ندارد، به عنوان مثال؛ طبق تغییراتی که در احکام دائمی برنامه توسعه پنج ساله انجام شده، مرجع رسمی آمار کشور مرکز آمار ایران اعلام شده است ولی در ماده ۴۱ هنوز به بانک مرکزی اشاره دارد که باید در این زمینه اصلاح شود. همچنین در ماده ۴۱ بر اساس شاخص‌های مشخص و شفاف در مورد حقوق و دستمزد تصمیم‌گیری شود.

آن زمان تشکل‌های کارگری مخالفت خود را با پیشنهاد واگذاری تعیین دستمزد به مجلس اعلام کردند و گفتند: اینکه به طور کلی فرایند تعیین مزد را به مجلس ببریم و در مجلس تصویب شود درست نیست و خلاف قانون کار و اصل سه جانبه‌گرایی است زیرا تعیین دستمزد در شورای عالی کار و به شکل سه جانبه میان شرکای اجتماعی صورت می‌گیرد.

مخالفت دولت با زیرسوال رفتن اصل سه جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران

روز گذشته علی بهادری جهرمی ـ‌ سخنگوی دولت از مخالفت دولت با واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس خبر داد و گفت: به اصل سه‌جانبه‌گرایی اعتقاد کامل داریم.دولت هیچ لایحه‌ای در این خصوص نه تصویب کرده، نه در دستور کار برای ارسال به دولت است.دولت مخالف زیر سئوال رفتن اصل سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران است.

وی با بیان اینکه تضمین حقوق کارگر و کارفرما در گروی اصل سه‌جانبه‌گرایی خواهد بود، گفت:دولت در این موضوع هیچ برنامه و لایحه‌ای ندارد و مخالف نقض اصل سه‌جانبه‌گرایی و واگذاری آن به مجلس شورای اسلامی است.

عقب‌نشینی از ارسال لایحه اصلاح ماده ۴۱ به مجلس

همچنین سید صولت مرتضوی ـ‌ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه برنامه پاسخگویی به سوالات مردمی در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری اعلام کرد که وزارت کار پیشنهاد اصلاحیه ماده ۴۱ و ۱۶۷ قانون کار را داشت که در جلسه‌ای که به مناسبت روز کارگر با حضور رئیس جمهور برگزار شد،‌ برخی نمایندگان و تشکل‌ها از ایشان درخواست کردند که ماده ۴۱ به همان سبک باشد و همواره شورای عالی اشتغال حداقل حقوق و دستمزد را تعیین کند و برعهده مجلس قرار ندهیم. رئیس جمهوری اشاره‌ای داشتند که ما درک کردیم و از ارسال لایحه اصلاح ماده ۴۱ عقب نشینی کردیم.

در روزهای اخیر علی‌حسین رعیتی‌فرد ـ معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران درباره اصلاح ماده ۴۱ قانون کار اظهار کرد: ما پیشنهاد دادیم که ماده ۴۱ اصلاح شود چون در این مورد اختلاف‌نظرهایی بود و کشور هم بدون تصمیم نمی‌توانست باقی بماند چون همه حوزه کار و تولید چه کارگر چه کارفرما باید بتوانند برنامه‌ریزی کنند لذا در لایحه‌ مذکور پیشنهاد دادیم که در بودجه‌ای که به مجلس داده می‌شود با توجه به اینکه نمایندگان مجلس از آحاد و اقشار مختلف هستند و با مردم و جامعه کارگری و کارفرمایی بیشتر ارتباط دارند در کمیسیون‌های تخصصی با اخذنظر از شرکای اجتماعی بتوانند حداقل مزد را در لایحه بودجه مشخص کنند. اعضای شورای عالی کار بعضا متهم به جانبداری از یک گروه می‌شدند و نمایندگان مجلس هم نقطه نظراتی داشتند، بر این اساس با توجه به گستردگی کار مجلس پیشنهاد کردیم تا مجلس در این موضوع بهتر تصمیم‌گیری کند.

آنطور که وی گفته بود در این پیشنهاد جلسات دستمزد شورای عالی کار و نمایندگان کارگری یا کارفرمایی حذف نمی‌شوند بلکه قرار بود از ظرفیتی که در مجلس و کمیسیون‌های تخصصی به جهت ارتباط بیشتر با مردم و تشکل‌ها دارند، استفاده و نظر شرکای اجتماعی در این خصوص حتما لحاظ شود.

در گردهمایی جشنواره امتنان که با حضور رئیس جمهور و کارگران منتخب برگزار شد، علیرضا محجوب ـ دبیرکل خانه کارگر بر اصل سه‌جانبه‌گرایی تاکید کرد و گفت: ما معتقدیم که این امر باید همچنان باقی بماند و برقرار باشد. ما باید بر این اساس گفت و گو کنیم و مقوم مسیر سه جانبه‌گرایی باشیم. ما نمی‌گوییم سه جانبه‌گرایی و مسیر شورای عالی کار برای مزد تنها راه ممکن است، اما قطعاً شایسته‌ترین راه ممکن از میان مسیرهای جایگزین دیگر بوده است. تقویت سه جانبه‌گرایی تنها راه موجود است و ما از نمایندگان خود در نهادهای سه جانبه حمایت می‌کنیم.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229853 برچسب‌ها کارگران

دیگر خبرها

  • جوان‌گرایی نباید تبدیل به مسابقه قدرت‌طلبی جوانان شود
  • ناصر الخلیفی، مرد پروژه‌های شکست‌خورده!‏
  • لاهه در دوراهی 
  • واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس منتفی شد
  • دادگاه لاهه و دوراهی حق‌گرایی و غرب‌گرایی
  • چرا تجربه شکست خورده را تکرار می‌کنید؟
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • ارتش اسرائیل رسما آغاز مرحله عملیات زمینی به شرق رفح را اعلام کرد
  • پیکرهای یافته‌شده در گورهای جمعی غزه آثار شکنجه داشتند