Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر ضرورت تبدیل "آرامش انسان از اسلام" به نظریه‌ای با مختصات اجتماعی گفت: با این نظریه به انسان امروز بگوییم اسلام در زمینه آرامش به عنوان گمشده انسان، نسخه‌ای پرجاذبه با ابعاد، مختصات و جاذبه‌های خاصی ارایه کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیت الله مبلغی در جمع برخی محققان حوزه علمیه قم عنوان کرد: جامعه انسانی امروز به دلیل آن که دچار تحولات بسیار شده، نیازهای معرفت خواهی و آرامش خواهی وجودی در او بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: با این وجود، متاسفانه ما هنوز اندیشه اسلام در زمینه "آرامش انسان" را به نظریه تبدیل نکرده‌ایم؛ نظریه‌ای با مختصات اجتماعی تا به انسان امروز آن را عرضه کنیم و او را از غلطیدن به این سوی و آن سوی بازداریم. طبیعی است نظریه آرامش و طرح و پرداختن به آن در فقه سلوک نمی گنجد؛ بلکه در فقه وجود جای می‌گیرد.

آیت‌الله مبلغی ادامه داد: در اسلام افزون بر فقه رایج که "فقه سلوک" است، دو فقه دیگر وجود دارد که قرن هاست کمتر فعال شده، و آن دو، یکی "فقه وجود"، و دیگری "فقه نفس" است.

وی با اشاره به روایت "الفقیه کل الفقیه من لم یقنط الناس عن رحمة الله....، فقیه، تمام فقیه کسی است که مردم را از رحمت الهی مایوس نکند"، گفت: فقه وجود در وجود انسان، امید و اطمینان به رحمت الهی را تولید، و از آن، یاس را دور می کند.

آیت‌الله مبلغی افزود: فقه وجود از این رهگذر مجموعه‌ای از معانی لطیف و توازن بخش را به مثابه روحی حیاتبخش به کالبد ظواهر حاصل از فقه سلوک، تزریق می کند و آن را به جنب و جوشی الهی وا می دارد.

وی با اشاره به دو روایت "ان افضل الفقه الورع فی دین الله"، بهترین فقه، ورع در دین خداست و "من الفقه ان لا تغتروا" از فقه است این که غرور نداشته باشید، گفت: "فقه نفس" به تزکیه و تهذیب انسان می پردازد و عامل تامین پاکیزگی و وارستگی در حرکت‌ها، جهت گیری ها و رویکردهایی است که فقه سلوک ایجاد می‌کند و آن را در عین نظر داشتن به تنظیم زندگی دنیایی به سمت معاد و پاکیزگی‌های مناسب با آن سوق می‌دهد.

آیت‌الله مبلغی گفت: این دو فقه که کمتر فعال شده‌اند، نقش پشتیبانی کننده، حراست کننده، جهت دهنده، و معنی بخش نسبت به فقه سلوک دارند.

وی ادامه داد: جامعه امروز بسیار حساس و پیچیده شده است و فقه بدون محتواهای درون افزای روحی و معنوی اگر در گذشته با مشکلاتی مواجه بوده، امروز به مراتب وضعیت بدتری پیدا می کند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منطقه قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۲۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح شنبه در دیدار اعضای بنیاد ملی رضوی بوشهر، اظهار داشت: ظرفیت‌های زیادی در اسلام وجود دارد که بسیاری از آنها شناخته شده و برخی نیز ناشناخته مانده است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با تاکید بر نهایت استفاده از ظرفیت‌های شناخته شده، افزود: یکی از ظرفیت‌های فوق‌العاده و منحصر به فرد، فرهنگ رضوی است.

آیت‌الله صفایی بوشهری بیان کرد: فرهنگ رضوی از دیرباز در ایران نهادینه شده است اما ابعاد بسیار زیادی از آن کشف و استفاده نشده است.

وی عنوان کرد: با رویکردی که در یکی دو دهه اخیر در آستان قدس به‌عنوان خورشید منظومه فرهنگی ایران ایجاد شده، استفاده زیادی می‌شود انجام داد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اینکه یکی از ظرفیت‌ها مردم نهاد کردن فرهنگ رضوی است، خاطرنشان کرد: طراحی و برنامه‌ریزی و کشف ظرفیت‌ها نیازمند نخبگان است اما پای کار بودن با مردم است، وقتی مردم پای صحنه باشند قرابت مردم با بارگاه مقدس دوسویه خواهد شد.

وی با بیان اینکه ثامن‌الحجج (ع) در تبدیل تهدید به فرصت بزرگترین خدمت را به اسلام کرد، افزود: ایشان با مناظراتی که انجام داد، فرهنگ شیعه را جهانی کرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اعلام اینکه جهان اکنون در حال تولید فرصت است، ابراز کرد: ما هم باید تهدیدهای فرهنگی دشمن را به فرصت تبدیل کنیم و از فرصت‌هایی که داریم استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ رضوی محدود به ایران نیست بلکه در سراسر جهان گسترش یافته است، گفت: آسیب‌های فرهنگی کشور و عوامل آن را بشناسیم و ببینیم چگونه می‌توانیم آنها را خنثی کنیم.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: فرصت سوزی ما در عرصه منظومه فرهنگی خیلی زیاد است و ضررهای آن را مرتب می‌بینیم.

وی با بیان اینکه کار فرهنگی باید مردم نهاد باشد، ادامه داد: نهادهای فرهنگی ما بودجه‌هایشان صرف حقوق و امورات جاری می‌شود و برای کار فرهنگی بودجه‌ای ندارند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه بنیاد امام رضا (ع) متنوع‌ترین نهاد فرهنگی ایران است، ابراز کرد: باید هدف گذاری مردمی و بررسی شود که با این حجم برنامه‌هایی که بنیاد امام رضا (ع) اجرا می‌کند، تأثیرگذاری این برنامه‌ها در عرصه جذب چقدر است.

وی افزود: باید روی اهدافی که داریم دقت و آسیب‌شناسی کنیم که چقدر تأثیر داشته است و آیا مردم اخلاق و سیاست و تقوای رضوی پیدا کرده‌اند.

آیت الله صفایی بوشهری عنوان کرد: بوشهر استان امام رضا (ع) است و اگر بنیاد امام رضا (ع) برنامه‌ای داشته باشد ما همیشه آماده هستیم.

کد خبر 6089689

دیگر خبرها

  • اگر مطهری و مبارزه او با تحجر ادامه داشت...
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • مطهری امام
  • عفاف و حجاب ریشه در فطرت زن دارد/ دلایل عقلی ضرورت حجاب را تائید می کند
  • دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه : کم کم می خواهند شنبه را به روز اصلی تعطیل تبدیل کنند/ اینکه گفته می شود باید با دنیا هماهنگ شویم یک پیام پنهان دارد
  • محکم‌ترین اصل قانون اساسی اسلام که در نهج البلاغه آمده است