Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-29@17:48:31 GMT

ترجمه دانشنامه استنفورد به مفهوم شر رسید

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۱۱۷۴۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، به تازگی چند عنوان جدید از ترجمه مجموعه دانشنامه استنفورد توسط نشر ققنوس منتشر شد که تعداد عناوین این مجموعه را به ۱۰۰ رساند. این کتاب ها که به تازگی چاپ و عرضه شده اند، عناوین ۹۸، ۹۹ و صدم مجموعه مذکور هستند.

دانشنامه استنفورد با سرپرستی دکتر ادوارد ن. زالتا منتشر می‌شود و برای علاقه‌مندانی که می‌خواهند برای اولین بار با فلسفه روبرو شوند، گزینه مناسبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترجمه فارسی این مجموعه هم در ایران با دبیری مسعود علیا و توسط مترجمان مختلف انجام می شود که عناوین اش به مرور از سال ۹۳ تا امروز به چاپ رسیده اند. این کار با اجازه دانشگاه استنفورد انجام می شود.

عناوینی که پیش از این کتاب ها در قالب این مجموعه چاپ شده اند، به این ترتیب اند:

«دوستی»، «زیبایی‌شناسی اگزیستانسیالیستی»، «آگاهی»، «هانا آرنت»، «هرمنوتیک»، «روشنگری»، «سعادت»، «بخت اخلاقی»، «بدن آگاهی»، «تاریخ هستی شناسی هنر»، «باروخ اسپینوزا»، «درون‌نگری»، «هگل»، «هنر مفهومی و دست‌ساخته»، «حکومت جهانی»، «امانوئل لویناس»، «فلسفه علم آینشتاین»، «پیشرفت»، «نیکولاس کوزایی»، «فلسفه شوخی»، «احترام»، «فیزیکالیسم»، «ایمان و ایمان‌گرایی»، «پل ریکور»، «رفتارگرایی و کارکردگرایی»، «زیبایی شناسی آلمانی در قرن هجدهم»، «ژیل دولوز»، «ژاک لاکان»، «فلسفه دین کانت»، «مسئولیت جمعی و اخلاقی»، «جهان وطنی و جهانی شدن»، «فلسفه موسیقی»، «معنای زندگی»، «اخلاق ارسطو»، «فیشته»، «کیفیات ذهنی و برهان معرفت»، «فلسفه سیاسی و اجتماعی کانت»، «شهود»، «نسبی انگاری اخلاقی»، «پسامدرنیسم»، «نقد کانت بر متافیزیک»، «تنوع دینی»، «اخلاق زنانه‌نگر»، «زیبایی شناسی‌هایدگر»، «معرفت شناسی اجتماعی»، «صلح‌گرایی»، «زیبایی شناسی فمینیستی»، «شلایرماخر»، «پدر-مادری و تولید مثل»، «اخلاق باور»، «قصدیت جمعی»، «سهرودی»، «زیبایی‌شناسی و غایت شناسی کانت»، «فلسفه اخلاق کانت»، «فلسفه تکنولوژی»، «ذهن و آگاهی از خود در نظر کانت»، «یاکوبی»، «تعریف هنر و زیبایی»، «اعتماد»، «طبیعت‌گرایی»، «مفهوم امر زیباشناختی»، «مسئله دست‌های آلوده»، «داوری زیباشناختی»، «انقلاب‌های علمی»، «مکتب رواقی»، «شکنجه»، «رویکردهای پدیدارشناسانه به اخلاق و تکنولوژی اطلاعات»، «مارتین هایدگر»، «زیبایی‌شناسی امر روزمره»، «یورگن هابرماس»، «عقل به روایت کانت»، «استدلال های اخلاقی در اثبات وجود خدا»، «افلاطون»، «گابریل مارسل»، «دین و اخلاق»، «کواین»، «شواهد»، «فلسفه دین»، «ایدئالیسم»، «ایمانوئل کانت»، «اورلیوس و اپیکتتوس»، «عاملیت مشترک»، «رویکردهای تجربی به روان شناسی اخلاق» و «صدق».

کتاب نود و هشتم این مجموعه، «ضدواقع گرایی اخلاقی» است که به قلم ریچارد جویس نوشته شده و ترجمه اش به عهده مهدی اخوان بوده است. نسخه اصلی این مدخل در سال ۲۰۱۵ چاپ شده و مترجمش، آن را به محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد تقدیم کرده است.

ممکن است ضدواقع گرایی، ناواقع گرایی و غیرواقع گرایی را برای غالب مقاصد مترادف بدانند. گاهی به جهات آموزشی مقطعی تمایزاتی مطرح شده اما عموما چنین تمایزی برقرار نکرده اند. باید این ۳ اصطلاح را مقابل واقع گرایی تعریف کرد، اما چون اجماعی در این باره وجود ندارد که واقع گرایی را چگونه باید فهمید، وضع ضدواقع گرایی هم بهتر از این نیست.

مدخل پیش رو، به جز «نتیجه گیری»، ۵ فصل دارد که به ترتیب عبارت اند از: توصیف ضدواقع گرایی اخلاقی، بار برهان بر دوش کیست؟، ناشناختی انگاری، نظریه خطاانگاری [در باب اخلاق]، ناعینی انگاری.

این کتاب با ۱۳۲ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۹ هزار تومان منتشر شده است.

کتاب نود و نهم، «دیلتای و یورک» نام دارد. این مدخل از دانشنامه استنفورد نوشته مشترک رودلف مکریل و اینگوفارین است و ترجمه اش توسط سید مسعود حسینی انجام شده است. نسخه اصلی این مدخل، در سال ۲۰۱۶ به چاپ رسیده است.

مدخل پیش رو، دو بخش اصلی دارد که به طور مستقل به ویلهم دیلتای و کنت پاول یورک فون وارتنبورک می پردازند.

ویلهلم دیلتای فیلسوف آلمانی متولد سال ۱۸۳۳ و درگذشته به سال ۱۹۱۱ بود که بیش از همه به دلیل نحوه ای که میان علوم طبیعی و انسانی تمیز داده، شناخته می شود. هدف دیلتای این بود که نقد عقل محضِ کانت را که در درجه اول طبیعت محور است، به صورت نوعی نقد عقل تاریخی بسط و گسترش دهد تا بتواند حق مطلب را درباره ابعاد اجتماعی و فرهنگی تجربه بشر نیز ادا کند.

کنت هانس لودویک پاول یورک فون وارتنبورک نیز فیلسوفی آلمانی بود که در سال ۱۸۳۵ متولد و در سال ۱۸۹۷ درگذشت. یورک در درجه اول به خاطر تشریک مساعی دیرینه اش با دوستش دیلتای و تاثیرش بر مارتین هایدگر و هانس گئورگ گادامر شناخته می شود. یورک به همراه دیلتای نخستین فیلسوفی بود که مفهوم خاص تاریخمندی را به منزله وصفی معرف در وجودشناسی انسان ها تشریح کرد.

بخش مربوط به دیلتای، ۳ فصل دارد که عبارت اند از: «زندگی و اندیشه دیلتای»، «آثار فلسفی اصلی دیلتای»، «تاملات دیلتای در باب اخلاق و جهان بینی ها و تردیدهایش درباره متافیزیک».

بخش مربوط به یورک هم ۳ فصل دارد که عناوین شان به این ترتیب است: «سرگذشت یورک»، «مکاتبه با دیلتای» و «پاره گفتارهای فلسفی در باب تاریخ و روان شناسی».

این کتاب هم با ۱۴۴ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۹ هزار تومان به چاپ رسیده است.

صدمین عنوان مجموعه مذکور هم «مفهوم شهر» نوشته تاد کالدر است که ترجمه اش توسط ایمان شفیع بیک انجام شده است. نسخه اصلی این کتاب در واقع مقاله ای مداخل دانشنامه استنفورد بوده که در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده است.

طی چند دهه گذشته، فیلسوفان اخلاق، سیاست و حقوق علاقه فزاینده ای به مفهوم شر پیدا کرده اند. این علاقه تا حدی به این دلیل بوده که عامه مردم، عالمان اجتماعی، خبرنگاران و سیاستمداران وقتی می کوشند تا به فهم شقاوت ها و هول و هراس های گوناگون هشتاد سال گذشته، از جمله یهودکشی، نسل کشی در رواندا، حمله های تروریستی یازده سپتامبر و کشتارهای پی در پی به دست قاتلان زنجیره ای مثل جفری دامر راه ببرند و برابر آن ها واکنش نشان دهند، واژه شر را بر آن ها اطلاق می کنند.

شر به معنای گسترده، که همه شرهای طبیعی و اخلاقی را در بر می گیرد، به طور معمول همان نوع شری است که در بافتارهای الهیاتی به آن ارجاع می دهند، از جمله در بحث های مربوط به مساله شر.

«مفهوم شر» ۵ فصل دارد که به ترتیب عبارت اند از: «شک آوری به شر در برابر احیاگری شر»، «تاریخ نظریه های شر»، «نظریه های معاصر درباره کردار شریرانه»، «نظریه های معاصر درباره منش/شخصیت شریر» و «نهادهای شریر».

این کتاب با ۸۳ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۶ هزار تومان منتشر شده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۱۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهدا معلم همیشگی شرافت و نماد اعتلای اخلاق و غیرت هستند

ایسنا/لرستان سرپرست دانشگاه فرهنگیان لرستان گفت: شهدا معلم همیشگی شرافت و نماد اعتلای اخلاق و غیرت هستند.

احمد حقی در یادواره شهدای دانشجومعلم که در سالن همایش‌های پردیس علامه طباطبایی دانشگاه فرهنگیان لرستان  برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشجومعلم، گفت: هشت شهید دانشجومعلم به اسامی پرویز حسنوند، امیدعلی زیودار، سیدعلی‌رضا شفیعی نجفی، ایمان بابایی، جعفر دالوند، نظرعلی دریکوند، عبدالرضا جدیدالاسلامی و امیر فریدونی منتسب به پردیس علامه طباطبایی خرم‎آباد هستند.

وی با بیان اینکه نظیر این یادواره شهدای دانشجومعلم به‌مناسبت هفته معلم در پردیس آیت‌الله کمالوند، شهید میرشاکی، زینب‌کبری(س) نیز برگزار شده است، افزود: این یادواره‌ها مقدمه کنگره ملی شهدای دانشجومعلم استان لرستان است.

حقی با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی کنگره ملی شهدای دانشجومعلم در دانشگاه فرهنگیان لرستان و اینکه برنامه‌های مختلفی در این راستا در دست اقدام است که از جمله آنها می‎توان به یادواره شهدای دانشجومعلم، گردآوری اسناد و مدارک شهدای دانشجومعلم در قالب دایرةالمعارف اشاره کرد، گفت: هدف ما این است که یاد و خاطره شهدای دانشجو معلم به صورت مستمر زنده نگه داشته شود.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان لرستان از شهدا به‌عنوان شمع محفل بشریت، ستارگان آسمان هدایت و الگوهای جاودان زندگی یاد کرد و ادامه داد: شهدا معلم همیشگی شرافت و نماد اعتلای اخلاق و غیرت هستند که برای همیشه پیش چشم ما می‌توانند هدایتگر و راهنما باشند.

وی با بیان اینکه شهدا معلم هستند، اضافه کرد: شهدای دانشجومعلم برای ما معلم هستند آنها بین ما بودند، در این فضا نفس کشیدند و در دوران جوانی به‌واسطه کمال معرفتی که به حق، حقیقت، دین، اخلاق و ارزش‌های والای الهی پیدا کردند بزرگ‌ترین تصمیم زندگی یعنی مجاهدت در راه حق و ایستادگی تا پای جان برای اعتلای ارزش‌های الهی را اتخاذ کردند.

حقی با اشاره به روایتی از مقام معظم رهبری درباره شهید دانشجو علم‌الهدی و یاران شهیدش، افزود: شهدا به ما آموختند که در مسیر حق و حقیقت هرگز نباید کوتاه آمد حتی اگر در این مسیر تنهای تنها ماندیم، حتی اگر هیچ امیدی به موفقیت نداشته باشیم باز هم نباید در این مسیر کوتاه بیاییم.

وی با بیان اینکه شهدای دانشجومعلم برای ما معلم هستند، گفت: شهدا اسوه‌های همیشگی هستند و ما باید برای همیشه به‌عنوان الگو و اسوه از زندگی و شهادت آنها الگو و سرمشق بگیریم و راه آنها را ادامه دهیم.

این مراسم با تقدیر از خانواده شهدای دانشجومعلم پردیس علامه طباطبایی دانشگاه فرهنگیان استان لرستان و اجرای سرود توسط گروه «نغمه‌های بهشتی»، بازدید از نمایشگاه دستاوردهای بسیج دانشگاه فرهنگیان لرستان و حضور در کنار مرقد شهید گمنام دانشگاه فرهنگیان به پایان رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شهدا معلم همیشگی شرافت و نماد اعتلای اخلاق و غیرت هستند
  • وکیل: مقابل بی‌نظمی و اخلال در فوتبال می‌ایستیم
  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • ویکی فقه؛ دانشنامه‌ای در حوزه علوم اسلامی
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد