Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@18:21:44 GMT

پياده‌روي با چشم هاي بسته

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۳۹۷۱۴

پياده‌روي با چشم هاي بسته

خبرگزاري آريا -

ساعت‌ها بعد از خوابيدن سايه‌اي مي‌بينيد كه نزديك و نزديك‌تر مي‌شود. وقتي بيشتر دقت كنيد، فرزند خردسالتان را مي‌بينيد كه گيج و بي‌هدف وسط خانه پرسه مي‌زند و ...
شايد ابتدا بترسيد و تصور كنيد او بيمار شده است، اما متخصصان اعتقاد دارند اين مشكل ميان كودكان 8 تا 12 سال شايع است.
البته اين حالت معمولا نشانه مشكلي جدي نيست و به درمان‌ خاصي نياز ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اين حال بايد توجه داشته باشيد راه رفتن در خواب ممكن است در هر سن و سالي پيش بيايد و با رفتارهايي خطرناك مانند رفتن كنار پنجره همراه شود. بنابراين اگر در خانواده شما هم كسي با اين مشكل روبه‌روست، بايد به هر شيوه‌اي كه ممكن است به او كمك كنيد تا خطرات و مشكلات ناشي از اين عادت كاهش يابد.
نشانه‌ها
راه رفتن هنگام خواب معمولا در گروه رفتارها و عادت‌هاي ناخوشايند طبقه‌بندي مي‌شود. كسي كه با اين مشكل روبه‌روست، شب‌ها ممكن است در رختخواب خود بنشيند و چشم‌هايش را باز كند.
چشم‌هاي فرد در اين حالت ممكن است خيره و براق شود، اما در حقيقت او هنوز خواب است و نمي‌بيند. پس از اين مرحله شروع مي‌كند به پرسه زدن در فضاي خانه و حتي ممكن است درها را باز و بسته يا چراغ‌ها را خاموش و روشن كند.
گروهي از اين افراد حتي ممكن است هنگام خوابگردي مشغول انجام فعاليت‌هاي معمول روزانه مانند لباس پوشيدن شوند. گروهي نيز به سمت خودروي خود مي‌روند و در آن مي‌نشينند. گاهي ممكن است با صدايي آرام و آهسته صحبت كنند يا برعكس فرياد بكشند. در هر صورت به ياد داشته باشيد بر خلاف آنچه ممكن است تصور كنيد، بيدار كردن آنها در چنين شرايطي اصلا ساده نيست.
در اغلب موارد اين شرايط اوايل شب ـ يك تا دو ساعت پس از خوابيدن ـ‌ و هنگامي كه فرد به خواب عميقي فرورفته است، رخ مي‌دهد. اما صبح پس از بيدار شدن هيچ چيز را از آن رويدادها به ياد نمي‌آورد.
دليل خوابگردي
عوامل متعددي منجر به راه رفتن در خواب مي‌شود؛ كمبود خواب، خستگي، اضطراب و استرس، تب، خوابيدن در محيطي ناآشنا و مصرف داروهاي خاص ازجمله مواردي است كه مي‌تواند سبب بروز اين وضعيت شود. علاوه بر اين برخي بيماري‌هاي زمينه‌اي مرتبط با خواب نيز در بروز اين وضعيت موثر است.
مراقب عوارض خوابگردي باشيد
با اين‌كه راه رفتن در خواب به تنهايي مشكلي جدي به حساب نمي‌آيد، اما مي‌تواند منجر به آسيب ديدن فرد شود؛ بخصوص زماني كه از خانه بيرون مي‌رود. علاوه بر اين، چنين اختلالي مي‌تواند سبب خواب‌آلودگي بيش از حد در طول روز‌ بشود. البته به غير از خود فرد، ديگر اعضاي خانواده هم در اين وضعيت اذيت مي‌شوند و شب‌هاي آرامي نخواهند داشت.
اگر شما هم كسي را مي‌شناسيد كه در طول شب راه مي‌رود، براي پيشگيري از آسيب و صدمه ديدن بايد محيطي امن و بي‌خطر برايش فراهم كنيد. همچنين چون خستگي يكي از علل ايجاد اين وضعيت است، بهتر است چنين فردي بيشتر استراحت كند و بخوابد تا احتمال بروز مشكل كاهش يابد. قبل از خواب شبانه هم مي‌توانيد به او كمك كنيد آرام شود و استرس او كاهش يابد.
اگر فرد تنها گاهي چنين شرايطي را تجربه مي‌كند، چندان نگران نباشيد؛ اما اگر اين وضعيت زياد تكرار يا منجر به رفتارهايي خطرناك شود، با نشانه‌هايي ديگر همراه باشد يا از دوران كودكي شروع شود و تا نوجواني و جواني ادامه يابد بايد براي حل مشكل به پزشك مراجعه كرد.
منبع : Jamejamonline.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۹۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند

آفتاب‌‌نیوز :

اگر سعی کنید که جلوی این رفتار‌های مخرب را بگیرید، با آثار مثبت بهبود فعالیت‌های ذهن خود مواجه خواهید شد؛ و به سلامت ذهن خود کمک شایانی کرده‌اید. 

۱) کم خوابی و عدم تجربه خواب مناسب

یکی از مواردی که باید به آن توجه کافی داشته باشید، کیفیت مناسب خواب شما می‌باشد. عدم خواب کافی می‌تواند تاثیرات منفی فراوانی بر عملکرد مناسب مغز داشته باشد؛ بنابراین سعی کنید عوامل تاثیرگذار بر افزایش کیفیت خواب را رعایت کنید؛ و سعی کنید از انجام فعالیت‌هایی که باعث کم خوابی و بی خوابی شما می‌شوند، پرهیز نمایید. به عنوان مثال توجه به ساعات منظم استراحت و خواب، عدم مصرف موادی که باعث از بین رفتن نظم خواب شما می‌شوند و توجه به عواملی که باید در اتاق خواب شما رعایت شوند، از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

۲) تنهایی بیش از حد

همه ما دوست داریم در طول زندگی خود زمان‌هایی را تنها باشیم؛ و به این موضوع نیاز داریم. اما باید بدانیم که انسان برای زندگی اجتماعی آفریده شده است؛ و تنهایی بیش از حد می‌تواند برای هر یک از ما مشکلاتی را به وجود بیاورد. منظور از ارتباط، تنها ارتباطات اجتماعی موجود در فضای مجازی نیست. بلکه نیاز به ارتباط چهره به چهره نیز در در انسان وجود دارد. افرادی که با دوستان زیادی ارتباط دارند، از وضعیت سلامت ذهن بهتری برخوردار خواهند بود. همچنین این افراد کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر و زوال مغز قرار می‌گیرند.

۳) خوردن زیاد خوراکی‌ها و تنقلات مضر (junk food)

اگر به فکر سلامت ذهن خود هستید، باید تا جای ممکن از مصرف تنقلات مضر خودداری کنید. بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف زیاد غذا‌های مضر مانند چیپس و پفک و انواع فست فود‌ها تاثیرات منفی زیادی بر حافظه و تمرکز و عملکر ذهن می‌گذارند. در عوض شما می‌توانید خوراکی‌های مفید مانند انواع آجیل، میوه‌ها و سبزیجات و انواع اسموتی‌ها جایگزین خوراکی‌های مضر کنید.

۴) گوش دادن به موسیقی با هدفون با صدای بالا

یکی از کار‌هایی که تاثیرات منفی زیادی بر عملکرد بخش‌های مختلف ذهن می‌گذارد، گوش دادن به موسیقی با صدای بالا می‌باشد. اگرچه موسیقی‌های شاد و مناسب می‌توانند باعث افزایش تمرکز و خلاقیت ذهن شوند. اما موسیقی‌های نامناسب نیز تاثیرات منفی از خود نشان می‌دهند. علاوه بر اینکه بخواهید با هدفون و صدای زیاد به انجام این کار مشغول شوید. این کار باعث از بین رفتن بافت‌های مغزی و همچنین ابتلا به بیماری‌های عصبی و الزایمر خواهد شد؛ بنابراین سعی کنید همیشه کمتر از ۶۰ درصد میزان صدای هدفون را استفاده کنید؛ و همچنین هیچگاه بیشتر از دو ساعت به صورت مداوم با هدفون‌ها به موسیقی گوش ندهید که برای سلامت ذهن بسیار مضر است.

۵) تحرک کم برای آسیب به مغز

ورزش منظم و تحرک کافی از عوامل بسیار تعیین کننده در حفظ سلامت ذهن و جسم به شمار می‌رود. در صورتی که در طول روز تحرک کافی ندارید. پیشنهاد می‌شود که هرچه سریع‌تر ورزش منظم را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. در غیر این صورت شما در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی، الزایمر زودرس و همچنین دیابت و … قرار خواهید گرفت.

۶) مصرف دخانیات موثر در سلامت ذهن

مصرف انواع مختلف دخانیات مانند سیگار علاوه بر عوارض جبران ناپذیری که بر سلامت جسم شما دارد. باعث زوال مغز و عملکرد نامناسب آن نیز می‌شود. مصرف سیگار همچنین می‌تواند احتمال ابتلا به آلزایمر و زوال مغز و وقوع سکته قلبی را تا دو برابر افزایش دهد؛ بنابراین اگر از افراد سیگاری محسوب می‌شوید و یا در خانواده شما فردی سیگاری وجود دارد. سعی کنید هر چه سریعتر برای ترک کردن آن اقدام کنید. تا بیشتر از سلامت ذهن شما به خطر نیفتاده است.

۷) پرخوری

اگر اقدام به پرخوری کنید، حتی اگر نوع مناسبی از خوراکی‌ها را مصرف کنید، باعث به خطر انداختن سلامت ذهن خود شده‌اید. در حقیقت پرخوری باعث کاهش عملکرد دستگاه عصبی و در نتیجه پایین آمدن سطح تمرکز و اختلال در حافظه خواهد شد. همچنین پرخوری در طولانی مدت باعث اضافه وزن و ابتلا به بیماری‌های مختلف جسمی و روحی می‌شود؛ بنابراین سعی کنید با به کارگیری یک رژیم غذایی سلامت محور، به سلامت ذهن و جسم خود کمک کنید.

۸) سپری کردن زمان طولانی در تاریکی

عدم دریافت نور طبیعی به مقدار کافی منجر به کند شدن عملکرد مغز و افسردگی خواهد شد. دانشمندان همچنین معتقدند که نور خورشید به عملکرد مناسب مغز و سلامت ذهن کمک زیادی می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • علت تشنگی بعد از خواب چیست؟
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • علت خواب رفتن و گزگز پا‌ها (فیلم)
  • ببینید | علت خواب رفتن پا‌ چیست؟
  • حل مشکل تردد دانشجویان بزرگترین دانشگاه اهواز با ساخت پل عابر پیاده
  • علت خواب رفتن و گزگز پا‌ها + فیلم
  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران در شنبه هشتم اردیبهشت ماه