Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-16@11:59:26 GMT

ایران،اروپا و آمریکا بعد ازخروج ترامپ از توافق هسته ای

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۱۱۴۴۲

ایران،اروپا و آمریکا بعد ازخروج ترامپ از توافق هسته ای

به گزارش جهان نيوز به نقل از العالم، با خروج آمریکا از توافق هسته ای تمرکزها بر رفتار و عملکرد ایران و دیگر بازیگران اساسی این پرونده بیش از پیش قرار گرفته است و از یک سو اتحادیه اروپا، از دیگر سو آمریکا و از سوی سوم چین و روسیه در کانون توجهات قرارگرفته است. از روسیه و چین که عمدتا می کوشند تا خارج از چارچوبه تحریم ها و تنبیه های آمریکا نقش آفرینی کنند که بگذریم واقعیت آن است که آمریکا با اعلام خروج از برجام منظومه پیمان شکنی های بین المللی خود را تکمیل کرد و در حالی که هم زمان از توافق هسته ای خارج شد و انتقال سفارتش از تل آویو به قدس را عملیاتی کرد، پیامی مهم به جهانیان ارسال کرد و آن اینکه در دنیای امروز به هیچ پیمان و وعده ای مگر پیمان دوستی با اسرائیل وفادار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



درهمین حال ترامپ باخروج از توافق هسته ای با ایران اگر چه بنا به گفته وندی شرمن مذاکره کننده ارشد دوران اوباما در مذاکرات هسته ای ایران 1+5، هدف باطل کردن میراث اوباما را پی گرفت، اما حقیقت آن است که با این اقدام اولا بر بی اعتباری نهادهای بین المللی و به ویژه آژانس بین المللی انرژی تاکید کرد و این نهادها را بی احترام کرد، اقدامی که با واکنش آژانس و استعفای بازرس ارشد آن مواجه شد.

ثانیاخروج آمریکا به معنای بی اعتبار شدن آمریکا در سطح جهان و به عنوان بی اعتبار شدن بزرگترین کشور جهان در برابر افکار عمومی است. شاید یکی از اصلی ترین دلایل توقف حرکت سریع کره شمالی به سمت هم آغوشی با آمریکا و تردید در این حرکت به همین خاطر باشد.

ثالثا پایمال کردن قطعنامه های سازمان ملل و دهن کجی بر اصول و قوانین مقبول این نهاد دیگر پیامد خروج آمریکا از توافق هسته ای است اما از دیروز جمعه رییس کمیسیون اروپا اعلام کرد تمامی شرکت های اروپایی مکلف هستند مقررات تحریم های آمریکا علیه ایران و تصمیم های دادگاه های آمریکا علیه ایران را نادیده بگیرند.

این یعنی آنکه اتحادیه اروپا از دیروز روند حقوقی مقابله با تحریم های آمریکا علیه ایران را آغاز کرده است. اقدام اتحادیه اروپا اگر چه قابل ستایش است اما در همین شرایط صداهای مخالفی هم از داخل اتحادیه اروپا شنیده می شود که دورنمای این اقدام اتحادیه را با سوالاتی جدی مواجه می کند، ازجمله دیدگاه ماکرون که می گوید با آمریکا بر سر ایران جنگ تجاری راه نمی اندازیم. معنای این کلام ماکرون و همچنین برخی دیدگاه های مشابه در اتحادیه اروپا بر ترس و دلواپسی ان دسته از شرکت های اروپایی که سر بر دامان دولت های اروپایی ندارند ان است که دل بستن شرکت های اروپایی بر تادیه احتمالی خسارت های تحمیلی بر آن ها در سایه سنگین تحریم های امریکا نیازمند تضمین های جدی تری است به ویژه انکه پس از خروج امریکا از توافق روز به روز بر تعداد و دامنه تحریم شدگان افزوده می شود و افزون بر مقامات و شرکت های ایرانی جماعت حزب الله و تعدادی از بزرگان آن در لیست تحریم های امریکا قرار گرفته اند.

بدیهی است شرط بقای ایران در توافق هسته ای اول آن است که اروپاییان پنبه خلق برجامک ها و توافق های موشکی و منطقه ای را از گوش بیرون آورند، اصلاح یا تکمیل و توسعه توافق هسته ای را چنان که آمریکا می خواهد و بر آن اصرار دارد ممتنع بدانند و بلاخره بر کف خواسته های ایران یعنی فراهم بودن فروش نفت و تردد نفتکش ها و تامین امنیت شرکت های سرمایه گذار در ایران احترام بگذارند طبیعی است هرگونه تخلفی از امور یاد شده مساوی خواهد بود با تجربه شدن آنچه ایران تاکنون مکرر بر آن تاکید کرده و البته صبورانه کوشیده است تا آخرین شانس ها را از توافق هسته ای نگیرد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۱۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فایننشال تایمز: برنامه اروپا برای تشدید تحریم‌ ایران

نشریه فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که در پی حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل در پاسخ به جنایات این رژیم، مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند.

نشریه فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که در پی حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل در پاسخ به جنایات این رژیم، مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند و در عین حال تلاش می‌کنند برای جلوگیری از رویارویی مستقیم بین جمهوری اسلامی و اسرائیل، از تمام کانال‌های دیپلماتیکی که با تهران دارند، استفاده کنند.

ایران شنبه شب ۳۰۰ موشک و پهپاد را به سمت سرزمین‌های اشغالی فلسطین شلیک کرد که اولین حمله مستقیم این کشور به رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود. اقدام ایران در پاسخ به حمله اسرائیل به کنسولگری این کشور در سوریه صورت گرفت.

در گزارش این نشریه آمده است: موج دیپلماسی که دیروز در کنفرانس ویدئویی اضطراری رهبران گروه ۷ به اوج خود رسید، مقامات اروپایی در سه حوزه متمرکز به توافق رسیدند: محکومیت ایران و ابراز همبستگی با اسرائیل؛ تدوین برنامه‌هایی برای تحریم‌های احتمالی؛ و استفاده از هر اهرم فشاری که آنها هنوز علیه تهران دارند تا تنش‌ها را کاهش دهند.

به گفته منابع آگاه، مقامات اتحادیه اروپا در روز‌های اخیر "تماس‌های زیادی" با همتایان ایرانی داشته‌اند تا خصومت‌ها را کاهش دهند. این مذاکرات شامل گفتگوی بین جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران می‌شود.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است فردا یک نشست ویدئویی اضطراری داشته باشند که به بروکسل فرصتی برای ارزیابی اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران می‌دهد.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت که تحریم‌ها علیه "برنامه‌های پهپادی و موشکی" ایران در حال بررسی است.

بر اساس این گزارش، این موضوع همچنین بستگی زیادی به واکنش اسرائیل دارد. کابینه جنگ این رژیم عصر دیروز برای بحث در مورد این موضوع تشکیل جلسه داد.

ایالات متحده در راس گروه ۷ در تلاش است تا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را متقاعد کند اقدام نظامی انجام ندهد، چرا که واشنگتن نگران آن است که روند یک "جنگ گسترده‌تر" تسریع شود.

چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا پس از نشست گروه ۷ گفت: همه طرف‌ها باید خویشتن داری کنند. ما به همه تلاش‌های خود برای کاهش تنش ادامه خواهیم داد.

وی افزود که این موضوع در نشست سران اتحادیه اروپا در این هفته مورد بحث قرار خواهد گرفت.

منبع: تسنیم

tags # اتحادیه اروپا سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • بورل: اتحادیه اروپا نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند
  • اتحادیه اروپا امروز اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران را بررسی می‌کند
  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی
  • اتحادیه اروپا امروز اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را بررسی می‌کند
  • فایننشال تایمز: برنامه اروپا برای تشدید تحریم‌ ایران
  • مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند
  • ادعای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران
  • پیش‌بینی اعمال تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران
  • ادعای اعمال تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران
  • اتحادیه اروپا تحریم ها علیه ایران را گسترش می دهد