Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@19:53:25 GMT

6 عادت غلط روزمره، عاملان ابتلا به اختلالات هورمونی

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۲۲۱۲۱

هورمون ها نقش بسیار مهمی در بدن شما دارند و باعث تحریک رشد سلول و بسیاری از فرایندهای شناختی می شوند. آفتاب‌‌نیوز : نقش هورمون ها در متابولیسم و فرایند رشد نیز شناخته شده است و بنابراین تعادل هورمونی در سلامت کلی بدن شما تاثیر گذار است.
در عوض عدم تعادل هورمونی منجر به زنجیره ای از واکنش های منفی در بدن شما می شود که اگر کنترل نشوند، می توانند انواع بیماری ها را به همراه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اینجا عادات غلطی که روزانه تکرار می کنید و خود را در معرض عدم تعادل هورمونی قرار می دهید، معرفی شده اند:
استفاده بیش از حد از محصولات ضد عفونی کننده: مطالعات ثابت کرده اند که استفاده بیش از حد از این محصولات می توند منجر به تغییر تعادل بین باکتری های خوب و بد شود و سیستم ایمنی شما را تضعیف کند. علاوه بر این، مواد شیمیایی موجود در این محصولات با خطر ابتلا به التهاب همراه است. ترکیبات موجود در این محصولات همچنین منجر به تاثیر روی سطوح استروژن و هورمون های تیروئید می شود.
ورزش بیش از حد: افراط و تفریط در ورزش هر دو برای بدن مضر هستند. فعالیت بدنی بیش از حد در این میان منجر به افزایش سطح هورمون استرس یا همان کورتیزول می شود. با گذشت زمان، ورزش بیش از حد منجر به تداخل در هورمون هایی می شود که چرخه باروری و قاعدگی را تنظیم می کنند.
کم خوابی: کم خوابی یا خواب کمتر از ساعات توصیه شده به طور قابل توجهی شما را در معرض اختلالات هورمونی قرار می دهد. در واقع چرخه خواب بیداری نیازمند ترشح هورمون های خاصی بخصوص در زنان است و عدم تعادل هورمونی می تواند علاوه بر اختلالات خواب، شما را دچار خلق و خوی پایین کند، سطح قند خونتان را افزایش دهد و منجر به افزایش وزن شود.
رژیم غذایی کم چرب: قطع کردن تمام منابع چربی از رژیم غذایی یکی از بدترین اقداماتی است که می توانید انجام دهید تا وزن کم کنید. اگرچه چربی ها کالری بالایی دارند ولی قطع کامل آنها به نفع بدن نیست. چربی های سالم مانند اسیدهای چرب امگا 3، در تنظیم هورمون هایی نظیر استروژن و پروژسترون موثر است. محدود کردن این چربی ها منجر به افزایش وزن و دوره های قاعدگی نامنظم و ایجاد کیست در زنان می شود.
بی تحرکی: عدم فعالیت فیزیکی بر توازن هورمونی مردان و زنان تاثیر می گذارد. ورزش منجر به ترشح اندورفین می شود؛ ماده شیمیایی که در مغز آزاد می شود و به شما احساس شادی و رضایت می دهد.
مصرف غذاهای فراوری شده: گوشت های به شدت پردازش شده و دیگر محصولات فراوری شده سرشار از مواد شیمیایی هستند که با گذشت زمان باعث عدم تعادل هورمونی می شوند و مشکلات متابولیک یا حتی سرطان ها را به همراه دارند. این غذاها منجر به افزایش سطح کورتیزول می شوند؛ ماده شیمیایی که با استرس، افسردگی و تحریک پذیری مرتبط است.
منبع: آوای سلامت  کد خبر: ۵۲۴۳۴۰ تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ورزش هورمون سلول متابولیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۲۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره وضعیت کلی بیمار، گفت: بیمار خانم ۲۳ ساله است که به دلیل ابتلاء به «سندرم لی» و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز این بیمار کار گذاشته شود.

به گفته زالی، در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره سندرم لی توضیحاتی داد و گفت: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلا است، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

زالی با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، اظهار کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری ۱۸ ساله انجام شد.

کد خبر 6087433 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • حضور دانش‌آموز عکاس ایرانی در جشنواره‌ای در روسیه
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • دمنوشی که موجب جلوگیری از اضافه وزن می‌شود
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • عاملان جعل مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند
  • حکم عاملان تعرض به ۲ دختر دانش آموز اعلام شد