Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@20:41:10 GMT

خطرات طولانی شدن ائتلاف‌های انتخاباتی عراق

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۳۸۳۱۳

خطرات طولانی شدن ائتلاف‌های انتخاباتی عراق

به گزارش جهان نيوز، «احمد کاظم زاده» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
بعد از اعلام رسمی نتایج چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق اکنون توجهات به این متمرکز شده است که ساخت و ترکیب دولت جدید این کشور چگونه خواهد بود.

سرآغاز تشکیل دولت و کابینه جدید در نظام سیاسی جدید عراق با تشکیل بزرگ‌ترین فراکسیون در مجلس جدید آغاز می‌شود و نامزد مورد نظر خود را برای احراز پست نخست‌وزیری و تشکیل کابینه معرفی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال دو مسئله در اینجا پیش می‌آید؛ نخست بزرگ‌ترین فراکسیون با حضور کدام یک از ائتلاف‌ها یا نمایندگان مستقل تشکیل خواهد شد و چه ماهیتی خواهد داشت و دوم اینکه روی چه شخصی برای احراز پست نخست‌وزیری توافق و تفاهم خواهند کرد؟

در پاسخ به سؤال اول باید گفت که برای تشکیل بزرگ‌ترین فراکسیون دست‌کم ۱۶۵کرسی نیاز است اما با توجه به اینکه ائتلاف سائرون به عنوان ائتلاف پیشتاز نه برنده، حداکثر ۵۴ کرسی به دست آورده است لذا باید ۱۱۱کرسی دیگر از دیگر ائتلاف‌ها و نمایندگان حاضر به دست بیاورد تا بتواند نامزد مورد نظر خود را برای احراز نخست‌وزیری معرفی کند. این می‌تواند از بین یک جمع متکثر صورت گیرد که هر کدام بین ۴۷ تا یک کرسی را در اختیار دارند.

بعد از سائرون، الفتح به رهبری هادی العامری ۴۷ کرسی ،ائتلاف نصر به رهبری حیدر العبادی۴۲ کرسی ،ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری مالکی ۲۶ کرسی ،حزب دموکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی ۲۵ کرسی ،ائتلاف الوطنیه به رهبری ایاد علاوی ۲۱ کرسی ،حزب تیارالحکمه به رهبری سید عمار حکیم ۱۹ کرسی، اتحادیه میهنی کردستان به رهبری کوسرت رسول ۱۸ کرسی‌، القرار به رهبری اسامه النجیفی ۱۴ کرسی‌، و دیگر گروه‌ها نیز هر کدام بین ۶ تا یک کرسی را به دست آورده‌اند. بنا بر این ترکیب‌های مختلفی را می‌توان برای تشکیل فراکسیون بزرگ در نظر گرفت اما نکته در اینجاست که هرچه اعضای فراکسیون بزرگ از ائتلاف‌های بزرگ تشکیل شود و در عین حال دارای انسجام فکری‌، دینی‌، مذهبی و سیاسی نزدیک به هم باشند از پایداری بیشتری برخوردار می‌شود و پشتوانه محکمی را نیز برای دولت و کابینه فراهم می‌کند اما برعکس اگر اعضای فراکسیون بزرگ متکثر و غیرمنسجم باشد، باعث شکنندگی آن می‌شود و دولت منبعث از آن نیز شکننده می‌شود.

اما در پاسخ به سؤال دوم در خصوص معرفی نخست‌وزیر باید گفت که این مسئله در وهله اول منوط به ترکیب تشکیل فراکسیون بزرگ است و در وهله بعدی به توافقات اعضای فراکسیون در خصوص تقسیم وزرای کابینه و همچنین تفاهم بازیگران ذی‌نفوذ بر سر شخص نخست‌وزیر بستگی دارد. با توجه به این شرایط احتمال زمانبر بودن روند تشکیل فراکسیون بزرگ در مجلس و همچنین دولت منبعث از آن وجود دارد اما آنچه مسلم است اینکه طولانی شدن بیش از اندازه آن می‌تواند پرمخاطره باشد و نگاهی گذرا به رویکرد رسانه‌های سعودی و غربی نشان می‌دهد که دولت‌های متبوع آنها برای بهره‌برداری از اختلاف کمین کرده‌اند و حتی پیش از آن تمام تلاش خود را برای ایجاد اختلاف از طریق تحریک هواداران مقتدی صدر بسیج کرده‌اند و در این مقطع عراق جدید برای عبور از مرحله حساس کنونی به همکاری سازنده ائتلاف سائرون در جهت حفظ دستاوردهای نظام سیاسی جدید و پاسخ به انتظارات رأی دهندگان نیاز دارد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۸۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل معنادار برای تغییر محل دیدار رهبری با رئیس اقلیم کردستان؟ +تصویر

دیدار رهبری با «نچیروان بارزانی»، در محل معمول دیدارهای آیت‌الله خامنه‌ای با مقام‌های خارجی انجام نشد.

«حسین جابری انصاری»، معاون سابق وزارت امور خارجه ایران درباره‌ی چرایی تغییر محل دیدار رهبری با «نچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق در شبکه‌ی اجتماعی «ایکس» نوشت:

«ملاقات آقای نچیروان بارزانی، نه در اتاق ملاقات با مسئولان خارجی، که در اتاق دیدار با مقامات ایرانی انجام شده است. این یعنی کردهای عراق بالاتر از روابط همسایگی، خودی هستند. همین هم هست.

کردها از کهن‌ترین ساکنان فلات ایران زمین هستند. اقدامی هوشمندانه، زیبا، ستودنی و امیدآفرین»

عکس قدیمی از دیدار رهبری و بارزانی با حضور امیرعبداللهیان، وحید حقانیان و ولایتی

«مسعود بارزانی»، رئیس وقت اقلیم کردستان عراق، در آبان ۹۰، برای دیدار و گفت‌وگو با رهبری به ایران آمد. در این دیدار، افرادی همچون علی‌اکبر ولایتی، حسین امیرعبداللهیان، ایرج مسجدی، وحید حقانیان و محسن قمی حضور داشتند که در عکس دیده می‌شوند. علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران در آن سال بود.

    منبع: انصاف نیوز

دیگر خبرها

  • ۳ پرونده در دادسرای مشهد در خصوص جرایم انتخاباتی تشکیل شد
  • دلیل معنادار برای تغییر محل دیدار رهبری با رئیس اقلیم کردستان؟ +تصویر
  • تشکیل ۳ پرونده جرایم انتخاباتی خراسان رضوی در دور اول
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران
  • پایان کار شمشیربازان ایران درسئول
  • شمشیربازی جایزه بزرگ سئول| پایان کار سابریست‌ها با نهمی پاکدامن
  • پخش مناظره‌های انتخاباتی از صدا و سیمای فارس
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • شمشیربازی جایزه بزرگ سئول؛ فردا: رقابت پاکدامن و رهبری در دور سوم