Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-25@19:59:38 GMT

ترفندهای مراقبت از دندان های شیری!

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۰۰۹۸۱

ترفندهای مراقبت از دندان های شیری!

رکنا: دندان های شیری در شکل گیری لثه و دندان های دائمی کودکان نقش بسزایی ایفا می کند بنابراین مراقبت از دندان شیری نیز مهم است.

بدون وجود یک ردیف منظم از دندان ها، کودک با جویدن و واضح صحبت کردن مشکل خواهد داشت. به خاطر همین است که مراقبت از دندان های شیری کودک و نگه داری آن اهمیت دارد.

 بعد از هفته‌ها آبریزش دهان و بی قراری کودک، در نهایت می‌بینید که اولین دندان کودک روی لثه اش جوانه می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول سال‌های بعد خط لبخند کودک تان با دو ردیف دندان جایگزین می‌شود. دندان‌های کودک اگرچه کوچک است، اما آن‌ها خیلی مهم هستند. آن‌ها همانند محافظ دندان برای بزرگتر‌ها هستند. بدون وجود یک ردیف منظم از دندان ها، کودک با جویدن و واضح صحبت کردن مشکل خواهد داشت. به خاطر همین است که مراقبت از دندان‌های شیری کودک و نگه داری آن اهمیت دارد.

باید همین الان مراقبت از لثه را شروع کنید. اما در ابتدا این مراقبت نیاز به مسواک و خمیردندان ندارد. به جای این کار مراحل زیر را پیش بروید.

♦ از یک پارچه نرم و مرطوب یا یک تکه گاز پانسمان استفاده کنید.

♦ به آرامی حداقل دو بار در روز لثه کودکتان را پاک کنید.

♦ این کار را بعد غذا و قبل خواب انجام دهید.

این کار باکتری‌ها را از بین می‌برد و از چسبیدن آن‌ها به دندان جلوگیری می‌کند. این کار باعث می‌شود باکتری‌هایی که پشت پلاک چسبنده دندان هستند و باعث آسیب به دندان نوزاد می‌شود را از بین ببرد.

مسواک زدن دندان نوزاد

وقتی اولین دندان نوزاد جوانه زد کم کم می‌توانید دندانش را مسواک بزنید. می‌توانید یکی از موارد زیر استفاده کنید.

- مسواک نرم

- مسواک با سر کوچک

- مسواک دسته بزرگ

ابتدا مسواک را خیس کنید. به محض اینکه دندان جوانه زد شما می‌توانید استفاده از خمیر دندان را شروع کنید، اما به اندازه یک دانه برنج از آن استفاده کنید. وقتی به سن سه سالگی رسید می‌توانید کمی مقدارش را بیشتر کنید. به آرامی دندانش را از جلو به عقب مسواک بزنید.

باید تا زمانی که به اندازه کافی بزرگ شود که بتواند خودش مسواک بزند برایش مسواک بزنید. بر فرآیند مسواک زدن کودکتان تا زمانی که بدون کمک بتواند دهانش را بشورد و تف کند نظارت داشته باشید. مراقب هر نشانه‌ای از خرابی مثل لکه‌های سفید یا قهوه‌ای یا هر حفره‌ای بر دندانش باشید. اگر شما یا متخصص اطفال متوجه هر مشکلی شدید حتما او را پیش یک دندان پزشک Doctor ببرید. حتی اگر مشکلی هم نبود باید تا یک سالگی اش پیش دندان پزشک برود.

دندان پزشک می‌تواند توصیه‌هایی در مورد موارد زیر به شما بدهد:

- مراقبت از دندان‌های شیری کودک

- دندان درآوردن

- دهان شویه

- مکیدن انگشت

دندان درآوردن کودک

حدود دو سال طول می‌کشد که کل دندان‌های نوزاد روی لثه اش قرار بگیرد. فرآیندی که هر دندان ظاهر می‌شود را دندان درآوردن می‌گویند. این زمان پر تلاشی برای شما و نوزادتان است. دندان در آوردن سخت است. به همین خاطر است که نوزاد برای روز‌ها و هفته‌ها قبل در آمدن هر دندان گریه و بی قراری می‌کند. نوزادان نشانه‌های دیگری برای دندان درآوردن از خود نشان می‌دهند که شامل موارد زیر می‌شود:

- تراوش آب دهان

- ورم کردن لثه‌ها

- دمای بالای بدن

در اینجا ایده‌هایی ارائه می‌دهیم که نوزاد از درد دندان درآوردن رهایی یابد:

- حلقه‌های دندانی

بگذارید نوزاد یک حلقه دندانی تمیز و خنک یا یک پارچه سرد را بجود. هر چیز کوچکی که باعث خفگی اش شود را به او ندهید. از حلقه‌های دندانی که داخلشان مایعی وجود دارد ندهید، چون ممکن است پاره شود.

- مالش لثه

لثه نوزاد را با انگشت تمیز مالش دهید.

- کاهش دهنده درد

کاهش دهنده‌های موضعی درد را بر روی لثه مالش دهید. آن‌هایی که بنزوکایئن دارند نباید برای دندان استفاده شود. سازمان غذا و دارو هشدار می‌دهد که این محصولات می‌تواند اثرات جانبی تهدید کننده و خطرناک داشته باشد.

گاهی اوقات برای کاهش درد به نوزاد استامینفون بدهید، اما قبلش از دکتر مشورت بگیرید. هیچ وقت به نوزاد آسپیرین ندهید. چون باعث مشکلات نادر، اما خیلی جدی که سندروم ری یا نشانگان ری نامیده می‌شود در بچه‌ها می‌شود. (نوعی عملکرد یا بیماری مغز که نشانه‌های آن استفراغ کاهش هشیاری تشنج و … است). اگر بچه شما خیلی زود رنج یا غیر قابل کنترل است با متخصص اطفال در موردش صحبت کنید.

جلوگیری از کرم خوردگی دندان

به علاوه برای مراقبت از دندان نوزاد نیاز به نگهداری دقیقی است. برای جلوگیری از کرم خوردگی شیشه شیر آن‌ها را فقط با چیز‌های زیر پر کنید:

- شیرخشک

- شیر مادر

- آب

از دادن آبمیوه، نوشیدنی‌های گاز دار و شکردار به آن‌ها بپرهیزید. نوشیدنی‌های شیرین حتی شیر روی دندان باقی می‌ماند که می‌تواند باعث خرابی دندان شود؛ که خرابی شیشه شیر به آن گفته می‌شود. باکتری‌ها از نوشیدنی‌های شیرین تغذیه می‌کنند و اسید تولید می‌کنند که باعث خرابی دندان نوزاد می‌شود. اگر می‌خواهید بچه تان را با یک شیشه شیر بخوابانید فقط درون شیشه آب بریزید. از ریختن هر چیز شیرینی مثل شکر یا عسل به شیشه شیر بچه بپرهیزید.

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت مهم ترین های 24 ساعت غذا پزشک Doctor سازمان غذا و دارو کودکان کودکان شیشه دندان پانسمان جویدن دندان شیری عکس فیلم زن ایران حمله حوادث تهران ازدواج لباس دختر پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۰۰۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزادراه شهید شوشتری در منطقه ۱۵

 به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۵، محمد شیری شهردار منطقه با تاکید بر اهمیت ترافیکی این آزادراه در هدایت ترافیک ترانزیتی به معابر برون شهری، به روند تسریع در انجام توافقات و تملک معارضین این پروژه اشاره کرد و گفت: با تلاش همکارانم و نیز حمایت‌های سازمان املاک و معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران خوشبختانه این روند تسریع یافت.

به گفته وی؛ به همین سبب از ابتدای سال۱۴۰۲ تعداد ۲۶ معارض تجاری و مسکونی در مسیر آزادراه شهید شوشتری در ناحیه ۶ منطقه ۱۵تملک و آزادسازی شد. 

شیری در ادامه به تملک و آزادسازی آخرین املاک معارض این پروژه اشاره کرد و گفت: یک ملک با عرصه ۱۳۲ مترمربع با اعتباری بالغ بر ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تملک و آزادسازی شد، همچنین برای آخرین معارض مسکونی این پروژه مجوز اعمال ماده ۹ از شورای شهر اخذ و پس از ارجاع به دادستانی و طی مراحل قانونی نظر کارشناسی دریافت و ابلاغ و در انتظار اجرای رای است، که به محض ابلاغ دستور، پرونده معارضین پروژه شهید شوشتری در منطقه ۱۵ بسته خواهد شد. 

شهردار منطقه ۱۵ با تأکید بر اهمیت کلان‌پروژه‌های عمرانی در شهرتهران خاطرنشان کرد: به جهت اهمیت بهره‌برداری هرچه سریعتر، آزادراه شهید شوشتری رفع معارضین این پروژه با همت مضاعف و پیگیری ویژه مدیریت شهری منطقه در دستور کار قرار گرفت.

شیری همچنین به تاثیرگذاری این پروژه در منطقه، اشاره کرد و گفت: آزادراه شهید شوشتری، بزرگراه امام رضا (ع)، آزادگان و شهید نجفی رستگار را به بزرگراه شهید یاسینی وصل می‌کند که با بهره برداری آن، بار ترافیکی بسیج و سه راه افسیریه کاهش محسوسی خواهد داشت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • بهترین زمان برای تولد نوزاد (فیلم)
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!
  • رفع معارضین مسکونی از مسیر پروژه آزادراه شهید شوشتری
  • لعاب دار کردن قورمه سبزی ؛ اندازه دقیق سبزی قورمه برای یک کیلوگرم چقدر است؟ | ترفندهای خوشمزه تر شدن قورمه سبزی
  • شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزادراه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
  • شمارش معکوس پایان رفع معارضین آزادراه شهید شوشتری
  • رفع آخرین معارضان طرح آزادراه شهید شوشتری
  • آکنه نوزادی چیست؟