Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@10:46:56 GMT

امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران با اوراسیا

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۲۱۵۱۷

امضای موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران با اوراسیا

موافقتنامه ترجیحات تجاری ایران با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در آستانه قزاقستان به امضا رسید.

خبرگزاری فارس: به نقل از شاتا، تیگران سرگسیان رئیس هیات کمیسیون اقتصادی اوراسیا در این باره گفت: فعلا توافقنامه موقت به امضا رسیده است، اما در طول سه سال آینده کشور‌ها باید به یک توافق جامع برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در توافق نهایی برای طیف گسترده‌ای از کالا‌های وارداتی، کاهش یا حذف عوارض گمرکی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: بلافاصله پس از این موافقتنامه، طرفین می‌توانند در پرداخت‌های گمرکی وارداتی صرفه جویی کنند. این فهرست برای اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل گوشت و محصولات چربی، انواع خاصی از شیرینی و شکلات، محصولات آرایشی، انواع تجهیزات الکترونیکی و مکانیکی است و ایران مزایای تعرفه‌ای را برای لیست گسترده‌ای از محصولات غذایی - سبزیجات، میوه ها، میوه‌های خشک و مواد ساختمانی دریافت خواهد کرد.

سرگیسان تصریح کرد: میزان نرخ عوارض واردات ایران برای کالا‌های صنعتی به طور متوسط ۷ درصد کاهش می‌یابد و برای کشور‌های اتحادیه ۳.۵ درصد، برای کالا‌های کشاورزی ایران به میزان ۱۹ درصد و برای اتحادیه اقتصادی اوراسیا ۵ درصد کاهش می‌یابد.

وزیر اقتصاد قزاقستان «تیمور سلیمانوف» نیز در این خصوص گفت: ظرفیت بازار ایران برای محصولات مورد علاقه صادراتی قزاقستان ۸ میلیارد دلار است و در حال حاضر حجم مبادلات تجاری اتحاد اقتصادی اورآسیا با ایران ۲.۷ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

همچنین معاون اول نخست وزیر بلاروس در جریان مراسم امضای سند توافقنامه موقت منطقه آزاد تجاری تصریح کرد: این توافقنامه موقت منطقه آزاد تجاری که امروز در آستانه میان اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران امضاء شد، به تحقق استراتژی صادراتی بلاروس کمک خواهد کرد.

واسیلی ماتیوشفسکی افزود: اولین تجربه ایجاد روابط چندجانبه با ایران دارای چشم انداز بسیار خوبی است. ما به نتایج متقابل خیلی خوبی دست یافتیم.

به گفته وی، تجارت بین بلاروس و ایران از سال ۱۹۹۳ به صورت فعال در حال توسعه و رشد است. حجم معاملات دوجانبه بین بلاروس و ایران در سال ۲۰۱۷ سه برابر شده است. در سه ماهه اول سال ۲۰۱۸ نیز پویایی بسیار مثبتی دیده می‌شود. علاوه بر همکاری تجاری و اقتصادی، همکاری‌های سرمایه گذاری میان دو کشور در حال توسعه است. بلاروس در صنعت ماشین سازی ایران سرمایه گذاری می‌کند؛ و ایران تعدادی از پروژه‌های بزرگ در حوزه لجستیک را در بلاروس اجرا می‌کند.

این توافقنامه توسط محمد شریعتمداری «وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان»، تیگران سرکیسیان «رییس کمیسیون اقتصادی اوراسیا»، واسیلی ماتیوشفسکی «معاون اول نخست وزیر بلاروس»، تیگران آوینیان «معاون نخست وزیر ارمنستان»، عسکر مامین «معاون اول نخست وزیر قزاقستان»، زمیربیک عسکروف «معاون نخست وزیر قزاقستان» و دیمیتری کوزاک «معاون نخست وزیر روسیه» به امضا رسید. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003QFK

منبع: فردا

کلیدواژه: تجارت ترجیحی اوراسیا کمیسیون اقتصادی اوراسیا کالاهای وارداتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۱۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین سنگ مرزی در مرز آذربایجان و ارمنستان گذاشته شد / عکس

به گزارش صدای ایران به نقل از خبرگزاری آنادولی،شاهین مصطفی‌اف، معاون نخست‌وزیر آذربایجان و رئیس مشترک کمیسیون شناسایی خط مرز بین ارمنستان و آذربایجان طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: گروه‌های کارشناسی دو کشور در حال کار بر روی تعیین مختصات با توجه به اندازه‌گیری‌های ژئودسیک (پیمایشی) در مرز بوده و در نتیجه برای اولین بار سنگ مرزی در مرز دو کشور قرار گرفت.

گفتنی است هشتمین نشست کمیسیون‌های تعیین مرز در ۱۹ آوریل ماه جاری به ریاست شاهین مصطفی‌اف، معاون نخست‌وزیر آذربایجان و مهر گریگوریان معاون نخست‌وزیر ارمنستان در مرز دو کشور برگزار شد.

آیهان حاجی‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیه‌ای در حساب کاربری خود رد شبکه اجتماعی ایکس درباره این نشست اعلام کرد: کمیسیون‌های آذربایجان و ارمنستان در مورد برخی مسائل به توافق رسیده‌اند.

حاجی‌زاده نوشت: «رویداد تاریخی مورد انتظار. ارمنستان موافقت کرد ۴ روستای آذربایجان را که از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی اشغال کرده بود، بازگرداند».

دیگر خبرها

  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • اولین سنگ مرزی در مرز آذربایجان و ارمنستان گذاشته شد / عکس
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • تجارت آزاد با اوراسیا در انتظار مصوبه مجلس/ واردات گوشت از آفریقا
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • امضای ۸ سند همکاری مشترک میان تهران و اسلام آباد
  • امضای یادداشت تفاهم راه توسعه میان ترکیه، عراق، قطر و امارات