Web Analytics Made Easy - Statcounter

کنسرت گروه سیمرغ در حضور عثمان محمدپرست، معروف به عثمان خوافی، از استادان دوتارنوازی خراسان، برگزار شد که قرار است امروز، شنبه 29 اردیبهشت در همان تالار مورد تجلیل قرار بگیرد.

ایران آنلاین / شامگاه گذشته (جمعه 28 اردیبهشت ماه) گروه موسیقی سیمرغ به سرپرستی میثم قومورلو معروف به میثم افشین، با حضور مجتبی غلامی (نوازنده تار، دوتار شمال خراسان و خواننده)، مهرداد لایزال (نوازنده تار، دوتار جنوب خراسان و خواننده)، رضا خسروی (نوازنده کمانچه) و محمدرضا امامیان (نوازنده سازهای ضربی) در قالب پروژه «شب‌های موسیقی خراسان» به همت مؤسسه هواداران هنر ایرانیان به مدیریت علیرضا جلالیان در برنامه‌ای با عنوان «نوای غربت موسیقی خراسان در تهران» در تالار رودکی روی صحنه رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای مراسم، جلالیان در صحبت‌ کوتاهی گفت: عثمان محمدپرست هیچ چیز برای خود نمی‌خواهد، او خواسته‌اش این است که از موسیقی نواحی خراسان و از روندگانِ مسیری که او پیشکسوتش است، حمایت شود.

ازجمله قطعاتی که در این کنسرت توسط گروه سیمرغ اجرا شد، می‌توان به «الله مزار» و «نوایی، نوایی» اشاره کرد.

در پایان اجرای گروه سیمرغ، عثمان محمدپرست که روی ویلچر می‌نشیند به سِن منتقل شد و در صحبت‌های کوتاهی گفت: من سلام خالصانه‌ای خدمت شما عرض می‌کنم که ما را زنده نگه داشته‌اید. این مردمند که هنرمندان و حکومتیان را زنده نگه می‌دارند و اگر نباشند، ما هم نیستیم.

او در مورد ویلچرنشین شدنش هم گفت: من 90 سالم است و یک سال و 10 روز است که پایم این چنین شده است، آن هم از روی ناآگاهی بود و عجله کردنِ خودم، اگر کمی صبر و با کسی مشورت می‌کردم و زود تن به عمل نمی‌دادنم این طور نمی‌شد.

این دوتارنواز خراسانی ادامه داد: من به هر جا که رسیدم با دوتار رسیدم. به مدد شناخته شدن با همین دوتار و با کمک خیرین، 920 مدرسه در سراسر ایران ساخته‌ام، چون معتقدم این مدرسه است که به ما علم می‌دهد و علم است که باعث می‌شود عقل‌مان به کار بیفتد. من غصه می‌خورم که جرات ندارم واضح‌تر از این حرف بزنم ولی چرا آمریکا باید این‌قدر از ما جلوتر باشد؟ از مایی که منابع طبیعی‌مان و ثروت خدادی‌مان از آن‌ها بسیار بیشتر است! در جایی که من زندگی می‌کنم (خواف یکی از شهرستان‌های استان خراسان رضوی) هر روز کامیون، کامیون آهن از کوه می‌کنَند و می‌بَرَند این طرف و آن طرف، آن وقت وضع مالی مردم آنجا و مردم سایر نقاط ایران چگونه است؟! ما اگر تصمیم بگیریم آقا شویم، همه چیز در دست‌مان هست، اما مشکل اینجاست که تصمیم نمی‌گیریم.

عثمان خوافی در پایان گفت: من بچه خاکم، پدرم دامدار بود و با همان دوتار به ژاپن، آفریقا، مسکو و... رفتم. الان غصه می‌خورم که نمی‌توانم ساز بزنم، دعایم کنید که خوب شوم و به خاطر شما مردم تهران دوباره به همین سالن بیایم و برایتان اجرا کنم./ایلنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۸۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، مراسم بدرقه خنیاگر و نغمه پرداز خراسان شمالی، استاد عیسی قلی پور و مرد بی بدیل هنر، شنبه ١۵ اردیبهشت ١۴٠٣ با حضور گسترده دوستداران به موسیقی مقامی، جامعه هنری در مجتمع فرهنگی و هنری گلشن بجنورد، برگزار شد و این هنرمند فقید روی دوش اهالی هنر و مردم هنر دوست خراسان شمالی تشییع و درخانه ابدی اش در قطعه هنرمندان جاوید آرام گرفت.

بر اساس این گزارش، استاد عیسی قلی پور مشهور، پیشکسوت بخشی‌های ترک خراسان شمالی سال ۱۳۲۱ در روستای سلاخی بجنورد در خانواده‌ای هنرمند متولد شد و در کنار پدرش از بخشی‌های قدیمی و دوتارنواز پرورش یافت، سپس نزد حسن یزدانی مشهور به حسن بخشی، هنرش را در عرصه موسیقی نواحی تکامل بخشید.

عیسی بخشی خواننده گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی و بیش از ۶۰ سال خنیاگر نغمه‌های مختلف خراسانی و آیین‌های مذهبی منطقه شمال خراسان بود. کسب مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر از افتخارات این هنرمند فقید است.

این هنرمند چیرده دست موسیقی مقامی، دارای درجه یک هنری و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان، ۱۴ اردیبهشت ‌ماه، پس از تحمل یک دوره‌ بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت.

خبرنگار : متین لنگری

انتهای خبر/

کد خبر: 1229432 برچسب‌ها موسیقی بجنورد

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • جای خالی «عیسی قلی‌پور» همیشه احساس می‌شود/ تشییع «بخشی» در زیر باران و درسی که مردم به مدیران فرهنگی دادند
  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • افتتاح مدرسه ۱۴ کلاسه زنده یاد صدوقی در شهرستان پیشوا
  • واکنش جالب معلم عربی محمد بحرانی به خاطره ای که تعریف کرد | ویدئو
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت
  • (ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»
  • وداع مردم خراسان شمالی با عیسی بخشی هنرمند موسیقی مقامی
  • وداع مردم خراسان شمالی با پیکر مرحوم عیسی بخشی