Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@06:29:38 GMT

جزئیات زمان ختم حجت‌الاسلام‌طباطبایی

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۱۴۹۷۸

مراسم ختم سومین روز مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی در روز یکشنبه برگزار می‌شود. ناطقان: مراسم ختم سومین روز مرحوم حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مهدی طباطبایی در روز یکشنبه 30/2/97 ساعت 21:30 واقع در خیابان 17 شهریور خیابان آیت‌الله سعیدی مسجد موسی ابن جعفر (ع) برگزار خواهد شد.
برپایه این خبر حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مهدی طباطبایی از اساتید مشهور اخلاق در تهران  در روز جمعه و در سن 82 سالی دار فانی را وداع گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این خطیب و استاد اخلاق مشهور از چندی پیش به دلیل عارضه ریوی دریکی از بیمارستان‌های تهران بستری بود.
سیدمهدی طباطبایی متولد اول فروردین 1315 در رفسنجان کرمان و از یاران قدیمی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بود. حضور در مجلس هفتم به‌عنوان نماینده مردم تهران از دیگر سوابق این استاد اخلاق است.
مرحوم استاد طباطبایی درخصوص زندگی علمی و اجتماعی خود گفته بود:‌ «بنده در رفسنجان متولد شدم. به خاطر وضعیتی که برای مرحوم پدرم پیش آمد، ناگزیر به مشهد مقدس هجرت کرد و از آن زمان مقیم مشهد شدیم.
فشارها و اختناق حکومت رضاخان همه مؤمنان، به‌ویژه روحانیان را سخت می‌آزرد. این وضعیت، موجب شد عده‌ای لباس روحانیت را کنار بگذارند و به کارهای دولتی روی‌آورند. آن‌ها حتی حاضر نبودند بچه‌هایشان به دروس حوزوی بپردازند. پدر ما، باآنکه روحانی بود و سختی‌های فراوان دیده بود، همچنان به لباس روحانیت پای بند ماند، برخلاف توصیه‌های بستگان که می‌خواستند ما به دروس جدید بپردازیم، ایشان مصر بودند که باید وارد حوزه شویم درس طلبگی بخوانیم. لذا بااینکه پس از شهریور 1320 و تبعید رضاخان امکان رفتن ما به مدارس دولتی وجود داشت، به خاطر علاقه‌ای که پدرم به روحانیت و این لباس داشت، توفیق راه یافتن به حوزه علمیه را یافتیم.
ابتدا در همان مکتب‌خانه‌ها نصاب الصبیان و جامع المقدمات و معراج السعاده را خواندیم. بعد وارد مدرسه شدیم. مدارس ابدال خان، دو در نواب، مدارسی بود که توفیق حضور در آن‌ها را داشتیم. خوشبختانه آن زمان در حوزه مشهد استادان خوبی، به‌ویژه در ادبیات، بودند; مانند ادیب نیشابوری که ادبیات را خدمت ایشان خواندم. منطق را نزد مرحوم استاد آقا شیخ محمد عیدگاهی، فقه را خدمت میرزا محمد مدرس یزدی، رسایل، کفایه و مکاسب را خدمت آقا شیخ محمدکاظم دامغانی و آقا شیخ هاشم قزوینی فراگرفتم، توحید صدوق و مقداری از اصول کافی را نزد مرحوم آقا شیخ مجتبی قزوینی خواندیم.
بعد برای ادامه تحصیل راهی قم شدم. دو سال هم در قم بودم، به درس مرحوم آیت‌الله‌العظمی بروجردی حاضر می‌شدم. بعد هم به نجف مشرف شدم. دو سالی هم آنجا ماندم و به‌واسطه گرفتاری‌ها و ناراحتی‌هایی که پیش آمد، نتوانستم بمانم. ناگزیر به مشهد برگشتم و به درس مرحوم آیت‌الله میلانی حاضر شدم. از سال 42 که نهضت امام خمینی (ره) شروع شد، وارد مسائل سیاسی شدم.
ارتباط ما با مرکزیت نهضت از طریق شهید آیت‌الله سعیدی بود که شوهر خواهر بنده است. مرحوم سعیدی رابط بین امام و علمای مشهد بود; ولی چون علمای مشهد آقای سعیدی را خوب نمی‌شناختند، ایشان هر وقت کاری یا پیامی داشت، به مشهد می‌آمد و به‌اتفاق من خدمت علما می‌رفتیم.
این همکاری در اسناد محرمانه ساواک، چاپ‌شده، آمده است. ازجمله کارهایی که آن زمان بنده در مشهد انجام دادم، جمع‌آوری تأییدیه مرجعیت حضرت امام از علما بود. چون بعد از موضع‌گیری شدید امام در برابر رژیم شاه، دادگاه علیه امام تشکیل پرونده داده بود، برای مصونیت ایشان به اثبات مرجعیت ایشان نیاز بود.
در شهرستان‌های مختلف علما به تأیید امام برخاستند؛ ازجمله در مشهد مقدس که در انجام این مهم من هم شرکت داشتم. تأییدیه‌ها را جمع‌آوری کردم و به تهران فرستادم و بحمدالله کار بسیار خوب و موفقی بود که آن زمان انجام گرفت و مانع بسیاری از توطئه‌های رژیم شاه علیه امام خمینی (ره) شد و امام همچنان ثابت و استوار درراهی که انتخاب کرده بود، ایستاد و نسل جوان و پرشور حوزه هم با تمام توان از ایشان پشتیبانی کرد.
مرحوم سعیدی می‌فرمود: یک‌وقتی به آقای خمینی عرض کردم: آقا، بسیاری از علما کنار رفته‌اند، شما تنها می‌مانید. فرمود: آقای سعیدی، اگر همه علما کنار بیایند و من تک بمانم، دست از مبارزه برنمی‌دارم. در سال 49 که آیت‌الله سعیدی به شهادت رسید، برای ادامه راه آن عزیز و خالی نماندن مسجد و پایگاه ایشان از مشهد به تهران آمدم. در منزل ایشان ساکن شدم؛ و در مسجد ایشان به اقامه نماز و دیگر فعالیت‌های دینی و سیاسی پرداختم که تا الآن هم ادامه دارد. پس از پیروزی انقلاب، در کنار فعالیت‌های تبلیغی، برخی از مسؤولیت‌ها را نیز عهده‌دار شدم.»
منبع: فارس برچسب ها: حجت‌الاسلام طباطبایی ، مراسم ختم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: حجت الاسلام طباطبایی مراسم ختم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۴۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تسهیل مسیرهای حمل‌ونقل جاده‌ای برای سفر زائران

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دیدار با اعضای قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء ضمن تأکید بر ضرورت حمایت ملی از زیرساخت‌های استان خراسان رضوی و شهرستان مشهد اظهار کرد: برای صیانت از هویت مشهد که منتسب به امام مهربانی‌ها است، شایسته است که تمامی برنامه‌ها به‌ویژه برنامه‌هایی که با حضور زائران و کیفیت سفر آنان ارتباط دارد متناسب با هویت امام هشتم (علیه‌السلام) باشد.

وی با تأکید بر اینکه دولت مهم‌ترین جریانی است که می‌تواند از پیک‌های زیارتی مشهد گره‌گشایی کند، افزود: در ایام نوروز و ایام سوگواری دهه آخر صفر از تمام کشور زائر به مشهد می‌آید که با توجه به تشرف میلیونی این حجم از زائران نیاز به داشتن نگاه ملی و حمایت دولتی نسبت به زیرساخت‌های این شهر بیشتر احساس می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ضروری است تا نواقصی که در مسیر حمل‌ونقل جاده‌ای زائران وجود دارد برطرف شود، ادامه داد: مسئله حمل‌ونقل از جمله عرصه‌های حیاتی و حساس زندگی مردم است. چه حمل‌ونقل هوایی و چه ریلی و جاده‌ای، عمده خانواده‌ها برنامه‌ریزی برای چگونگی رسیدن به مقصد خود در یک سفر را از جمله محورهای تصمیم‌گیری خود در نظر می‌گیرند و در این میان، تردد جاده‌ای از اولویت نخست برخوردار است.

وی با اشاره به نادیده گرفته شدن حضور میلیونی زائران و ترددهای چشمگیر در جاده‌ها در تصمیم‌گیری‌های وزارت راه و شهرسازی افزود: در این راستا ضروری است تا تأمین منابع مالی آزادراه حرم تا حرم هر چه سریع‌تر انجام شود. این جاده که پیرامون آن تلاش‌های بسیاری در حال انجام است همچنان به مرحله اجرا نرسیده است که این موضوع باعث شده رسیدن زائر امام رضا(ع) به مشهد مقدس با گرفتاری و سختی همراه باشد.

امام جمعه مشهد با اشاره به‌ضرورت ایمن‌سازی جاده‌های استان خراسان رضوی ابراز کرد: یکی از نقاط حادثه‌خیز استان جاده سبزوار به شاهرود است که بیشترین تصادفات جاده‌ای نیز در آن رخ می‌دهد، در این خصوص نیز باید راهکاری از سوی وزارت و راه شهرسازی اتخاذ شود تا دیگر شاهد از دست دادن عزیزانمان نباشیم.


آیت‌الله علم‌الهدی با انتقاد از نا به سامانی وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی در ایام پیک مسافری خاطرنشان کرد: متأسفانه در این ایام که مسافران زیادی قصد تشرف به مشهدالرضا (علیه‌السلام) را دارند، برخی از شرکت‌های هواپیمایی نرخ بلیت‌های مسافربری را افزایش می‌دهند و یا در حمل‌ونقل ریلی که وسیله تشرف قشر متوسط جامعه است زائران برای تهیه بلیت با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند که گاهی درخواست‌ها برای اضافه کردن یک رام قطار فوق‌العاده نیز در این خصوص بی‌نتیجه مانده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جشن «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا«ع» مشهد (عکس)
  • ۷ شهید در حمله به نمازگزاران مسجد امام زمان (عج) در هرات
  • 7 شهید در حمله به نمازگزاران مسجد امام زمان (عج) در هرات
  • پیرمرد ۸۵ ساله قربانی سرقت‌های سمی شد
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم ترحیم
  • ضرورت تسهیل مسیرهای حمل‌ونقل جاده‌ای برای سفر زائران
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • مشکلات فرهنگی با ارائه آمار و ارقام رفع نمی‌شود
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای درقم برگزارمی شود