Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@00:08:51 GMT

خاک ماه، تهدید جدی برای جان فضانوردان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۳۸۷۱۵

محققان با انجام چند آزمايش دريافتند قرار گيري در معرض ذرات خاك ماه براي طولاني‌مدت مي‌تواند 90 درصد از سلول‌هاي ريه انسان و سلول‌هاي عصبي موش‌ها را از بين ببرد و احتمال ابتلا به سرطان را افزايش دهد.

زماني كه اولين فضانورد آمريكايي در سال 1969 قدم روي خاك ماه گذاشت، يكي از اولين پديده‌هايي كه با آن مواجه شد،‌ ويژگي‌هاي عجيب و غريب خاكي بود كه سطح تنها قمر سياره زمين را پوشش داده‌بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخلاف خاك زمين،‌خاك ماه محصول ميليون‌ها سال برخورد‌ ريزشهاب‌سنگ‌ها، نوسانات شديد دمايي و تابش مداوم تشعشعات كيهاني در فضاي خلائي بدون آب است.

بدون حضور اكسيژن، آب و فعاليت‌هاي زيستي براي تلطيف بافت خاك، ذرات خاك ماه به ذراتي ريز، زبر و ساينده و به شدت واكنش‌پذير تبديل شده‌اند كه بار الكتريسيته ثابت بالايي دارند. محصول اين وضعيت خاكي پودري شكل ناخوشايند به رنگ خاكستري تيره است كه به راحتي به لباس فضانوردان مي‌چسبد،‌مفاصل اين لباس‌ها را مي‌سايد و به دستكش‌ها و كلاه ايمني و ديگر تجهيزات آنها آسيب وارد مي‌كند و نشانه‌هاي زكام را در آنها ايجاد مي‌كند،‌با شدتي كه حتي پس از بازگشت به زمين نيز اين نشانه‌ها باقي مي‌مانند.

محققان علوم ژنتيكي دانشگاه استوني بروكز در آزمايشي با استفاده از خاك شبيه‌سازي شده ماه دريافتند علاوه بر نشانه‌هاي زكام،‌قرار گيري چند ماهه در معرض خاك ماه علائم وخيم‌تري در فضانوردان ايجاد مي‌كند. به گفته محققان تاثير خاك ماه بر فضانوردان شباهت زيادي به بيماري سيليكوزيس دارد،‌نوعي بيماري شغلي كه در ميان كارگران معدن رواج زيادي دارد و در اثر تنفس گرد و خاك مسموم ايجاد مي‌شود.

محققان سلول‌هاي درحال رشد انسان و موش را در وضعيتي كنترل شده‌ در معرض خاك شبيه‌سازي شده ماه قرار دادند و دريافتند زماني كه ذرات اين خاك به اندازه كافي ريز باشند، مي‌توانند 90 درصد از سلول‌ها را از بين ببرند. اين خاك به اندازه‌اي سريع سلول‌هاي انساني را نابود كرد كه فرصتي براي محاسبه آسيب‌هاي ژنتيكي باقي نماند.

دليل آسيب‌زايي شديد اين خاك هنوز مشخص نيست اما دانشمندان احتمال مي‌دهند بروز واكنش‌هاي التهابي درون سلول و يا تحريك توليد راديگال‌هاي آزاد كه بر عملكرد سلول‌ها تاثير منفي دارد، از عوامل آسيب‌زننده به سلول‌ها باشند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه فضا فضا نورد ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۸۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص ظرف های ضد سرطانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ مس یک ماده معدنی کمیاب و ضروری برای بقا و زنده ماندن است. مس در همه بافت‌های بدن یافت می‌شود و در ساختن گلبول‌های قرمزخون و حفظ و نگهداری سلول‌های عصب و سیستم ایمنی نقش دارد. خواص مس برای بدن، می‌تواند به تشکیل کلاژن و جذب یون کمک می‌کند و در تولید انرژی نقش دارد. مس بیشتر در کبد، مغز، قلب و کلیه‌ها و عضله اسکلتی یافت می‌شود. مصرف کم و زیاد مس می‌تواند بر کارکرد مغز تاثیر بگذارد. کمبود مس با بیماری‌های آلزایمر، ویلسون و منکز (Menkes) ارتباط دارد. کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد، اما می‌تواند منجر به بیماری قلبی-عروقی و دیگر مشکلات شود.


خواص مس برای بدن
مس برای طیف زیادی از کارکرد‌های اعضای بدن ضروری است
کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد بجز در شرایط خاص مثل بیماری منکز (Menkes)
مصرف مکمل‌های مس معمولا ضرورتی ندارد و ممکن است منجر به بهم ریختن تعادل شود.
بهم ریختن تعادل مس با بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
به افراد توصیه می‌شود که قبل از مصرف مکمل مس باید با پزشک مشورت کنند.


مزیت‌های مس برای سلامتی
مس یک ماده مفید و ارزشمند است که در موادغذایی یافت می‌شود. مس یک ماده مغذی ضروری برای بدن است. مس به همراه آهن به بدن کمک می‌کند تا گلبول‌های قرمزخون را بسازند و به سالم نگهداشتن استخوان ها، عروق خون، اعصاب و سیستم ایمنی و همچنین به جذب آهن کمک می‌کند. کافی بودن مس در رژیم غذایی می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق و استئوپورز (پوکی استخوان) کمک کند.


مس برای سلامت قلب و عروق
پایین بودن سطح مس با بالارفتن کلسترول و فشارخون ارتباط دارد. یک گروه از محققان نشان دادند که مصرف مکمل‌های مس ممکن است برای برخی بیماران دچار نارسایی قلبی مطلوب باشد. مطالعات حیوانی، پایین بودن سطح مس را به CVD ارتباط دادند، اما هنوز مشخص نیست که آیا کمبود مس می‌تواند همین اثر را بر انسان‌ها داشته باشد.


فرستادن سیگنال به عصب
مس همانند یک ترمز یا سوییچ است که سلول عصب را کنترل می‌کند. اگر مقادیر زیادی مس وارد یک سلول شود، این ماده مغذی می‌تواند فرستادن سیگنال به عصب را کاهش دهد. وقتی سطح مس در این سلول افت می‌کند، فرایند ارسال سیگنال از سرگرفته می‌شود.


کارکرد سیستم ایمنی
مصرف بسیار کم مس می‌تواند منجر به نوتروپنیا (Neutropenia) شود. این بیماری نوعی کمبود گلبول‌های سفید خون یا نوتروفیل است که با عفونت مبارزه می‌کنند. یک فرد با سطح پایینی از نوتروفیل، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری عفونی است.

آشنا شویم با مکمل مولتی ویتامین مینرال: قرص مولتی کامپلیت هلث برست

استئوپورز (پوکی استخوان)
کمبود شدید مس با پایین آمدن تراکم موادمعدنی در استخوان و افزایش خطر استئوپورز (پوکی استخوان) ارتباط دارد. تحقیقات بیشتری نیاز است تا نحوه تاثیر کمبود مس بر سلامت استخوان و اینکه چگونه مکمل مس می‌تواند به پیشگیری و مدیریت استئوپورز کمک کند، مورد مطالعه قرار گیرد.


تولید کلاژن
مس نقش مهمی در حفظ و نگهداری کلاژن و الاستین دارد. دانشمندان چنین فرض کردند که مس ممکن است از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و این ماده مغذی همراه با دیگر آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند به پیشگیری از پیری پوست کمک کند. اگر سطح مس در بدن کافی نباشد، بدن نمی‌تواند بافت همبند آسیب دیده یا کلاژن که داربست استخوان را می‌سازد، جایگزین کند. این مسئله می‌تواند منجر به طیفی از مشکلات از جمله از کارافتادن مفصل شود، زیرا بافت‌های بدن بتدریج سست شده و تحلیل می‌روند.


آرتروز
مطالعات حیوانی نشان دادند که مس می‌تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن آرتروز کمک کند و از همین رو مردم دستبند‌های مسی را به دور دست می‌بندند. با این حال هیچ مطالعه انسانی این موضوع را تایید نکرده است.


عمل آنتی اکسیدانی
مس می‌تواند از کارکرد آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و به کاهش تولید رادیکال‌های آزاد کمک کند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سلول‌ها و DNA آسیب بزنند که این منجر به سرطان و دیگر بیماری‌ها می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز
  • ۳ فضانورد چینی به سمت ایستگاه فضایی چین رفتند
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی شان می شوند
  • ۳ فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • شبه قمر زمین از ماه کنده شد
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته