Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان افزود: به ویژه احتمال شیوع بيماري‌هاي عفوني روده‌اي در مكان‌هايي كه به‌صورت دسته‌جمعي غذا تهيه و توزيع مي‌شود، افزايش مي‌يابد.

وی با تاکید بر استفاده از آب شبکه‌های آبرسانی براي پخت‌وپز، از مصرف کنندگان سالاد و سبزي‌هاي آماده، خواست دقت کنند اين محصولات پروانه ساخت وزارت بهداشت داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ستفاده از نمك‌هاي بسته‌بندي يددار تصفيه‌شده که مجوز بهداشتي و علامت استاندارد دارند، جلوگيري از مصرف هرگونه رنگ غيرمجاز در توليد زولبيا و باميه، شستشو و گندزدايي مستمر براي ظروف چند بار مصرف و استفاده از ظروف یک بار مصرف گياهي داراي پروانه ساخت، از دیگر توصیه‌های دکتر خواجه‌ئیان به کسانی است که می‌خواهند میان مردم غذا توزیع کنند.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر همچنین از مردم خواست در صورت نياز به نگهداري مواد غذايي پخته‌شده بيشتر از دو ساعت، آن را در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 63 درجه سانتي‌گراد نگهداري کنند و مواد غذايي خام و پخته‌شده را در کنار هم در يخچال و يا سردخانه، قرار ندهند.

دکتر خواجه‌ئیان با هشدار درباره خريد مواد غذايي به‌ویژه زولبيا، باميه، پيراشکي، خرما و جگر از مراکز غيرمجاز و دست‌فروشي‌ها، گفت: مردم در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتي در اماکن عمومي يا در صورت بروز موارد احتمالي مسموميت غذايي آن را به سامانه رسيدگي به شکايات وزارت بهداشت با شماره تماس 190 اعلام کنند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: ضرورت نکات بهداشتی گرما ماه رمضان بیماری های روده ای غذای نذری ظروف یک بار مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۵۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز
  • طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود
  • هشدار سازمان غذا و دارو به خانم ها درباره استفاده از رژهای لب