Web Analytics Made Easy - Statcounter

نعناع به عنوان یکی از محصولات استراتژیک شهرستان بجستان همچنان از مشکلاتی مانند خشکسالی و عدم حمایت رنج می‌برد. ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، نعناع به عنوان محصولی ارزشمند از زمان یونان و روم کشت می‌شده است تا آنجا که در قرن 18 در اروپای غربی کشت و کار گسترده‌ای داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه نیز در سراسر اروپا، آسیا و شمال آمریکا به طور تجاری کشت می‌شود. در ایران نیز این گیاه در بسیاری نقاط کشور به ویژه در شمال کشور به وفور کاشت می‌شود. این محصول امروزه نه تنها به عنوان یک چاشنی غذایی بلکه به دلیل فرآورده‌های متعدد دارویی آن محصول قابل بهره‌برداری است.

نعناع به عنوان ضدعفونی‌کننده‌ خوب بوده و اثری آرام‌بخش در دردهای موضعی دارد. در طب سنتی، از عرق نعناع به عنوان ضدنفخ و ضدعفونی‌کننده دستگاه گوارش استفاده می‌شود. در داروسازی نوین نیز افزون بر داروهایی که برپایه مواد مؤثر نعناع ساخته می‌شوند، به عنوان طعم‌دهنده داروهای بدمزه نیز کاربرد دارد.

در استان خراسان رضوی هم در شهرستان بجستان بخش قابل توجهی از محصول کشاورزان این منطقه را کشت نعناع در برمی‌گیرد. هر چند به گفته کشاورزان این محصول مورد توجه چندان و حمایت شایسته‌ای از جانب مسئولان قرار نگرفته و این محصول به صورت خام‌فروشی یا قیمت ارزان به واسطه‌ها فروخته می شود.

در حالی که کشوری مانند هندوستان با تولید سالیانه بیش از 15 هزار تن نعناع تنها به فروش 3 هزار تن محصول فرآوری نشده نعناع می‌پردازد و مابقی را با بهره‌گیری از دانش روز تبدیل به داروهای متنوع و پرکاربرد می‌کند که منجر به ارزآوری فراوان برای آن کشور می‌شود.

حمایتی وجود ندارد

یک نعناع‌کار بجستانی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: در طول سال ما چهار بار این محصول را برداشت می‌کنیم. هر نعناع‌کار از هر هکتار مزارع نعناع در حدود 10 تن نعنای خشک برداشت می‌کند که بیشتر این محصول را به صورت خام‌فروشی به واسطه‌ها برای فروش در شهرها به عنوان سبزی، مواد اولیه کارخانه‌ها و مراکز تولید دارو یا جهت تبدیل به عصاره و عرقیات با قیمتی ارزان واگذار می‌کنند.

این کشاورز افزود: این محصول پس از تبدیل به موارد مصرفی فوق ارزشی چند برابری پیدا می‌کند که کشاورزان به دلیل عدم حمایت و امکانات، امکان بهره‌مندی از این ارزش افزوده مالی را ندارند. این در حالی است که سال گذشته انارها سرما زد و وضعیت زعفران هم تعریفی ندارد. لذا با توجه به 15 سال خشکسالی در منطقه بجستان، نعناع به عنوان تنها منبع درآمد کشاورزان منطقه مطرح است. حداقل خواسته ما ایجاد راهکاری برای اخذ تسهیلات ارزان قیمت است.

به دنبال تاسیس شرکت تعاونی هستیم

غلامعلی قاسمی، مدیر جهاد کشاورزی بجستان، با اشاره به رونق کشاورزی در شهرستان بجستان از نعناع به عنوان محصول استراتژیک منطقه نام برد و اظهار داشت: چیزی در حدود 10 هکتار از مزارع بجستان زیر کشت نعناع است. اگر بخواهیم به طور متوسط در نظر بگیریم بالای 150 کشاورز تنها در بحث نعناع‌کاری درگیر هستند که با توجه به برداشت چندین مرتبه‌ای در سال این درگیری افزایش می‌یابد. همچنین میزان 15000 تا 18000 متر مکعب آب در سال به ازای هر یک هکتار کشت نعناع مورد نیاز است.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان عمده مصارف نعناع را مصرف به صورت خام به عنوان سبزی، استفاده غذایی، دارویی و به صورت عصاره و عرقیات عنوان کرد و افزود: این محصول تا امروز به صورت فله‌ای از کشاورزان خریداری شده و سود محصولات آن به جیب واسطه‌ها می‌رود.

وی افزود: اقتصاد نعناع‌کاری افراد بسیاری را در منطقه درگیر کرده و بجستان یکی از قطب‌های کاشت نعناع کشور محسوب می‌شود. هرچند متاسفانه با وجود امکان بهره‌برداری بیشتر، تنها فروش در داخل استان صورت می‌گیرد در حالی که پتانسیل صادرات این محصول نیز وجود دارد.

قاسمی از برنامه‌ریزی جهت راه‌اندازی کارگاه بسته‌بندی و کشت کردن نعناع در قالب یک شرکت تعاونی روستایی خبر داد و افزود: به دنبال تاسیس این کارگاه هستیم هر چند جای کار بیشتر در این حوزه وجود دارد که امیدواریم با اخذ تسهیلات مناسب بتوانیم از محل منافع آن بخشی از مشکلات کشاورزی بجستان مرتفع شود.

مدیر جهاد کشاورزی بجستان در خاتمه با اشاره به مشکل کمبود آب بیان کرد: در سطح بجستان چیزی در حدود6500 هکتار سطح باغی و زراعی وجود دارد که توانسته‌ایم با برنامه‌ریزی و همکاری مسئولان 2750 هکتار آن را به آبیاری کم‌فشار و قطره‌ای مجهز کنیم تا بخشی از مشکل کشاورزان منطقه به واسطه کمبود آب حل شود.

وی در خاتمه از انار، زعفران و پسته به عنوان دیگر محصولات اصلی بجستان نام برد.

انتهای پیام/ ت

R41347/P1336/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۲۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه

معاون استاندار خوزستان از توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه قدردانی کرد.
 
معاون امور عمرانی استانداری خوزستان در نشست ستاد مدیریت بحران، از شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به دلیل «کمک به جمع‌آوری و انتقال گندم کشاورزان منطقه به نقاط ایمن» قبل از شروع بارندگی‌ها قدردانی کرد.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، در پی هشدار هواشناسی مبنی‌بر بارش‌های سیل‌آسا و احتمال سیلابی شدن برخی مناطق خوزستان، شرکت توسعه نیشکر در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود به یاری کشاورزان شتافت و گندم‌های برداشت شده از مزارع مناطق پیرامونی را جمع‌آوری و به مناطق ایمن انتقال داد.

این اقدام به‌موقع شرکت توسعه نیشکر که از وارد شدن خسارت سنگین به کشاورزان در بارندگی‌های احتمالی جلوگیری می‌کند، مورد تقدیر معاون امور عمرانی استانداری خوزستان قرار گرفت.

محمد خانچی معاون استاندار در این زمینه با خبرگزاری دولت مصاحبه کرده و ضمن قدردانی از این شرکت در کمک به کشاورزان، گفته است: «در سال جاری میزان کشت گندم در استان رقم بسیار خوبی بود که حسب دستور استاندار و با بسیج امکانات همه دستگاه‌ها موفق شدیم قبل از بارندگی‌ها بخش قابل ملاحظه‌ای از گندم‌های برداشت شده را به محل‌های سرپوشیده منتقل کنیم».

نیشکر در کنار مردم

اقدام شرکت توسعه نیشکر در راستای مسئولیت‌های اجتماعی این شرکت و در ادامه یاری‌رسانی‌های این مجموعه به مردم خوزستان در شرایط بحرانی صورت می‌گیرد. توسعه نیشکر در بارندگی‌های فروردین‌ماه امسال نیز با بسیج امکانات خود به یاری مردم شتافت.

در بارش‌های روزهای آغازین امسال، این شرکت با استقرار تیم‌های عملیاتی در مناطق مختلف اهواز و شهرستان کارون، اقدام به دفع آب‌های سطحی کرد. اخیراً نیز استاندار خوزستان از تلاش‌های شرکت توسعه در رفع مشکلات ناشی از آبگرفتگی معابر و خیابان‌ها در بارش‌های اخیر قدردانی کرده است.

هشدار سطح زرد هواشناسی

اداره کل هواشناسی استان خوزستان اطلاعیه‌ای نسبت به ورود سامانه بارشی فعال و بالا بودن شاخص‌های ناپایداری از روز چهارشنبه هفته جاری تا روز یکشنبه هفته آینده، هشدار سطح زرد صادر کرده است.

با توجه به این هشدار، از مردم استان تقاضا شده است که از تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کرده و در صورت لزوم، با رعایت نکات ایمنی، به مسافرت‌های ضروری بپردازند.

دیگر خبرها

  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • تشکر معاون استاندار خوزستان از شرکت توسعه نیشکر برای کمک به کشاورزان منطقه
  • امدادرسانی ١٠ خانوار عشایر گرفتار در بارندگی‌های اخیر شهرستان دنا
  • حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد
  • افتتاح بازارچه کسب و کار دانش آموزی در روستای قاسم‌آباد بجستان
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • اجتماع مردمی حمایت از طرح «نور» در مشهد
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند