Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان:یک پژوهشگر نجوم و کیهان شناس از برپایی«آسمان نما» در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم خبر داد و گفت: مباحث علمی و قرآنی کیهان شناسی را در نشستهایی برای بازدیدکنندگان و علاقمندان تشریح می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید حسین امیدیانی یک پژوهشگر نجوم و کیهان‌شناسی از نگاه قرآن و علم گفت: متأسفانه ما انسان ها بسیار زمینی شده ایم و باید نگاهها را از زمین به سمت آسمان رهسپار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امیدیانی در تشریح بیشتر موضوع با اشاره به اینکه با نصب آسمان نما در نمایشگاه قرآن مردم را به صورت دیجیتالی به تماشای ستارهها دعوت میکنیم افزود: از آنجاکه آسمان تهران و بسیاری شهرهای دیگر دارای آلودگی و شدت نور بالایی است امکان مشاهده آسمان و رصد ستارگان میسر نیست اما آسمان نمای دیجیتالی تصاویر آسمان را عینا برای مردم نمایش میدهد به گونهای که مشاهده کننده احساس می کند در دل کویر و یا دیگر مناطق مناسب رصد، آسمان را به نظاره نشسته است؛ همانطور که خداوند میفرماید « وَ لَقَدْ زَيَّنَّا السَّماءَ الدُّنْيا بِمَصابيحَ» ما آسمان دنیا را به زینت ستارهها آراستیم.

وی در ادامه اظهار کرد: قرآن کتاب هدایت است یعنی هدف اصلی خداوند در قرآن کریم هدایت بشریت است اما برای رسیدن به آن از شیوههای مختلفی استفاده کرده است. گاهی داستان گذشتگان و انسانهای خوب و بد را بیان میکند و گاهی نظر ما را به مسائل خلقت و جهان هستی همچون کوه، دریا، زمین، آسمان، ابر، رعد و برق، و رویدادهای طبیعت جلب میکند.

پژوهشگر نجوم و کیهان شناسی از نگاه قرآن و علم خاطرنشان کرد: حداقل 150 آیه قرآن به طور مستقیم به موضوع نجوم و کیهان شناسی می پردازد و خداوند در این آیات به خلقت جهان هستی و مورادی چون انبساط عالم، تولد ستارگان، مرگ ستارگان، مراحل خلقت جهان هستی که به یکباره نبوده «فی ستة الایام»طی شش مرحله این خلفت رخ داده پرداخته است.

وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن کریم میفرماید روزی جهان هستی را مانند طومار در هم میپیچم یادآور شد: خداوند در بسیاری از آیات قرآنی به موضوع خورشید و ماه پرداخته و راجع به آن ها سخن گفته و سورههایی به نام آنها در قرآن نازل شده است؛ حتی خداوند برای هدایت بشر به آن ها سوگند یاد میکند.

پژوهشگر نجوم و کیهان شناسی از نگاه قرآن و علم با اشاره به آیه 6 سوره «ق» که خداوند فرموده است: « أَفَلَمْ يَنْظُرُوا إِلَى السَّمَاءِ فَوْقَهُمْ كَيْفَ بَنَيْنَاهَا وَزَيَّنَّاهَا وَمَا لَهَا مِنْ فُرُوجٍ » بیان کرد: خداوند میفرمایند «پس آيا به آسمان بالاى سرشان نگاه نكردهاند كه چگونه آن را بنا كرديم و (با ستارگان) زينت داديم و آن را هيچ شكاف و خللى نيست؟» و همچنین در جای دیگری به پیامبر می فرماید: نگاه کنید به خلقت من که چه خلق کردم و در جای دیگری گله میکند از کسانی که به خلقت او نگاه نمی کنند و به آن ها توجه ندارند.

وی خاطر نشان کرد: خداوند در قرآن تصریح دارد که پرداختن به آیات و خلقت او کار صاحبان خرد است و میفرماید « إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لَآيَاتٍ لِّأُولِي الْأَلْبَابِ» که آسمان و کهکشان نشانههای است برای اهل خرد و اهل خرد را نیز توصیف کرده در آیه 191 سوره آل عمران که فرموده: « الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَٰذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ» در حالت ایستاده، نشسته و خفته خدا را یاد میکنند و راجع به این خلقت و میلیاردها ستاره، کهکشان و قمر تفکر میکنند.

امیدیانی با طرح این موضوع که در حال حاضر دانش بشر با زمان نزول قرآن تفاوت بسیاری پیدا کرده است افزود: بشر پیشرفت علمی سریعی در زمینه کیهان شناسی و نجوم داشته است و با اختراع تلسکوپ و پیشرفت روز افزون تجهیزات، دید بشر به جهان تغییر کرده و دانشمندان روز به روز بیشتر به حقایق هستی پی میبرند و با این پیشرفتها حقایق قرآن نیز بیشتر آشکار میشود.

او تأکید کرد: هر کسی از علوم زمانه خود بیشتر بداند فهم بیشتری از قرآن خواهد داشت؛ در زمان معاصر مسلمانان و محققانی هم که مسلمان نیستند و برای امور علمی و تحقیقاتی خود صرفاً به قرآن مراجعه میکنند به عظمت این کتاب آسمانی پی میبرند.

پژوهشگر نجوم و کیهان شناسی از نگاه قرآن و علم به کتاب «تورات، انجیل، قرآن و علم» نوشته موریس بوکای که جراح فرانسوی است اشاره کرده و گفت: این پزشک جراح در مواردی چند، موقعیتی داشته که توانسته است نه فقط بدن ها، بلکه روان ها را نیز بکاود و بدین نحو، تحت تأثیر وجود دیانت اسلام و نظرگاه های اسلامی قرار گرفته و از طریق آشنایی با قرآن به نکاتی درباره پدیدههای طبیعی پی برده است که تنها معارف علمی جدید اجازه درک معنی آن ها را میدهد.

امیدیانی با اثبات علمی آیات قرآن عنوان کرد: هیچ تضادی بین علم و دین وجود ندارد؛ این دو کنار هم هستند و آیات عالم متعلق به خالق آن است و خلقت بر مبنای علم بوده و اداره هستی بر اساس علمی است که ما آن را تا حدودی شناختهایم.

این فیزیکدان و پژوهشگر نجوم و کیهان شناسی همچنین اظهار کرد: خداوند در قرآن با بیان اینکه «کُلَّ شَىْء خَلَقْناهُ بِقَدَر» «ما هر چیزى را به اندازه آفریدیم» یعنی در خلقت اندازه است آنچه که در علک فیزیک همه امور بر اساس اندازه است.

امیدیانی با طرح این موضوع که سیاره زمین یکی از میلیاردها سیاره جهان هستی است، گفت: در این کرات آسمانی یک ذرهای از عالم منظومه شمسی است و ذره بسیار کوچک آن سیاره زمین است و ما انسانها در گوشهای از آن زندگی میکنیم و باید به خلقت دقیق شویم و به آن توجه کنیم.

بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از 29 اردیبهشت تا 14 خردادماه 97 در فضایی بالغ بر 50 هزار متر مربع در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپا می شود.

 

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان مجلس برجام دولت خبرگزاری شبستان انتقال سفارت آمریکا به قدس قرآن کریم فلسطین رژیم صهیونیستی دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد مصلی تهران نمایشگاه قرآن کریم ماه رمضان خبرگزاری شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۹۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرآن، تمام تبعیض‌های نژادی، حزبی و قومی را مردود می‌شمارد

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه: به اذعان صاحب‎نظران و کارشناسان، یکی از راه‌هایی که می‌توان مفاهیم کاربردی و مورد نیاز امروز جامعه را در بین مردم گفتمان کرد و به مسلمات فکری رایج بین مردم تبدیل کرد، حفظ آیات کلیدی قرآن توسط عموم جامعه است. مقام معظم رهبری به حفظ آیات کلیدی و مهمی که دست استعمار سعی در دورنگه‌داشتن جوامع اسلامی از آنان داشته است تأکید ویژه‌ای دارند.

جهت تحقق قرآنی فریضه جهاد تبیین نیاز به یک حرکت و جریان قرآنی هم‌افزای ملی، با پرچم‌داری جریان‌های مردمی و حمایت تمام قد ظرفیت‌های حاکمیتی و دولتی است. این جریان، در گام اول در ماه مبارک رمضان، جهت ادای فریضه فوری و قطعی جهاد تبیین و تقویت ایمان و امید مردم، به گفتمان‌سازی «زندگی با آیه‌ها» ی قرآن با محوریت ۵۰ فراز از قرآن کریم می‌پردازد. این حرکت فراگیر با بهره‌گیری از رسانه در ابعاد و سطوح گوناگون و با توجه به ظرفیت‌ها و اقتضائات ماه مبارک رمضان که مقارن با تعطیلات نوروزی است، با تقویت حلقه‌های میانی و ظرفیت‌های مردمی حاضر در میدان، به دنبال ایجاد یک حرکت ملی با هم‌افزایی تمام ظرفیت‌های مردمی و حکومتی است. در این حرکت، نگاه طیف گسترده‌ای از مردم نسبت به قرآن تصحیح می‌گردد. بخشی از مردم با ۵۰ فراز از قرآن کریم که طرحی منسجم از نظام فکری مکتب را ارائه می‌دهد آشنا می‌شوند و به حفظ کردن این آیات تشویق و ترغیب می‌شوند و شاهد کنشگری آنان خواهیم بود، چرا که در گام دوم انقلاب، باید مردم را از صرف استفاده به افاده و کنشگری سوق دهیم.

در این مسیر و جهت اتقان و احکام هر چه بیشتر، با هدف محوریت یافتن نظرات اندیشمندانی که نظام اندیشه‌شان بر اساس مبانی قرآنی شکل گرفته و در عین تسلط به مبانی قرآنی، نگاهی به عرصه واقع و عینیت جامعه نیز در آنها وجود دارد،

طرح زندگی با آیه‌ها در صدد است که عموم مردم را با مفاهیم آیات منتخب بیش از پیش آشنا کند و خبرگزاری مهر در مجموعه مطالب «زندگی با آیه ها» آیه منتخب هر روز به صورت تفصیلی صوتی و تصویری و مکتوب با بیان استاد محمدعلی انصاری مفسر قرآن کریم به تفسیر این آیات می‌پردازد.

هفدهمین قسمت آیه ۱۳ سوره حجرات است که خداوند می‌فرمایند: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَی وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست)، گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است.!»

در این آیه نکاتی دارد که از آن چنین استخراج می‌شود:

تقوا بزرگترین ارزش انسانی! در آیات دیگر سوره حجرات روی سخن به مؤمنان بود و مسائل متعدّدی که یک «جامعه مؤمن» را با خطر رو برو می‌سازد بازگو کرد و از آن نهی فرمود.در حالی که در آیه مورد بحث مخاطب کل جامعه انسانی است و مهمترین اصلی را که ضامن نظم و ثبات است بیان می‌کند، و میزان واقعی ارزشهای انسانی را در برابر ارزشهای کاذب و دروغین مشخص می‌سازد.

می‌فرماید: «ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم، و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید» اینها ملاک امتیاز نیست (یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثی وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا).

منظور از آفرینش مردم از یک مرد و زن همان بازگشت نسب انسان‌ها به «آدم» و «حوّا» است، بنابر این چون همه از ریشه واحدی هستند معنی ندارد که از نظر نسب و قبیله بر یکدیگر افتخار کنند و اگر خداوند برای هر قبیله و طایفه‌ای ویژگی‌هایی آفریده برای حفظ نظم زندگی اجتماعی مردم است، چرا که این تفاوت‌ها سبب شناسایی است. و بدون شناسایی افراد نظم در جامعه انسانی حکمفرما نمی‌شود.

به هر حال قرآن مجید بعد از آنکه بزرگترین مایه مباهات و مفاخره عصر جاهلی یعنی نسب و قبیله را از کار می‌اندازد، به سراغ معیار واقعی ارزشی رفته می‌افزاید: «گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست» (إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ).

به این ترتیب قلم سرخ بر تمام امتیازات ظاهری و مادی کشیده، و اصالت و واقعیت را به مسأله تقوا و پرهیزکاری و خدا ترسی می‌دهد، و می‌گوید: برای تقرب به خدا و نزدیکی به ساحت مقدس او هیچ امتیازی جز تقوا مؤثر نیست.

و از آنجا که تقوا یک صفت روحانی و باطنی است که قبل از هر چیز باید در قلب و جان انسان مستقر شود، و ممکن است مدعیان بسیار داشته باشد و متصفان کم، در آخر آیه می‌افزاید: «خداوند دانا و آگاه است» (إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ).

پرهیزکاران را به خوبی می‌شناسد، و از درجه تقوا و خلوص نیت و پاکی و صفای آنها آگاه است، آنها را بر طبق علم خود گرامی می‌دارد و پاداش می‌دهد مدعیان دروغین را نیز می‌شناسد و کیفر می‌دهد.

* مرد یا زن بودن، یا از فلان قبیله وقوم بودن، ملاک افتخار نیست که اینها کار خداوند است. خلقنا، جعلنا

*تفاوت‌هایی که در شکل و قیافه و نژاد انسان‌ها دیده می‌شود، حکیمانه و برای شناسایی یکدیگر است، نه برای تفاخر. لِتَعارَفُوا

* کرامت در نزد مردم زودگذر است، کسب کرامت در نزد خداوند مهم است.

*قرآن، تمام تبعیض‌های نژادی، حزبی، قومی، قبیله‌ای، اقلیمی، اقتصادی، فکری، فرهنگی، اجتماعی و نظامی را مردود می‌شمارد و ملاک فضیلت را تقوا می‌داند. إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: audio/mp3

کد خبر 6047185 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • صورت فلکی خود را بشناسید | نشانه نجومی شما چیست؟
  • ماجرای کسانی که چهره آدم دارند،اما قلب آنها قلب حیوان است
  • قرآن، تمام تبعیض‌های نژادی، حزبی و قومی را مردود می‌شمارد
  • دورترین چیزی که می‌توانیم در آسمان ببینیم چیست؟
  • فواید گرسنگی و روزه در ماه رمضان
  • قرآن جامع‌ترین منبع پاسخگویی به نیاز بشریت است
  • نوروز در هفت آسمان
  • مومن با تقوا پیشه کردن راه وحدت را پیش گرفته و از اختلاف دوری می کند
  • در قرآن ۷ مورد از نمونه‌های احیای مردگان در همین دنیا داریم
  • چرا قرآن از عهدین اقتباس نشده است؟