Web Analytics Made Easy - Statcounter



رویداد۲۴ احتمالا در گرانی بازار دلار و یورو، خرید طلا و سکه راهی بی دردسر برای سرمایه‌گذاری به نظر می‌رسد اما سوال اینجاست که بی‌ثباتی بازار چقدر احتمال ریسک خرید سکه و طلا را برای سرمایه‌گذاری افزایش می‌دهد، چه اینکه سکه و طلا نسبت به بقیه کالاها به طور مستقیم‌تری ریسک نوسان‌های نرخ ارز را پوشش می‌دهند و اگر کسی نخواهد ارز بخرد، گزینه بعدی او می تواند سکه و طلا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نرخ سکه نسبت به قیمت دلار تغییر می‌کند

میثم رادپور کارشناس بازار سکه و طلا در گفت و گو با رویداد۲۴ در پاسخ به این سوال که آیا باید در این شرایط سکه خریداری کرد یا خیر؟ گفت: نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که سکه، استقلال ماهوی ندارد و نرخ آن نسبت به قیمت دلار و اونس طلا تغییر می‌کند. اما نگرانی‌ای که در حال حاضر وجود دارد، این است که در آینده درگیر تورمی شویم که ارزش پول ما را نسبت به تمام کالاها و خدمات تضعیف کند که یکی از این کالاها سکه است.


رادپور در ادامه افزود: به عبارت دیگر زمانی که اقتصاد تورم های بالایی را تجربه می کند، باید انتظار تضعیف ارزش پول را داشت، زیرا افزایش تورم به معنای رشد قیمت کالاها و خدمات است که به مثابه تضعیف ارزش ریال است.

بررسی حباب بازار قبل از خرید سکه

او با تاکید بر اینکه تصمیم‌گیری در مورد سکه هم مانند سایر سرمایه‌گذاری‌ها است، اظهار داشت: قاعدتا افراد برای خرید سکه، باید حباب موجود در بازار را بررسی کنند. در شرایط فعلی با فرض اینکه اتفاق خاصی برای اونس طلا نیفتد، اگر مردم دلار یا سکه بخرند، گویی که یک چیز را خریده اند و تفاوتی نمی‌کند.  این در حالی است که اگر تورم ناشی از دلار به تورم کالاها منتقل شود، باز هم خرید دلار و سکه به معنای آن است که کالاهایی مشابه هم خریده ایم.

خرید سکه یکی از گزینه‌های پوشاندن ریسک ناشی از افزایش قیمت ارز است

این کارشناس تصریح کرد: به هر حال یکی از گزینه‌های پوشاندن ریسک ناشی از افزایش قیمت ارز، خرید سکه است، زیرا سکه و طلا نسبت به بقیه کالاها به طور مستقیم تری ریسک نوسان‌های نرخ ارز را پوشش می‌دهند و اگر کسی نخواهد ارز بخرد، گزینه بعدی او می‌تواند سکه و طلا باشد.

بازار سکه مستقل از بازار ارز نیست

رادپور با بیان اینکه به طور کلی بازار سکه مستقل از بازار ارز نیست و تمام اینها هم مستقل از تورم نیستند، گفت: بنابراین اگر بخواهیم در مورد گزینه‌های سرمایه‌گذاری صحبت کنیم، باید به این نکته توجه کنیم که آیا افزایش نرخ ارز و در پی آن افزایش نرخ تورم را تجربه می‌کنیم یا خیر و اگر پاسخ به این سوال مثبت است، باید ببینیم که کدام یک از سرمایه‌گذاری‌ها برای پوشش ریسک نوسان نرخ ارز یا پوشش افزایش نرخ تورم مناسب‌تر است که یکی از گزینه‌ها حتما طلا و سکه خواهد بود.

تصمیم به نفروختن سکه یعنی سرمایه‌گذاری

این کارشناس در ادامه در پاسخ به این سوال دیگری در مورد اینکه آیا باید در این شرایط سکه فروخت یا خیر؟ اظهار داشت: تصمیم به خریدن یا حتی نفروختن از یک جنس هستند و زمانی که تصمیم می‌گیریم کالایی را نفروشیم به معنای آن است که تصمیم به سرمایه گذاری گرفته‌ایم.

رادپور با تاکید بر اینکه خرید و فروش، تصمیم‌های سرمایه‌گذاری هستند، گفت: در بلندمدت تصمیم به نگهداری سکه و طلا به معنای آن است که مردم نگرانند اقتصاد وارد یک دوره تورمی شود و علت این نگرانی هم نوسان‌های رو به بالای ارز است و بنابراین تلقی مردم این است که اگر سکه‌هایشان را نفروشند، تا حدودی از آثار تورمی مصون می‌مانند، زیرا سکه و طلا می‌تواند بخش زیادی از ریسک نوسان نرخ تورم را بپوشاند.

کی سکه بخریم، کی سکه بفروشیم؟

این کارشناس بازار طلا و سکه تصریح کرد: اگر دارندگان سکه تصور می‌کنند که قیمت این کالا به اندازه کافی افزایش پیدا کرده یا دلار به اندازه کافی گران شده و تاثیر آن در قیمت سکه منعکس شده، به معنای آن است که باید سکه‌های خود را بفروشند. اما از آنجا که به نظر می‌رسد آثار ناشی از افزایش قیمت ارز به صورت کامل پدیدار نشده و دوره‌ای که وارد آن شده‌ایم، دوره طولانی مدت و پرنوسانی است و اگر قیمت ارز تقویت شود، قیمت سکه هم بالا خواهد رفت و از این بابت باید توصیه کنیم که مردم سکه‌هایشان را نفروشند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 خرید سکه بازار طلا و سکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۴۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها

قیمت جهانی طلا در روز جمعه (۲۶ آوریل) کاهش یافت و با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران به داده‌های کلیدی تورم ایالات‌متحده برای نشانه‌هایی در مسیر نرخ بهره فدرال رزرو، برای کاهش هفتگی تعیین شد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت‌ها تقریباً ۱۰۰ دلار آمریکا نسبت به بالاترین رکورد تاریخ ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در ۱۲ آوریل کاهش یافته است که ناشی از آشفتگی ژئوپلیتیکی است. هر اونس طلای آمریکا بدون تغییر به ۲۳۴۳ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت شمش در هفته ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

اقتصاد ایالات‌متحده در سه ماهه اول با کمترین سرعت خود در نزدیک به دو سال اخیر رشد کرد اما افزایش تورم انتظارات فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره قبل از سپتامبر تقویت کرد. اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو حاکی از آن است که بانک مرکزی عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد. نرخ‌های بالاتر جذابیت نگهداری طلای بدون بازده را کاهش می‌دهد.

داده‌ها نشان داد که واردات خالص طلای چین از طریق هنگ‌کنگ در ماه مارس ۴۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. جی پی مورگان اظهار کرد که هدف اوج طلا ۲۶۰۰ دلار آمریکاست. شرکت نیومونت از برآوردهای وال‌استریت برای سود سه ماهه اول پیشی گرفت زیرا بزرگترین معدن طلای جهان از تولید قوی، قیمت‌های بالاتر و هزینه های عملیاتی پایین‌تر بهره‌مند شد.

طبق گزارش رویترز، بانک مرکزی ژاپن قرار است پیش‌بینی کند که تورم در سال‌های آینده نزدیک به هدف دو درصدی خود باقی خواهد ماند و آمادگی خود را برای افزایش نرخ‌ها از نزدیک به صفر نشان می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۴۰ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۱۹ دلار و ۹۰ سنت رسید، در حالی که پالادیوم با ۱.۱ درصد افزایش به ۹۸۴ دلار و ۷۳ سنت رسید.

دیگر خبرها

  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی قیمت طلا/ نگاه سرمایه‌گذاران به فلز زرد
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • نفت در مدار رشد؟
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • با کمتر از ۲ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم ؟
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟