Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان موفق به تولید کاتالیست حاوی نانوذرات مس شدند که با زیرکونیم تقویت شده است. این کاتالیست قادر به گیرانداختن دی‌اکسیدکربن و تبدیل آن به ترکیبات دیگر است. به گزارش گروه دانشگاه خبرزگرای دانشجو، با افزایش دمای کره‌ی زمین، محققان به دنبال روش‌های جذب و به‌دام اندازی دی‌اکسید کربن هستند. در حال حاضر مقدار دی‌اکسید کربن در اتمسفر به رقم ۴۰۸ ppm رسیده‌است که یک رکورد محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جیانیس مپورمپاکیس از مدرسه‌ی مهندسی سوانسون می‌گوید: «با رهاسازی دی‌اکسید کربن و افزایش آن توسط برخی صنایع، نیاز جدی برای زدایش این گاز از اتمسفر وجود دارد. به‌دام اندازی دی‌اکسید کربن و تبدیل آن به ماده‌ی شیمیایی مفید هم از نظر زیست‌محیطی و هم صنعتی مزایای زیادی دارد.»

این گروه تحقیقاتی مقاله‌ای با عنوان Design of Copper-Based Bimetallic Nanoparticles for Carbon Dioxide Adsorption and Activation در نشریه ChemSusChem منتشر کردند و در آن نشان دادند چگونه از نانوذراتی حاوی مس می‌توان برای جذب دی‌اکسید کربن استفاده نمود.

این گروه تحقیقاتی با انجام شبیه‌سازی کامپیوتری و آزمایش‌هایی، اقدام به طراحی کاتالیست پایداری از جنس مس کردند که قادر است دی‌اکسید کربن را به‌دام انداخته و آن را فعال کند. در این کاتالیست علاوه بر مس از زیرکونیم نیز استفاده شده‌است. محققان معتقداند که این نانوذرات پتانسیل بالایی برای کاهش میزان دی‌اکسید کربن در اتمسفر دارد.

دی‌اکسید کربن مولکول بسیار پایداری است که برای تبدیل آن به ماده‌ای دیگر، باید آن را فعال کرد. برای این کار لازم است تا دی‌اکسید کربن روی کاتالیست قرار گیرد و پیوند کربن-اکسیژن ناپایدار شود. شبیه‌سازی‌های این گروه نشان داده‌است که تقویت ساختار نانوذرات مس با زیرکونیم می‌توان موجب تضعیف پیوند‌ها در دی‌اکسید کربن شود.

نانوذرات مس گزینه‌ی مناسبی برای تبدیل دی‌اکسید کربن به مواد شیمیایی مفید است، به طوری که با این روش می‌توان دی‌اکسید کربن را هیدروژناسیون کرد و در نهایت به ترکیباتی نظیر متانول یا متان رسید. مس به تنهایی قادر به فعال کردن دی‌اکسید کربن نیست و وجود زیرکونیم می‌تواند کمک شایانی در این مسیر کند. این ترکیب قادر است الکترون را وارد مولکول دی‌اکسید کربن کند.

برای طراحی این نانوذرات محققان ترکیبات و پیکربندی‌های مختلفی را مورد آزمایش قرار دادند و در نهایت این ترکیب را انتخاب کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانو فناوری کره زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۹۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک

یک کارشناس انرژی، استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را از دلایل رونق استفاده از متانول به‌عنوان سوخت در جهان توصیف کرد.

سجاد نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره فرایند تبدیل متانول به بنزین (MTG) توضیح داد: در سال‌های اخیر استفاده مستقیم و غیرمستقیم از متانول به‌عنوان سوخت در دنیا رونق یافته است و برآورد می‌شود در آینده نیز این روند افزایشی باشد، بنابراین فناوری تبدیل مستقیم متانول به بنزین (MTG) می‌تواند در ایران هم مدنظر قرار گیرد.

استفاده بهینه از متانول مازاد با هدف رفع ناترازی انرژی

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت بالایی برای تولید متانول دارد و بیش‌ از ۹۴درصد متانول تولیدی کشور صادر می‌شود، افزود: اکنون بنزین تولیدی کشور، حاصل پالایش نفت‌ خام در پالایشگاه‌هاست، اما در این فرایند بنزین تولیدشده حاصل تبدیل مستقیم متانول به بنزین است، بنابراین می‌توانیم از این ظرفیت تولیدی استفاده کنیم. شایان ذکر است در این فرایند مقداری هم محصول ال‌پی‌جی تولید می‌شود.

این کارشناس انرژی درباره کیفیت این فرآورده تصریح کرد: به ازای هر واحد MTG با ظرفیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال خوراک ورودی، حدود ۵۹۷ هزار تن بنزین با کیفیت بالا (با استاندارد یورو ۵) تولید می‌شود که معادل روزانه ۲.۵ میلیون لیتر بنزین به ازای هر واحد MTG است.

نوروزی گفت: این محصول افزون بر رفع ناترازی تولید و مصرف بنزین، ظرفیت ارزشمند صادراتی نیز دارد.

تبدیل متانول به سوخت در مسیر توسعه زنجیره ارزش

وی افزود: مجتمع‌های تولیدی ما این فرصت را پیدا خواهند کرد تا با استفاده بهینه از متانول مازاد، گامی بزرگ همسو با توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و کاهش خام‌فروشی بردارند.

این کارشناس با اشاره به مدت‌زمان بهره‌برداری هر واحد MTG ادامه داد: زمان مورد نیاز برای احداث و سپس بهره‌برداری از هر واحد حدود دو سال است. این مدت‌زمان در مقایسه با پالایشگاه‌های متداول حدود یک‌چهارم خواهد بود.

نوروزی یادآور شد: کوتاه‌بودن اجرای پروژه و درنتیجه سرعت بازدهی اقتصادی، سرمایه‌گذاری در احداث واحدهای MTG را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بسیار مقرون‌به‌صرفه و سودده کرده است.

دیگر خبرها

  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد