Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، مهدی‌قائمیان، که برای شرکت در همایش بین‌المللی تامین امنیت غذایی به باکو سفر کرده است، اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( فائو ) ایران در زمینه تامین امنیت غذایی موفق‌ترین کشور در خاورمیانه است و دبیرکل این سازمان در دیدار اخیر با وزیر جهاد کشاورزی،از فعالیت های ایران تقدیر کرد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به دستآوردهای جمهوری اسلامی ایران در ۳۰ سال اخیر در راستای تامین امنیت غذایی و رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات غذایی گفت: اگر چه در سال ۱۹۷۹ میلادی ۶۵ درصد سبد غذایی کشورمان وابسته با واردات بود ولی اکنون نزدیک به ۷۰ درصد محصولات غذایی در داخل کشور تولید می شود که در این همایش از ما در این خصوص سووال شد و تجربیات خود برای حاضران مطرح کردیم .

قائمیان در پاسخ به نحوه نظارت بر کشت محصولات کشاورزی از نظر سلامت غذایی ،گفت: یک طرح بزرگ بعنوان ارتقای سلامت محصولات کشاورزی اخیرا در ایران با کمک سازمان ها و وزارتخانه های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت به اجرا گذاشته شده است .

سرپرست سازمان حفظ نباتات تصریح کرد : هدف از این طرح انجام بازرسی از مزرعه تا آخرین مرحله یعنی عرضه محصولات غذایی در بازار و رسیدن بر سر سفره ها است که تمام مراحل آن از نظر سلامت محصول بررسی می شود .

وی در مورد همکاری ایران با نهادهای بین‌المللی در زمینه تامین امنیت غذایی، گفت: ما مثل بقیه کشورها بخصوص کشورهای همسایه و دوست و برادر حاضر هستیم در رعایت شرایط مد نظر آنها بر اساس قوانین بین المللی اقدام کنیم.

وی در مورد همکاری جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها و بخصوص کشورهای دوست و همسایه در عرصه امنیت غذایی گفت:آماده برای صادرات محصولات مطابق قوانین بین‌المللی و با شرایط و مقررات قانع کننده این کشورها از نظر تامین امنیت غدایی هستیم .

نخستین همایش بین‌المللی امنیت غذایی روز جمعه از سوی مؤسسه دولتی امنیت غذا جمهوری آذربایجان ، اتحادیه اروپا و بانک جهانی و با حضور مسؤولان و نمایندگان چند کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران و نهادهای بین المللی فعال در این حوزه در باکو برگزار شد.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تامین امنیت خاورمیانه سلامت محصولات کشاورزی سازمان حفظ نباتات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۲۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در ادامه پنجاه و چهارمین اجلاس جهانی کدکس افزودنی های مواد غذایی، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی ایران، خواستار بازگشت جایگاه گذشته ایران در این اجلاس شد.

تشکیلات جهانی کدکس مواد غذایی که با همکاری و مشارکت سازمان خوار و بار کشاورزی یا FAQ و سازمان بهداشت جهانی WHO ایجاد شده، مرجع وضع مقررات و استانداردهای مواد غذایی است و بر همه مراحت تولید تا مصرف مواد غذایی نظارت دارد. از همین رو فعالیت این مجموعه، باعث بالا رفتن کیفیت مواد غذایی در تمامی فرآیندهای تولید و مصرف شده و حفظ منافع و بهداشت مصرف کننده را در پی دارد. بالا بردن سطح روابط تجاری و هماهنگ کردن استانداردها در تمام بخش‌های مواد غذایی، هماهنگ کردن انواع فعالیت‌ها در قسمت‌های دولتی و غیردولتی، تعیین اولویت‌ها و ارائه راهکارهای لازم در رابطه با پیش‌نویس‌های استاندارد با کمک گرفتن از سازمان‌های ذی‌نفع و تسهیل تجارت و تبادل مواد غذایی در بین کشورها، رعایت مسائل ایمنی و جلب اطمینان مصرف کننده و ... از دیگر آثار و فعالیت های این نهاد است.
کدکس افزودنی های خوراکی نیز تحت پوشش تشکیلات فوق الذکر فعالیت می کند.

ابوالفضل رئوفی، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی که به عنوان نماینده ایران در اجلاس کدکس افزودنی های مواد غذایی (تحت پوشش کدکس مواد غذایی) در چین حضور یافته است، با اشاره به ریاست ایران طی ۶ سال از 2011 تا 2016 و نایب رئیسی گروه کاری از ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ اظهار داشت: با توجه به جایگاه سرزمینی ایران در مباحث تخصصی مربوطه و نقش و حضور فعال ایران در دوران یاد شده، از ریاست جلسه خواستار بازگشت جایگاه و نقش قبلی ایران در این اجلاس جهانی هستیم.

وی که در حاشیه اجلاس کدکس افزودنی های خوراکی با برخی از اعضا و مقامات دیدار و مذاکره کرده بود، افزود: وزیر جهادکشاورزی به عنوان بانی بخش کشاورزی در تشریک مساعی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز سازمان ملی استاندارد ایران بر سلامت‌محور بودن تمام مباحث زنجیره ارزش در راستای اهداف امنیت غذایی تأکید دارد.

در این اجلاس امسال موضوعات مختلفی همچون پیشنهادهای تدوین و تجدیدنظر استانداردهای مشترک سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی و نیز سازمان جهانی بهداشت در مباحث مقررات افزودنی‌های مواد غذایی، پیش‌نویس بازنگری طبقه‌بندی و سیستم شماره‌گذاری بین‌المللی افزودنی‌ها، پیش‌نویس مشخصات هویت و خلوص افزودنی‌ها و سایر موضوعات ارجاع شده از کمیسیون کدکس مواد غذایی و سایر نهادها مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

کمیته فنی کدکس افزودنی‌های مواد غذایی یکی از کمیته‌های بسیار مهم و فعال تحت پوشش کمیسیون بین‌المللی کدکس مواد غذایی است که همه ساله با حضور نمایندگان کشورهای عضو تشکیل جلسه می‌دهد.

پنجاه و چهارمین اجلاسیه کدکس افزودنی‌های مواد غذایی که امسال از ۳ اردیبهشت آغاز شده تا ۷ اردیبهشت ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • ضرورت تشکیل کمیسیون‌های تخصصی برای اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • پیشنهادات ایران برای ارتقای امنیت اطلاعات
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • لزوم نظارت بر تولید نان از مزرعه تا سفره