Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@17:14:28 GMT

دعاهای ماه رمضان ابزار تخصصی رحمت خاصه

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۱۱۲۷۰

دعاهای ماه رمضان ابزار تخصصی رحمت خاصه

 

بسم الله الرحمن الرحیم

«اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ و التّنَبیهَ و باعِدْنی فیهِ من السّفاهة و التّمْویهِ و اجْعَل لی نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ؛ خدایا روزی کن مرا در آن روز هوش و خودآگاهی را و دور بدار در آن روز از نادانی و گمراهی و قرار بده مرا بهره و فایده از هر چیزی که فرود آوردی در آن به بخشش خودت، ای بخشنده‌ترین بخشندگان».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دعای سومین روز از ماه رمضان از خداوند می‌خواهیم به ما خودآگاهی عنایت کند. در خصوص تفسیر این دعا حجت‌الاسلام والمسلمین نجم‌الدین طبسی استاد و پژوهشگر حوزه علمیه قم و دانشگاه ادیان و مذاهب در گفت‌وگو با ایکنا؛ گفت: ریشه واژه انسان از نسیان و فراموشی است و کسی که ذاتش فراموشی است نیاز به یادآوری دارد.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم مفهوم و پیام دعای روز سوم ماه رمضان را در یک جمله بیان کنیم باید گفت که ما بالاخره در ماه رمضان قرار است از غفلت، جهالت و فراموشی که نقطه سقوط ما به حساب می‌آید نجات پیدا کنیم و این خواست از سوی روزه‌دار از خداوند متعال خواسته می‌شود که خدایا به من هوشیاری عنایت کن تا من کارهای غفلت آمیز انجام ندهم تا از رحمت تو دور نشوم.

دعاهای ماه رمضان ابزار تخصصی رحمت خاصه

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه دعاهایی که در ماه رمضان خوانده می‎‌شود، از جمله دعاهای هر روز ماه رمضان، دعای افتتاح، دعای سحر، دعای ابوحمزه ثمالی و ... اشاره به رحمت خاصه الهی دارند، گفت: خداوند دو گونه رحمت دارد یک رحمت عام که شامل همه انسان‌ها است و ربطی به کافر و مومن بودن ندارد و همه از آن بهره مند می‌شوند، اما ماه رمضان به رحمت خاصه الهی اشاره دارد که مخصوص مومنان است. وقتی که رحمت خاص شد ابزارهای آن هم اختصاصی و تخصصی می‌شود.

وی ادامه داد: بر همین اساس در هر روز از ماه رمضان یک درخواست از جانب روزه دار مطرح می‌شود که در راستای تحقق بخشیدن به رحمت خاص الهی است. روزه دار هر روز یک شعاع از رحمت الهی را درخواست می‌کند و ان شعاع در قالب این دعاها شروع به تابیدن می‌کند.

علی(ع) تجلی و تحقق عملی دعاهای ماه رمضان

این استاد و پژوهشگر برجسته حوزه و دانشگاه به تجلی عملی تحقق دعاهای ماه رمضان نیز اشاره و عنوان کرد: اگر بخواهیم تجلی و تحقق دعاهای ماه رمضان را ببینیم باید به حضرت علی(ع) بنگریم. حتی در روایت‌ها هم از این ماه به عنوان ماه امیرالمومنین (ع) تعبیر شده است. اگر بخواهیم این دعاها از زبان به عمل تبدیل شود یک مصداق عملی را باید نشان داده و آن را به عنوان شاخص بیان کنیم که حضرت علی(ع) به عنوان انسان کامل و مصداق «اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ و التّنَبیهَ» همان شاخص است. حضرت کسی بوده که ذهن و تنبیه را داشته و از اعمال سفاهت و باطل دور بوده و بلکه خودش ملاک حق و باطل بوده است.

از فضای معمول دعاها به سمت مصداق‌های تحقق دعاها برویم

وی افزود: به نظر من بهتر است از فضای معمول دعاها کمی هم به فضای مصداق محقق آنها برویم. اگر کمی به فضای بیان مصداق و ویژگی‌های مصداق در ادعیه بپردازیم وقتی به طور معمول در حال انجام کارهای خود هستیم همیشه یک شعاعی از این اشعه‌ها در ذهنمان تجلی می‌کند و باعث می‌شود کم کم شعاع وجودی خودمان را به امیرمومنان نزدیک‌تر کنیم.

نکته آغاز تربیت یک نسل و یک جامعه؛ خودآگاهی نسبت به اینکه انسان هستیم

حجت‌الاسلام طبسی در پایان گفت: خودآگاهی مد نظر این دعا بر مبنای یک سری بدیهیات است که یکی از این بدیهیات حفظ انسان دوستی انسان است که مبنای اسلام هم می‌تواند باشد. اسلام هم بر مبنای انسانیت و انسان محوری شکل گرفته البته نه آن انسان محوری منفی امانیستی که اصالت را به انسان می‌دهند، بلکه منظور این است که کسی که می‌خواهد به انسان باوری ایده آل اسلام برسد باید از خودآگاهی مبتنی بر اینکه یک انسان است شروع کند و این نکته آغازی است برای تربیت یک نسل و یک جامعه.

 انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی دعای روز سوم رمضان حجت الاسلام طبسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۱۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع آسفالت در معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد

محمدحسین واحدیان در بازدید از روند آسفالت معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد، اظهار داشت: طی چند روز گذشته هزار و ۷۰۰ تن آسفالت در معابر آرامستان بهشت رحمت توزیع و ۱۶ هزار مترمربع از این معابر به صورت کامل آسفالت شد.

وی افزود: دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تولید هزار و ۷۰۰ تن آسفالت هزینه شده است.

بیشتر بخوانید

پیش‌بینی تولید ۷۰ هزار تن آسفالت در شهرکرد

واحدیان اضافه کرد: عملیات آسفالت ریزی در معابر آرامستان با استفاده از دو هزار و ۵۰۰ تن آسفالت در ۱۰ روز آینده انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم که اجرای طرح نهضت آسفالت در تمام سطح شهر را ادامه دهیم لذا می‌طلبد شهروندان مدیریت شهری را همراهی کنند تا آسفالت کوچه و محله مورد نظرشان بر اساس برنامه زمانبندی انجام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • شادی مردم از بارش رحمت الهی در مناطق مختلف استان همدان
  • بارش باران رحمت الهی در بام
  • هیچ فناوری بدون مبنای هستی‌شناسانه نیست
  • خوشحالی مردم و کشاورزان از بارش رحمت الهی
  • توزیع آسفالت در معابر آرامستان بهشت رحمت شهرکرد
  • برنامه جذب ۸۰ همت سرمایه بخش خصوصی توسط شهرداری تهران
  • دیوارنگاره‌ها به تابلوی گفتمان انقلاب اسلامی تبدیل شدند
  • توسعه فناوری‌ها در کشور مصداق بارز کاشتن برای آینده است
  • عملیات «وعده صادق» مصداق بارز وعده الهی است
  • قحطی تحمیلی آشکارترین مصداق نسل‌کشی در غزه