Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نشانه هايي زيادي تاييد مي کند که جهان در حال حرکت به سمت نظم جديدي است و گويا کمپين بزرگ بين المللي در حال شکل گيري است تا بر حاکميت دلار بر اقتصاد جهاني و سياست هاي نا متعادل آمريکا نقطه پاياني بگذارد.

اگر چه شايد بر روي مقاومت اروپايي ها به دليل وابستگي هاي شديد اين قاره به لحاظ امنيتي و همچنين مالي ، نتوان خيلي حساب کرد، اما اولين واکنش ها نسبت به اقدام دونالد ترامپ در خروج از برجام، اميدهاي زيادي را براي مديريت کره خاکي در سايه تعقل و همکاري پديد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنچه تاکنون در واقع امر مي گذشت، يکه تازي آمريکايي ها در عرصه هاي مختلف و بازي دولت ها در وضعيتي ميان خشم و خشنودي واشنگتن بوده است.
جنگ، بحران هاي امنيتي، تروريسم و تحميل سياست هاي يکجانبه گراي آمريکا در عرصه هاي سياسي و اقتصادي، همواره طي دهه هاي اخير عامل برهم خوردن تعادل امنيتي ، سياسي و اقتصادي در جهان بوده که حاصل آن کشتار ميليون ها بي گناه در گوشه و کنار جهان و آوارگي و مهاجرت ميليون ها تن ديگر است.
در چارچوب چنين نظمي، آمريکايي ها هر گاه خواسته اند، از حقوق بشر تا معاهدات زيست محيطي را به جامعه جهاني تحميل کرده اند و هرگاه به مذاقشان خوش نيامده، از آن خارج شده اند.
ترامپ در اولين سال حضورش در کاخ سفيد، با خروج از معاهده آب و هوايي پاريس، در حالي که کره زمين نيازمند رفتارها و تصميم هاي مهربانانه تري است، اميدها را براي همکاري بين المللي براي نجات زمين به ياس تبديل کرد.
ساير تصميمات دولت ترامپ در ارتباط با موضوعات مختلف مانند تروريسم، مهاجرت و يا تعرفه هاي تجاري و نيز خروج از يونسکو، جملگي بخشي از خوي يکجانبه گراي واشنگتن در مناسبات بين المللي تلقي مي شود، تا جايي که اين کشور به محض خروج از برجام ، گام هاي خود را به سرعت برداشته تا به دولت هايي که پايبندي خود را به آن اعلام کرده اند، فرصت زيادي نداده باشد.
ترامپ که اتحاد خود را با دولت هاي حامي تروريسم در منطقه محکم تر از گذشته کرده است، در تقابل با متحدان غربي اش ، در کمتر از يک هفته ، چند تحريم جديد عليه ايران اعمال کرد و حتي گفته مي شود در صدد مسدود کردن عمليات سوئيفت براي فشار بر سيستم بانکي ايران است تا با نظرات و ديدگاه هاي شرکاي اروپايي اش لجبازي کند.
حالا ديگر ، حتي عقلاي غرب در پايتخت هاي اروپايي نيز به اين باور رسيده اند که تلقي `نقش مثبت آمريکا در امنيت و اقتصاد جهاني`، رنگ باخته است و اين کشور به يک سياه چاله تبديل شده است که به دليل داشتن دو برتري `نظامي` و `حاکميت دلار بر اقتصاد جهاني`، به عامل تهديد بين المللي تبديل شده است.
به نظر مي رسد، اکنون براي مقابله با اين يکجانبه گرايي هاي خطرناک آمريکا، کمپين بزرگي براه افتاده و در کنار اروپايي ها که گويا قصد کرده اند با قدرت در برابر زورگويي هاي آمريکا بايستند، بسياري از سازمان هاي بين المللي مانند اعضاي بريکس نيز آماده پيوستن به اين کمپين شده اند.
جامعه جهاني، به غير از چند دولت عربي منطقه و رژيم اشغالگر قدس، در هفته گذشته، دستکم در دو مورد برجام و انتقال سفارت آمريکا به بيت المقدس ، نشان داد که ديگر زمان پيروي کور از آمريکايي ها گذشته و واشنگتن با متحدان حامي تروريسمش تنها مانده است.
آنگونه که پيداست ، جهان قادر خواهد بود از زير سيطره دلار و قدرت نظامي آمريکا خارج شود و `يورو` ي اروپايي بيشترين زمينه را براي جايگزيني دلار دارد و به نظر مي رسد تنها اعتماد به نفس است که اروپايي ها به آن نياز دارند.
بي شک اسطوره آمريکايي در حال شکستن است و جهان در آستانه نظم جديدي است و شايد اين نادرترين فرصت براي اروپايي ها براي به عهده گرفتن مسئوليتي بزرگتر در قبال صلح و حفاظت از امنيت جهاني، بويژه با محوريت محيط زيست باشد.
** مديرکل اخبار داخلي ايرنا
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۵۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا نشانه بیداری جهانی است
  • عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد
  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • کنعانی: «فلسطین را آزاد کنید» یک شعار و مطالبه جهانی است