Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران ناز»
2024-04-26@05:33:14 GMT

اگر این شرایط را دارید در ماه رمضان روزه نگیرید

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۲۷۹۰۷

اگر این شرایط را دارید در ماه رمضان روزه نگیرید

اگر این شرایط را دارید در ماه رمضان روزه نگیرید

 

ماه مبارک رمضان فرارسیده است وبسیاری از مردم میخواهند احکام روزه در این ماه را بدانند . روزه بر برخید افراد واجب نیست . اما در چه شرایطی میتوان روزه نگرفت؟ روزه داری در ماه رمضان یکی از اعمال واجب این ماه می باشد البته برای افرادی که سالم هستند و هیچ مشکلی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی افراد به دلیل بیماری یا موارد دیگر به دستور خداوند از روزه داری منع شده اند.

 

یکی از موارد واجب برای هر مسلمانی روزه داری در ماه رمضان استکه این امر بنا به دستور خداوند در مواردی اجازه عدم روزه گرفتن را داده است.یکی از این موارد بیماری است. افرادی که دارای بیماری هایی با شرایط خاص هستندو باید در ساعت مشخصی قرص مصرف کنند و افرادی که روزه گرفتن برای آن ها ضرر دارد می توانند با نظر پزشک خود روزه نگیرند.در ادامه به طور مفصل در مورد این بیماران و روزه داری در ماه رمضان صحبت کرده ایم.

 

 

رئیس انجمن متخصصین داخلی ایران در مورد بیمارانی که مجاز به روزه‌داری نیستند توضیحاتی ارائه داد. ایرج خسرونیا در مورد ماه مبارک رمضان و اینکه چه بیمارانی می‌توانند روزه بگیرند،گفت: افرادی که دچار خونریزی حاد دستگاه گوارش بوده یا دچار سکته جدید قلبی و مغزی شدهو مبتلا به سرطان و در حین درمان هستند، نباید روزه بگیرند.

 

رئیس انجمن متخصصین داخلی ایران افزود: بیماران گرفتار دیابت و فشار خون غیرقابل کنترل نیز نباید روزه بگیرند و افرادی که سابقه زخم معده، مشکل قلبی یا کلیوی داشته‌اندباید در این زمینه حتماً با پزشک خود مشورت کنند.

 

دانستنی های روزه داری در ماه رمضان برای بیماران

 

خسرونیا خاطرنشان کرد: در صورتی که پزشک وضعیت جسمانی فرد را بررسی کردو مشخص شد از لحاظ جسمانی روزه‌داری برای فرد مناسب نیست بیمار نباید روزه بگیرد.

 

وی در مورد بیماران مبتلا به دیابت گفت: فرد مبتلا به دیابت مراقب باشد تا ناگهانمقدار زیادی قند از طریق مواد غذایی وارد بدن خود نکند که به افزایش ناگهانی قند خونپس از افطار دچار شود.

 

 

رئیس انجمن متخصصین داخلی ایران اضافه کرد: افراد دیابتی برای روزه‌داری حتماباید با پزشک خود مشورت کنند چرا که میزان قند خون این افراد و شرایط جسمانیشان متفاوت استهمچنین توصیه می‌شود با یک متخصص تغذیه در رابطه با نوع تغذیه هنگام افطار نیز مشورت کنند.

 

خسرونیا در مورد بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید گفت:این بیماران می‌توانند داروی خود را پس از افطار و یا در سحر با مشورت پزشک مصرف کنندو معمولا روزه‌داری برای آن‌ها منعی ندارد.

 

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: روزه‌داری برای برخی افراد و بیماران مناسبنیست و این اشخاص در ماه رمضان نباید روزه بگیرند.این افراد در ماه مبارک رمضان نباید روزه بگیرند

 

سید ضیاء الدین مظهری‌ متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به محدودیت روزه داری برای برخی افراد اظهار کرد:افرادی که دچار بیماری‌های خاصی هستند در ایام ماه مبارک رمضان به هیچ عنوان نبایدبدون اجازه پزشک معالج خود اقدام به روزه گرفتن کنند زیرا در این صورت ضررهای‌ بسیاری به بدن آنها واردمی‌شود و بیماری‌ آنها تشدید پیدا می‌کند.

 

وی عنوان کرد: بیمارانی که باید داروهای خود را طبق زمانبندی‌ خاصی مصرف کنند، نبایددر ماه مبارک رمضان روزه بگیرند زیرا ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری به سلامتی جسمی آنها وارد شود.

 

روزه داری در ماه رمضان برای افراد دارای سنگ کلیه

 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تأکید کرد: افرادی که دارای سابقه بیماری سنگ کلیه هستندباید مایعات به اندازه کافی مصرف کنند که در ماه مبارک رمضان عمل روزه گرفتن به دلیل آنکه‌ سطح مایعات بدنرا بسیار کاهش می‌دهد برای اینگونه‌ افراد ضرر دارد.

 

وی تصریح کرد: افرادی که مبتلا به بیماری دیابت کنترل نشده هستند نباید بدون اجازه پزشکروزه بگیرند زیرا این کار ممکن است میزان قند خونشان‌ را به صورت ناگهانی کم و یا زیاد کند.

 

مظهری افزود: افرادی که بر طبق اصول و قاعده‌ای منظم در ماه مبارک رمضان تغذیه مصرف نمی‌کنندممکن است دچار ضعف و بی‌حالی شود که توصیه می شود روزه داران وعده‌های سحری و افطار‌ی را به صورتمنظم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف مصرف کنند.

 

 

منبع: ایران ناز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irannaz.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران ناز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۷۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ شیوع بیماری‌های ژنتیکی، یک به دو هزار نفر در سال اعلام می‌شود، اما باید توجه داشت که بیماری‌هایی مانند سرطان، آسم و آلزایمر شیوع بیشتری دارد. از آنجایی که این بیماری‌ها وابسته به محیط هستند، لازم است با بررسی ژنتیک و محیط از بروز این بیماری‌ها پیشگیری شود و اگر فردی به این بیماری‌ها مبتلا شد، روش درمان خاص فرد به وی ارائه شود.

مریم اسلامی متخصص و مشاور ژنتیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ با اشاره به لزوم مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج برای زوجین، گفت: افراد به منظور پیشگیری از بروز مشکلات ژنتیکی در بین خود و فرزندانشان باید مشکلات و بیماری‌های سه نسل گذشته خود را با متخصص ژنتیک در میان بگذارند. 

وی افزود: بررسی شجره‌نامه ۳ نسل قبل زوجین از قبیل مشکلات و بیماری‌هایی ازجمله بینایی، ناشنوایی، عقب‌افتادگی ذهنی، مشکلات استخوانی، ماهیچه‌ای، بیماری‌های خونی، انواع سرطان و انواع معلولیت‌های خانواده‌های پدری و مادری و بچه‌های آنها لازم است. 

متخصص و مشاور ژنتیک گفت: اگر افراد دارای این مشکلات باشند باید آزمایشات لازم را به همراه داشته‌باشند تا در کنار بررسی شجره‌نامه و جمع‌آوری اطلاعات، میزان خطر و مشاوره‎هایی که لازم است به افراد داده شود.

اسلامی افزود: در این مشاوره‌ها مشکلات روحی و روانی کم شدن یا زیاد شدن ژن‌های زنانه یا مردانه در فرزندان نیز مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: این مشاوره‌ها برای همه افراد لازم است، اما برای ازدواج‌های فامیلی تاکید بیشتری وجود دارد، چرا که در ازدواج‌های فامیلی تشابه ژنتیکی و اینکه زوجین می‌توانند ناقل سالم بیماری باشند، وجود دارد. همچنین این الزام برای افرادی که سابقه بیماری‌های ژنتیکی یا سرطان‌ها را در خانواده خود را دارند نیز مطرح است.

اسلامی با بیان اینکه همه مشکلات و بیماری‌های ژنتیکی لزوما از زمان تولد مشخص نیست، گفت: گاهی گمان افراد در دیر مشخص‌شدن بیماری‌های ژنتیکی یا بیماری حادثه‌ای مثل زمین خوردن کودک و مصرف داروی اشتباه بوده، در صورتی که علت آن بیماری ژنتیکی است.

مزایای ژن درمانی

وی افزود: از مزایای این مشاوره‌ها می‌توان در ابتدا به اصلاح ژنتیکی خود افراد و جلوگیری از مشکلات حرکتی و بیماری‌هایی مثل پارکینسون، تالاسمی، سندروم داون و.. اشاره و در ادامه باید از انتقال این بیماری‌ها به کودکان و نسل بعد جلوگیری کرد.

متخصص و مشاور ژنتیک گفت: در ایران از هر ۳۰ زوج یک نفر ناقل بیماری اس ام‌ای است و این اصلا ارتباطی با ازدواج‌های فامیلی ندارد، همچنین شیوع بیماری تالاسمی در دهه‌های اخیر باعث می‌شود همه افراد این مشاوره‌های ژنتیکی را انجام دهند تا در آینده، خود و کودکان آنها به این بیماری‌ها دچار نشوند.

اسلامی بابیان اینکه مانع‌شدن گروه خونی از ازدواج یک اشتباه رایج بین مردم است، تشریح کرد: در آزمایش خون قبل از ازدواج وجود ژن‌ها و دی ان ای‌های مشترک بیماری‌زا بررسی می‌شود ولی اینکه بعضی گروه خونی‌ها نمی‌توانند باهم ازدواج کنند وجود ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • حمله افراد نقاب‌پوش به نشست ضدفاشیستی در سوئد
  • حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد
  • صدور پروانه کسب برای بازنشستگان
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد