Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - ايرينا اسلاو کارشناس اقتصاد نفتي تاکيد کرد به نظر مي رسد تحولاتي که بعد از تحريم هاي جديد آمريکا عليه ايران و پاي بندي اروپا، چين و روسيه به برجام روي داده است به شکلي جدايي بازار نفت از دلار را در بلند مدت رقم بزند ولي در کوتاه مدت براي ايراني ها و چيني ها بازي برد-برد رقم خواهد خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش پايگاه اينترنتي اويل پرايس اسلاو نوشت: اصولا يک کشور بايد از تصميم آمريکا براي اعمال تحريم هاي جديد عليه ايران و صنعت نفت اين کشور خشنود باشد و اين کشور بزرگترين وارد کننده دنيا و بزرگترين خريدار نفت ايران است.
زماني که چيني ها سرانجام ماه گذشته قيمت گذاري نفت براي خريدهاي خود براساس يوآن را اعلام کردند، اين کار بر اساس راهبرد اين کشور براي توسعه نفوذ بين المللي واحد پول چين انجام گرفت. حال با تحريم هاي آمريکا عليه ايران، يوآن مي تواند بيش از پيش توسعه يابد و از ديگر سو پکن نيز وعده داده است خريد نفت از ايران را نيز ادامه بدهد؛ کاري که به احتمال زياد پرداخت آن با يوآن خواهد بود.
ايران نيز بايد با اين باور همراهي کند. اين کشور حتي پيش از اعلام رئيس جمهور ترامپ براي خروج از برجام اعلام کرده بود که ترجيح مي دهد مبادلات نفتي خود را با ارزهايي غير از دلار انجام دهد؛ ارزي که ايراني ها براي دسترسي به آن با دشواري روبرو هستند.
ماه گذشته نيز تهران و مسکو توافقي را امضا کردند که براساس آن مبادلات اين دو کشور با ارزهايي غير از دلار انجام گيرد؛ هدف از اين کار کاستن از نفوذ واحد پول آمريکا در اقتصادهاي اين کشورها بود. يک ماه قبل تر نيز بستن قراردادهاي وارداتي به دلار را ممنوع و ارز دلخواه خود را در مبادلات بورس نيز يورو قرار داد. به ديگر سخن، ايران به مراتب ترجيح مي دهد براي فروش نفت خود يوآن چيني را دريافت کند يا در ازاي نفت، کالاهاي مورد نيازش را بگيرد؛ توافقي مشابه را نيز با روسها بسته است.
مساله در اينجاست که يک ميليون بشکه نفتي که تحريم هاي جديد آمريکا آن را هدف قرار داده است تا از بازار خارج شود، در واقع از بازار خارج نمي شود. تحليل گران اين آمار را با توجه به ميزان نفتي که تحريم هاي آمريکا و اتحاديه اروپا در کنار هم باعث خروج نفت ايران از بازار جهاني شد، اعلام مي کنند.
بعد برنامه جامع اقدام مشترک يا توافق هسته اي ايران به دست آمد و تحريم ها برچيده شدند. اين بار، واشنگتن به تنهايي کار تحريم را پيش مي برد. اروپايي هاي امضا کننده توافق به روشني اين را گفته اند که به صرف خروج آمريکا از برجام، آنها قصد خروج از اين توافق را ندارند.
آلمان که يکي از امضا کنندگان برجام است اعلام کرد از شرکت ها و صنايع خود در ايران حفاظت مي کند. اين امکان نيز وجود دارد که فرانسوي ها که شرکت توتال علاقه زيادي به طرح گازي پارس جنوبي دارد، همين راه را پيش بگيرند. فراتر از همه، اروپايي ها در مجموع بزرگترين خريدار نفت ايران هستند و روزانه ششصد و بيست و چهار هزار بشکه از ايران خريداري مي کنند.
برخلاف دفعه پيش، همه خواهان ادامه خريد نفت ايران هستند و هر چند ممکن است برخي از خريداران مجبور به کاهش خريد نفت از ايران باشند، چيني ها هيچ وابستگي اقتصادي يا امنيت ملي به آمريکا ندارند. ايران نيز به نوبه خود براي فروش نفت به بازار نياز دارد، حتي اگر مجبور باشند نفت خود را به يوآن بفروشند و بعد آن را به ارزي ديگر مانند يورو تبديل کنند که البته هزينه بر است. بهرحال فروش ارزان تر بهتر از اين است که به کل فروخته نشود.
محتمل ترين گزينه اين است که چيني ها سرمايه گذاري هاي خود را در صنعت نفت ايران بيشتر کنند. ايران بخشي از طرح "يک کمربند، يک راه" (جاده ابريشم جديد) چين است و تامين گلوگاه صنعت نفت ايران بخشي طبيعي از اين طرح به شمار مي آيد. خريد نفت ايران به يوآن باعث تکميل اين طرح خواهد شد.
توافق براي وارد کردن نفت ايران به يوآن فقط شروع کار است. در بلند مدت، براي بسياري از تجارت هاي نفتي، مبادله بر اساس واحد پول اصلي ترين وارد کننده، ديگر امري دور از تصور نخواهد بود. با اين حال سالها طول خواهد کشيد تا يوآن بتواند دلار را به عنوان اصلي ترين واحد پول در تجارت نفت تضعيف کند؛ قطعا خطرهايي را نيز در پي خواهد آورد.
بهرحال در کوتاه مدت، تحريم هاي آمريکا وضعيتي برد-برد را براي ايران و چين رقم مي زند.
مترجم: حسين جعفر يامي
112/140بيشتربخوانيد
راه اندازي بازار خريد و فروش نفت با يوآن در چين
صندوق بين المللي پول اعلام کرد؛ چين در مسير رشد اقتصادي حرکت مي کند
تاکيد رئيس جمهور چين بر ادامه سياست چين واحد+ويدئو
تاکيد چين بر لزوم پايبندي آمريکا به سياست چين واحد

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۸۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست

محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به عملیات «وعده صادق» گفت: مولفه‌های سیاسی، حوزه‌های امنیتی و موضوعات پیرامون آن در مباحث اقتصادی کشور تاثیر دارد، اما مولفه اصلی نیست.

وی توضیح داد: دشمنان ما در پی سال‌ها علاقه‌مند بودند که بگویند که در موقع وقوع جنگ اقتصاد ایران با مشکلات زیادی روبه‌رو شده و می‌خواستند این موضوع را به شکل اغراق آمیزی بزرگنمایی کنند تا جایی که می‌گفتند حتی نان گیر مردم هم نمی‌آید و مردم باید در صف‌های طولانی نان بایستند.

وی اضافه کرد: دشمنان این موضوع را بار‌ها اعلام می‌کردند که آمریکا آماده حمله است و اگر ایران حتی یک فشنگ به اسرائیل شلیک کند آنها تمام مواضع ایران را می‌زنند؛ این موارد رعب و ترس در مردم ایران ایجاد کرد که بخشی از آن به اقتصاد کشور هم وارد شد به طوری که طبق نظرسنجی‌ها خیلی‌ها نگران مباحث اقتصادی تا امنیتی بودند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: عملیات «وعده صادق» نشان داد که هم هجمه نظامی دشمنان واقعیت ندارد و هم بر موضوعات اقتصادی اثرگذار نیست، پس باید راهکار رفع مشکلات در حوزه اقتصادی را در داخل کشور پیدا کنیم به عبارت دقیق‌تر کلید رفع مشکلات اقتصادی در زمین دیگران نیست و در زمین خودمان است.

پورابراهیمی در عین حال تصریح کرد: البته تحریم‌ها و تهدید‌ها به اندازه خودش اثرگذار است، اما بخش اصلی مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و تهدید‌ها نیست. این چیزی است که عملیات «وعده صادق» نشان داد.

وی اضافه کرد: عملیات «وعده صادق» این موضوع را ثابت کرد که جنگ هراسی در اقتصاد کشور تاثیر زیادی ندارد و عملا تمامی نقشه‌های قبلی در ایجاد رعب بر بخش اقتصادی کشور را فرو ریخت البته که نمی‌توان تاثیر تحریم و تهدید بر اقتصاد را نفی کرد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!