Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@11:15:57 GMT

پس از ۱۳ سالگی عصب جدیدی در حافظه تولید نمی شود

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۲۹۱۹۵

طبق یک گزارش جدید پس از سن ۱۳ سالگی رشد عصب های جدید در قسمت های کلیدی از «مرکز حافظه» متوقف می شود.

طبق تحقیقات پیشین در حیوانات و آزمایش های غیر مستقیم روی انسان، محققان به این نتیجه رسیدند که مغز ما در سراسر عمر سلول های جدید طول می کند. حتی یک تحقیق نتیجه گرفت روزانه حدود ۷۰۰ عصب جدید در بخش هیپوکاموس مغز تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این درحالی است که هرچند به نظر می رسد در بدن حیوانات همراه با افزایش سن، سلول جدید تولید می شود اما نمی توان این نتایج را به انسان ها نیز تعمیم داد.

درهمین راستا تحقیقی جدید با کمک آنتی بادی ها(ترکیباتی که پروتئین های هدف را بهم پیوند می زند) به نتایج دیگری دست یافت. آرتورو آلوار استاد دانشگاه کالیفورنیا به رهبری گروهی از محققان این پژوهش را انجام داد. محققان در این پژوهش پروتئین های مربوط به رشد عصب های جدید در انسان را با ماده ای فلورسنت نشان گذاری کردند. اگر این پروتئین ها زیر میکروسکوپ آشکار می شدند، نشان از تولید عصب های جدید بود.

محققان در این پژوهش سه نوع سلول عصبی(سلول های پیشگام، سلول های تکثیری و اعصاب نابالغ) را در ۵۹نمونه از بافت مغز افراد در سنین مختلف(از جنینی تا سال های پیری) بررسی کردند. این سه نوع سلول نشان دهنده بخش های مختلف فرایند عصب سازی هستند و به عنوان شاهدی از وجود عصب های جدید به حساب می آیند.

آنها با بررسی نمونه هایی از بافت مغز هیچ نشانی از بازسازی سلول های عصبی تازه در dentate gyryus، بخش حیاتی هیپوکاموس پس از ۱۳ سالگی نیافتند. این کشف با یافته های پیشین متناقض است.

این تحقیق نشان داد سلول هایی عصبی که از بین می روند، جایگزین نمی شوند. اما این مورد چندان جای نگرانی ندارد زیرا یافته های جدید به معنای تغییری در کارکرد سلول های مغزی نیست.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه سلامتی حافظه مغز سلول های عصبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۲۹۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان دریافتند که دوز پایین استامینوفن هم می‌تواند به قلب آسیب بزند

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف دوزهای پایین استامینوفن که معمولا بی‌خطر تلقی می‌شوند، می‌توانند تغییراتی در پروتئین‌های بافت قلب ایجاد کنند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که این دارو رایج ضددرد و تب‌بر، پروتئین‌های موجود در بافت قلب موش‌ها را دستخوش تغییر می‌کند.

دکتر گابریلا ریورا از این دانشگاه می‌گوید: «ما دریافتیم که مصرف منظم استامینوفن در غلظت‌هایی که ایمن تلقی می‌شوند – معادل ۵۰۰ میلی‌گرم در روز برای بزرگسالان – باعث تغییر بسیاری از مسیرهای انتقال پیام در قلب می‌شود.»

وی ادامه داد: «ما انتظار داشتیم که دو یا سه مسیر تغییر کند، اما بیش از ۲۰ مسیر انتقال پیام مختلف را تحت تأثیر دیدیم. این نتایج باعث شد که من در صورت مصرف استامینوفن، از کمترین دوز مؤثر و برای کوتاه‌ترین مدت زمان ممکن استفاده کنم.»

استامینوفن یکی از رایج‌ترین داروهای مصرفی است. مطالعات پیشین نشان داده‌اند که مصرف بیش از حد این دارو می‌تواند مشکلاتی برای قلب ایجاد کند. اما مطالعه جدید که در اجلاس فیزیولوژی آمریکا در لانگ بیچ، کالیفرنیا ارائه شد، به بررسی تأثیرات مصرف این دارو در دوزهای دیگر پرداخت.

محققان به گروهی از موش‌ها آب ساده و به گروه دیگر آب حاوی معادل ۵۰۰ میلی‌گرم استامینوفن در روز دادند. سپس بافت‌های قلبی موش‌ها را آنالیز کردند تا تغییرات پروتئینی را که نشانگر عملکرد قلب است، مشاهده کنند.

پس از هفت روز، موش‌هایی که استامینوفن دریافت کرده بودند، تغییرات قابل‌توجهی در سطح پروتئین‌های مرتبط با مسیرهای زیست‌شیمیایی درگیر در کارکردهای مختلفی از جمله تولید انرژی، مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها و تجزیه پروتئین‌های آسیب‌دیده، نشان دادند.

محققان اضافه کردند که مصرف بلندمدت دوزهای متوسط تا بالای استامینوفن می‌تواند در نتیجه استرس اکسیداتیو (عدم تعادل بین رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها در بدن) یا تجمع سموم تولید شده در حین شکسته شدن این دارو، مشکلاتی برای قلب ایجاد کند.

اگرچه بدن معمولاً می‌تواند این سموم را قبل از آسیب رساندن پاکسازی کند، اما دکتر ریورا گفت که ممکن است در صورت مصرف مداوم دوزهای متوسط تا بالا در مدت زمان طولانی، بدن نتواند با این پاکسازی مقابله کند.

با این حال، وی تأکید کرد که این مطالعه روی موش‌ها انجام شده و برای تعمیم نتایج به انسان، تحقیقات بیشتری لازم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • محققان از ریه بافت مینیاتوری ساختند
  • برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!
  • ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد
  • محققان دریافتند که دوز پایین استامینوفن هم می‌تواند به قلب آسیب بزند
  • ارتباط عجیب میان یک جلبک دریایی و بقای انسان‌!
  • روزنه امید برای بیماران مبتلا به سرطان خون
  • ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان