Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@05:33:50 GMT

چگونه خشم خود را مهار کنیم

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۱۱۲۲۹

زمینه بسیاری از آسیب‌پذیری‌های فردی مربوط به رفتارها و واکنش‌هایی است که فرد ممکن است در شرایط گوناگون از خود بروز دهد. پرخاشگری یکی از اختلالات رفتاری است که با هدف دفاع از خود و صدمه‌رساندن به‌طرف مقابل صورت می‌گیرد، اما گاهی فرد پرخاشگر برای دفاع از خود، به خود نیز صدمه می‌رساند! پرخاشگری می‌تواند از تندخویی و عصبانیت کنترل‌نشده و گستاخی، تا خودزنی، دیگرآزاری و حتی رفتارهای تخریب‌گرایانه علیه اموال و اماکن خصوصی و عمومی بروز داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرخاشگری ممکن است معلول هر موقعیت ناخوشایندی از قبیل درد، بیماری، دلتنگی، استرس، ناکامی و... باشد. گاهی ممکن است فرد به دلیل فقط چند ثانیه توقف پشت چراغ‌قرمز یا دیررسیدن به اتوبوس، تاکسی، سرویس و... پرخاشگری کند، اما مهم‌ترین عامل در بروز پرخاشگری ناکامی‌ها هستند.

به‌عبارت دیگر وقتی فرد به هر دلیل نتواند با استفاده از شیوه‌های منطقی و معقول به هدف خود دست یابد یا از خود دفاع کند، ممکن است رفتاری پرخاشگرانه متناسب با سطح ناکامی از خود بروز دهد. البته این به آن معنا نیست که ناکامی همواره منجر به پرخاشگری می‌شود یا اینکه تنها علت پرخاشگری است، اما می‌توان ناکامی و درد را از علل مهم پرخاشگری به شمار آورد.  از نظر افراد عصبی و پرخاشگر بروز رفتار پرخاشگرانه، باعث رسیدن به‌نوعی آرامش می‌شود، اما متخصصان امر بر این عقیده‌اند که پرخاشگری نه‌تنها از شدت عصبانیت نمی‌کاهد، بلکه خود مولد خشونت خواهد بود و ممکن است منجر به بروز رفتارهای پرخطر تا حد خودکشی و دیگرکشی شود.

ضمن اینکه توجیه رفتارهای پرخاشگرانه از سوی افراد همیشه عصبانی به این معنا نیست که این افراد از اعمال خشونت لذت می‌برند، چراکه آثار و علائم پرخاشگری فقط به مظاهر بیرونی و هیجانی خلاصه نشده و واکنش‌های غدد درون‌ریز و تغییر در میزان ترشح هورمون‌ها را به‌دنبال خواهد داشت که این تغییرات منشا بروز بسیاری از بیمارهای جسمی و روان‌تنی خواهند بود.  توصیه‌های لازم برای کنترل خشم و کاهش خشونت:

1) به اعضای خانواده یا زیردستان خود آموزش دهیم که مسائل و مشکلات خود را سریع با ما در میان بگذارند و از انباشته‌کردن آنها خودداری کنند. این نکته را هر شخصی باید در ارتباطات طولی خود اعمال کند و نباید تصور شود که به‌عنوان مثال یک مدیر میانی و به‌طور کلی یک فرد تحصیل‌کرده از آن بی‌نیاز است.

2) شرایط اجتماعی ممکن است همیشه بر وفق مراد ما نباشد. باید آمادگی لازم برای مواجهه با چنین شرایطی را داشته باشیم.

3) عامل ناکامی خود را به‌درستی شناسایی و برای رفع آن چاره‌اندیشی کنیم.

4) باور داشته باشیم که رسیدن به راه‌حل منطقی و معقول مشکلات، تنها با آرامش و تامل ممکن است و مطمئن باشیم در هنگام عصبانیت و پرخاشگری فعالیت عادی مغز نیز مختل می‌شود.

5) سریع موقعیتی را که در آن عصبانی شده‌ایم، ترک کنیم و هرگز تصور نکنیم که همیشه حق با ماست.

6) همیشه تجربیات و پیامدهای رفتارهای پرخاشگرانه خود را به یاد داشته باشیم و نتایج آن را ارزیابی کنیم.

7) از خودمان دفاع نکنیم، وقتی با فردی روبه‌رو شدیم که به‌شدت خشمگین است، توهین می‌کند، اشیا را پرت می‌کند، فریاد می‌کشد و قصد حمله به ما را دارد، بهترین راه، ترک موقعیت است.

8) اگر با به‌کارگیری فنون بالا فرد پرخاشگر کمی آرام شد و رفتارهای پرخاشگرانه‌اش را کنار گذاشت، بهتر است بااحساس با او همدلی کنیم؛ یعنی اینکه خود را به‌جای طرف مقابل بگذاریم و سعی کنیم از دریچه نگاه او به مسائل نگاه کنیم. برای این کار بهتر است از جملاتی مانند: می‌فهمم، متوجه‌‌م و حق با توست، استفاده کنیم. پس از همدلی‌کردن با فرد خشمگین و پس از اطمینان به اینکه به اندازه کافی آرام شده است، به کمک فن پرس‌وجو دلایل خشمگین‌شدنش را جویا شویم، بدون تردید پاسخ مناسبی خواهد داد.

 9) یکی از راه‌های کنترل پرخاشگری، آموزش صحیح نحوه کنترل آن به کودکان و نوجوانان است. باید به کودکان آموزش دهیم که به زندگی امیدوار بوده و برای بهبود آن تلاش کنند، یاس و ناامیدی را در خود راه ندهند و در شکست‌های خود به‌جای برخورد انفعالی  یا تصمیم و اقدام به هرگونه کار خلاف، مقتضای عقل و اندیشه به علل شکست بیندیشند و درصدد اصلاح رفتار خود و ازبین‌بردن عوامل شکست برآیند، هیچ‌وقت هنگام خشم و عصبانیت تصمیم نگیرند و اقدام به کاری نکنند.

شرق

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۱۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، کمیسیون اروپا در حالی که تحقیقات خود را در مورد نقض مشکوک قوانین محتوای آنلاین اتحادیه اروپا آغاز کرد، گفت: پلتفرم‌های متا (فیس‌بوک و اینستاگرام) در مقابله با تبلیغات گمراه‌کننده و اطلاعات نادرست در دوره پیش از انتخابات پارلمان اروپا ناکام مانده‌اند.

این تحقیقات توسط ناظران فناوری اتحادیه اروپا در میان نگرانی‌ها درباره روسیه و چین به عنوان منابع ممکن اطلاعات نادرست انجام شده است، اما همچنین در داخل اتحادیه اروپا نیز، برخی از احزاب سیاسی و سازمان‌ها با دروغ‌ها سعی در جذب رأی‌دهندگان در انتخابات ۶ تا ۹ ژوئن برای انتخاب پارلمان پنج‌ساله بعدی دارند.

قانون خدمات دیجیتال که در سال گذشته آغاز شد، شرکت‌های بزرگ فناوری را ملزم می‌کند تا برای مقابله با محتوای غیرقانونی و مضر در پلتفرم‌های خود اقدامات بیشتری انجام دهد  و در غیر این صورت با جریمه تا ۶٪ از درآمد سالیانه جهانی خود مواجه شوند.

مارگرت وستاگر، رئیس دیجیتال اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای گفت: ما گمان می‌کنیم که نظارت متا کافی نیست، که شفافیت تبلیغات و رویه‌های تعدیل محتوا را ندارد.

او گفت: «بنابراین امروز، ما پرونده‌ای را علیه متا آغاز کرده‌ایم تا مطابقت آنها با قانون خدمات دیجیتال را ارزیابی کنیم.

متا که بیش از 250 میلیون کاربر فعال ماهانه در اتحادیه اروپا دارد، از روند کاهش ریسک خود دفاع کرد.

یک از سخنگویان متا گفت: ما یک فرآیند خوب برای شناسایی و کاهش خطرات در پلتفرم های خود داریم. ما مشتاقانه منتظر ادامه همکاری خود با کمیسیون اروپا و ارائه جزئیات بیشتر این کار هستیم.

متا پنج روز کاری فرصت دارد تا اتحادیه اروپا را در مورد اقدامات اصلاحی انجام شده برای رفع نگرانی ها مطلع کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناکامی آزمون مقابل تیم سابق / لورکوزن در آستانه فینالیست شدن
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • خروجی سد کوثر افزایش داده شد/مهار سیلابها توسط سد
  • (ویدئو) خلاصه بازی دورتموند ۱ - ۰ پاری‌سن‌ژرمن؛ ناکامی امباپه در عبور از دیوار زرد
  • کنایه تند نورافکن به ناکامی پرسپولیس!
  • روز ناکامی بوکسورهای جوان ایران در قهرمانی آسیا
  • تداوم ناکامی جود بلینگام برابر بایرن مونیخ: بدون حتی یک پیروزی!
  • آتش سوزی خودروی پراید حین سوخت گیری در آستارا/ حریق مهار شد
  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات
  • تراکتور به دنبال پایان ناکامی برابر استقلال