Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-08@21:05:48 GMT

سکته قلبی در کمین مصرف کنندگان این دارو

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۱۷۶۸۴

سکته قلبی در کمین مصرف کنندگان این دارو

به گزارش جهان نيوز، این آنالیز نشان داد بیشترین خطر حمله قلبی در همان هفته اول مصرف این دسته از داروها دیده می‌شود و هر چه دوز دارو بیشتر، سطح خطر هم بالاتر. این نتایج، بار دیگر تاکید می‌کنند که داروهای NSAID برای بیماران با کمترین دوز ممکن و در کوتاه‌ترین زمان ممکن تجویز شوند. اگرچه نتایج پژوهش پیشنهاد می‌کند افزایش خطر حمله قلبی در طول زمان کاهش می‌یابد، یافته‌ها در مورد مدت زمان به اندازه کافی قطعی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته باید اذعان داشت که این میزان خطر برای بسیاری از بیماران اندک است. اگر شما میانگین افراد را با خطرات پایه متفاوت قلبی در نظر بگیرید، خطری که اختصاصی NSAID باشد فقط حدود 1 درصد در سال است. بنابراین، از بیش از 100 بیماری که به‌طور مداوم در یک سال با NSAID درمان می‌شوند، یکی از آنها با حمله قلبی اضافی مواجه خواهد شد که قابل انتساب به مصرف NSAID است.
هرچند مطالعات قبلی نیز به ارتباط هم NSAIDهای رایج و هم NSAIDهای انتخابی COX-2 با افزایش خطر حمله قلبی اشاره کرده‌اند، اطلاعات موجود در زمینه زمان خطر، اثر دوز و طول دوره درمان و خطرات مقایسه‌ای میان داروهای مختلف کافی نیستند. مطالعه‌ای که اخیرا نتایج آن منتشر شده (مطالعه PRECISION)، نشان داد در دوزهای متوسط، سلکوکسیب برتری خاصی نسبت به ایبوپروفن یا ناپروکسن، از نظر ایمنی قلبی‌عروقی ندارد.
 
NSAID هایی که در این مطالعه مورد توجه بودند، سلکوکسیب، 3 داروی اصلی رایج (دیکلوفناک،ایبوپروفن، و ناپروکسن) و روفکوکسیب rofecoxib بودند.

محققان با استفاده از رویکرد Bayesia- statistical، که احتمال را نشان می‌دهد، نسبت شانس (OR) را برای رخداد حمله قلبی، برای استفاده از دارو در گذشته، 5 گروه دوز ـ مدت از مصرف کنونی NSAIDها، عدم استفاده از هر گونه NSAID در طول یک سال قبل از مطالعه، محاسبه کردند. در کل، افزایش در خطر حمله قلبی برای استفاده کنونی از NSAIDها، در مقایسه با عدم مصرف آن، 20 تا 50 درصد گزارش شد. نویسندگان متذکر می‌شوند که افزایش قابل توجه در رخداد خطر حمله قلبی که مرتبط با استفاده کنونی از NSAIDها باشد، برای همه انواع NSAIDهای رایج مشاهده شد، از جمله ناپروکسن. خطر رخداد حمله قلبی حاد برای سلکوکسیب، بیشتر از NSAIDهای رایج نبود و البته کمتر از روفکوکسیب.

نکته مهم دیگر، وقوع سریع خطر حمله قلبی در هفته اول استفاده از NSAID است. در این بازه زمانی، احتمال افزایش خطر (احتمال خلفی OR بیشتر از 1) بیش از 90 درصد برای همه NSAIDها بود: 4/92 درصد برای سلکوکسیب، 3/97 درصد برای ایبوپروفن، 6/98 درصد برای دیکلوفناک و 8/98 درصد برای ناپروکسن و روفکوکسیب. این میزان خطر که به سرعت افزایش می‌یابد، محققان را شگفت‌زده کرده که انتظار آن را نداشته‌اند. نکته مهم دیگر، آنکه دوزهای بالاتر هم با افزایش خطر حمله قلبی همراه بوده‌اند. اگر NSAIDها به مدت 8 تا 30 روز و با دوز بالا مصرف شده بودند: ایبوپروفن (بیش از 1200 میلی‌گرم در روز)، ناپروکسن (بیش از 750 میلی‌گرم در روز) و روفکوکسیب (بیش از 25 میلی‌گرم در روز)، بیشترین خطر را متوجه بیمار می‌کردند.

منبع: بهداشت نیوز  

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۷۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

در ادامه به نقل از "مدیکال دیلی" به چند مورد از عادت‌ها و عواملی خواهیم پرداخت که برای حفظ سلامت قلب و عروق می‌بایست نسبت به آن‌ها محتاط بود.

رژیم‌گرفتن یا حذف برخی درشت‌مغذی‌ها

به گفته دکتر "دانیل ادموندوویچ"، رئیس قلب‌وعروق در بیمارستان دانشگاه تمپل، مردم اغلب فکر می‌کنند که یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال می‌کنند، اما اینطور نیست. به‌عنوان مثال، او افرادی را دیده که از رژیم غذایی کم‌کلسترول پیروی و از چربی‌های سالم یعنی یک درشت‌مغذی مهم اجتناب می‌کنند. این افراد ممکن است کربوهیدرات‌های زیادی بخورند. اگرچه این نوع رژیم غذایی باعث افزایش سطح کلسترول نمی‌شود، اما تحقیقات نشان داده است که تغییر ناگهانی و شدید در عادات غذایی می‌تواند منجر به بدتر شدن عملکرد قلب شود.

انزوای اجتماعی و تنهایی

به‌گفته دکتر "ریگود تدوالکار"، متخصص قلب و عروق در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سنتا مونیکای کالیفرنیا، جدا شدن از دیگران نیز می‌تواند تأثیر عمیقی بر سلامت قلب ما داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان مسن‌تر زمانی که در انزوا زندگی می‌کنند، هشت درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی هستند. برای افرادی که هم انزوای اجتماعی و هم تنهایی را تجربه می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی تا ۲۷ درصد افزایش می‌یابد. انزوای اجتماعی نیز می‌تواند به افسردگی کمک کند و افسردگی می‌تواند منجر به عوامل خطر قلبی - عروقی مانند فشار خون بالا، سبک زندگی کم‌تحرک و عادات غذایی ضعیف شود.

سلامت ضعیف دندان‌ها

مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان، می‌تواند خطر عفونت‌های باکتریایی در جریان خون را افزایش دهد. به‌گفته تدوالکار، انتقال باکتری‌های موجود در دهان، به خون بسیار آسان است. التهاب لثه و سلامت نامناسب دهان باعث ایجاد حالت التهابی می‌شود که می‌تواند مشکلات قلبی مانند کلسترول بالا یا پارگی پلاک را تشدید کند.

مصرف بیش از اندازه کافئین

کافئین به‌طور کلی برای قلب مفید است و تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز بیشترین فواید قلبی‌عروقی را دارد، اما مصرف بیش از اندازه قهوه می‌تواند تأثیر منفی داشته باشد؛ زیرا می‌تواند ضربان قلب را تسریع کند و باعث انقباض عروق خونی و افزایش فشار خون شود. مصرف کافئین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود و بیش از آن می‌تواند مجموعه‌ای از اثرات منفی داشته باشد.

استرس کنترل‌نشده

هنگامی که سیستم جنگ یا گریز بدن به‌طور مزمن فعال می‌شود، می‌تواند باعث التهاب در بدن و ترشح طولانی‌مدت هورمون‌های استرس مانند آدرنالین شود. به‌گفته تدوالکار، این عوامل در کنار هم می‌توانند باعث تغییرات فیزیولوژیکی در بدن از جمله افزایش فشار خون، کلسترول بالا، چاقی، مقاومت به انسولین و اختلالات ریتم الکتریکی شوند. استرس مزمن همچنین می‌تواند خطر لخته‌شدن خون را در سراسر بدن افزایش دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • هشدار جدی مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت/ چالش حقوق معلمان در کمین آموزش و پرورش
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟