Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-

با خروج ترامپ از برجام نام چندین هزار موسسه مالی و اعتباری اعم از بانک ها ، بیمه ها و ... و حتی نام مستقیم مدیران ارشد این موسسات هدف تحریم ها قرار خواهد گرفت .

روز سه‌شنبه وزارت خزانه‌داری آمریکا ولی الله سیف ،رئیس‌کل بانک مرکزی و علی طرزعلی ،معاون پیشین بخش بین‌الملل بانک مرکزی را در لیست تحریم های خود قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسد ،این اقدام دور جدیدی از تحریم‌هایی است که نقل‌وانتقال مالی در اقتصاد ایران را هدف قرار داده اما نکته قابل تامل اینجاست که ترامپ بی محابا در حال تحقق بخشیدن به وعده هایش است.

رئیس جمهور امریکا پیش ازین بارها هشدار داده بود که تحریم های مالی ایران را از سر خواهد گرفت.
در این راستا بسیاری از کارشناسان امور بین الملل پیش بینی کرده بودند که با خروج ترامپ از برجام نام چندین هزار موسسه مالی و اعتباری اعم از بانک ها ، بیمه ها و ... و حتی نام مستقیم مدیران ارشد این موسسات هدف تحریم ها قرار خواهد گرفت .

قرار گرفتن نام سیف، رئیس کل بانک مرکزی ، در لیست تحریم ها نشان داد که ترامپ بر سر تحقق وعده هایش پا پرجاست.

بنابراین به نظر می رسد پیش بینی کارشناسان بین الملل در خصوص قرار گرفتن نام مدیران ارشد موسسات مالی و اعتباری که مراودات مالی قابل توجهی دارند از یک سو و اضافه شدن نام چند صد نهاد مالي در لیست تحریم ها به زودی به وقوع می پیوندد چرا که یک هفته پس از خروج ترامپ از برجام ، رئیس کل بانک مرکزی به لیست تحریم ها رفت و این امر نشان از جدیت امریکا دارد.

بیانیه اخیر نشان می‌دهد که در ماه‌های آتی نیز افراد دیگری، به لیست تحریمی‌های آمریکا افزوده خواهند شد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده که در ماه نوامبر سال جاری تحریم‌های جدیدی علیه افرادی که بیش از حد مشخص با بانک مرکزی ایران تراکنش مالی داشته‌اند، اعمال خواهد کرد. علاوه‌بر این، به گزارش روزنامه فایننشال‌تایمز آدام اسمیت، از مشاوران ارشد پیشین وزارت خزانه‌داری، تأکید کرده است که در روزهای آینده، شما تعداد بیشتری از این تحریم‌ها را خواهید دید.

در حالیکه پس از اجرای برجام بسیاری از بانک ها و موسسات مالی تلاش کردند مراودات بین المللی خود را افزایش دهند ، اما به نظر می رسد با اقدامات اخیر امریکا علیه ایران ، بانک ها و موسسات مالی روزهای سختی را در پیش خواهند داشت.

اما انچه که حضور نام مقامات ارشد مالی در لیست تحریم ها را قوت می بخشد قانون تحریمی همه جانبه آمریکا علیه ایران است که در ۳۱ اکتبر ۲۰۱۷ با نام «کاتسا» تصویب شد.

در این قانون سپاه پاسداران که مجری بسیاری از پروژه های مالی ، اعتباری و عمرانی است هدف قرار گرفت .

این طرح که به سبب گستردگی دایره شمول، «تحریم‌های مادر» یا «سیاهچاله تحریم‌ها» نام گرفت،نه تنها سپاه پاسداران و زیرمجموعه هایش بلکه افراد و شرکت‌ها و بانک‌هایی هم که اقدام به مراوده و مبادله با این نهاد مردمی کنند نیز مورد تحریم قرار خواهند گرفت.

همچنین چنانچه بانک مرکزی و یا بانک ملی به این شرکت‌ها خدمات بانکی ارائه کند و وزارت خارجه آمریکا این همکاری را شناسایی کند، توسط وزارت خزانه داری آمریکا در فهرست تحریمی قرار می‌گیرند.

به نظر می رسد ، قرار گرفتن نام مستقیم مسئولان بلند پایه موسسات مالی در ایران در پی اجرائی این "قانون تحریمی" از یک سو و با خروج ترامپ از برجام از سوی دیگر ، شدت خواهد گرفت.

سال گذشته بانک ها و موسسات مالی روزگار سختی را گذراندند که بدون شک شرایط بین المللی سال پیش رو را سخت خواهد کرد ،در حالیکه برخی گشایشات فرامرزی بانکداران و بیمه داران را امیدوار کرده بود اما رقم خوردن تحریم های جدید نوید روزهای سختی را خواهد داد.

اگر چه بسیاری معتقدند شرایط فعلی بانک ها و موسسات مالی تنها تحت تاثیر شرایط تحریم نیست چرا که پایین بودن سرمایه پایه، کاهش سودآوری و افزایش زیان‌های انباشته و حجم بالای دارایی‌های با ضریب ریسک بالا در ترازنامه بانک‌ها؛ از مهم‌ترین مشکلات داخلی بانک‌ها در مقابل تحریم‌های خارجی شناخته می‌شوند اما بدون شک انتقال اسامی اشخاص و موسسات مالی و اعتباری به لیست تحریم ها تنفس را برای آنها سخت خواهد کرد.

25 اسفند 1390 بود که سوئیفت در بیانیه ای مطبوعاتی به پیروی از تصمیم اتحادیه اروپا هرگونه ارایه خدمات ارتباطی به بانک ها و موسسات مالی ایرانی تحت تحریم را قطع کرد.

بسیاری تحریم سوئیفت را خبری ناخوشایند در زمینه صادرات نفت و مبادلات تجاری ایران تعبیر و ادعا کردند که 89 درصد تجارت خارجی ایران که از سوی این 40 نهاد مالی دارای کد سوئیفت انجام می شده اکنون تحت تحریم، رابطه آنها با سوئیفت قطع شده است.

 

اما روز 24 تیرماه سال 94 و تنها یک روز پس از توافق هسته ای کشورمان با گروه 1+5 در وین، ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد: سوئیفت به عنوان مرکز نقل و انتقالات بانکی می تواند عملیات خود را آغاز کند.

اگر چه بسیاری معتقد بودند گشایش مجدد سوئیقت چندان گرهی از کار ایرانی ها نگشوده چون اساسا اتحادیه اروپا و سرمایه گذاران علاقه ای برای مراوده با ایرانی نشان نداده اند اما شبکه بانکی در آن زمان ازگشایش مجدد سوئیفت در بانکهای ایرانی خشنود بود.

اما نظر می رسد، میدان نبرد بعدی اروپا و آمریکا بر سر ایران در تحریم دوباره سوئیفت خواهد بود.

در این راستا فایننشال تایمز طی گزارشی از احتمال بازگشت وباره تحریم سوئیقت خبر داده و اعلام کرده که تحریم دوباره سوئیقت یکی از مواردی است که اتحادیه اروپا و امریکا طی روزهای اینده در خصوص ان وارد بحث و مجادله خواهند شد.

لازم بذکر است که برخی موسسات مالی و اعتباری مانند بانک صادرات ، بانک ملت و بیمه معلم پس از برجام از لیست تحریم ها خارج شدند حال باید دید با شرایط جدید بین الملل دوباره در لیست تحریم ها قرار خواهند گرفت؟

منبع: رویداد24

کلیدواژه: برجام بانک مرکزی تحریم موسسات مالی رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۶۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد

به‌گزارش خبرگزاری مهر، ایرج نادری عصر یکشنبه با اعلام این خبر در مورد پروژه لیست هوشمند حق‌بیمه گفت: طراحی و ساخت پروژه هوشمندسازی لیست‌های حق بیمه ارسالی کارفرمایان از ابتدای سال ۱۴۰۱ آغاز و با توجه به گستردگی و اهمیت پروژه، پس از طی کردن فازهای آزمایشی در شعب مختلف کشور به صورت کامل عملیاتی و مطابق برنامه‌ریزی انجام شده و از ۱۶ اردیبهشت ماه در کلیه شعب تأمین‌اجتماعی سراسر استان فارس اجرایی خواهد شد.

مدیرکل تأمین اجتماعی استان فارس بیان کرد: با توجه به رویکرد نوین سازمان تأمین اجتماعی مبنی بر یکپارچه‌سازی، هوشمندسازی و شفاف‌سازی و بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر دستیابی به تأمین‌اجتماعی هوشمند، برنامه عملیاتی هوشمندسازی لیست‌های حق بیمه ارسالی کارفرمایان که در دستور کار مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تأمین‌اجتماعی قرار داشت اکنون به مرحله اجرا رسیده است.

نادری در مورد مزایای ارسال لیست هوشمند گفت: در این پروژه تلاش شده است تا بخش عمده کنترل‌هایی که تاکنون بعد از تکمیل و ارسال لیست حق‌بیمه، در شعب و در غیاب کارفرما بر روی لیست‌های دریافتی اعمال و در مواردی سبب ایجاد بدهی یا اعمال جریمه برای کارفرمایان می‌شد، به‌صورت برخط و در زمان ثبت لیست بر روی آن اعمال شود و بازخورد لازم برای اصلاح اشکالات و نواقص احتمالی به کارفرما داده شود.

وی افزود: در واقع با اجرای پروژه لیست هوشمند و تعمیم آن، تمامی پردازش‌های لیست حق بیمه کارفرمایان به‌صورت متمرکز و هوشمند و همزمان با تکمیل لیست انجام می‌شود و کارفرما فرصت خواهد داشت نواقص احتمالی را پیش از ارسال آن رفع کند.

به گفته نادری پرداخت برخط و آسان حق‌بیمه، جلوگیری از تضییع حقوق بیمه‌شدگان با ایجاد خطای کاربری، انجام برخط پردازش‌های لیست و مطلع شدن برخط کارفرمایان از نتیجه پردازش‌ها، کاهش ازدحام در شعب و پیشگیری از معطل شدن مراجعان، ایجاد نشدن بستانکاری‌های کاذب، جلوگیری از انباشت بدهی‌ها و جرایم پرداخت لیست، کنترل عناوین شغلی و ریز دستمزدها، کنترل میزان رشد دستمزدها و مزایای مشمول کسر حق بیمه و جلوگیری از بروز خطا و اعتراض کارفرمایان از دیگر مزایای این طرح است.

نادری همچنین به کارفرمایان توصیه کرد با توجه به جدید بودن این طرح و جهت آموزش و احیاناً رفع مشکلات، اکیداً لیست حق بیمه کارکنان خود را قبل از ۲۵ اردیبهشت ماه ارسال نمایند.

وی افزود: آموزش‌های لازم به صورت فایل‌های تصویری و نوشتاری بر روی وب سایت این اداره کل به آدرس fars.tamin.ir موجود است.

کد خبر 6097642

دیگر خبرها

  • ۳۰۰هزار وانت‌بار فاقد بیمه در نوبت بعدی اجرای طرح عدم تخصیص سهمیه سوخت
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • بازگشت برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی
  • برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی برگشت
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • بازگشت برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی
  • برنج و روغن به لیست کالاهای مشمول ارز ترجیحی برگشت
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد