Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@12:36:42 GMT

خودروسازان اروپایی در ایران ماندگار شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۳۹۱۴۷

خودروسازان اروپایی در ایران ماندگار شدند

حرف از رفتن شرکت‌های خارجی کم و زیاد شنیده می‌شود. برخی شرکت‌های خارجی قبل از آنکه دولت امریکا از آنها بخواهد، رفتن را به ماندن ترجیح دادند و برخی دیگر هم اطلاعیه عدم همکاری‌های جدید را خبررسانی کردند.

اما شرکت‌های خودرویی جریان متفاوت تری نسبت به سایر شرکت‌های خارجی دارند.آنها وقتی به ایران آمدند از اینکه در سال‌های تحریم با چه اعداد و ارقامی متضرر شدند در جمع خبرنگاران صحبت کردند و شرکت‌های ایرانی هم از اینکه تصمیم خودروسازان خارجی به صنعت خودرویی کشور صدمه وارد کرد و باعث شد خودروها با کیفیت پایین به دست مردم برسد، از مدیران شرکت‌های خارجی گلایه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«ایران» در گفت و گو با منابع مطلع و آگاه کسب اطلاع کرد که شرکت های پژو، سیتروئن و رنو به همکاری‌های خود با ایران ادامه خواهند داد.

بر این اساس خودروسازان ایرانی و خارجی تصمیم گرفتند در دور جدید همکاری‌ها قراردادهایی را امضا کنند که در صورت تحریم مجدد کمترین اثر‌پذیری را داشته باشند. بهترین راهکار سرمایه‌گذاری مشترک بود.

**پژو خودروهای جدید با ایران می‌سازد
از این‌رو شرکت پژو پیشگام در به دست آوردن بازار خودروی ایران قرارداد همکاری مشترک را امضا کرد. قراردادی که از دل آن شرکت ایکاپ ایجاد شد و مردادماه 95 هر دو شرکت به صورت مساوی 450میلیارد ریال برای شرکت یاد شده واریز کردند. این شرکت در نخستین مرحله تولید خودروی 2008 را آغاز کرد.

خودرویی که از بدو ورودش مورد استقبال گسترده مردم قرار گرفت.قیمت این خودرو در زمان تحویل 98 میلیون تومان تعیین شد و اکنون بواسطه افزایش قیمت ارز 110 میلیون تومان را هم تجربه کرده است. در شرایط خروج امریکا از برجام احتمال رفتن پژو در بین مردم قوت گرفته است.اما، از پیر فوره فرانسوی؛ معاونت بازاریابی و فروش ایکاپ پرسیدیم با تحریم دوباره ایران، پژو چه تصمیمی خواهد گرفت؟

وی پاسخ داد:تمام توان پژو فرانسه بر داخلی‌سازی محصولاتی است که قرارداد آن را امضا کرده‌ایم.اگر درصد داخلی‌سازی را افزایش دهیم دیگر گسترش تحریم‌ها مانع فعالیت‌ها نمی‌شود.از این‌رو می‌توان خودروهای جدید را روانه بازار ایران کرد. یک مقام مسئول در ایران خودرو هم درخصوص ماندن یا رفتن شرکت پژو، گفت:شرکت پژو درباره خروج از ایران صحبتی نکرده و از آنجا که در ایران سرمایه‌گذاری کرده است، نمی‌تواند مانند سال‌های گذشته ایران را ترک کند. شرکت پژو در کشورمان ماندگار خواهد شد.رفتن از ایران برای این شرکت لطمه اقتصادی سنگین دارد و از طرفی آن مجموعه نمی‌خواهد وارد جهت گیری‌های سیاسی شود.

**سیتروئن به پروژه‌هایش ادامه می‌دهد
روی دیگر گزارش ما مربوط به سیتروئن است.شرکتی که با نارنجی‌پوشان جاده مخصوص قرارداد امضا کرد و از چند روز آینده محصول مشترک آنها پیش فروش می‌شود.

شرکت سیتروئن به جهت آنکه منافع مشترکی با امریکا ندارد در ایران خواهد ماند و به همکاری‌های خود ادامه خواهد داد.این گفته یک مقام مسئول در شرکت سایپا است.وی پیش‌بینی کرده است که سیتروئن سطح تعاملات خود با ایران را افزایش خواهد داد.

اوایل مرداد ماه سال 95، ژان کریستف کمارد قائم مقام مدیرعامل گروه پژو - سیتروئن گفته بود: در همکاری با سایپا سه خودرو تفاهم شده است. یک خودرو در سگمنت B است. خودروی دیگر در سگمنت C و خودروی دیگر در زمره خودروهای مدرن و لوکس است.لذا در نخستین تولید مشترک خودروی شاسی بلند به‌نام CXR تولید خواهد شد.نخستین خودروی مشترک سایپا و پژو سیتروئن اواخر سال 2017 میلادی تولید و اوایل سال 2018 میلادی وارد بازار خواهد شد.در این مدت یعنی تا قبل از سال 2018 میلادی کارخانه مشترک آماده، تجهیز و روند تولید دنبال می‌شود. نخستین خودرویی که تولید خواهد شد خودروی شاسی بلند است که مردم ایران تمایل زیادی به آن دارند.

**رنو هم می‌ماند ولی با شرط و شروط
در این میان جای پای رنویی‌ها محکم‌تر از پژو و سیتروئن نیست. در حالی که مدیران رنو در تهران از ماندن صحبت می‌کنند و می‌گویند دلیلی برای رفتن ندارد و مانند گذشته همکاری‌ها ادامه خواهد داشت ولی مدیران ارشد رنو فرانسه از ترس به خطر افتادن منافع‌شان در امریکا نسبت به شروع همکاری‌ها در تولید مشترک کمی تعلل می‌کنند. یک منبع آگاه و مطلع در گفت و گو با «ایران» می گوید که آنها می‌خواهند در قرارداد همکاری با سازمان گسترش و نوسازی شروط جدیدی را لحاظ کنند. شروطی که در صورت افزایش فشار تحریم امریکا بدون دردسر و پرداخت هزینه از ایران بروند.

سازمان گسترش و نوسازی قرارداد این مجموعه با رنو را دور از دسترس نمی‌داند و می‌گوید تنها در چند بند با یکدیگر اختلاف نظر داریم.اگر مشکلات آن بندها حل شود قرارداد دو مجموعه با سرعت برای تولید خودروهای داستر جدید و کوئید اجرایی می‌شود. البته در مورد بندهای قرارداد همکاری رنو و سازمان گسترش بارها وعده داد شد اما هنوز چالش بندهای این قرارداد به قوت خود باقی است و کارشناسان خودرویی اجرا شدن آن در این شرایط را محال می‌دانند.

در سال‌های تحریم رنو به صورت اسمی از ایران نرفت اما فضایی را ایجاد کرد که امکان گرفتن قطعه به صورت مستقیم فراهم نشد،اما پژو در آن مقطع زمانی بلافاصله از ایران خارج شد. رنو و نیسان از جمله مجموعه‌هایی هستند که با تحریم خودرویی ایران بیشترین دوری را تجربه خواهند کرد. آنها بازار بسیار بزرگی در امریکا دارند و به همین دلیل حاضر نیستند منافع‌شان به خطر بیفتد. از طرفی به نظر می‌رسد مجموعه هیوندای و کیاموتورز هم در زمینه تولید اما و اگر‌هایی بیاورند و مانند دوران تحریم محصولات نهایی خود را از کشورهای عربی وارد ایران کنند.

*منبع: روزنامه ایران؛ 1397،2،30
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد ایران فضای پسابرجام خودروسازان اروپایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۹۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیرحسین میرآبادی، رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد داش‌بنیان ریاست‌جمهوری، بیان کرد: حوزه سلامت متشکل از صنایع تجهیرات پزشکی و دارو یکی از موضوعات جذاب همکاری های بین المللی بوده و همواره در تعاملات بین المللی شاهد طرح همکاری از سوی کشورها در مذاکرات هستیم.

میرآبادی در همین راستا ادامه داد: نکته بسیار مهمی که در شعار سال بارها و به صورت شفاف مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته مساله رشد تولید در سال جدید است. بی تردید، تولید نیازمند بازار است و زمانی رشد و جهش اتفاق می افتد که بازارهای بزرگتری داشته باشیم.

وی درباره اهمیت بازارهای بین‌المللی افزود: تولیدکنندگان برای افزایش ظرفیت های تولیدی خود همواره به دنبال بازار فروش محصولات شان هستند که دراین میان بازارهای بین المللی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است چرا که ورود یک محصول به بازار بین المللی مستلزم شرایطی هچون استاندارهای خاص، کیفیت ویژه، خدمات پس از فروش و ضمانت  است و حتی در بعد طراحی صنعتی و زیبایی هم باید استانداردهایی را احصا کند. 

میرآبادی ادامه داد:  فارغ از این، سبد محصولاتی که در بازارهای بین المللی ارائه می شود، سبد بزرگتری خواهد بود و شانس موفقیت در شکل گیری تعاملات اقتصادی بالاتر خواهد رفت.

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی درخصوص ایجاد فضاهای بین‌المللی برای شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اگر بتوانیم برای شرکت‌های حوزه تجهیزات پزشکی، فضایی را جهت حضور فعال تر در عرصه بین المللی فراهم کنیم در حقیقت با دسترسی آنها به بازارهای جدید عملا عرصه را برای افزایش تولید این شرکت ها هموارتر خواهیم کرد و از طرفی الزامات بازار ایجاب می کند که شرکت‌های تولیدی کیفیت محصولات را ارتقا داده و نتیجه اولیه آن بهبود وضعیت اقتصادی شرکت‌ها و در نهایت کمک به اقتصاد دانش بنیان کشور است. 

میرآبادی ادامه داد: به همین منظور در تعاملات با کشورهای مختلف، ورود به حوزه های سلامت و تجهیزات پزشکی را دستور کار قرار دادیم که پیشتر آن کشورها مورد توجه قرار نمی‌گرفتند و بررسی های ما نشان داده بیشتر آنها جذاب، بزرگ و دارای فرصت‌های طلایی هستند.

وی با بیان اینکه نمایشگاه ایران هلث به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل‌های موثر برای توسعه همکاری ها و ایجاد تعاملات بین المللی مبتنی بر فناوری های حوزه سلامت است، افزود: این سازمان با دعوت از مهمانان خارجی برای حضور در نمایشگاه و همچنین پشتیبانی از شرکت‌های دانش بنیان کوشیده تا زمینه را برای شکل‌گیری ارتباطات خارجی و ورود شرکت ها به بازارهای صادراتی جدید  از رهگذر تعامل با دستگاهای مختلفی که در حوزه بین الملل کار می‌کنند، هموار کند.

میرآبادی به یکی دیگر از حوزحمایتی این سازمان اشاره کرد و گفت: دیگر از حوزه های حمایتی و تقویت بعد بین المللی این سازمان، اعطای امتیاز ویژه و اولویت به شرکت‌های برتر حاضر در نمایشگاه ایران‌هلث در برنامه های اعزام به خارج از کشور در سال جاری در قالب اعزام‌های مستقل یا حضور در پاویون ایران در نمایشگاه های خارجی خواهد بود. ایران هلث به عنوان مهمترین رویدادی که در حوزه تجهیزات پزشکی برگزار می‌شود بستر بسیار خوبی برای تعامل با فعالان اقتصادی این حوزه است و مشارکت در نمایشگاه قطعا ارزش افزوده ای را برای شرکت‌ها به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • سهام استارباکس ۳۱ درصد ضرر کرد
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است