Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@02:19:05 GMT

اذعان تلویحی به عدم اقبال عمومی به پیام رسانهای داخلی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۵۹۶۸۰۰

اذعان تلویحی به عدم اقبال عمومی به پیام رسانهای داخلی

تحریریه پارسینه - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مردی که طبق وعده روحانی قرار بود دستش بر روی ماشه فیلترینگ نرود و دقیقا در روز‌هایی که شایعه فیلترینگ دائم تلگرام مطرح بود، با استفاده از پیام رسان فیلتر شده توییتر این پیام را به مخاطبان داد که: «شایعه‌هایی که در خصوص قطع دائمی شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود صحت ندارد و به نظر می‌رسد هدف آن‌ها ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی و بدبینی عمومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

اما نه تنها چند ماه بعد پیام رسان پر مخاطب تلگرام به شکل دائمی فیلتر شد و البته با اعلام رضایت قلبی آقای وزیر از این محدودیت هم همراه بود بلکه متعاقب آن اختلال نا محسوس در پیام رسان پرطرفدار واتس اپ لحاظ شد و تا کنون هم به شکلی علنی هیچ یک از دست اندرکاران ارتباطات و فن آوری و یا مقام قضایی نسبت به این محدودیت واکنش نشان نداده اند.

اما آقای وزیر شب گذشته به استودیوی خبر شبکه دوم سیما آمد تا چند مورد را با شهامت کامل بر روی آنتن درباره‌ی وضعیت پیام رسان‌های داخلی و خارجی و وضعیت سرور‌های پیام رسان‌های داخلی و البته وضعیت عملکرد وزارتخانه متبوعش با مخاطبان درمیان بگذارد:

وی گفت:: در آغاز دولت دوازدهم نیمی از شهر‌های ما از پوشش نسل سوم و چهارم تلفن همراه برخوردار بودند که الآن همه شهر‌ها تحت این خدمات هستند.

اما وی در خصوص بحث قاچاق تلفن همراه و نقش وزارتخانه اش در مبارزه با قاچاق و کنترل این بازار اخباری داشت که ظاهراً خیلی هم از بابت آن خرسند بود! وی مدعی شد با قاچاق تلفن همراه به کشور بالاخره مقابله شد و نشان داده شد که اگر بخواهیم با قاچاق مقابله کنیم، می‌توانیم.

اما شاید بحث اقبال عمومی به پیام رسان‌های داخلی از زبان وزیر نقطه عطف این مصاحبه بود در خصوص حوزه پیام رسان‌ها خاطر نشان کرد: در حوزه رسانه بلاتکلیف هستیم و این شامل همه رسانه‌ها می‌شود، زیرا چارچوب و سیاست حرکتی مشخصی در این حوزه نداریم و از آنجا که چارچوب‌های اصلی را مردم تعیین می‌کنند متأسفانه در حال حاضر مردم نسبت به پیام رسان‌ها و شبکه‌های داخلی کم اعتماد هستند و این مهم سبب می‌شود که رونق ماهواره و پیام رسان‌های خارجی بیشتر باشد درست است که هنوز مردم نسبت به قانون فیلترینگ و ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی خارجی مقاومت دارند، اما وظیفه ماست که با مردم صحبت کنیم در حال حاضر به نقطه‌ای رسیده ایم که اگر فیلترینگ جواب دهد یا ندهد در نظر مردم، ما محکوم هستیم.

البته آقای وزیر مشخص نکردند دقیقاً منظورشان صحبت با مردم به چه روشی و درباره‌ی چه موضوعی می‌تواند باشد! علت محکومیتی که جهرمی از آن سخن به میان آورد، کدام انگیزه و باور مردم از عملکرد دولت و نگاه قضایی به مقوله فیلترینگ پیام رسان‌های خارجی است!

در جای دیگر از این گزارش جهرمی تأکید کرد: اگر زیرساخت اعتماد را ایجاد کنیم و سیاست‌های رسانه‌ای شفاف تری داشته باشیم طبیعتاً مردم با علاقه به وطن، از پیام رسان‌های داخلی استفاده می‌کنند. او گفت: در حال حاضر پیام رسان‌های داخلی، ظرفیت‌های لازم را دارند و ظاهراً نیاز به سی. دی. ان نیست، اما اگر هم نیاز به این ظرفیت باشد باید با مصوبه مجلس اقدام صورت گیرد.

لازم به ذکر است شبکه انتقال محتوا یا سی دی ان (Content Delivery Network؛ به اختصار CDN)، شبکه‌ای گسترده از سرور‌های مستقر در نقاط مختلف دنیاست که اطلاعات ایستا و یا آن دسته از اطلاعات که با تغییرات کمتری همراه هستند را در میانه راه ذخیره کرده و به این ترتیب کاربر با سرعتی دوچندان وب سایت مورد نیاز خود را بارگذاری می‌نماید.

از سوی دیگر وزیر ارتباطات متذکر شد: نیازمندی‌های پیام رسان‌های داخلی برای ارتقای سیستم امنیتی و به روز رسانی‌های زیرساخت‌های ضروری مستلزم بودجه‌های میلیاردی است که گاهی از توان وزارت ارتباطات خارج است البته ما به عنوان متولی حاکمیتی باید از زیرساخت‌های این پیام رسان‌ها حمایت کنیم.

البته تلویحاً جهرمی با ذکر این موارد، اولاً به عدم ترافیک خاص پیام رسان‌های داخلی اشاره کرده که برای تبادل دیتا به دلیل حجم پایین نقل و انتقال داده‌ها نیازی به سرور کمکی ندارند! و از سویی دیگر تأمین بودجه برای ارتقای سیستم امنیتی برای جلوگیری از نشت اطلاعات و داده‌ها از عهده این وزارتخانه، دست کم تا کنون خارج بوده است.

۷۰ درصد رضایتمندی مشتریان از تعرفه اینترنت خانگی و اداری!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشوردر بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر مشترکان اینترنت خانگی و اداری از نوع جدید تعرفه گذاری این بخش رضایتمندی ۷۰ درصدی دارند و انتظار ما هم همین بود. شرکت‌های فروش اینترنت نگران بازگشت سرمایه خود نباشند طبق تغییرات اعمال شده در تعرفه‌ها باید گفت: هر تغییری با تأخیر همراه است.

البته آقای وزیر چگونگی انجام و روش نظرسنجی و متعاقب آن جزئیات روایی و پایایی محاسبه این رضایتمندی حداکثری را بیان نکرد و معلوم نیست چگونه شرکت‌های فروش اینترنت که در این سال‌ها با حجم فروشی غیر منطقی و ارائه اینترنت گران و بی کیفیت به مشتریان ثروت هنگفتی شامل مجموعه خود کرده اند، به چه دلیل از محاسبه تعرفه فعلی و عدم بازگشت سرمایه خود ابراز نگرانی نموده و آقای وزیر به آن‌ها وعده جبران در قبال اندکی صبر و حوصله داده است؟

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پیام رسان پیام رسان های داخلی فیلتر تلگرام آذری جهرمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۵۹۶۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است

کارشناس رسانه و فضای مجازی گفت: جنگ رسانه‌ای اگر با استراتژی‌های مناسب همراه باشد، در هدایت یا انحراف افکار عمومی در داخل و خارج می‌تواند مؤثر باشد، به طور قطع چنین عملیات هوشمندانه‌ای، با پیوست رسانه‌ای همراه است و ایران علاوه‌بر پیروزی در عرصه نبرد، جنگ رسانه‌ای را نیز به نفع خود به پایان رساند.

محمودرضا کبیری یگانه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه در عملیات «وعده صادق» یکی از تاریخی‌ترین حملات نظامی به اسرائیل از زمان شکل‌گیری این رژیم اشغالگر به اجرا درآمد، اظهار کرد: آنچه عیان است ایران توانست با نادیده گرفتن تمام تهدیدات و واسطه‌گری‌های کشورهای غربی، عربی و آمریکا، توان نظامی و تسلیحاتی خود را به رخ بکشد و فصل جدیدی از نظم جدید منطقه‌ای و جهانی را رقم بزند؛ ورای جزئیات این حمله تاریخی، اصل عمل و حمله نظامی ایران به خاک رژیم اشغالگر، ایران را در قامت برنده قرار داده است.

این کارشناس رسانه و فضای مجازی گفت: موشک، پهباد و عملیات نظامی بخشی از عملیات جنگ به شمار می‌آید؛ تهاجم نظامی ایران به اسرائیل در کمتر از چند ساعت به پایان رسید و پس از آن نوبت جنگ رسانه‌ای است تا طرفین اهداف خود را پیگیری کنند، زیرا روایتی که از جنگ برای افکار عمومی منعکس می‌شود، از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی ادامه داد: اسرائیل و رسانه‌های غربی هرچند در ابتدای حمله غافلگیر شدند و پیش‌بینی چنین حملات جسورانه‌ای را از طرف ایران نمی‌کردند، اما بلافاصله با خروج از فضای غافلگیری استراتژی‌های رسانه‌ای خود را فعال کردند. کم رنگ نشان دادن تلفات و تاکید بر رهگیری موشک‌های ارسالی از سوی ایران، از جمله اهداف رسانه‌های عبری، غربی در ساعاتی پس از این حمله بوده است.

کبیری یگانه تصریح کرد: بدیهی است هدف ایران از حمله کشتار و تلفات انسانی و حتی مسکونی نبوده است، بلکه اثبات توان و انگیزه تهاجم بود، این ایران بود که نشان داد هیچ واهمه‌ای از اسرائیل و حامیان مسلح آن ندارد و جایی که منافع ملی کشور ایجاب کند، با تهاجم گسترده از تمامیت ارضی خود دفاع می‌کند.

کارشناس رسانه و فضای مجازی خاطرنشان کرد: رسانه‌های غربی عامدانه تلاش می‌کنند با بزرگ نمایی رهگیری موشک‌ها و نبود تلفات انسانی قابل توجه، افکار عمومی را از اصل ریختن هیمنه رژیم اشغالگر منحرف کنند؛ رسانه‌های غربی سال‌ها ذهنیتی را در افکار عمومی دنیا تزریق کرده بودند که با توجه به قدرت نظامی اسرائیل و حمایت حامیانش، هیچ کشوری جسارت حمله نظامی به این کشور را ندارد، اما شلیک بیش از ۴۰۰ موشک و عبور از گنبد آهنین رژیم صهیونیستی، آسیب‌پذیری اسرائیل را در نزد افکار عمومی پررنگ‌تر کرد.

وی گفت: احتمال می‌رود سناریوی بعدی رسانه‌های صهیونیستی، القای همان تاکتیک همیشگی قربانی نشان دادن اسرائیل باشد؛ مسئولان نظامی ایران با اعلام اینکه هدف از حمله هوایی به اسرائیل انتقام از شهادت فرماندهان ارشد نظامی کشورمان بوده و ایران نیتی برای ادامه حملات ندارد، امکان مظلوم‌نمایی را از رسانه‌های صهیونیستی گرفت، اما تداوم استراتژی صحیح و هوشمندانه برای خنثی کردن سایر اهداف رسانه‌ای نیز اهمیت زیادی دارد. جنگ رسانه‌ای اگر با استراتژی‌های مناسب همراه باشد، در هدایت یا انحراف افکار عمومی در داخل و خارج می‌تواند مؤثر باشد، به طور قطع چنین عملیات هوشمندانه و قاطعی، با پیوست رسانه‌ای نیز همراه است و ایران همچنان که در عرصه نبرد، پیروز شد، جنگ رسانه‌ای این عملیات را نیز به نفع خود به پایان رساند، در ادامه مهم است که رسانه‌های داخلی و افکار عمومی آمادگی مواجهه با سناریوهای رسانه‌ای دشمن را داشته باشند، موفقیت خارجی صورت گرفته در عملیات وعده صادق با انسجام و هماهنگی داخلی همراه شد که این موضوع نقطه عطفی برای نظام و کشور خواهد بود.

کد خبر 744831

دیگر خبرها

  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • کسب درآمد از ایتا ممکن شد! (راه های کسب درآمد از ایتا)
  • جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • امروز مقاومت مقابل نظام سلطه مورد توجه و اقبال همه جوان‌های منطقه است
  • دستگاه های خدمات رسان کرمان برای مقابله با بحران سیل آماده باشند
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • درخواست موزیلا برای اتخاذ تدابیر واتس‌اپ در انتخابات‌های جهانی