Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-06@20:06:40 GMT

آخرین خبرها از الحاق ایران به توافق‌نامه پاریس

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۱۰۲۰۴

آخرین خبرها از الحاق ایران به توافق‌نامه پاریس

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این تشخیص درست بوده است؛ چراکه نباید توافق‌نامه‌ای را امضا کنیم که بعد درگیر مسائل آن شویم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در ۲۲ آذرماه ۱۳۹۴ در پاریس طی بیست و یکمین اجلاس متعهدین کنوانسیون تغییر آب و هوا، رژیم حقوقی مقابله با گرمایش جهانی موسوم به توافق‌نامه پاریس شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اهدافی که برای این توافق‌نامه پیش‌بینی شده ۱۹۵ کشور با اجماع در پاریس به این توافق‌نامه پیوستند.

توافق‌نامه پاریس تا سال ۲۰۳۰ اجرایی خواهد شد. برنامه مشارکت ملی جمهوری اسلامی ایران (INDC) برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای شامل دو بخش ۴ درصد غیر مشروط و ۸ درصد مشروط  به لغو تحریم‌ها است.

در اواخر فروردین‌ماه ۹۵ بود که هیئت وزیران طی مصوبه‌ای به محمدجواد ظریف - وزیر امور خارجه مأموریت داد تا در مراسم امضاء توافق‌نامه پاریس به نمایندگی از ایران حضور یافته و با امضای خود تمایل به الحاق و پذیرش این توافق‌نامه را اعلام کند. در داخل کشور نیز  "توافق‌نامه پاریس" به تصویب دولت و مجلس رسید، اما از سوی شورای نگهبان مورد تایید قرار نگرفت و به مجلس بازگرداند شد.

کریم شافعی - معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست- در مورد آخرین وضعیت الحاق ایران به توافق‌نامه پاریس اظهار کرد: شورای نگهبان به توافق‌نامه پاریس ایراد گرفت و ریاست مجلس شورای اسلامی توافق‌نامه پاریس را برای بررسی بیشتر به کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی ارجاع داد.

وی تاکید کرد: فکر می‌کنم این تشخیص درست بوده است؛  چون ملاحظات بین‌المللی برای این توافق‌نامه وجود دارد و ایران با امضای این توافق تعهداتی را برعهده می‌گیرد که دارای هزینه‌هایی است.

توافق‌نامه پاریس برای ایران هزینه دارد؟

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه توافق‌نامه پاریس موافقین و مخالفینی دارد، گفت: مخالفین توافق‌نامه معتقدند؛ کاهش آلایندگی بر اساس توافق‌نامه پاریس "a" میلیارد دلار برای ایران هزینه دارد و باید این مبلغ به نحوی از طریق مجامع جهانی تامین شود.

در حوزه‌هایی کار کنیم که کمترین هزینه را برای ایران داشته باشد

شافعی افزود: از سوی دیگر موافقین هم می‌گویند؛ توافق‌نامه پاریس هم باعث کاهش آلایندگی کشور می‌شود و هم خروجی آن به نفع کشور است.  بنابراین می‌توانیم با الحاق به توافق‌نامه پاریس در حوزه‌هایی نسبت به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای عمل کنیم که هزینه‌های قابل توجهی را برای ایران در برنداشته باشد.

وی تاکید کرد: این اختلاف نگاه در مورد توافق‌نامه پاریس، مجلس را به سمتی برد که ریاست مجلس تاکید کرد که در این زمینه تعقل بیشتری صورت گیرد تا تعهدنامه‌ای را امضا نکند که بعد درگیر مسائل آن شویم. به هر حال چالشی در این زمینه وجود دارد که باید راهکار آن چالش جستجو شود.

توافق‌نامه پاریس تعهداتی را به کشور تحمیل می‌کند

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان با تاکید بر اینکه یک سری تردید در منافع ملی موجب شده که مسئولان کشور با احتیاط و دست به عصا در این مورد راه بروند، گفت: باید مراقب باشیم که توافق‌نامه پاریس مثل سایر توافقات بین‌المللی مثل تعهدات هسته‌ای که در مجامع بین‌المللی بر کشورها تحمیل می‌شود، نباشد. این طور نباشد که به قراردادی متعهد شویم که بعد این بحث پیش بیاید که چون شما موفق به انجام تعهدات خود نشدید، حالا باید شما را جریمه و تحریم کنیم. بالاخره الحاق به توافق‌نامه پاریس، حضور صوری در توافق‌نامه نیست و تعهداتی را بر کشور تحمیل می‌کند.

الحاق هوشمندانه به توافق‌نامه پاریس

چندی پیش عیسی کلانتری - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست- در مورد توافق‌نامه پاریس با تاکید بر اینکه توافقنامه پاریس دستاورد بزرگی برای کشور ما محسوب می‌شود، گفت: بعد از مذاکرات متعدد با مرکز جهانی تغییر اقلیم، متوجه شدیم که امکان رفع اشکالات وارده به توافقنامه پاریس از سوی شورای نگهبان وجود دارد و می‌توانیم ضمن حل ایرادات، این توافقنامه را تصویب کنیم.

افزون بر این، مسعود تجریشی - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست- با بیان اینکه سیاست این سازمان الحاق هوشمندانه به توافق‌نامه پاریس است، گفت: ایران تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای است و هنر دولت است که این تفاهم‌نامه را به فرصت تبدیل کند چون توافق‌نامه پاریس یک فرصت برای صنعت کشور ما به حساب می‌آید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محیط زیست کریم شافعی توافق نامه پاریس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۰۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین امروز یکشنبه همزمان با سفر به پاریس گفت که روابط چین و فرانسه نشان دهنده الگوی همزیستی مسالمت آمیز است.

براساس گزارش آناتولی، او افزود: در طول ۶۰ سال گذشته، روابط چین و فرانسه در خط مقدم روابط پکن با کشور‌های بزرگ غربی باقی مانده است و از این رو الگوی خوبی برای جامعه بین المللی در همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد بین کشور‌های دارای سیستم‌های مختلف ارائه شده است. 

سفر برنامه‌ریزی شده رئیس جمهوری چین به اروپا با مقصد اصلی پاریس، دستورکار متنوعی از مسائل اقتصادی، نظامی، امنیتی و سیاسی را در خود جای داده است. این سفر در میانه اختلافات میان کشورهای اروپایی در مورد تجارت با چین و انگشت اتهامی که به سوی پکن در مورد حمایت از روسیه نشانه رفته است، گواهی بر سردرگمی اروپا در نبرد جدید ژئواستراتژیک است.

لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر در مورد این سفر گفته بود، رهبران ۲ کشور (فرانسه و چین) تلاش خواهند کرد تا به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت جهانی کمک‌های جدیدی داشته باشند.

قرار است اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز دوشنبه به پاریس رفته و این دیدار را به نشست سه‌جانبه گفت‌وگو و رایزنی تبدیل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • برنامه الحاق ناوگان لجستیکی جدید هلال احمر به استان‌های کشور
  • برنامه الحاق ناوگان لجستیکی جدید جمعیت هلال احمر به استان‌های کشور
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد / آخرین خبرها از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری
  • توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه