Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@03:03:18 GMT

الگوی تغذیه صحیح و مقابله با کم اشتهایی کودکان چیست

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۲۸۸۰۰

الگوی تغذیه صحیح و مقابله با کم اشتهایی کودکان چیست

دکتر فاطمه حیدری شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:کودکان در پایان یک سالگی، در صورت اجرای صحیح تغذیه تکمیلی، باید توانایی استفاده از غذای سفره را در این رده سنی داشته باشند.
وی گفت: کودکان و به ویژه رده سنی زیر 2 سال سرعت رشد بسیار بالا و مقاومت کمی نسبت به انواع عفونت ها دارند و رویش دندان های آنها هنوز کامل نشده در نتیجه تغذیه آنها باید مورد توجه خاص قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** تعداد وعده های غذایی کودکان افزایش و حجم کاهش یابد
حیدری ادامه داد: با توجه به اینکه حجم معده کودکان کم است بنابراین باید تعداد وعده های غذایی افزایش و حجم آن کاهش یابد و به دلیل سرعت بالای رشد کودکان، باید غذاهای پرانرژی، دارای پروتیین کافی و مغذی در اختیار آنها قرار گیرد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: به طور کلی به دلیل تفاوت سرعت رشد کودکان یک تا 2 سال با کودکان سه ساله و بالاتر، نیاز آنها به انرژی و پروتیین و سطح فعالیت فیزیکی کودکان نیز با هم متفاوت است و در نتیجه نیاز به مواد مغذی و انرژی کودکان باید به طور فردی تعیین و مد نظر قرار گیرد.
وی گفت: برای کودکان یک تا 2 سال، تداوم تغذیه با شیر مادر همچنان توصیه می شود ولی شیر مادر به تنهایی جوابگوی نیازهای مادر نیست وبه همین دلیل توصیه می شود علاوه بر شیرمادر روزانه پنج تا 6 بار به کودک غذا داده شود که شامل سه وعده اصلی و 2 میان وعده است.
حیدری با اشاره به اینکه در تهیه غذا برای کودکان باید غذاهای کم حجم، پرکالری و مغذی استفاده شود بیان کرد: برای کودکانی که سرعت وزن گیری خوبی ندارند بهتر است از مقدار کمی روغن زیتون، کلزا، پودر گردو یا بادام خام و یا کره، برای افزایش انرژی در غذا استفاده شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: از آنجا که کودکان به مواد غذایی با پروتیین بالا نیاز دارند
گوشت قرمز، مرغ ، ماهی، تخم مرغ و پنیر منابع غذایی خوبی برای تامین پروتیین است.
وی در خصوص تغذیه کودکان سه تا پنج سال گفت: به طور کلی پس از 2 سالگی سرعت رشد آهسته تر و در نتیجه به همان میزان، اشتهای کودک نیز کاهش می یابد که بسیاری از والدین به این مساله توجه نمی کنند و ممکن است بی دلیل احساس کنند کودک بی اشتهاست و سرعت وزن گیری مناسبی ندارد.
حیدری با بیان اینکه به طور کلی انرژی دریافتی روزانه کودک معمولا ثابت است افزود: در تنظیم برنامه غذایی کودکان باید از پنج گروه غذایی اصلی یعنی نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات و گروه گوشت استفاده شود.

** کودکان نسبت به ظاهر و طعم غذا حساس ترند
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص ترغیب کودکان برای مصرف غذای مورد نیاز گفت: کودکان به ظاهر، رنگ و طعم غذا بسیار حساس هستند و نسبت به بزرگسالان بیشتر به این موضوع توجه می کنند.
وی ادامه داد: بنابراین فرد مسئول تهیه غذا برای کودکان باید با آگاهی از مواد غذایی مورد نیاز، از هنر روانشناسی برخوردار باشد و به ظاهر و رنگ غذا توجه کند.
حیدری اظهار کرد: استفاده از غذاهای رنگی با سبزیجات مختلف و شکل دادن به غذا و استفاده از غذاهای متنوع و غیر تکراری در جذب کودکان نقش مهمی دارد.

** غذای کودکان را در ظروف رنگی آماده کنید
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: تهیه ظروف رنگی از جمله دیگر عوامل موثر در جلب کردن کودکان به سمت غذا است و مشکل بی اشتهایی کودکان را حل می کند.
وی ادامه داد: باید به بازی و فعالیت کودک به ویژه در هوای آزاد اهمیت بدهیم چون گاهی دلیل کم اشتهایی کودک بی تحرکی و کم تحرکی است.
حیدری کم آبی بدن را از دیگر عوامل کم اشتهایی کودکان اشاره کرد و افزود: برخی از اینکه کودک علاوه بر نیاز به مواد مغذی به آب آشامیدنی و مایعات نیز نیاز دارد غفلت می کنند بنابراین باید در طول شبانه روز 1.5 سی سی به ازای هر کیلو کالری دریافتی مایعات مصرف کنند.

** برای خوردن غذا به کودک اصرار نکنید
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: کودکان نیاز بیشتری به مایعات دارند چون درصد بیشتری از وزن بدن کودکان را آب تشکیل می دهد.
وی بیان کرد: خستگی و خواب ناکافی نیز از جمله دلایل بی اشتهایی کودکان محسوب می شود پس کودک باید استراحت کافی داشته باشد و پس از استراحت غذای خود را میل کند.
حیدری گفت: بسیاری از اوقات دلیل بی اشتهایی کودکان و امتناع آنها، اصرار بیش از حد والدین است پس اختصاص دادن وقت کافی به کودک برای صرف غذا نیز باید مورد توجه قرار گیرد و والدین نباید برای مصرف غذای کودک دریک مدت زمان خاص، عجله کنند.

** چیپس و پفک در اختیار کودک قرار ندهید
این متخصص تغذیه ادامه داد: بهترین میان وعده برای کودکان شیر، خرما، نان و پنیر، میوه ها، انواع آجیل و میوه جات خشک است بنابراین وقتی میان وعده سالم را در اختیار کودک را بدون اصرار در اختیار قرار دهیم و معمولا کودک به سمت غذا جذب می شود.
وی افزود: والدین باید توجه داشته باشند که تنقلاتی مانند پفک و چیپس را در اختیار کودکان قرار ندهند چون حجم معده کودکان کم است و زود دچار سیری می شوند.
حیدری گفت: مصرف مواد غذایی با ارزش غذایی پایین و کالری بالا، اشتهای کودک را کم می کند و مانع رشد کودک می شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: میان وعده ها باید حداقل یک ساعت پیش از وعده اصلی غذایی مصرف شود در غیراین صورت کودک سیر و دچار بی اشتهایی می شود.
وی با بیان اینکه گاهی دلیل نارسایی رشد کودک و کم وزنی کودکان افراط در مصرف آب میوه حتی طبیعی است افزود: مصرف آب میوه های صنعتی به هیچ عنوان توصیه نمی شود چون حاوی شکر بالا و کالری پوچ بدون ارزش تغذیه ای در اختیار کودک قرار می گیرد.
حیدری گفت: در آب میوه های طبیعی باید حد اعتدال رعایت شود و بیش از حد استفاده کردن به ویژه نزدیک به وعده اصلی غذایی باعث بی اشتهایی و مانع مصرف غذای اصلی می شود.

** کودک در کنار اعضای خانواده غذا مصرف کند
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: غذا خوردن در یک ساعت معین باعث تحریک اشتهای کودک می شود بنابراین باید نظم در زمان خوردن غذای کودک اعمال شود.
وی بیان کرد: غذا خوردن در کنار اعضای خانواده حس بهتری به کودک می دهد و باعث شکل گیری الگوهای غذایی سالم و شیوه زندگی درست در کودک می شود.
حیدری اضافه کرد: بسیاری از عادات غذایی بزرگسالان از دوران کودکی شکل گرفته پس توجه به تغذیه کودکان و شکل گیری عادات غذایی سالم در کودکان حایز اهمیت است.
3004/ 6037
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 تغذیه سبزیجات کودکان لبنیات وعده های غذایی موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۸۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد

کتاب خانه «زیرآب و جوجه لاک پشت ها» به عنوان دهمین اثر چاپ شده مسعود عرب زاده است که ۱۶ صفحه در تیراژ ۵۰۰ نسخه، تصویرگر سپیده شیرکو، قیمت ۶۰ هزار تومان توسط انتشارات قلمداران جنوب منتشر شده است.

مسعود عرب زاده به خبرنگار مهر گفت: خلیج فارس، به عنوان یکی از مرزهای آبی ایران با قدمت بالغ بر ۳۰ میلیون سال سرمایه بزرگ برای مردم ایران و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس است که رازهای زیادی در آن نهفته است. برای

وی اضافه کرد: همین منظور این نعمت الهی در آثار پژوهشی و قصه‌های کودکانه‌ام غنیمت دانسته و با این دغدغه به صورت مستمر تحقیق، نگارش و چاپ انجام می‌دهم.

این نویسنده کودک به موضوع کتاب پرداخت و گفت: هدف از نگارش این کتاب این است که این ثروت ملی و عرق وطن دوستی و مهین پرستی به کودکان و نوجوان نیز انتقال دهیم و با شناخت ارزش‌هایی که همواره در پیشبرد اهداف بلند میهنمان نقش دارد آن‌ها را آشنا کنیم.

عرب زاده افزود: در گوشه کنار مهینمان ایران همواره ثروت‌های مهمی نهفته است که برای نسل جدید خصوصاً کودکان ناشناخته است و وظیفه داریم تا این مهم‌ها را به کودکان بشناسانیم تا بدین گونه قسمتی از دین خود را ادا کرده باشیم.

عرب زاده افزود: این کتاب داستانی، به صورت نثر ادبی به شکل مصور در گروه «سنی ب و ج» به اهمیت کشتی رافائل که میراث و خانه هزاران گونه‌های دریایی شامل جوجه لاک پشت‌ها، ماهی‌ها و مرجان‌ها می‌باشد پرداخته است.

وی با اشاره به اینکه کتاب خانه زیر و آب و جوجه لاک پشت‌ها تنها با محوریت رافائل نیست یادآور شد: در پایان کتاب فراخوان قصه با موضوعات مرزبانی دریا، خاطره دریایی، اهمیت دریانوردی، اهمیت خلیج فارس، حفاظت از محیط زیست دریایی، ورزش دریایی، اهمیت دریا و اقتصاد معیشت … مطرح کرده‌ام که بعد از خواندن کتاب کودکان و نوجوانان بتوانند در قالب قصه به رشته تحریر در آورده و موضوعات زیست بوم خود بیشتر کنکاش کنند.

عرب زاده در رابطه با تازه‌های نشر حوزه کودک که در حال انجام است نیز گفت: کتاب روزنامه دریایی که به معرفی شخصیت شهید نادر مهدوی می‌پردازد مجوزهای لازم اخذ و بزودی چاپ و رونمایی خواهد شد.

مسعود عرب زاده متولد ۱۳۶۳ بندر بوشهر و کارشناس ارشد علوم تربیتی برنامه‌ریزی آموزشی است. وی روزنامه نگار، شاعر و نویسندگی در حوزه کودک و پژوهش‌های تاریخی چاپ کرده است.

از کتاب‌های عرب زاده می‌توان «کندوکاو» با موضوع آسیب شناسی هنر در استان بوشهر و «لحظه نگاری یک روزنامه نگار»، «جیک و جیک و جیک تولده»، «مجموعه شعر عاطفه آنجا بود»، «تولد نوشته‌ها» «گزارش‌های سفرنامه نویسان از بندر خارجی از شهر بوشهر از دوران باستان تا اوایل قرن بیستم»، «آئینه تمام نمای استان بوشهر»، «قهرمان قصه‌ی مادر بزرگ»، «کلمات آسمانی اند مضامین قرآنی در شعر شاعران استان بوشهر» نام برد.

این نویسنده همچنین کتاب‌های قصه کودک فوتبالیست‌ها و خورشید گویان، باغ دایی محمد روباه کت قرمزی در کوه کوزی، دریانورد کوچک، چهارده سبد عشق و نجات را در دست چاپ دارد.

کد خبر 6097262

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • غرق شدن چادرهای آوارگان فلسطینی در آب باران
  • یونیسف: ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم