Web Analytics Made Easy - Statcounter

یاسوج- ایرنا- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: میزان اراضی آبی کهگیلویه و بویراحمد 84 هزار هکتار بوده که 32 هزار هکتار از آن به سیستم آبیاری نوین مجهز شده و از این میزان 50 درصد قطره‌ای و 50 درصد بارانی است.

علی‌رضا رستگار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: خشکسالی های اخیر در کهگیلویه و بویراحمد لزوم استفاده از سیستم آبیاری نوین تحت فشار را در این استان بیش از پیش آشکار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: با تبدیل یک هکتار زمین دیم، علاوه بر صرفه جویی قابل توجه در منابع آبی، درآمد و تولید کشاورزان حدود سه تا پنج برابر افزایش پیدا می‌کند.
رستگار بیان کرد: با استفاده از سیستم آبیاری نوین مصرف آب در هر هکتار حداقل 50 درصد کاهش پیدا می‌کند و با این کاهش مصرف آب ضمن صرفه جویی در آب، اراضی بیشتری می‌توانند زیر آب (کشت) برود.
وی عنوان کرد: به عنوان الگوی مناسب در این استان سطح زیر کشت زمین های روستای مختار شهرستان بویراحمد 800 هکتار بوده که 500 هکتار از آن به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کاهش بارندگی‌های اخیر و خشکسالی در سال زراعی جاری در این استان به حدود 30 هزار هکتار از زمین های دیم مناطق گرمسیری خسارت زده است.
وی افزود: در برخی مزارع گندم مناطق گرمسیری از جمله دهدشت، گچساران، باشت و بهمئی خسارت 100 درصد بوده است.
رستگار بیان کرد: سطح زیر کشت گندم دیم، آبی و جو دیم و آبی در استان به ترتیب 82، 24 هزار و 200 و 30 هزار هکتار است و با توجه به خشکسالی های اخیر کهگیلویه و بویراحمد و براساس پیش بینی کارشناسان زراعی امسال 60 هزار تن گندم از مزارع این استان برداشت خواهد شد.
سال گذشته 166 هزارو 876 تن گندم در کهگیلویه و بویراحمد تولید و 67 هزار تن گندم مازاد بر مصرف از کشاورزان خریداری شد.
ظرفیت سیلوی یاسوج 27 هزار و 500 تن است و در استان سیلوی روباز به ظرفیت 30 هزار تن وجود دارد.
رستگار عنوان کرد: سرمازدگی و تگرگ یکهزار و 78 میلیارد ریال به باغ‌های این استان در سال زراعی جاری خسارت وارد کرد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سرمازدگی و تگرگ در سال زراعی 1396-97 به هشت هزار و 264 هکتار از باغستان‌های کهگیلویه و بویراحمد خسارت وارد کرد.
سالیانه 850 هزار تن محصول کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.
میزان بارندگی در این استان در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیر یافته است.
سالانه 800 هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان 713 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.
9868/6110

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد اراضي ديم آبياري نوين كهگيلويه و بويراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۱۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان در بازدید از یک واحد پرورش مرغ گوشتی در دست ساخت گفت: در شورای معاونان وزارت جهاد کشاورزی به ریاست، وزیر جهاد عملکرد استان‌ها در شاخص مهم جوجه‌ریزی به صورت رسمی اعلام شد که استان کهگیلویه و بویراحمد، در این شاخص مهم، عملکردی درخشان داشته است. رضا بهنام‌پور افزود: از مردادماه سال قبل تاکنون وزارت جهاد کشاورزی برای همه استان‌ها، سهمیه‌ای برای جوجه‌ریزی تحت عنوان برش استانی مشخص کرد که استان کهگیلویه و بویراحمد نه تنها به صد درصد تعهد خود عمل کرده بلکه ۱۱ درصد نیز بیشتر جوجه‌ریزی داشته و در این زمینه رتبه دوم کشور را کسب کرد. بهنام‌پور ادامه داد: در سال‌های قبل، کمبود و حتی نبود مرغ در بازار یکی از دغدغه‌های مردم بود، اما در این دولت با احیای واحد‌های راکد، احداث چندین واحد تولیدی جدید و اجرای دقیق برنامه های جوجه‌ریزی و همچنین مجاهدت کشاورزان فعال در این زمینه، تولید گوشت مرغ، پایدار شده به طوری که در یک سال اخیر به ویژه در ۶ ماه اخیر به ندرت نیاز به تزریق مرغ منجمد در بازار شده است. وی با قدردانی از همه تولیدکنندگان و فعالان صنعت مرغ تاکید کرد: همواره مدافع حقوق تولیدکنندگان بوده و برای استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از آنان و تحقق جهش تولید با مشارکت مردم، تلاش بیشتری خواهیم کرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک میلیون و ۳۱۸ هزار قطعه در مرغداری‌های این استان جوجه‌ریزی شده است.

دیگر خبرها

  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • ناگفته های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • یک میلیون و۳۱۸هزارقطعه جوجه ریزی در مرغداریهای استان انجام شد
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • ۷۲۱آموزش دهنده در حوزه سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • افتتاح دو شهرداری جدید شهر ممبی و شهر سرآسیاب یوسفی
  • ۹۸ و ۸ دهم درصد نرخ باسوادی در کهگیلویه و بویراحمد
  • آبرسانی به ۹۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد
  • کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور
  • هشدار سطح نارنجی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد