Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@16:24:59 GMT

نرخ بیکاری گیلان در سال 96، به 10.7 درصد رسید

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۳۰۶۶۷

نرخ بیکاری گیلان در سال 96، به 10.7 درصد رسید

براساس گزارش عصر شنبه سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان به ایرنا ، کیوان محمدی افزود: این آمار نسبت به 11 و سه دهم درصد آمار سال قبل از آن شش دهم درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه آمارهای مربوط به ساختار نیروی کار، مبنایی برای ارزیابی و تحلیل سیاستهای اقتصادی یک کشور محسوب می شود،گفت: این طرح تصویر کاملی از همه ابعاد نیروی کار (شاغل، اشتغال ناقص، بیکار و غیرفعال) برحسب طبقه‌بندی‌های بین‌المللی و مناطق جغرافیایی)استان‌ها ارائه می‌نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به بند الف ماده 10 احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب بیستم اردیبهشت‌ماه 1396 مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه مرکز آمار ایران مرجع رسمی تهیه، اعلام و انتشار آمارهای رسمی کشور است اشاره و خاطرنشان کرد: تولید و انتشار آمارهای رسمی در همه کشورها بر اساس اصول بنیادین 10 گانه آمارهای رسمی مبتنی بر بی‌طرفی، اخلاق حرفه‌ای، محرمانگی اطلاعات فردی و استانداردهای بین‌المللی صورت می‌گیرد تا ضمن استفاده از آخرین دستاوردهای دانش و تجربه بشری، امکان مقایسه‌های قابل‌قبول بین‌المللی فراهم شود بنابراین فرآیندهای انجام فعالیت‌های آماری کشور فارغ از تمایلات سیاسی و جناحی است.
محمدی تأکید کرد: بدیهی است هرگونه تحلیل آماری و نتیجه‌گیری عالمانه باید مبتنی بر آمارهای رسمی کشور باشد و یا فرآیند طراحی، تولید، پردازش و انتشار آن به تأیید مرکز آمار ایران به‌عنوان دبیرخانه شورای عالی آمار کشور رسیده باشد تا با استفاده از داده‌های قابل‌اعتماد، بتواند مبنای قضاوت و اظهارنظر قرار گیرد.
وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد برخی اظهار نظرها بیشتر از آنکه جنبه علمی داشته باشد، ناشی از عدم اطلاع کافی یا برخی برداشت‌های شخصی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان با اشاره به سه تعریف کار، شاغل و بیکار به عنوان تعاریف پایه رسمی طرح نیروی کار افزود: کار به هرفعالیت اقتصادی فکری یا بدنی که به طور معمول به منظور کسب درآمد (نقدی و یا غیرنقدی) صورت پذیرد و هدف آن تولید کالا یا ارائه خدمت است اطلاق می‌گردد.
وی در خصوص تعریف علمی شاغل گفت: تمام افراد 10 ساله و بیشتر که در طول هفته‌ مرجع (یعنی یک هفته قبل از مراجعه مامور آمارگیر)، طبق تعریف کار، حداقل یک ساعت کارکرده و یا بنا به دلایلی به‌طور موقت کارشان را ترک کرده باشند، شاغل محسوب می‌شوند.
محمدی ادامه داد: بیکار نیز به تمام افراد 10 ساله و بیش‌تر اطلاق می‌شود که در هفته‌ی مرجع فاقد کار باشند (دارای اشتغال مزدبگیری یا خوداشتغالی نباشند)، در هفته‌ مرجع و یا هفته بعد از آن آماده برای کار باشند (برای اشتغال مزدبگیری یا خوداشتغالی آماده باشند) و یا در هفته‌ مرجع و سه هفته قبل از آن جویای کار باشند (اقدامات مشخصی را به‌منظور جستجوی اشتغال مزدبگیری و یا خوداشتغالی به عمل‌آورده باشند).
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان به مقایسه نرخ مشارکت اقتصادی برخی کشورها با ایران پرداخت و گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در کشورهایی نظیر ترکیه، مالزی، استرالیا، ژاپن و آلمان بیش از 50 درصد و گاهی تا 70 درصد است.
وی افزود: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده در سال 1396 نرخ مشارکت اقتصادی کشور و استان گیلان به ترتیب 40 و سه دهم درصد و 42 و هفت دهم درصد بوده است.
وی تصریح کرد: نرخ مشارکت اقتصادی مردان در کشور و گیلان به ترتیب 64 و نیم و 64و 9 دهم درصد می‌باشد و نرخ مشارکت اقتصادی زنان در کشور و استان به ترتیب 16 و 20 و چهار دهم درصد بوده است.
محمدی در ادامه در خصوص نرخ بیکاری استان گیلان بر اساس نتایج به‌دست‌آمده در سال 1396 گفت: نرخ بیکاری جمعیت ده سال و بیشتر استان گیلان برابر 10 و هفت دهم درصد بوده که نسبت به نرخ 11 و سه دهم درصد سال قبل ) شش دهم درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه این نرخ در بین مردان برابر 9 و شش دهم درصد و در بین زنان برابر14 و یک دهم درصد بوده است، اضافه کرد: بر همین اساس، نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت 10 سال و بیشتر در سال 1396 در استان برابر42 و هفت دهم درصد است. نرخ مشارکت اقتصادی در بین مردان در جمعیت 10 سال و بیشتر برابر 64 و 9 دهم درصد و در بین زنان برابر 20 و چهار دهم درصد بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان اظهار داشت: گرچه می‌توان گفت بسته به شرایط مختلف به طور کلی نرخ بیکاری بیش از پنج درصد نرخ نسبتاً بالایی است لیکن یکی از چالش‌های جدی استان و کشور بالا بودن نرخ بیکاری در بین گروه سنی جوانان 15 تا 29 ساله و بویژه نرخ بیکاری زنان است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج بدست آمده در سال 1396 نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 سال استان برابر 29 درصد بوده که نسبت به سال قبل تغییری نداشته است. این نرخ در بین مردان 26 و چهار دهم درصد و در بین زنان 41 و نیم درصد بوده است.
وی تصریح کرد: نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت 15 ساله و بیشتر استان در سال 1396 استان گیلان برابر 45 و 9 دهم درصد است.
محمدی با تأکید براینکه پرداخت تسهیلات رونق تولید سال 1395 و 1396 در کاهش نرخ بیکاری موثر بوده است افزود: نبود بانک اطلاعات جامع از بیکاران و ویژگی‌های تحصیلی، مهارتی، فنی و ... آن‌ها یکی از موانع تصمیم‌گیری مناسب برای تدوین سیاست‌های مناسب اشتغالزایی است.
وی خاطرنشان کرد: ثبت‌نام بیکاران دارای تحصیلات عالی در سامانه کارورزی یکی از موارد ضروری است که می تواند در شناسایی و کاهش نرخ بیکاری تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی اضافه کرد: در این خصوص استانداری، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان سایتی را در نظر گرفته اند که انشاءالله متقاضیان شغل با مراجعه به دفاتر مربوطه با ثبت نام و ارائه اطلاعات کامل می‌توانند به برنامه‌ریزان کمک کنند.
وی اظهار کرد: بر اساس آمارهای سال 95 در گیلان حدود 120 هزار نفر متقاضی کار وجود دارد که یا از خود شغل راضی نیستند و یا تاکنون شغلی نداشته‌اند. ولی از این بین حدود 40 هزار نفر در دفاتر کاریابی ثبت‌نام کرده‌اند.
وی در خصوص برخی مشکلات اجرای طرح نیروی کار گفت: با توجه به این که ملاک زمانی تشخیص وضعیت اشتغال و یا بیکار بودن افراد در هفته و یا ماه قبل از روز مراجعه آمارگیر به خانوار است لذا عوامل مختلفی نظیر وجود کارگران فصلی در بخش کشاورزی، ساختمانی و سایر فعالیت‌ها، عدم اشتغال بدلیل شرایط نامساعد جوی در هفته مرجع در فصول پاییز و زمستان و موارد مشابه می‌تواند به صورت طبیعی منجر به نوسانات و تغییرات نرخ بیکاری فصلی و یا سالانه در کشور و بویژه در استان گیلان‌ شود.
محمدی اضافه کرد: در بررسی‌های بعمل آمده توسط مرکز آمار ایران در صورتی که تعریف اشتغال از حداقل یک ساعت کار در هفته به حداقل 16 ساعت کار در هفته افزایش پیدا کند مقداری بسیار جزئی در سطح کشور به نرخ بیکاری افزوده خواهدشد.
وی در ادامه به نتایج کلی این طرح آمار گیری اشاره و خاطرنشان کرد: بالا بودن نرخ بیکاری در جوانان 15 تا 29 ساله، فارغ‌ تحصیلان بیکار به دلیل توانمندی ذاتی این گروه سنی، دوره سنی مطلوب ازدواج و تشکیل زندگی و بویژه سرمایه‌گذاری صورت‌گرفته در حوزه آموزش و تحصیلات تکمیلی در این گروه و همچنین بالا بودن نرخ بیکاری زنان در گیلان از نکات مهم حاصل از نتایج طرح است که باید مورد چاره اندیشی و رسیدگی جدی‌تر قرار گیرد.
7296 /6030
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 اداره کل تعاون کار و رفاه بیکاری ترکیه ژاپن سازمان مدیریت و برنامه ریزی موسسات مالی و اعتباری تلگرام تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۰۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره کن در کما

به گزارش ددلاین، گروهی موسوم به «جمعی از کارگران در خطر جشنواره‌های فیلم» روز دوشنبه با انتشار نامه‌ای از برنامه خود برای برگزاری اعتصاب در ایام این فستیوال خبر دادند.

«با توجه به آسیب‌پذیری مفرط و وضع اضطراری بی‌چون‌وچرا جهت حفاظت از حرفه‌مان، و پس از مشورت و رأی‌گیری از اعضای مجموعه، کلیه کارکنان جشنواره فیلم کن و بخش‌های جانبی‌اش را دعوت به اعتصاب می‌نماییم.» این گروه در نامه خود درخواست کردند.

«ما از سازمان‌هایی که ما را به کار می‌گیرند تقاضا داریم به یک توافقنامه جمعی که به ما اجازه به استخدام‌در‌آمدن تحت عنوان کارگران دوره‌ای در صنعت سرگرمی می‌دهد، پایبند باشند.»

این گروه شامل حدود ٢٠٠ نفر از کارکنان جشنواره‌های فیلم در فرانسه هستند که نارضایتی‌های عمیقی درخصوص حق و حقوق خود دارند. اتحادیه کارکنان جشنواره در ماه مارس سال ۲۰۲۰ تأسیس شده و کارکنان بخش‌های مختلف جشنواره از جمله «مسابقه»، «دو هفته کارگردانان»، «هفته منتقدین» و جشنواره لومیر در شهر لیون و بسیاری دیگر از فستیوال‌ها را پوشش می‌دهد.

پیشتر منابعی از داخل این جنبش به ددلاین گفته بودند که این گروه قصد دارد برای رساندن صدای اعتراض خود به مدیران، در مراسم افتتاحیه «دو هفته کارگردانان» و بخش «اِی‌سی‌آی‌دی» تجمع کرده و انتظار می‌رود در مراسم افتتاحیه فیلم «مگالوپلیس» به کارگردانی فرانسیس فورد کاپولا و «فیوریوسا» به کارگردانی جرج میلر نیز روی فرش قرمز ظاهر شوند.

منابع آگاه به ددلاین گفتند که گزینه‌های مختلفی روی میز است، از جمله «اعتصاب کامل کارگری» که باعث می‌شود ده‌ها نفر از کارگران جشنواره دست از کار بکشند. این افراد شامل برنامه‌ریزان، آپاراتچی‌ها، زیرنویس‌کنندگان، مسئولین برگزاری کنفرانس‌های مطبوعاتی و کارکنان بخش‌های فنی هستند که اغلبشان نیرو‌های پاره‌وقت هستند. در صورتی که آپاراتچی‌ها و مسئولین برگزاری کنفرانس‌های مطبوعاتی دست از کار بکشند، جشنواره کن با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

یک منبع از درون این جنبش کارگری که نخواسته بود نامش فاش شود به ددلاین گفته بود که «٨٠ درصد از کارمندان جشنواره‌ها درآمدی کمتر از ٢٠٠٠ یورو (٢١٠٠ دلار) در ماه دارند، که با این مبلغ دریافتی زندگی در پاریس غیرممکن است».

دومین نقطه اختلاف، برنامه بیمه بیکاری فرانسه برای کارگران و تکنسین‌های صنعت سرگرمی است. این طرح از کارکنان صنعت سرگرمی با قرارداد‌های کوتاه‌مدت با مزایای بیکاری در فاصله بین یک شغل تا شغل دیگر حمایت می‌کند، اما به دلیل ابهام فراوان در مقررات، بسیاری از کارگران جشنواره‌های سینمایی از مزایای آن محروم می‌مانند.

این گروه در نامه روز دوشنبه خود به هشدار‌های قبلی در خصوص وضع معیشتی‌شان اشاره کرده و گفتند که «یک سال است که نسبت به بی ثباتی روزافزون زندگی افرادی که در جشنواره‌های سینمایی مشغول به کار هستند، اخطار داده‌ایم».

«ما [پس از انجام]کار‌های کوتاه‌مدت، دوره‌های بیکاری را می‌گذرانیم و علیرغم ماهیت حرفه‌مان که بصورت دائمی به کار گمارده نمی‌شویم و با وجود تلاش‌هایمان برای به نمایش‌درآمدن آثار سینمایی، فعالیت ما در طرح مزایای بیکاری فرانسه قرار نمی‌گیرد.»

«آخرین اصلاحات طرح مزایای بیکاری در فرانسه نیز کارگران جشنواره را در چنان وضعیت بی‌ثباتی می‌اندازد که اکثریت ما مجبور به رهاکردن شغل‌هایمان می‌شویم و در نتیجه برگزاری فستیوال‌هایی که در آن حضور داشتیم را دچار اختلال می‌کند.»
هفتادوهفتمین دوره جشنواره فیلم کن از تاریخ ۱۴ تا ۲۵ می (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار خواهد شد و گرتا گرویگ ریاست هیئت داوران این دوره را عهده‌دار است. لیلی گلدستون، نادین لباکی، هیروکازو کورئیدا، اوا گرین، عمر سی، ابرو جیلان، خوان آنتونیو بایونا و پیر فرانچسکو فاوینو اعضای هیئت داوران این دوره از فستیوال هستند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • جشنواره کن در کما
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • آخرین وضعیت خسارات حریق امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • آغاز برداشت برگ‌های زمردین چای از باغ‌های گیلان و مازندران
  • ارزیابی نهایی خسارت آتش سوزی شفت از سوی متولیان بیمه
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری